Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Skapare

Filinformation

 • Skapad: Jun 07 2014 10:35 AM
 • Senast uppdaterad: Jun 07 2014 10:35 AM
 • Filens storlek: 892bytes
 • Visningar: 6062
 • Nerladdningar: 1975
 • Godkänd av: Juws
 • Godkänd: 07 June 2014 - 10:43 AM

Ladda ner Modern 4-3-3 Klasstaktik

* * * * - 3 RösterScreenshots
Som gammal FM-nötare jag är känns inte min säsong komplett förrän jag hittar en taktik som jag vill bidra med till resten av FM-världen. Så här kommer den.

En modern 4-3-3 men stabil balans över hela banan där fokus ligger på hög press, tidigt bollvinnande och sylvassa kontringar via mitten. (som förhoppningsvis leder till mål) Denna taktik bygger på en sån fotboll som man helst vill spela och få till med sin taktik. Jag har äntligen lyckats, på såväl hemmaplan som bortaplan. För oj vad problem jag har haft med att få till bortaplan-spelet, oavsett lag faktiskt.

Om backlinjen finns inte så mycket att säga. Ganska standardiserat där ytterbackarna har en automatisk roll vilket gör att de ändå håller hem lite mer än en äkta modern fotboll. Jag tappade in alldeles för mycket kantmål om dom stack iväg alldeles för mycket märkte jag.

På MC finns balansen. Positionen till höger säkrar hemåt mer än den andra. Ändrar man på dessa positioner och inte får till det ordentligt kan man lätt tappa mittfältet gentemot motståndarna. Ni vet säkert vad jag menar. "Mittfältet är undertaligt motståndaren". Det avskyr jag och den balansen har jag här.

En OMC med anfall som får mycket boll och får dirigera ut passningar till såväl yttrar som instick till en glödhet striker. Taktiken bygger på ett smalare spel med spel via mitten så den här pjäsen är väldigt viktig.

Ytterpositionen är den utmålade stjärnpositionen. Här håller poängspelarna till. Jag använder mig av inre anfallare på båda och Ocampos och Roger (regen) är dom hetaste i ligan och producerar varje match. Ha en tanke på vilken fot som gäller. Spelar han OMV är alltså högerfot bäst och vice versa.

Anfallaren är inte heller något att fundera över. Jag har både Super Mario och Muriel som gör sitt när väl chanserna dyker upp. Offensivt spelande forward är instruktionen men det går att ändra beroende på vilken spelare ni har. Var försiktig med att köra target eller liknande, då tror jag nämligen att spelet i taktiken blir lidande.

Jag har använt denna taktik med två lag. Mitt första var med mitt kära Hammarby där jag gick upp från Superettan första säsongen, ja ni vet ju hur svårt det är IRL, och sedan vann SM-Guld två av fyra säsonger i Allsvenskan. Två cupguld och framgångsrika matcher i Europa blev det också om det nu ses som en merit.

Nu har jag hoppat in i Milans organisation och har spelat 16 matcher, och det är först nu jag inser storheten med taktiken. På bilden jag har bifogat har jag visat mitt resultat där ni ser att målproduktionen sticker ut rejält. Jag har som jag tidigare beskrivit även fått till bortaplans-resultaten vilket gör att jag äntligen kan konkurrera på riktigt. 55-17 i målskillnad och en förlust ser jag som positivt.

Skillnad på taktik vid bortaplan: Beroende på om det är ett sämre rankat lag jag möter på bortaplan ändrar jag inställning till Standard eller Kontringsspel. Dvs, möter jag ett "bättre" lag, tex Juve och Inter, än mig ändrar jag till Kontringsspel. Ytterbackarna ändrar jag även till understöd oavsett motstånd när jag spelar borta.


Så fritt fram att prova denna taktik och kommentera om det är något ni undrar eller hatar med den. Jag kanske behöver tas ned på jorden direkt nu efter mitt utspel, men nu har jag sån förbannad medvind med FM så nu känns jag ostoppbar.

Forza!


Screenshots

Screenshots

Ska även tillägga att jag tar bort "Var mer uttrycksfulla" och "Högre försvarslinje" när jag spelar på bortaplan. Oavsett motstånd. Detta missade jag i texten ovan.
 • Länk
Har märkt att det är fel inställning när ni laddar ner denna. Ändra anfallaren till Offensivt spelande forward och den offensivt centrala mittfältaren till Offensiv mittfältare/anfall. My bad!
 • Länk
Kul att du är inne i ett grymt stimm! :)
Ska starta en save med Real Madrid nu och testa din taktik.

På återhörande!
 • Länk
Funkade superbra första säsongen för mig med Liverpool, vann ligan med 12p + FA-cupen men andra säsongen vann jag knappt en match, mycket konstigt, har dock sett samma fenomen med andra taktiker också.
 • Länk
inga inställningar på enskild spelare?
 • Länk
Ska fungera utmärkt utan inställningar på enskilda spelare. Märker du motsatsen får du gärna dela med dig :)
 • Länk
Poolfan: Kika på träningar och andra pusselbitar som kan störa matcherna. I dagens upplaga av FM är det ju inte bara taktiken i sig som spelar in om det blir vinst eller förlust.
 • Länk
Är rraltivt ny här och undrar vad för program jag behöver för att ladda ner filen och hur man går till väga för att få in den i FM?

Kanske är fel tråd, men blev nyfiken på taktiken. Har en liknande taktik men får det inte att fungera på bortaplan! :)
 • Länk
Du ska inte behöva något program för att ladda ner filen. Det enda du gör är att klicka på "ladda ner" och var noga med att lägga filen i Dokument/Sportsinteractive/Footballmanager2014/tactics. Har du inte den sistnämnda mappen så skapar du den själv bara. Lycka till!
 • Länk
Jag kör denna med Bajen också. Spelat samma taktik borta som hemma eg. Kom 4a första säsongen efter att haft grym otur i sista avgörnade matchen. Andra säsongen började sjukt dåligt. Jag sålde ganska många "nyckelspelare" och föryngrade dock. Efter 17 omgångar ligger jag dock tvåa. Har mycket skador på mina backar dock. Jämt. Men det är nog träningens fel.
 • Länk0 använare online (de senaste 15 minuterna)

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar