Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord
Foto

Kikko möter bambuh!

Av kikko, 14 June 2016
· 1132 visningar

Hallå alla glada vänner!
Äntligen är vi tillbaka med ytterligare en intervju i serien kikko möter!
Denna gång har vi kommit fram till Simon, kanske mer känd här på forumet som bambuh.
Hoppas att det faller er i smaken och att ni gillar det här!Postad bild


Tjena bambuh! Berätta lite mer om dig själv!

Jag heter då Simon och håller till i dom norra delarna av Sverige. Fotboll är mitt main intresse, som många andra på det här forumet. Jag var en gång i tiden en snabb ytter i Division 6 Norra Norrland, en division där det kanske inte osar av kvalité, men det var några år sen. Nu lirar man bara på fritiden ibland.


Vad gör bambuh när han inte spelar FM?

Nu har jag knappt lirat något av dom två senaste upplagorna på FM, då jag tycker spelet har tagit några steg bakåt. Men när jag sitter vid datorn så gör man ändå inte allt för mycket. Rullar igenom nyheter, läser på om random saker, youtube och sånt där.


Du supportar så vitt jag ser/vet Man City. Hur kommer det sig? Har du några andra favoritlag du följer noga?

Jag har varit ett fan av City i år och dagar. Jag följer även IFK Luleå lite smått som håller till i Division 1, men det är inte lika nära som City (då dom inte, vad jag vet, TV-sänder bortamatcherna.)


Hur kom du i kontakt med Football Manager?

Jag har faktiskt ingen aning. Det är ju många på forumet som har lirat FM sen CM tiderna, men jag är nog en av dom som har börjat rätt sent då jag började lira runt FM08 eller FM09. Nu är jag inte säker på hur jag kom i kontakt med det, men jag tror det var min kusin som lirade det och jag började lira på det viset. Jag har ett svagt minne av att min första save var med Valencia när dom hade Villa och Silva i laget.


Vad är det runt FM som du brinner allra mest för?

Det skulle nog vara det taktiska eller att lira någon trevligt journeyman save. Tyvärr så har ju intresset svalnat lite nu med dom två senaste upplagorna har varit lite av en besvikelse. Men det är fortfarande rätt intressant att försöka sätta ihop en vettig taktik som spelar som man vill att den ska göra.


Hur går du tillväga när du ska starta ny save, vad gäller land, lagval, hur du sätter upp mål och regler med dina saves? Några specifika saker du alltid gör?

Det verkar vara så att jag väljer mellan två olika saves. Antingen en med Manchester City där jag försöker bygga laget och taktiken på ett speciellt sätt. Det finns några rapporter om dom här på forumet (Tiki Taka i Manchester). Den andra idén är en journeyman save där man försöker bygga en karriär som manager.


Många med mig, kan ibland känna sig otroligt omotiverade om det går dåligt. Hur gör du för att hålla uppe din motivation?

För mig är det nästan tvärtom ibland. När jag inte får ihop någon succé i FM, då blir jag nästan mer motiverad. Så när man väl vinner något, då känns det mer som en "vinst" än när man har succé direkt på en save.


Min syn på dig som FM-spelare är att du är väldigt duktig på att få fram duktiga ungdomar (regens) och utveckla dessa. Några speciella tips vad gäller regens? Hur du tränar dom, matchar dom osv.

Jag lirar ju inte FM16, så jag vet inte riktigt hur dom har satt upp träningen i spelet. Men jag brukar bara gå efter deras attributer. Vars är dom bra? Vars är dom mindre bra? Är dom bättre på en annan position? Sen när jag väl har satt det så är det ju bara att ge dom speltid. När jag lirar så brukar jag inte ha några spelare i U18-laget alls. Vet inte varför, men jag vill antingen ha dom i U21 eller i A-laget.


Vilken är den mest intressanta positionen att få fram regens på för dig och kan du gärna berätta om den bästa regen du haft?

Är väl ingen speciell position men jag har alltid gillat playmakers. Oavsett om det är i verkligheten eller i FM. Den bästa regenen jag haft är rätt klurig. Men jag plockade in en portugis på min "Tiki Taka i Manchester" save här på forumet som blev en superstjärna.

Här är ett screen på liraren. Han har 69 mål och 189 assist på sina 11 säsonger i klubben.


Berätta gärna om din favoritsave du haft på FM?

Min favoritsave är utan tvekan min långa journeyman karriär jag hade på FM14. Jag gjorde även en rapport här på forumet. Den här saven går rätt bra ihop med frågan du ställde tidigare om att ni tappar motivationen när det inte går allt för bra på saven. Gå igenom den där rapporten. Det tog ett rätt bra tag innan jag lyckades vinna några titlar och det kan nog ha varit därför jag höll uppe motivationen så länge. Journeyman save är nog det roligaste man kan göra i FM.


Taktikmässigt, hur anser du dig själv vara där? Och vad är din egen föreslagna favorittaktik?

Jag brukar hålla mig till en 4-5-1 (4-1-2-2-1). Det är nog min favorittaktik overall. Men tar man över ett ett randomlag (som i en journeyman save) så borde man till en början bygga en taktik efter spelarmaterialet. För sitter man där och försöker sätta in spelare och säga åt dom att spela på ett sätt dom inte klarar av. Då brukar det inte bli mycket framgång. Det är väl ett litet tips!


Några speciella saker du alltid gör när du sitter och spelar? Lyssnar musik, äter godis osv.

Man lirar ju FM i "rutläget" så man kan sitta på internet samtidigt. Musik brukar man också ha igång. Men utöver det inte mycket annat.


Till sist, har du några småtips att ge till alla andra FM-nördar?

- Bygg egna taktiker. Enligt mig så försvinner en sån stor del av spelet om man bara tankar ner någon annans taktik och når framgång på det viset. Spelet blir så mycket roligare när man har en egenbyggd taktik, som fungerar som man vill och man når framgång.

- Lägg inte ner era saves så tidigt. Oavsett om man har lite motgångar i spelet, så blir det mycket roligare när man väl lyckas vinna. Lägg upp en rapport om ni vill ha lite extra motivation att spela.

- Less is more. Det är lite så jag tänker när jag bygger taktiker. Ibland är det som att vissa klickar i typ 15 olika instruktioner på laginstruktionerna och på det viset inte vet vars man har problem i taktiken. Jag brukar börja att bygga en taktik med 2-3 olika laginstruktioner. Då är det enklare att hitta felen i taktiken och på det viset fortsätta slipa på den.


Tack bambuh för att du tog dig tid!
Postad bild


En härlig kille, den där Simon.
En kille jag många gånger fått motivation genom då jag tyckte han hade en underbar save med City där han även fick fram den riktigt sköne Oscar Vilaca.
Hoppas ni njuter av serien.

***


Igår var det då äntligen dags för EM-premiär för Sveriges del.
Det blev väl allt annat än succé kan man väl säga.
Otroligt lågt tempo i första halvlek där vi tappade boll till och med i de lägen där vi inte ens blev pressade.
Men när väl Irland satte press hade vi otroligt svårt att hantera det och slog bort fruktansvärt mycket boll långt.
Andra halvlek var väl bättre bortsett från första femton där även Irland gör sitt mål.

Nej, det gäller att steppa upp ordentligt på fredag mot Italien. Ett Italien som imponerade storligen mot Belgien igår kväll.
Ett hyperintressant lag.

***


Som ni garanterat inte vet har jag gått med gips i 12 veckor. Ett resultat av brutet båtben.
Fick äntligen ta av gipset idag och man känner sig som en 90 årig gubbe.
Med detta vill jag säga att gipset åkt av, midsommar om en vecka, Bruce Springsteen på Ullevi om cirka två veckor. Känns som att sommaren har startat på fullaste allvar sedan länge men defintivt är här för att stanna. Dessutom kommer ju EM att fortsätta ett bra tag.

Vi har en härlig tid framför oss. Underbart.
Hoppas ni njuter lika mycket som jag gör.


Postad bildTack för er tid och på återseende!
/kikko

bambuh: Alla matcher i Division 1 (iaf norra) TV-sänds mot en kostnad på 89kr per match. Kolla upp http://ettanplay.se/ !
  • Länk

Juni 2020

S M T O T F L
 1234 5 6
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Senaste kommentarer