Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord
Foto

Kikko möter Yayakolo!

Av kikko, 23 June 2016
· 839 visningar

Då var det äntligen dags för nästa intervju i min lilla miniserie.
Senast var det en härlig intervju med bambuh som gällde.
Idag har vi kommit fram till en härlig kille, med många järn i elden vad gäller forumet.
En kille med många åsiker och många bra åsikter framförallt.
Hoppas det faller er i smaken!Postad bild


Hallå! För de som inte är insatta, vem är Yayakolo?

Yayakolo är en person som gillar att bidra och vara kreativ. En person som inte ser ut som sin profilbild :)


Hur kom du i kontakt med Football Manager och hur hamnade du på FMS?

Mina äldre bröder introducerade Ultimate Soccer 98 för mig när jag var liten och sedan dess har jag varit fast. Efter det blev det CM och sedan FM.

FMS hittade jag av en slump för några år sen, då jag spelade som mest FM. Det var ett forum av härliga individer som passade mig bra. Men även en plats för mig att testa kreativa idéer som kanske inte alltid går hem hos mina vänner utanför. Det är en gemenskap som det är väldigt trevligt att vara en del av.


Vad är det runt FM som ger dig den största motivationsboosten, som alltid får dig att spela?


Det är väl spelarna, både dom som finns från början och regents. Har alltid tyckt det var roligt att hitta spelare under radarn. Eller att skapa djupare relationer och få spelare att stanna länge i klubben. Dock tycker jag på senare upplagan (vilket säkert speglar verkligheten) att det är lätt att klubbar får sina spelare uppköpta tidigt. Det är något som kan döda en save för mig, att man säljer av halva laget och köper in nytt. Det låter som en bra idé men när man står där när den nya säsongen dragit igång så är det inte så jäkla kul längre.


På FM15 vet jag att du gjorde en tråd gällandes utmaningar/inspiration. Vilken är din personliga favorit av alla utmaningar du själv kört? (Behöver ej vara en av dom i tråden). Samt vilken är din favorit av de utmaningar du själv inte kört men som du varit sugen på?


Jag hade en save förut där jag styrde fem lag från Göteborg och skulle ta dom till toppen. Det var en av dom som motiverade mig mest då det var ett (för mig) annorlunda spelsätt. Annars har jag varit sugen att köra något projekt som Bergkamp håller på med, något statistik projekt.


Hur går du tillväga när du ska starta ny save, vad gäller land, lagval, hur du sätter upp mål och regler med dina saves?


Ofta vill jag komma på något nytt och spännande för mig själv. Hitta någon liga jag inte spelat med eller något lag som känns intressant. Vilket gör att jag kan hamna i allt i från Armenien till Elfenbenskusten. På senare tid har jag kommit på att jag faktiskt aldrig har spelat med lag som FC Bayern, Barcelona, Real Madrid, Juventus eller tex Chelsea från start. Kanske är dags att testa, med några egna spelregler.


Många med mig, kan ibland känna sig otroligt omotiverade om det går dåligt. Vissa personer startar save på save på save. Vissa simulerar/tar semester i 1-2 år för att det då kommit fram första intagningen av regens. Vissa lägger ner sina saves direkt. Hur gör du för att hålla uppe din motivation för dina saves?


De senaste åren har taktiken varit det som gjort att jag ofta tappat motivationen. Att jag hittar en taktik som fungerar och spelar med den oavsett lag, ska jag försöka komma på en ny taktik så går det åt helvete och jag tröttnar. Då kan det få gå några veckor innan jag känner suget igen.


När du sitter och spelar. Har du några småsaker för dig när du spelar? Framförallt saker då som inte är baserade i spelet. Tex att du måste ha igång tvn i bakgrunden, godisskål/chipsskål när du spelar osv?

Ofta har jag en tv-serie eller fotboll som rullar i bakgrunden på tvn. På senare tid har det blivit mindre sånt då sambon inte har varit helt övertygad om att tvn bör ockuperas då jag enligt henne "inte egentligen kollar".


Vad gör Yayakolo vid sidan av FM? Några speciella intressen/Hobbys?


Yayakolo försöker bestämma vad han ska bli när han blir stor. Många drömmar finns och det kommer bli tydligare nästa år vilka som är möjliga eller förblir just drömmar. Just nu är jag med och gör ett PC-spel som kommer ut till hösten. Men skrivandet har alltid tagit en stor del av mitt liv.


Håller du på med några idrotter vid sidan av datorspelandet?


Har spelat fotboll hela mitt liv och innebandy fram till jag var 16 och kände att jag var tvungen att välja. På den tiden man var bra på något. Happy times.


Har du några speciella favoritlag vad gäller fotboll alternativt annan sport som du följer?


Liverpool och Elfsborg är väl dom lagen jag följt sedan jag var liten. Har även ett hjärta som slår lite extra för Valencia. Annars är jag rätt lättcharmad. Så fort ett lag arbetar och spelar den typ av fotboll som jag gillar så tittar jag gärna lite extra på dom.


Åter till FM. Berätta gärna lite om din favoritsave du haft genom alla FM-år.

Hade en save på CM 03-04 tror jag det var med Laholm. Islänningarna Porarinsson och Kristjanson härjade på topp för mig. Mysiga lirare. Annars var min Syrianska save på årets upplaga rolig, just därför att jag egentligen inte nådde några framgångar. 25 år in i spelet harvar jag i division 1 och har rätt kul med det.


Till sist, har du några småtips att ge till alla andra FM-nördar?


Tips och tips. Hitta det ni tycker är roligt och ger motivation för er i spelet och kör på det! And don't do drugs! Inte så mycket ialla fall!


Tack Yaya för att du tog dig tid!

Stort tack Kikko!Postad bildSveriges sista EM-match igår.
Den slutade som många inför turneringen trott med förlust mot Belgien.
Det dystraste är att vi tyvärr inte gör ett enda mål - själva, på tre matcher.
Det är allt annat än godkänt.


***

Island fortsätter att imponera. Detsamma gäller Ungern.
Ska bli intressant att se vart det tar vägen.
Om Ungern slår Belgien i sin åttondel så kommer vi i slutändan att ha antingen Ungern, Wales eller Nordirland i en semifinal. Vem hade trott det inför EM?

***

Zlatan, Isaksson och Källström slutar alla tre i landslaget efter EM.
Otroligt tråkigt och det är bara att lyfta på hatten för dessa tre. Vilka otroligt fina landslagskarriärer de haft.
Zlatan är Zlatan, men jag kommer nog sakna Isaksson mest - av den anledning att jag inte ser någon potentiel målvakt vara så pass bra att ta över och bli en framtida världsmålvakt.
Men det återstår väl att se.

***

Bruce Springsteen på Ullevi på måndag. Vet att trashbag kommer vara där. Bara det gör det värt varenda krona.

***

Dessutom är det midsommarafton imorgon.
Säger som jag brukar. Ta det lugnt med den vita spriten och akta er för dillen. Jösses vad jag varit dålig dagen efter många gånger - på grund av dillen!

***


Hoppas ni fått en riktigt fin start på sommaren och att ni njuter till fullo!

***

Säger som jag sa för ett tag sedan.
Om ni har någon speciell person ni gärna vill att jag intervjuar eller några annorlunda frågor, så hojta mer än gärna till! Jag tar emot all ris och ros.
Så hoppas ni gillar det jag gör och att ni trots det vill ha någon som ännu inte varit med!Postad bildTack för att ni läser det jag gör.
/kikko

Juli 2020

S M T O T F L
   1234
567 8 91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Senaste kommentarer