Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Fabbes blogg!

Regn, 13 grader och knott i massor. Men inget kunde stoppa känslan av att det äntligen var dags för premiär.

De flesta som spelat fotboll, oavsett nivå, vet att en premiär är något alldeles extra. Ett datum man sett fram emot under en längre tid, och just i år en väldigt väldigt väldigt lång tid. Man vaknar på matchdagen och känner den där ovisa känslan kring hur fan detta ska sluta. För mig personligen är det svårt att tänka på något annat än just matchen den dagen, oavsett om det är i division sex eller allsvenskan. För en tävlingsmatch är verkligen något helt annat än de plojmatcher man haft under försäsongen. Spelarna hittar ett helt annat fokus, och ledarna med för den delen. Och väl ute på plan smäller man ofta på lite extra, och tempot blir ofta lite högre än vad det varit under försäsongen.

Ungefär såhär var det i måndags när laget jag tränade, ett damlag i division två, hade premiär. Jag hade otroligt svårt att kunna fokusera på något annat under dagen och ju närmare domarens signal kom ju nervösare blev jag. Den här gången gick det också alldeles utmärkt, och trots några nervösa slutminuter fick vi med oss tre sköna poäng. Inget slår en premiärseger!
——————————-
Var hemifrån två dagar i midsommar och då passade kylskåpet på att gå sönder. Så måndagens premiärfokus fick ändå läggas åt sidan en stund för att bära in ett nytt (bor givetvis högst upp utan hiss). Men både premiärseger och nytt kylskåp en måndag - måste vara topp tre måndagar i mitt liv!
——————————
Nu har jag varit lite för positiv, så jag kan meddela för er alla att min fantasy-omgång var katastrof. Alan Pardew hade utan tvekat coachat mitt Smith & Viduka FC till bättre poäng i den allsvenskan fantasyn än vad jag gjorde den här omgången. Och det säger rätt mycket.
——————————
Att kommentera vad som händer i de olika ligorna just nu är nästintill meningslöst. För när den här bloggen skrivs hinner det nästan bli irrelevant på grund av att det är nya matcher varje dag. En sak som dock kommer bli oerhört spännande är helgens avslutning av Bundesliga. Werder Bremen ligger riktigt pyrt till och måste vinna, men får också förlita sig på att Union Berlin gör sitt mot Uwe Röslers-gäng. Själv håller jag tummarna för att Bremen löser kvalplatsen och att Hamburg gör detsamma i 2. Bundesliga. Då har vi ett underbart och intressant kval ur samtliga aspekter. Vi håller tummarna!

Over and out

/Fabbe
[/indent]