Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord
Foto

Kikko möter Aahlstroem!

Av kikko, 02 July 2016
· 1384 visningar

Äntligen tillbaka med ytterligare en intervju.
Som jag sagt tidigare ska jag försöka hålla mig till en intervju i veckan i den mån det går.
Nu kommer semestertider osv, så bli inte oroliga om inte intervjuerna kommer.
Denna gång är det dock dags för en av dom i mina ögon mer drivande själarna på forumet.
Vad jag vet så är han dessutom moderator.
Låt mig presentera - Aahlstroem!Postad bild


Tjena Jonas! Berätta gärna lite mer om dig själv?

Tjena! Jag är 23 år gammal kille som bor i Hallstahammar och efter fyra års högskolestudier har jag fått flytta in hos farsan igen.
Jag skulle beskriva mig som en rätt lugn person, jag stressar inte upp mig i första taget.Hur kom du i kontakt med FMS?

Det kommer jag inte ihåg, alls. Förmodligen så gav jag mig ut på nätet för att leta efter tips och trix och hittade FMS på så vis.


Alla kanske inte har koll, men du är en av dom som spelar EHM (Eastside Hockey Manager) och bidrar enormt mycket till den delen på FMS. Hur kom du i kontakt med EHM?

Det var via FMS. Jag klickade runt på forumet och hittade till EHM-delen, som var mindre på den tiden, läste lite om spelet och efter inte så lång tid hade jag fixat demoversionen och sedan köpt spelet. Jag var fast på en gång!


Spelar du FM någonting?

Inte i dagsläget. Jag har inte ens FM16. FM är för ”djupt” för mig sett till hur stort mitt fotbollsintresse är, det finns för mycket att göra. Ett EHM som varit lika välutvecklat som FM hade jag älskat.


Vad är det runt EHM som ger dig den största motivationen?

Först och främst tycker jag att det är väldigt roligt att spela helt enkelt, att bygga lag och se dem lyckas. Sedan att försöka göra saker bättre och bättre, rekordtråden som vi har i forumet är en sådan sak, att försöka slå poängrekordet du hade satt var något som fungerade som motivation.


Hur går du tillväga när du ska starta ny save, vad gäller lag, land, vilken serie osv?

Om det inte är så att jag spelar med ett favoritlag som Frölunda eller Rangers så vill jag att det ska vara en utmaning. Att till exempel komma till ett dukat bord som Edmonton eller Arizona som redan har alla talanger de behöver för att vinna Stanley Cup är inte roligt. Då är det roligare att spela upp ett bottenlag från Hockeyallsvenskan.


Berätta gärna lite mer om din favoritsave du haft genom åren?!

Medan jag har varit igång och spelat EHM har vi haft två versioner av spelet, så jag tar en från varje. Båda är med Frölunda.
På EHM07 startade jag en save med en uppdaterad databas som hade säsongen 06/07 som startdatum, på så vis kunde jag rätta till alla fel vår inkompetenta klubbledning gjorde åren efter SM-gulden i början på 2000-talet och sedan bygga vidare på det. Det var min save på EHM07 som jag alltid kunde spela vidare på om jag tröttnade på andra saves.
Nu på nya EHM är det en save som jag startade när uppdateringen med Champions Hockey League släpptes. På 17 säsonger har vi skrapat ihop elva SM-guld och slagit alla möjliga rekord. Jag har lyckats få ihop en riktigt vass kedja som mer eller mindre spelar hem SM-gulden på egen hand nu på slutet.
Sedan har jag haft några saves i form av rapporter på forumet som har varit riktigt roliga, t.ex. ett återupplivat Quebec och ett Rangers med bara amerikanska spelare. Lite specialregler som har gjort det hela lite mer intressant och roligare.När man pratar FM så är det många som har regens som sin stora passion. Ser det liknande ut på EHM, där man bara älskar när nya spelare kommer in i spelet och man får försöka tradea till sig dessa?

Jag tycker att det är riktigt roligt med regens och talanger som dyker upp. Att se dem utvecklas, ge dem chansen i a-laget och bli viktiga spelare. Tyvärr är inte systemet med juniorer särskilt utvecklat och det går inte att påverka hur bra talanger som dyker upp i ens juniorlag. Så när jag spelar i svenska ligor så får man scouta andra juniorlag och mindre lag för att se om man kan hitta någon talang att köpa loss. Spelar jag i NHL så handlar det om att lyckas i draften och försöka bygga därigenom. Jag tycker inte att det är så roligt att byta till sig talanger i NHL utan jag vill hellre drafta dem själv. Man gör det lite lätt för sig om man byter till sig spelare man vet kommer att bli bra.


När du sitter och spelar. Har du några småsaker för dig när du spelar? Oavsett om de har med spelet att göra eller ej?
Tex att du alltid för statistik på vissa saker, du måste alltid titta på tv samtidigt, eller ha en påse godis osv?!


Jag vill ha någon sorts ljud igång, antingen TVn eller att jag spelar musik, oftast är det Spotify som är igång. Och så har jag alltid något att dricka nära, vatten är det vanligaste.


Vid sidan av EHM och datorn, vad gör Jonas då?

Just nu har jag ett sommarvikariat inom socialpsykiatrin, annars blir det till att spendera en del tid med familj och vänner. Tittar på en del sport med farsan, både på TV och live. Är frivillig trädgårdsdräng åt morsan nu i sommar. Jag läser en del också, just nu ”Partiledaren som klev in i kylan”.


Lirar du hockey själv eller har du lirat? Eller är du ledare?

Märkligt nog så har jag aldrig varit verksam inom hockey på det viset, men jag har varit med på supportersidan.


Favoritlaget i SHL vet jag är Frölunda. Hur kommer det sig och har du andra favoritlag också?

Jag har släktingar på västkusten och det är därifrån morsan kommer så när jag var mindre var det Frölunda och Västerås det stod mellan. Sedan vägde det över till Frölundas fördel, varför det blev så vet jag inte exakt. Det kan ha att göra med stämningen i Scandinavium som var helt makalös under guldåren. Frölunda hade ett riktigt bra lag då också.
I NHL håller jag New York Rangers högst, från början för att det var dit Henrik Lundqvist gick när han lämnade Frölunda. Men jag kommer inte att sluta hålla på Rangers den dag Henke slutar, hur kan man inte älska Zuccarello t.ex.? NHLs bästa hobbit. Västerås känner jag inget speciellt för, mer än att det vore roligt om de gick upp så att man får Frölunda lite närmare.Sätt ihop två drömkedjor för dig. En kedja får vara en drömkedja genom alla tider medan den andra ska innehålla aktiva spelare?!

Sådant här är alltid lite svårt eftersom att man inte har sett alla spelare, men man vet ändå hur bra vissa spelare var. Genom alla tider får jag köra på


Peter Forsberg – Wayne Gretzky – Jaromir Jagr


Nicklas Lidström – Bobby Orr


Henrik Lundqvist


Forsberg hade allt, en spelare med fart, fysik, spelsinne, teknik och en tjurskallighet som ingen kan matcha. Gretzky är den bästa genom tiderna och Jagr är ett fenomen. Han är 44 år gammal men är uppe mitt i natten dagen efter match och tränar!
Lidström tror jag inte vi inte förstår hur bra han faktiskt var, han har inte fått tillräckligt med uppmärksamhet i Sverige. Orr förändrade backspelet för alltid. Sedan är det ju min drömfemma och då får Lundqvist plats också, en spelare som alltid höjer sig när saker och ting ställs på sin spets.

För aktiva spelare


Alexander Ovechkin – Sidney Crosby – Patrick Kane


Oliver Ekman Larsson – Erik Karlsson


Henrik Lundqvist


I Ovechkin, Crosby och Lundqvist har vi de tre genomgående bästa spelarna sedan lockouten 04/05. Varje gång det har snackats om att de ska vara slut har de tryckt ner det snacket i halsen på sina belackare. Kane hade en fantastisk säsong och står på höjden av sin förmåga. OEL är en otroligt bra back som har hamnat i skymundan för att han spelar i Arizona och Karlsson blev bestulen på det som skulle ha varit hans tredje Norris Trophy vid NHL Awards tidigare i år.


Vad är de tre viktigaste ingredienserna i EHM?

En sak med EHM som jag gillar med EHM är att det är väldigt enkelt att spela, det är inte svårt att komma in i och sätta igång med. Ett väldigt bra spel om man bara vill ha något igång, det är bara att fråga Hasse och Henke på forumet, de spelar mer EHM än FM numera.
Nummer två blir att EHM är mer än bara ett spel, det finns en community runt omkring spelet som höll det levande utan någon inblandning från SIs sida. Archibalduk utvecklade till exempel en datum-patch som gjorde att man kunde ändra startdatum på EHM07! Och databasen uppdateras varje år, på frivillig basis. Nu idag är det inte heller långt mellan spelarna och utvecklaren och Riz lyssnar verkligen på spelarnas önskemål. Det tredje blir att det helt enkelt är ett spel om världens bästa sport, där man kan spela med världens bästa lag, Frölunda.Har du några småtips att dela med dig till andra EHM-spelare?

När det kommer till taktik så tycker jag att man ska använda sig av individuella instruktioner, använd spelarnas styrkor så presterar de bättre. Se antingen till att ha spelare som passar din spelidé eller anpassa spelidén efter materialet, jag brukar ha olika inställningar för olika femmor.
När jag scoutar spelare brukar jag inte alltid bry mig om stjärnbetygen som scouterna ger, särskilt när det kommer till yngre spelare utan jag kollar mer på mängden text i scoutrapporten och hur de är när det kommer till speluppfattning, beslutsamhet och arbetskapacitet. Var lite kräsen!Tusen tack för din tid Jonas och ett stort tack för allt du gör för FMS, EHM-avdelning!

Tack, tack! Kul att man fick vara med!Postad bildWales slog ut igår ut Belgien - den såg man inte komma.
Portugal slog ut Polen efter straffar. Kanske en aning mer väntat.
Lite roligt att folk på twitter skriver saker som att Portugal är i semifinal utan att ha vunnit en enda match osv. De har samtidigt inte förlorat en enda match. Sen vilket av de man vill lägga fokus förstår man ju.


***

Ikväll är det dags för i mina ögon en fantastisk match.
Tyskland - Italien.
Har alltid varit ett stort fan av Italien så ikväll blir det självklart vilka man håller på.
Bara jobba in den.Postad bildTack för denna gång!

/kikko

Härlig läsning som vanligt! Bra skrivet av bägge medlemmar.

Hur är Juholt-boken btw?
  • Länk

micke122 skrev:

Härlig läsning som vanligt! Bra skrivet av bägge medlemmar.Hur är Juholt-boken btw?
Juholt-boken är väldigt intressant läsning! Särskilt om man följer svensk politik.
  • Länk

Juli 2020

S M T O T F L
   1234
567 8 91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Senaste kommentarer