Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord
Foto

Kikko möter Bergkamp!

Av kikko, 07 July 2016
· 854 visningar

Äntligen är vi tillbaka med ytterligare en intervju.
Denna gång har det kommit till en av de härligaste och mest fantasifulla personerna på hela forumet nämligen Bergkamp!
En härlig intervju som jag hoppas ni ska gilla!
Så låt mig presentera - Bergkamp!


Postad bild


Tjena Bergkamp! Då kör vi igång!
Hur kom du i kontakt med Football Manager och FMS?

- Väldigt oklart, har för mig att jag letade efter spelartips, kan eventuellt ha varit FM08. Det var mycket lättare att få spelartips på den tiden. Något som vi försöker att få till återigen, men det räcker inte med 3-4 personer för att skapa en databas med spelare, det gäller att fler bidrar med spelartips.


Vad är det med FM som ger dig den största motivationen?

- Att spela med regler, helt klart. Tycker dessvärre att det taktiska har tagit över för mycket, vilket är negativt för mig som inte riktigt har den tiden att spela FM som jag hade tidigare. Att spela med flera lag har jag alltid tyckt varit roligt, blir nästan mer aktuellt för varje FM som går att spela på det sättet, då det bara blir "trögare och trögare" att ta sig framåt i spelet och man gärna vill hinna med olika filosofier som möjligt per upplaga - det går snabbare att bré många mackor samtidigt, än att ta en åt gången för att ställa in smöret i kylen mellan mackorna.


Du är för mig mest känd via dina helt fantastiska upplägg vad gäller ditt spelande/rapporter. Du ger mängder av folk motivation och idéer. Hur kommer det sig att du kommer på alla dessa idéer?

- Jag har en rejäl fantasi och gillar att vrida och vända på saker. Det började redan på CM01/02, jag tyckte det blev för tråkigt att plöja runt med olika lag och värva samma spelare hela tiden. Speglar även min vardag rätt mycket, vrida på ord. Jag flyttade från Göteborg när jag var fyra år. Ärr för livet.


Berätta gärna om din favoritsave du haft genom åren?

- Svårt att plocka ut en. Hade fina saves med AIK, Elfsborg och Perugia på CM01/02. Hade även en magisk med Ajax på något tidigt FM där Thiago Neves var övermänsklig. Av de roligaste tillhör absolut Kampen om CL, där jag spelar med väldigt många olika managers med olika filosofier, ytterst trevligt spelsätt.


Har du fått fram någon/några regens du för alltid kommer att minnas? En sådan spelare som verkligen sätter avtryck på något skönt sätt?!

- Patrik Hansen kom in från Böljans IK till mitt AIK på CM01/02 som 16-åring runt år 2014. Han blev direkt ordinarie på det defensiva innermittfältet. Går runt med ett sorgband runt armen fortfarande då jag inte lät han bli äldre än 18-19 år innan saven lades ner.


När du sitter och spelar. Har du några småsaker för dig när du spelar? Att du alltid måste ha musik eller tvn igång. Du kanske måste ha godis, läsk eller liknande?!

- Innan spelade jag alltid poker och kollade tv. Numera är det mest slösurf om det är på natten, diverse hushållssysslor om det är på kvällstid. På dagarna blir det inte mycket FM längre.


Vid sidan om FM och datorn. Vem är Bergkamp?

- En trettioårig trebarnsfarsa boendes utanför Borås. Hattrick i töser just nu, förhoppningsvis ploppar det ut en Cedric i framtiden. Jag är en av få som älskar sitt jobb, försöker att ta semestrar i korta perioder för att inte vara borta från det alltför länge, den smutsiga plastindustrin är charmerande. Lirade boll till för några månader sedan, men har helt tappat suget på spelandet, en tränarkarriär har dock startats med femåringen.


Finns det några speciella hobbys i ditt liv?

- Discgolf är väl egentligen det enda just nu. I framtiden kommer jag att lägga ner förbannat mycket tid på att träna ungarna på fotboll, dom måste bara växa till sig lite mer först. Jag har redan förberett min hjärna psykiskt för att ha ett enormt fokus baserat på FM-egenskaper, en pärm ska inköpas i framtiden, så det även blir fysiskt. Statistik överlag är något jag brinner för. Jag kan samtliga länder i hela världen och ungefär 95% av huvudstäderna på ett första försök. Jag blev enormt besviken när jag i nian fick reda på att man inte kunde plugga något som kombinerade geografi och statistik, enbart.


Berätta gärna lite mer om discgolf för de som ej är insatta och vad är det du själv fastnat för så mycket?

- Det är som golf fast med frisbees som verktyg, hålen brukar vara mellan 60-120m långa. En stor anledning till att jag började spela är nog att banan i Borås är riktigt bra, samt att några kompisar har spelat discgolf ett gäng år. Aldrig fel att vara ute i skogen lite, tror de flesta skulle fastna för det bara man väl provade på det en första gång.


Om du skulle rekommendera tre filmer och tre låtar som du verkligen älskar att titta på/lyssna på oavsett om folk mycket väl vet vilka både filmerna och låtarna är. Vilka blir det då?

- Lyssnar på P3 40 timmar i veckan på jobbet, vilket egentligen är min enda kontakt med musik och filmer som inte är tecknat eller innehåller en rödhårig flumboll som är kompis med Tommy och Annika. Mycket mainstream, men kollar man i backspegeln hittar man lite Gabry Ponte, Gigi d´agostino eller East Clubbers. Afasi & Filthy - Natten till idag, är visserligen tidernas bästa låt.


Om vi går tillbaka till FM och pratar. Har du några nya projekt på gång förutom din rapport om Getafe som jag sett att du dragit igång?

- Jag har jättemånga nya projekt på gång i huvudet, dessvärre hinner jag inte med något just nu. Hinner inte ens spela med Getafe, har noll med tid till FM för stunden. Är väldigt sugen på att backa tillbaka till FM15 och leta ny motivation med någon engelsk klubb. Nu fick jag en idé, den kommer nog upp inom kort.


Finns det något annat runt FM som du brinner för? Vid sidan av dina projekt så att säga?!

- För ett år sedan hade jag väldigt mycket kontakt med medlemmar som letade nya spelidéer, det var mycket trevligt! Det är kul att hjälpa, men all FM-relaterad tid just nu går väl åt att "hålla i något på sidan" eller bara glida runt på sidan och hålla dig uppdaterad.


Till sist, har du några småtips att ge till alla andra FM-nördar?

- Till erfarna är det väl mest att inte göra det hela för enformigt, att istället testa nya utmaningar i spelet. Gissningvis dör 90% av alla skapade saves inom 2-3 säsonger, mycket pga att det inte går framåt tillräckligt fort. Till nya medlemmar är det väl mest att ha tålamod i början, tycker man att det blir omotiverande med det taktiska kan man leta sig tillbaka några årgångar till exempelvis FM13.


Tack för pratstunden Bergkamp!Postad bild


Första semifinalen igår.
Portugal slog ganska enkelt ut Wales och gick till final.

Ronaldo kom igång ordentligt med 1+1.
Ruskigt viktigt för Portugal.
Ikväll avgörs det vilka de får möta. Tyskland eller Frankrike.
Mitt tips säger att Tyskland vinner det.

Kanske låter dumt när man säger det men vinner inte Tyskland med 2-1 och vi leker med tanken att Frankrike vinner så har jag en känsla att de tar det enkelt med 3-0.
Men jag min känsla har hela veckan sagt Tyskland.
Så konstigt/dumt sagt kanske, men min känsla OM Frankrike vinner.


Postad bild

Tack för dagens tid och intervju. Hoppas ni njuter av dom.

Sköt om er.

/kikko
Juli 2020

S M T O T F L
   1234
567 8 91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Senaste kommentarer