Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Gästkrönika av "Bobo"

Jag hann knappt bänka mig innan Milan gång på gång blev uppätna av ett så unisont hånat Arsenal och när matchen var till ändå hade engelsmännen fixat en 2-0 seger och så gott som säkrat avancemanget redan i halvtid så att säga.
Lazio kom till spel två timmar senare som skyhöga favoriter mot Kiev men när 90 minuter var avklarade så hade Lazio som hemmalag fått kämpa med näbbar och klor för att fixa ett 2-2 resultat.

Om man nu summerar lite så är Juventus ännu en gång enda hoppet för ett Italien redan nu när slutspelen endast är i sin linda. Milan behöver ett mirakel, Lazio behöver överträffa sig själva och Roma är med ena benet redan ute ur Champions League redan i åttondelsfinalen.
Lägger man där till att landslaget ”Gli Azzuri” några månader tillbaka stod för landets största fiasko genom tiderna när man missar VM efter att ha förlorat ett dubbelmöte mot Sverige så måste man ställa sig frågan: Vart är den Italienska fotbollen påväg?

Alla vet väl hur det fungerar när ett lejon är så sårat att han inte längre kan försvara sig?
Jo då lämnar han flocken för att bege sig ut på savannen för att där dö ensam i lugn och ro.

En dramatisk metafor? Absolut! Men jag tycker att den ändå känns något rimlig när man reflekterar över den Italienska fotbollen i allmänhet och Serie A i synnerhet.
På 80-talet var alla överens om att Serie A var den bästa ligan och ingen opponerade sig emot det och så var det bara, men vad har då hänt på dryga 30 år?
Tränarna skördar fortfarande framgångar när dom hamnar i andra ligor, se bara på t.ex Antonio Conte och Carlo Ancelotti.

Det känns så oerhört nattsvart, som om någon släckt ljuset och nu famlar hela landet i blindo och försöker hitta en väg ut, där det tidigare sträcktes ut en hjälpande hand som sa hit ska du gå, där borta finns ljuset i tunneln. Där är det nu bara mörkt, tyst och kallt.

Dom som känner mig vet att jag har väldigt nära till dystopin och domedagsprofetior men nu slår känslan mig så tydligt och med sådan kraft.
Är detta slutet för den Italienska fotbollen som en maktfaktor på den stora världsscenen? Och ja, jag vet att Juventus har skördat vissa framgångar senaste åren men faktum kvarstår: Juventus vinner inget i Europa, övriga Italienska lag sliter mot generellt svagt europeiskt motstånd, landslaget har inte avancerat från ett gruppspel i ett VM sedan guldet 2006 och i sommar deltar man inte ens i turneringen.

Om man som jag, älskar Italien och lider i denna mörka tid, följ då i mina fotspår! Starta FM, ladda upp ett spel antingen i klubb eller landslag och ta Italien tillbaka till toppen!
För vi vet ju alla att det är där vi hör hemma!

Forza Italia

Av: Andreas "Bobo" Bertilsson
Twitter: @AndreasBertils3


Peppe_1988
Mar 13 2018 09:13 AM
Magiskt!
  • Länk