Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Fabians Blogg

Är vi intresserade av upplevelsen eller fotboll?

Då var vi igång igen. Fotboll har spelats, och åsikterna har spretat. Var det verkligen fotboll vi såg?

Ja, det är klart att det var fotboll vi såg. 22 spelare sparkade på en boll och det tävlades äntligen igen. Mer än så behöves egentligen inte för att det ska vara fotboll. Själv jämförde jag det lite som att se en match i division fem med bättre spelare. Och jag älskar att kolla på matcher i gärsgårdsserierna. Det gjorde att jag personligen inte hade några som helst problem att uppskatta de matcherna jag tittade på i helgen. Köln-Mainz var enligt mig den mest underhållande av de jag såg, och var överlag en väldigt trevlig match. Vad jag dock märkt är att det finns de som inte alls tycker som jag. ”Detta är inte fotboll, fotboll tillhör supportrarna på läktaren”, ”Detta intresserar mig inte alls” och ”Jag stängde av efter 65 minuter” är saker som man både hört och läst på sociala medier. Och det har aldrig varit tydligare att vi går in med helt skilda värden när vi ska se en fotbollsmatch på TV. För att hårddra det så handlar det om man går in med inställningen av att njuta av fotboll, eller njuta av en upplevelse. För mig är en crossboll alltid en crossboll oavsett om det är publik som står och sjunger samtidigt. Jag har inga som helst problem att uppskatta en match utan publik om jag vet att det är det som erbjuds. Även om själva upplevelsen är annorlunda.


Missförstå mig rätt nu, det är klart att en fotbollsmatch på en fullsatt arena alltid tillför en extra dimension. Det tror jag alla i hela världen är överens om. Men jag ser hellre en match utan publik än ingen match alls. Och som det är nu så är ju alternativet att flertalet klubbar går i konkurs om matcherna spelas, och då har ju supportrarna ingen klubb att sjunga fram när publik väl tillåts igen.

———————————
Överlag tycker jag helgens matcher bjöd på en hel del trevliga inslag. Union Berlin spelade bra mot Bayern München, även om det tillslut blev förlust. Schalke var precis så dåliga som man tänkte att de skulle vara, och Haaland var precis som Haaland är. Ung, dryg och helt jävla fantastisk. Dessutom kände jag nästan att jag saknat diskussionerna om VAR som visade upp sig direkt igen. Fotbollen är tillbaka - som vi har längtat!
———————————-
Nu väntar vi bara att övriga ligor ska följa efter vilket bara känns som en tidsfråga. Det är bara i Sverige vi kommer få vänta längre då fotboll likställs med sommaraktivitet som camping, strandtennis och kubb. Mitt tålamod med herr Tegnell börjar tryta, och jag hoppas bara att ett beslut inte dröjer allt för lång tid. Och att vi den här gången kan få lite klara besked - tack.