Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

En FM-saga (Del 1)

För IFK Lidingö har det varit en stabil säsong men inget märkvärdigt. Klubben har parkerat sig i mitten av division 2 de senaste säsongerna och med två matcher kvar kan man varken sluta bättre eller sämre än den sjunde plats man befinner sig på.

Ställningen är 0-0 i en ganska avslagen bortamatch hösten 2023 och IFK Lidingö väljer att byta in två 16-åringar i form av Timmy Samuelsson och Jonas Söderberg, båda är födda 2007 och har växt upp tillsammans. Ungdomarna spelade för U19 laget dagen innan där man vann mot Elfsborg med 2-0. Det är en chans för IFK Lidingö att få se vilka talanger som finns i ungdomslaget. Matchen betyder ingenting och man börjar redan fundera på truppen till nästa säsong. IFK Lidingö skulle ta tre poäng den kalla höstkvällen efter att inhoppare Jonas Södeberg nickar in avgörandet med två minuter kvar av matchen.

I sista matchen för säsongen fick Jonas Söderberg starta igen och han gjorde mål igen. Hans vän Timmy Samuelsson fick göra ytterligare ett inhopp. IFK Lidingö vann igen och plötsligt såg det ljust ut inför nästa säsong. Kan två 16-åringar som skördat fina resultat i U19 i år ge hopp till framtiden?