Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Fabians Blogg

Hej du kära svenska fotboll, jag visste att jag saknat dig. Men att jag skulle bli såhär glad över att du är tillbaka - det kunde jag aldrig tro”.

”IN MED BOLLEN FÖR HELVETE”. Fotboll utan publik är helt klart något annat, men det var först när allsvenskan drog igång i söndags som jag faktiskt började lyssna på vad spelarna sa. På ett öde Gamla Ullevi kunde vi höra spelarropen skalla mellan betongen, och vi kan konstatera såhär: Jesper Karlsson ska nog lyfta in bollen direkt nästa gång istället för att dribbla när hela laget är i straffområdet. I alla fall om vi ska lyssna på hans medspelares direktiv i kör.
——————————
Det var en intressant första omgång. Efter söndagens matcher var det väl egentligen bara Elfsborgs vinst mot Blåvitt som var något av en skräll, även om jag själv inte var allt för förvånad. Faktum är att Elfsborgs mål var en upprullning utan dess like, men jag vet ändå inte om Christian Olssons beskrivning i Radiosporten satt helt klockrent den här gången: ”Som en påfågel på cirkus”. Eh, va?
Under måndagen kom istället den första stora skrällen. Varberg fullkomligt körde över Helsingborg, som såg ut att vilja att domaren blåste av matchen efter de första tio minuterna redan. Astrit Seljmani gjorde precis vad han ville med Helsingborgs mittbackar, och faktum är spelar Varberg som måndags så behöver man inte alls vara oroliga för att åka ut. Helsingborg däremot, kommer sluta stensist om man bjuder på liknande insatser i 29 omgångar till, för de var helt tröstlöst dåliga. Själv satte jag pengar innan allsvenskan drog igång på Seljmani som skyttekung - vi får hoppas han fortsätta på inslagen väg.
——————————
Ikväll väntar redan omgång två i det nu hektiska spelschemat. Maskinen Hammarby, som inte riktigt övertygade trots 2-0-vinst i premiären, beger sig till Borås. Elfsborg, som av Twitter att döma, har ”allsvenskans fulaste ytterbackspar”, kommer få möta något helt annat än det bleka Blåvitt man mötte i premiären. Och allt annat än en Hammarby-vinst här vore en överraskning. Vad som dock är glasklart på förhand är att Simon Strand kommer vara i händelsernas centrum och att hela Hammarby-ligan på Twitter kommer rasa på honom från minut ett. Odds på det? 1,01. Max.
För Blåvitt, som halva FMS verkar ha sympatier med, väntar nu något av en ångestmatch mot Varberg. Göteborgarna måste vinna, samtidigt som Varberg som vanligt kommer kunna spela utan press. Hur tacklar IFK Göteborg den matchen? Bara att gå (inte bokstavligen talat August Erlingmark) för fullt från start.
——————————
Under tisdagen drog även Superettan igång och nu är det bara Damallsvenskan vi väntar på av serierna på elitnivå. Och precis som jag skrev i inledning, och sagt flertalet gånger tidigare så har man vetat att man saknat den svenska fotbollen. Men när den väl drog igång så blev det också klart att jag saknat den mer än vad jag själv trott. För satan vad roligt det var att kolla igen.

Tjoflöjt!

/Fabbe