Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

En FM-saga (Del 2)

Jonas Söderberg var IFK Lidingös stora affischnamn inför säsongen 2024. Han hade överraskat med två avgörande mål i dom två sista ligamatcherna förra året som 16-åring och hade nu på försäsongen visat fina kvalitéer. IFK Lidingö hade gjort en mindre satsning för att kunna vara med och slåss om uppflyttning från Division 2. Jonas Söderberg skulle vara tungan på vågan. Spelaren som fick publiken att komma och anfallaren som skulle spotta in mål.

I U19-laget fick Timmy Samuelsson ta över kaptensbindeln. Likt Söderberg fick han chansen i dom två avslutande omgångarna förra säsongen men hypen var inte samma. Timmy tillhörde A-truppen, tränade med dom på heltid och satt på bänken i varje försäsongsmatch, men tanken var att han skulle få sitt genombrott som en nyckelspelare i U19-laget i år. Det är klart att Timmy hade avund i blicken när han såg all uppmärksamhet som hans vän Jonas fick, även om han inte ville erkänna det själv. Istället för att sno åt sig rubrikerna i A-laget skulle Timmy leda IFK Lidingö U19 genom en tuff serie med en drös Allsvenska lag.

Men allting skulle inte vara en dans på rosor för Jonas Söderberg. Av en anledning som inte många förstod fick han inleda dom sju första omgångarna på bänken och fick bara hoppa in i två av dom. IFK Lidingö trevade med tre segrar, två oavgjorda och två förluster vilket gjorde publiken otålig. Vad var anledningen till att hoppet Söderberg inte fick spela? 17-åringen såg surare och surare ut på bänken och varje gång han fick höra sitt namn utanför startelvan tog det hårt på en ung talangs psyke.

I U19 laget hade Timmy fått en drömstart. På fem matcher hade han gjort ett mål och sex assist från sin centrala mittfältsposition och IFK Lidingö hade besegrat Häcken U19 där Timmy blev matchens lirare. Han hade inte fått sitta på bänken för A-laget någon match men det gjorde honom inte så mycket. Hans fokus var i U19 och han såg värdet att kunna visa upp sig för större klubbars ungdomstränare. När han även blev matchens lirare mot AIK efter två vackra assist så var det plötsligt Timmy Samuelsson som strålkastarna riktades mot. "Assistkungen från U19".