Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord
Foto

Kikko möter Deadwood!

Av kikko, 28 July 2016
· 1961 visningar

Tjena och välkomna tillbaka till bloggen!
Återigen är det dags för en ny intervju i min serie.
Hoppas ni uppskattar både de gamla och de nya.
Denna gång är vi framme vid en mycket vis ung man i sina bästa år.
Inte nog med att han är moderator, han älskar både FM och whisky. Vad mer kan man begära?
Detta blir den sista intervjun för våren och sommar.
Återkommer självklart med fler intervjuer i höst efter lite semester med mera.
Så njut av en mycket trevlig Deadwood!


Postad bild


Tjena! Lite kortfattat, vem är Deadwood?

- 26 åring bosatt och uppväxt i Nyköping, jobbar som högspänningselektriker och skickas oftast till Stockholmsregionen på jobb. Spenderar fritiden med whisky, judo och vänner.


Hur kom du i kontakt med Football Manager och FMS?

- Jag upptäckte FM08 egentligen helt random tror jag när jag surfade, jag var väl egentligen inte ute efter ett managerspel då. Jag tror jag kom i kontakt med forumet när jag letade efter svensk språkfil.


Lirar du mycket FM eller lirar du FM överhuvudtaget?

- Jag lirar väldigt sällan FM, senaste upplagorna har blivit sämre och sämre men jag har 200 timmar på FM16, hade dock 800 timmar på FM15.
Mitt rekord (inte så imponerande direkt) är FM12 med 1200 timmar så jag är inte någon jätteflitig FM-spelare längre.Vad är det runt FMS samt FM som ger dig den största motivationen?

- Forumet är riktigt trevligt och diskutera på och de som engagerar sig för spelet genom att lägga saker på forumet motiverar mig att fortsätta.


Hur går du tillväga när du ska starta ny save, vad gäller land, lagval, hur du sätter upp mål och regler med dina saves?

- Udda länder har jag haft mina bästa saves i, eller i en sämre klubb.
Mina bästa saves har varit på följande: Muangthong United (Thailand), Al-Hilal (Saudiarabien) & FC Köpenhamn. Så det säger väl en hel del om hur udda min syn på vad en rolig save är. Men har vi olika saker som gör så att spelet blir roligt, varesig det är att vinna trippeln med Barca, försöka ta Ljungskile till CL Guld eller bara få fram talanger.Berätta gärna mer om din absoluta favoritsave oavsett spelupplaga?

- Då säger jag Al-Hilal i Saudiarabien där målet var att bygga ett start landslag så första två säsongerna handlade mycket om att värva in överflödiga spelare från övriga Europa utan landskamper. Landslaget hade efter några år en dansk kärna på mittfältet, visst - de höll inte någon hög europeisk standard men känslan att få in dom i tidig ålder och sedan byta nationalitet var riktigt rolig. Det var på FM2013.


Många med mig, kan ibland känna sig otroligt omotiverade om det går dåligt. Hur gör du för att hålla uppe din motivation när och om du spelar?

- Jag stänger av och försöker hitta på något annat så länge, jag är ganska dålig på att sitta kvar och bita om det går dåligt.


När och om du sitter och spelar. Har du några småsaker för dig när du spelar? Framförallt saker då som inte är baserade i spelet. Tex att du måste ha kaffe, godis, chips eller musik igång när du spelar?

- Nej jag klarar mig utan någonting alls. Förr när jag hade 2 skärmar kollade jag serier samtidigt, men nu är den skärmen på boendet i Stockholm när jag jobbar.
Kan ha en del och göra med mitt bristfälliga spelande. Det är så mycket lättare att spela när man kan göra annat samtidigt.Du är även känd via FMS som en stor whiskyälskare. I mina ögon är du en av de mäktigare samlare jag sett.
Hur kom du i kontakt med whisky och hur kom det sig att det blev just whisky och inget annat?


- Haha tack.. Det har kostat några slantar.
Min pappa har tyckt om whisky, fast på ett normalt sett - mycket blended och billigt whisky dock. Sen kom det en dag för 2 år sen när jag kände att nej nu vill jag tycka om whisky. Och detta under en period då jag inte varit full på typ 3-4 år. Jag köpte hem tre flaskor och tvingade mig själv att tycka om det. Dåligt på ett sätt, det blir lite som att bli beroende av cigaretter, att bli samlarberoende är bra mycket dyrare.
Pappa är nu för tiden också samlare och har ca 60 flaskor.
Jag har i skrivande stund 120 st i min samling.Eftersom att jag sett imponerade bilder på din samling. Kan du lista dina topp fem bästa whiskys du någonsin druckit?

- Hm detta är en svår fråga men jag ska försöka.

Glendronach 1993 58.5% #40 584 bottles 23 years old
Glendronach 2003 53.3% #5800 612 bottles 12 years old
Octomore 06.2
Säntis Malt Cask No 1144 57.5% 500 bottles
Ardbeg Uigeadail


Men en helt vanlig Glendronach 12 duger alldeles utmärkt, riktigt riktigt bra!Finns det någon/några whiskys du kan få "panik" över att du aldrig testat? Någon whisky som du redan nu vet att du har som nästa köp?

- Oja..finns många, Karuizawa tex men jag är inte så sugen på att betala 15,000 för den billigaste flaskan. Jag har dock testat Port Ellen och dom flaskorna ligger i 10,000 för en skaplig.
Fler Octomore några av de dyrare Ardbeg. Så det är bara dyra flaskor egentligen, jag känner dock att pengarna väger över paniken i den frågan.
Vilken whisky som blir nästa inköp vet inte ens gud, jag impulsköper 95% av alla flaskor.När jag själv skulle försöka börja gilla whisky drack jag Ancnoc som jag tyckte var otroligt lätt. Har du något "tips" på hur man kan få folk att gilla denna fantastiska dryck?

Ancnoc har jag faktiskt inte smakat.
Det finns egentligen tre läger skulle jag vilja påstå. Det gäller att hitta sin stil, så lägg inte ner bara för att man går på en nit - det finns många nitar. Det är lite som att hitta ett bra godis på andra sidan jorden där man inte känner igen något. Man får helt enkelt leta sig fram.
De tre lägrena som jag pratade om är rökigt, sherry & mild. (Sherry kan dock vara både rökig och mild).

Jag började spåret med Jura Superstition, Glenfiddich 12yo, Famous Grouse och Jack Daniel's. Milda. Nu dricker jag dock inget sådant lägre utan bara Rökigt och/eller sherry.
För er som inte vet vad sherry är så är det kortfattat whisky som legat på rödvinsfat så smaken är mycket mer söt och ibland lite torr om den lagrats länge.

Så egentligen är det svårt att tipsa om något då alla har olika smakpreferenser men skulle jag ge tre förslag så skulle jag säga: Glenfiddich 12, Glendronach 12 & Ardbeg TenDu är även moderator/adminstratör. Hur kom det sig att du kom med i crew och varför hoppade du på det tåget?

Jag började som FMSU-Ansvarig (runt 2012) över en grupp medlemmar där jag hade modrättigheter i FMSU delen(som nu är osynlig på forumet). Juws tyckte att det funkade bra så jag tjatade till mig en plats i staff sedan runt 2013. Jag fick då en roll som mod i Editor-delen fast utan några egentliga modrättigheter förutom att flytta/redigera inlägg och låsa trådar. En belöning för mitt arbete i editordelen.
Mitt engagemang syntes och växte i och med det så jag belönades ganska snart med en vanlig modroll. Och efter 2 år som mod så tog jag över Echoes roll som Forumansvarig och 3 månader senare även som huvudansvarig efter Juws. Sista svängen gick otroligt snabbt att gå från mod till att ta över ansvaret vilket var lite nervöst i början.
Men jag kände hela tiden stöd från medlemmar och från crew.Hur kommer det sig att det blev just Deadwood som nick?

När jag skapade kontot spelade jag mycket Heroes of Newerth, och Deadwood var den hjälte jag spelade mest just då.


Till sist, några egna ord till alla FMSare där ute?

Spela inte för mycket FM nu i sommar utan ta ikapp spelandet i höst. Sen hoppas jag på att fler visar engagemang för spelet och börjar skapa saker. Det var bättre förr men det går fortfarande att vända på.


Tusen tack Deadwood för din tid!Postad bild


Det har gått en tid sedan EM-finalen.
En EM-final som Portugal vann mot Frankrike efter förlängning.
Eder var killen som avgjorde.
För min del fantastiskt skönt då jag spelat Portugal inför EM.
Fotbollsmässigt var kanske inte Portugal det bästa och roligaste laget eftersom många tycker att de bara vann en match efter full tid osv. De förlorade dock inte en enda match.
Det måste väl väga över en hel del.
Grattis Portugal!

***

Pepe visade i EM vilken fantastisk fotbollsspelare han är utan sina grejer han har för sig.
Tillsammans med Ramsey de två i mina ögon bästa spelarna i EM.
Strax efter kommer Griezmann. Griezmann hade problem i de två första matcherna.

***

Semestertider för många personer där ute.
Inleder min semester imorgon.
Ska bli otroligt skönt med lite ledighet.
Skönt då att OS drar igång så man har lite saker att göra de dagar det är dåligt väder.
Men samtidigt har man otroligt dålig koll på just OS.
Någon av er som har någon favoritperson/favoritsport/gren som ni kommer följa?

***

Ha nu en riktigt skön semester och sommar.
Ta hand om er!
Tack för den här gången och självklart extra tack till Deadwood för intervjun!

Sköt om er.

/kikko
Konstruktiv kritik;
Mindre fokus på FM och mer fokus på generella saker. Det blir mer intressant som helhet då
  • Länk

Nemanja skrev:

Konstruktiv kritik;Mindre fokus på FM och mer fokus på generella saker. Det blir mer intressant som helhet då

Jättebra kritik! Ska jag defintivt tänka på framöver!
  • Länk

Juli 2020

S M T O T F L
   1234
567 8 91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Senaste kommentarer