Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Intervju med Mattias Pavic!

Hej Mattias Pavic,

Hårt krig i botten på Superettan för dig och ditt kära Öster. Hur är formen?

- Hej Peter. Formen har under de senaste matcherna varit bra med tre segrar på fem matcher. Nu väntar en avgörande match mot Frej och vid seger där väntar ett kval för att hänga kvar i Superettan.

Micke på FMSweden tipsade om att intervjua dig gällande Football Manager. Lirar du fortfarande?

- Nej, tyvärr inte. Det var några år sedan jag lirade på riktigt. Jag har inte samma tid över för det längre.

När och hur startade ditt CM/FM-liv?

- Jag började spela FM på riktigt under 2008 eller 2009 när jag började gymnasiet. Det var en nära vän till mig som spelade och på den tiden spelade jag mycket under resor och träningsläger, men även hemma efter skoltid och träning. Jag var till och med en aktiv medlem på fmsweden.se och jag minns att jag hjälpte till med att skapa ”facepacks” (heter det fortfarande så?) som gjorde spelupplevelsen mycket roligare.

Vi har pratat med flera som lirat på väg till bortamatcher. Hur ser det ut i Östers IF, är det fler än du som spelar?

- Jag tror inte att det är någon som spelar i vår trupp just nu. Det är mer filmtittande och kortspel som gäller nu för tiden. Min känsla är att det spelades mer för några år sedan.

Berätta för oss om den roligaste save du haft!

- Det måste varit en save med svenska division 2-laget Lindsdals IF. Jag tog dem från ”tvåan” upp till Allsvenskan och vidare ut i Europa. Hann dock inte med att vinna Champions League (Mästarcupen) under den 10-15 säsonger långa saven. Och en något udda save hade jag med Åtvidaberg, då klubben blev uppköpt under sin tid i Superettan och jag som tränare fick 180 miljoner att värva för.

Hur är Mattias Pavic på FM19? Vilka egenskaper är rätt satta och vilka är helt fel?

- Var tvungen att gå in och kika på det. De flesta egenskaperna stämmer rätt bra överens med hur jag är som spelare. Men en egenskap som jag tycker är för lågt satt är avslut (5). Måste upp till minst 10! Långa inkast har jag däremot inte och 12 är något för högt.

Vissa vill spela med de största klubbarna och vinna titlar. Vissa vill bygga talangfabriker medans vissa vill plocka upp småklubbar till Premier League. Vad föredrar du?

- Jag gillar att spela med lag i de svenska serierna. Gärna med klassiska lag som ligger i lägre serier, för att sedan värva in yngre spelare, utveckla dem och ta klivet upp till högsta serien.

När det nya Football Manager kommer, brukar du börja med samma lag varje år? Vilket i sådana fall?

- Nej, det brukar vara olika. Ibland tar jag över det lag som jag själv spelar i, men oftast blir det något lokalt lag i de lägsta serierna. Hade jag börjat spela nu hade det säkert blivit Räppe GoIF, ett lokalt division 2-lag här i Växjö.

Sista frågan! Om du skulle rekommendera ett lag att lira med. Vilka blir det då och varför?

- Östers IF, helt klart. Det är en förening som har alla förutsättningar till att ta klivet upp i Allsvenskan under första säsongen på saven.

Stort tack för din tid Mattias!

För att diskutera denna och fler intervjuer, klicka på länken: http://www.fmsweden....94#entry1060594