Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

trashbags innehåll

Det har gjorts 79 poster av trashbag (Sökning begränsad från 29-January 19)


Sortera efter                Ordning  

#1061802 [FM20] Messina - "La sfida del settore giovanile"

Postad av trashbag09 January 2020 - 08:24 AM in Rapporter

Visa inläggsoton666 skrev:

Varför kan du fortfarande inte köpa spelare?
Jag skulle gissa att han får rent spelmässigt men väljer att ha det som egen regel. Det är ganska populärt ute på andra FM-sidor som utmaning att inte värva några spelare.#1061787 VILKET LAG SKA JAG VARA?

Postad av trashbag08 January 2020 - 15:39 PM in Football Manager 2020

 Wennstrom skrev:

Funderar på att dra igång en rapport och undrar därför vilket av dessa lagen ni helst hade velat läsa om.

AC Milan - Med Zlatan som startpunkt för återkomsten till toppen.
Schalke 04 - Försöka ge klubben deras första ligatitel sedan 1958 och därmed rubba Bayerns dominans.
West Ham - Fokus på akademin och spelarutveckling.
Tranmere Rovers - Största utmaningen, Premier League är målet.
Real Betis - Fokus på inhemska spelare och spelarutveckling.

https://www.strawpoll.me/19188880 Rösta gärna

Pre-Zlatan hade jag röstat på Milan. Nu blev det Tranmere trots att jag är Spanien-fantast och även har Real Betis-souvenirer hemma (då jag bott hos spansk familj i Sevilla som var Betis-fans). Så Betis på god andraplats för mig.#1061786 TOTALT VÄRDELÖSA JÄVLA SPELFAN!!!

Postad av trashbag08 January 2020 - 15:36 PM in Football Manager 2020

Visa inläggFlour skrev:

Alltså finns det verkligen inte någonstans i spelet möjligheten att se en lista över lånelistade/tillgängliga för lån spelare?!
Jag bli så trött på att varje gång en spelare varit utlånad en säsong blir han automatisk tillgänglig för lån nästa säsong och får massa bud på sig man ska förkasta sig igenom. Detta kan såklart hindras genom att manuellt kolla A-lag, reserv och U19 trupp spelare för spelare och avmarkera dom från lånelistan - men det tar sån jäkla tid och är pill.

Hade helt klart velat ha en färdig lista.

Det tror jag inte. Men skapar du en egen anpassad vy där du låter "fullständig status" (eller vad den heter) vara väldigt bred så ser jag inte att det bör vara så stora problem utan ganska lätt att få en överskådlig blick.#1061733 Problem med FMSweden

Postad av trashbag05 January 2020 - 13:28 PM in Ris & Ros

Måste säga att det är väldigt många gånger nu som det blir "fel vid sidhämtning" här på FMSweden (forumet i alla fall). Flera gånger per dag när man är inne som sidorna inte laddas in.#1061713 [FM20] Sydamerika Runt - En interaktiv taktikresa

Postad av trashbag04 January 2020 - 12:36 PM in Rapporter

Postad bild

Sydamerika Runt - Deportivo Azogues


Omröstningen blev jämn till slut men ledningen som "Sydamerika Runt" tog tappades aldrig och därför blir det en journeman i Sydamerika, spännande! Utöver dom länder som jag redan tidigare skrivit med har jag även laddat Franska Guyana, Guyana och Surinam. Det är lite stökigt då dessa på FM hör till Nordamerika medan dom egentligen rent landmässigt tillhör Sydamerika. Jag beslöt ändå att ta med dessa.

Jag valde att starta med ett startdatum ungefär i mitten av alla länders startdatum så det blev den 24/12 2018 som blev det bästa. Tränaren jag skapat är jag själv utan någon som helst erfarenhet. Jag har dock lagt till att jag kan prata både engelska och spanska. Engelska är väl inte så konstigt men spanskan la jag inte till bara för kul utan jag läste det hela högstadet, gymnasiet samt ett år på universitet. Så även om den muntliga delen är rejält rostig så tycker jag att mina kunskaper är så goda att jag får ta med det till min manager i FM.

Valde att söka alla klubblag som var lediga vilket var lite av en tabbe då jag fick plöja igenom cirka 120 intervjuer menmen jag ville ge alla lag samma chans. Fick direkt jobberbjudande från 10 lag och beslöt att välja mellan dessa. Strök två lag från Franska Guyana då jag ändå helst ville börja i "riktiga Sydamerika". Efter det var det lag från Ecuador och Paraguay att välja på. Efter lite research verkade Ecuadors lägre division vara högre rankad än Paraguays dito. Till slut valdes laget med bäst förutsättningar i Ecuador (av dom jag hade erbjudande från). och det laget heter Deportivo Azogues.

Nu är det dags för Er att välja vilken grundformation jag ska spela med. Styrelsens förväntingar är att jag ska vara topplag medan vi enligt mediatipset kanske snarare är ett mittenlag. Bilder på "truppstyrkan" finns här: https://imgur.com/a/mx78NaS och omröstningen finns här (återigen går det att välja fler alternativ) https://www.strawpoll.me/19173776. Omröstningen pågår till klockan 18 imorgon. Det är fritt fram att komma med motivering här i tråden också som att "jag röstade på denna taktik men du bör förstärka på position x för att det ska gå vägen". Då underlättar det också när Deportivo Azogues ska jaga nya spelare till laget!#1061648 [FM20] Sydamerika Runt - En interaktiv taktikresa

Postad av trashbag31 December 2019 - 13:32 PM in Rapporter

Hej forumet,

Inatt går vi in i ett nytt år och jag tänkte inviga det nya året med en ny save. Då jag haft lite kämpigt på FM'20 och också är relativt ointresserad av den taktiska aspekten i FM förutom rent statistiskt tänkte jag att vi startar upp en save där jag rapporterar här och ni hjälper mig att välja inställningar till taktiken.

Hur det kommer gå till? När vi har ett lag så kommer vi tillsammans välja en grunduppställning som vi kör med. Det kommer inte bli något assymetriskt tjosan hejsan utan utbudet är bland dom vanligare formationerna. Efter det så spelar jag fem ligamatcher med denna formation tom på laginstruktioner och för statistik över hur det går. Bland annat skott på mål, bollinnehav men framförallt poäng. Sedan får ni välja en laginstruktion som jag ska lägga till och så för jag statistik på nytt över fem ligaomgångar. Tar vi fler poäng (eller övrig statistik ser bättre ut vid lika poäng) så behåller vi inställningen. Blir det sämre tar vi bort inställningen. Sedan röstar vi om en ny laginstruktion vi ska lägga till. Spelarinstruktioner kommer jag slänga in lite då och då. Funderar på om vi ska göra det halvårsvis eller inför varje säsong.

Men vi börjar med att välja språngbrädan. Var någonstans vi ska börja och här kommer alternativen:

* Balkan runt - Utgångstänket är en journeyman på Balkan (Albanien, Bosnien, Kosovo, Kroatien, Montenegro, Nordmakedonien, Serbien)
* Bottenlag i toppliga - Vi väljer ett lag som är tippade på nedre tredjedelen i högstaligan i England, Italien, Spanien eller Tyskland och försöker nå inhemska såväl som europeiska framgångar med det laget.
* Sydamerika runt - Utgångstänket är en journeyman i Sydamerika (Argentina, Bolivia, Brasilien, Chile, Colombia, Ecuador, Paraguay, Peru, Uruguay, Venezuela)
* Topplag i andraliga - Vi väljer ett lag som är tippade på övre tredjedelen i andraligan i England, Italien, Spanien eller Tyskland och försöker nå inhemska såväl som europeiska framgångar med det laget.

Röstningstiden är lite flytande då jag startar saven när jag inte längre är bakis efter nyårsfirande (imorgon kväll eller torsdag). Det går att rösta på fler alternativ. Omröstningen hittar ni här: https://www.strawpoll.me/19156837#1061634 VAR

Postad av trashbag30 December 2019 - 16:38 PM in Fotboll

Jag är fortfarande för VAR som innan men tycker det är väldigt bra att dom som är emot VAR fortfarande är väldigt drivna och skapar "Twitterstormar" när det blir fyra millimetersoffsides i Premier League under samma helg. För då kan man som tidigare inlägg talar om skriva om och förtydliga offsideregeln eller hur VAR ska användas.

För tycka vad man vill gällande den känslomässiga aspekten angående VAR men uppenbarligen så fungerar VAR i sig när den kan ta beslut likt dessa. Tidigare under hösten var det snack om att "det blir ändå fel ibland" och nu när det blir rätt men väldigt petigt rätt så klagas det på det. Så jag tror det är lite naivt att få bort VAR helt eller åtminstone på grunder som enbart känslor.

Speciellt när det har hjälpt domarna i sig. Mindre folksamlingar kring domare i Spanien efter VAR-koll och hörde någon liga (om det var tyska) där det hade blivit mer effektiv speltid trots VAR och det tolkar jag det som att det även där är färre avbrott gällande tjafs med domaren.

Summa summarum är jag väldigt tacksam att fotbollsfamiljen värnar så hårt om att chilla med stora förändringar och höjer sina röster när saker är fel. Det finns massa förslag ute på nätet som är otroligt bra. Allt från att VAR-domarna får en maxtid att hinna ta ett beslut på, till att det ska gå att se offsiden med blotta ögat på två repriser annars gäller domarens friande osvosv. Jag är spänd på hur VAR kommer fungera om låt oss säga tre eller fem år och tror att det kan ge en bra dimension till spelet när objektiva tittare som vill att det ska vara korrekt bedömning kan få det samtidigt som supportrar som står på läktaren inte ska behöva få vänta allt för länge på VAR-kollar.#1061388 FMSU (FM2020)

Postad av trashbag11 December 2019 - 09:29 AM in FMSU

Visa inläggKakidaniel skrev:

Jag håller med dig i dina argument, men att se flera regens i motståndarnas startelva redan efter några få säsonger klingar inte riktigt med realiteten ur min synvinkel. Därför jag aldrig delar med mig av en sådan kompletterande databas till Peppes FMSU eftersom det är min personliga åsikt och så jag tycker är roligt att spela. Att en spelare som idag håller extremt hög nivå ligger under 170 i PA klingar inte riktigt i mina öron, vilket det kanske gör i dina eller alla andras.

Grejen är ju att jag aldrig spelar med såna lag där såna höga värden är inblandade oavsett Postad bild#1061386 FMSU (FM2020)

Postad av trashbag11 December 2019 - 09:12 AM in FMSU

Visa inläggPeppe_1988 skrev:

Jag ändrar bara när det är uppenbara fel. I FM19 t.ex så platsade inte Tammy Abraham i Aston Villa typ.. Idag startar han i Chelsea och öser in mål. Mina ändringar sker bara för att göra det så likt verkligheten som möjligt Postad bild

Yes, det vet jag. Mitt svar var riktat mot Kakidaniels tanke om att generellt höja PA.#1061383 FMSU (FM2020)

Postad av trashbag11 December 2019 - 08:59 AM in FMSU

Visa inläggKakidaniel skrev:

Jag tycker generellt att PA ska höjas på i stort sett alla spelare. Det är så enkelt att köpa ihop sig en regens-trupp, utveckla dem och antingen sälja dyrt eller vinna mycket. Då faller alla riktiga spelare bort. Hur många riktiga spelare är egentligen över 190 i PA? Förstår att det är svårt att avgöra hur bra en spelare är inom 5-8 år, but still.

Därför brukar jag alltid ladda ner din fantastiska databas för att sedan komplettera med en massa PA-höjningar i allt från de största ligorna till Allsvenskan, just för att behålla de riktiga spelarna längre Postad bild

I strongly disagree.

EDIT: Kanske vill ha mer utförligt svar. Jag gillar generellt inte att det ändras på CA/PA i egengjorda databaser eftersom vi från våran synvinkel aldrig kan balansera hur bra spelarna bör vara eller inte. Fine att vi har hyfsad koll på svenska spelare men mer än så njae. Oftast när jag själv pillar med CA/PA på spelare så brukar jag se till att sänka på spelarna i samma lag ungefär lika mycket som jag höjer vissa spelare. Visst spelare kan bli bättre utan att andra i laget blir sämre men oftast glömmer man sänka bänkspelarna som blir drabbade av att person x blivit bättre och tagit en starttröja osv.

Därför gillar jag databasuppdateringar där man särkopplat CA/PA-ändringar från rena transferuppdateringar. Tycker man det blir för lätt att vinna om man värvar newgens kan man ju försöka sätta upp egna regler kring det och sedan försöka påverka via det officiella forumet. Tycker det är fel väg justera sånt i en sådan här fil. Så man kan väl tycka olika I guess :)#1061373 [FM20] Messina - "La sfida del settore giovanile"

Postad av trashbag10 December 2019 - 07:07 AM in Rapporter

Fortsatt väldigt bra. Du har ju så fina newgens att man nästan vill spela på saven själv Postad bild#1061372 [FM20] - WM

Postad av trashbag10 December 2019 - 07:03 AM in Rapporter

Bra detta Rocky. Alltid fint att ha dig i rapportforumet :)#1061307 [FM20] En haltande skotte på vift

Postad av trashbag06 December 2019 - 05:17 AM in Rapporter

Fortsätt mata på, detta är bra skit!#1061306 [FM20] Messina - "La sfida del settore giovanile"

Postad av trashbag06 December 2019 - 05:13 AM in Rapporter

Håller med föregående talare. Intressant att låna ut bästa spelarna på det sättet du gör. Hoppas bara det går tillräckligt bra för dig i ligan så du inte riskerar jobbet. Men smart sätt att skaffa pengar på när man kör en ungdomsutmaning!#1061242 Vi som streamar FM20!

Postad av trashbag01 December 2019 - 13:05 PM in Football Manager 2020

https://www.twitch.tv/trashbag/

Salamanca S3 - Silly Season#1061235 VILKET LAG SKA JAG VARA?

Postad av trashbag30 November 2019 - 19:03 PM in Football Manager 2020

Visa inläggpizarro skrev:

Går i funderingar vad gäller FM20. Lagen som jag funderar är Lugo, Elche och Cultural Leonesa. Två stycken La Segunda lag och ett La Segunda B lag.

Om jag nu drar igång en save och berättelse vad skulle du helst läsa?

Lugo
- aldrig varit uppe i högsta divisionen
- 7 säsonger i la Segunda
- Inga superbra faciliteter
- Arena som tar 7-8000
- 6-8 spelare att bygga vidare på över 4 år
- Lite ålderstigen trupp

Elche
- 20 säsonger i högsta division
- Bra faciliteter
- Arena som tar 30 000
- 6-8 spelare att bygga vidare på över 4 år
- Bra åldersstruktur

Cultural Leonesa
- 1 säsong
- Många unga spelare och egna produkter
- 2-3 spetsspelare
- Arena på 13 000
- Okej faciliteter
- Spelar tredje divisionen

Du kan gott harva med mig i Segunda B (jag spelar med Salamanca).#1061188 [FM20] En haltande skotte på vift

Postad av trashbag28 November 2019 - 21:11 PM in Rapporter

Riktigt trevlig start. Fint med en gammal klassisk berättelse :)#1061185 Barcelona i kaos

Postad av trashbag28 November 2019 - 20:49 PM in Utmaningar

Någon som testat denna än? Jag har precis startat igång en simuleringssave där jag ska köra denna. Har ju min huvudsave med Salamanca som jag inte vill gå ifrån men jag är lite sjuk så orkar inte streama som jag gör när jag spelar på huvudsaven. Startförutsättningar:

Postad bild

Postad bild

Postad bild#1061138 Vi som streamar FM20!

Postad av trashbag26 November 2019 - 19:09 PM in Football Manager 2020

Salamanca, en kortis under januarifönstret

https://www.twitch.tv/trashbag/#1061124 Ny dator!

Postad av trashbag26 November 2019 - 14:44 PM in Off-Topic

Dags att köpa en ny dator? Kanske på Black Friday. Jag får många frågor per år om datorköp så här kommer en liten guide. Den är anpassad för FM-spelare som spelar på bärbara datorer men går att applicera även för andra som föredrar bärbar dator.

Surfa först till https://www.prisjakt.nu/ och gå till Datorer & Tillbehör -> Laptops (Bärbara datorer)

Tryck på ”Filter” och ställ in ditt maxpris. Till exempel 10000Postad bild

Bläddra ner i filtret och under Processormodell vecklar du ut Intel och Intel Core. Kryssa i Core i7 och Core i5.

Postad bild

Du kan klicka på uppåtpilen och stänga. Veckla sen ut AMD och AMD Ryzen och välj Ryzen 5 och Ryzen 7.

Postad bild

Du kan nu klicka på uppåtpilen till höger om AMD för att stänga.
Bläddra ner i filtret och ställ in RAM-minne minst 8 GB

Postad bild

Bläddra ner till Skärmupplösning och kryssa i alla som har 1920x1080 eller ett högre ”förstavärde” än 1920.

Postad bild

Bläddra ner i filtret. Veckla ut Grafikkort och under Dedikerat grafikminne trycker du i Ja.

Postad bild
Nu är grunden på Prisjakt klart och vi har 146 datorer (när jag söker). Behåll fliken i webbläsaren uppe. Nu öppnar du två nya flikar i webbläsaren. I ena surfar du till https://www.cpubench...et/cpu_list.php i den andra till https://www.videocar...et/gpu_list.php

Postad bild

För FM prioriterar vi lite såhär: Bra processor -> Mycket ram -> Dedikerat grafikminne -> Stor hårddisk. Under processormodell har vi tagit med lite olika och mellan dessa kan man prioritera såhär: Core i7 -> Ryzen 7 -> Core i5 -> Ryzen 5. Det är att generalisera en hel då AMDs Ryzen kommit starkt på sistone men jag kör så här.

Utifrån detta går vi tillbaka till Prisjakt och filtret och kollar om vi har råd med en Core i7 (tar bort alla andra markeringar och har bara kvar Core i7). Det har vi!

Postad bild
Nu kollar vi om vi har råd med 16 GB RAM istället för 8 GB. Det har vi!

Postad bild

Nu är det endast två datorer kvar för mig:

Postad bild

Tryck på den inringade knappen till höger på Prisjakt. Bocka i produkterna och ”Jämför”

Postad bild

Nu jämför vi processorerna. Understrykna namnen är intressanta. Skriv upp dessa och gå till https://www.cpubench...et/cpu_list.php igen.

Postad bild

Tryck på ctrl + f när du är inne på cpubenchmark och sök efter värdet (exempelvis 8565U). Dom siffrorna som står i första kolumnen till höger om processormodellen är ”benchmarkvärde”. Enkelt förklarat hur bra processorn är:

Postad bild

Oj nu märkte vi att 10510U var bättre enligt nedan

Postad bild

Utifrån detta har vi fått reda på och tt datorn till höger (Acer Aspire) har bätrre processor. RAM Minnet då? Det är 16 GB på båda och inte så mycket mer att jämföra. Då hoppar vi över till grafiken. Gå till https://www.videocar...et/gpu_list.php igen och skriv upp dessa understrykna värden:

Postad bild

Tryck på ctrl + f när du är inne på sidan och sök efter värdet (exempelvis MX150). Dom siffrorna som står i första kolumnen till höger om grafikkortsmodellen är ”benchmarkvärde”. Enkelt förklarat hur bra grafikkortet är:

Postad bild

Oj nu märkte vi att MX250 var bättre enligt nedan

Postad bild

Summa summarum: Vi filtrerade ner till två datorer som hade den generellt bästa processortypen vi önskar, 16 GB RAM samt dedikerat grafikkort. Utav dessa två har den högra datorn (Acer Aspire) både bättre processor och grafikkort. Då är det ganska givet vilken dator man väljer och vi har en vinnare!

Det är dock inte alltid så här enkelt. Ibland har ena datorn bättre processor, andra bättre grafikkort och hårddiskstorlek kan också variera. Då får man prioritera lite. Men om du ska ha en bärbar dator för FM skulle jag som sagt prioritera Processormodell > RAM > Dedikerat Grafikkort > Hårdiskstorlek.

Det du ”måste” ha är en Intel Core i3/i5/i7-processor eller AMD Ryzen 3/5/7-processor, 8GB RAM och minst 1920x1080-upplösning enligt mig. Dedikerat grafikkort behövs inte om du är på en väldigt sträng budget omdu bara ska spela FM men är att föredra för annars drar grafiken kraft från processorn.

Intel Core I3/AMD Ryzen 3 kan fungera bra, speciellt vissa nyare modeller men försök som sagt få ihop budget till en ”5.a eller 7.a”. Prioritering av processor är ganska lätt alltså 7 är bättre än 5 och 5 är bättre än 3. Jag slänger dock in en brasklapp för att nyare i5.or t.ex. kan vara bättre än föråldrade i7.or. Det kan överlappa litegranna men rent generellt fungerar det att följa "siffrorna".

Någon mod får "designa" detta inlägg om dom vill. Jag orkar inte med den värdelösa inläggshanteraren som forumet har :)#1061108 gurkburks ligor

Postad av trashbag25 November 2019 - 14:17 PM in Football Manager 2020

Vad duktig du är gurkburk!#1061092 Vi som streamar FM20!

Postad av trashbag24 November 2019 - 18:05 PM in Football Manager 2020

Salamanca, vi fortsätter på hösten säsong 2

https://www.twitch.tv/trashbag/#1061089 Vi som streamar FM20!

Postad av trashbag24 November 2019 - 12:04 PM in Football Manager 2020

Salamanca S2 silly season

https://www.twitch.tv/trashbag/#1061080 Vi som streamar FM20!

Postad av trashbag23 November 2019 - 21:36 PM in Football Manager 2020

https://www.twitch.tv/trashbag/

Salamanca, vi avslutar säsong 1!#1061073 Vi som streamar FM20!

Postad av trashbag23 November 2019 - 14:10 PM in Football Manager 2020

https://www.twitch.tv/trashbag/

Salamanca, andra halvan av första säsongen