Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Intervju med Noa Bachner!

Hej Noa Bachner,


Vi har fått flera önskemål om en intervju med dig. Hur ser ditt FM-lirande ut idag?

- Det går i perioder. Jag spelade väldigt mycket FM2019, men det var första utgåvan på ett par år som jag fastnade i. Troligen för att jag gav mig in i en save med Blyth Spartans som jag fick mycket tid till i början. Efter x antal timmar brukar jag förlora mig i det och inte kunna släppa saker och ting innan allt är uppnått. Jag spelade extremt mycket mellan 2000 och 2013. Mina kompisar spelade också men tröttnade ofta i långa perioder. Jag hade som taktik att "spela mig ur krisen", dvs. fortsätta tills det blev kul igen. Helt idiotiskt.

Vi vet alla om din kärlek till Newcastle United. Gissar att du haft några sköna lir med klubben i ditt hjärta?

- Ja, mer eller mindre ett per spel. Jag vet inte vart jag ska börja riktigt. Det är liksom alltid ett spel med Newcastle, och om jag är ett annat lag brukar jag alltid säga upp mig till slut för att kunna rädda Newcastle.

Du känns som en person som haft många roliga saves. Kan du berätta om några?

- Jag har ett par som etsat sig kvar mer än andra. På FM06 spelade jag med Doncaster Rovers och tillbringade fyra säsonger i League One innan jag vände skutan på nyårsdagen med en brutal 4-3-seger i snön borta mot Huddersfield. Den skotske yttern Michael McIndoe kontrade in segermålet på övertid. Det blev startskottet, eller någon sorts islossning, för därifrån spurtade "vi" upp i Premier League. Till slut hade jag ett lag fullt av underbara newgens med en vrålbra argentinsk forward på topp som hette Ivan Santana och vann Champions League. Däremellan kostade Callum Davenport (stackarn blev ju attackerad med kniv i sitt hem sedan) mig ligatiteln ett år med ett självmål borta mot Chelsea (inlägg från Paulo Ferreira som tog på Davenport och gick in). Det är fortfarande ett märke i väggen hemma hos mina föräldrar från det ögonblicket.

– Jag har ett annat bra minne av ett spel med Burton som jag tog upp Premier League från Conference. På senare år har jag flyttat runt mer och börjat som arbetslös. På FM18 hade jag ett bra spel med Skiljebo-AIK-Hamburg-Newcastle. Gången dessförinnan spelade jag med Sleipner, Degerfors och lämnade sedan för Ajax efter en fin säsong i Europa League.

– På FM19 har jag bara haft en save som har varit den kanske roligaste jag någonsin spelat. Jag började i Blyth Spartans i Conference North, eller Vanarama North League som den heter nu. Efter tio säsonger hade jag klättrat hela vägen upp och vann Premier League. Min största konkurrent i Conference var Bromley, som hade en riktigt bökig forward. Jag såg att han gjorde mål i nästan varje match, och mot oss var han helt omöjlig. Till slut, någon gång under våren, klickade jag mig in på honom och såg att han var en hysterisk 16-åring som hade dykt upp efter bara en säsong: Jack Eckersley. Med hjälp av en fattig utköpsklausul på 1,8mkr och maxad lönebudget lyckades jag sno honom inför säsongen i League Two. Han dundrade in över 40 mål och Leicester högg honom direkt därefter, men sent i karriären, efter ligatiteln med Blyth. var han kapten i mitt England när vi vann EM. Jag lämnade Blyth efter 10 år och tog över ett skuldsatt och hemskt Gais i Superettan för att jag ville ha utmaningen. Gick upp och vann till slut allsvenskan, men ville ut i Europa igen. Det blev mindre än ett år i Napoli innan jobbet i Newcastle blev ledigt. Tre ligatitlar och Champions League fick sätta punkt för en karriär på över 20 säsonger. Jack Eckersley startade på topp för Liverpool när jag säkrade titeln mot dem någon gång i april 2038.

Vilken typ utav manager är du? En som grottar ner dig i taktiker och scouter de hetaste talangerna eller vill du lira på fort och komma långt i spelet?

- Jag gör allt. Detaljrikedomen i spelet är det jag gillar bäst, så jag vill skräddarsy det mesta. Ofta blockerar jag transferfönstret i början för att tvinga mig själv att jobba mycket med taktiken.

Finns det något lag som du alltid startar med?

- Det skulle väl vara Newcastle då, men oftast är jag arbetslös från början.

Genom tiderna har man ”lärt känna” många spelare genom CM/FM. Allt från Tonton Zola Moukoko på CM 99/00 till Pawel Brozek på CM 01/02 och sedan fyller det på med spelare som Freddy Adu m.fl i de senare upplagorna. Har du någon spelare som du fastnat extra för på spelet?

- Det var mer så förut, nu upplever jag att det skiftar mer mellan spelen. Jag älskar newgens eftersom det tillför en fantasifull dimension. Men ja, jag köpte Nikiforenko, Okoronkwo, Aghahowa, N'Diaye, Tsigalko, Brozek och alla andra när det begav sig.

Vilken är den märkligaste övergångar du varit med på FM? (Antingen någon du köpt eller något du sett i en save.)

- Märkligaste. Hmm. Märklig vet jag inte, men jag kommer ihåg att det gick rätt bra med Newcastle en gång, jag hade ett ganska sympatiskt lag och en del pengar över och tänkte nej, nu jävlar. La ungefär 500 miljoner kronor på Rafael Sobis för att ingen annan ville komma. Han var hemsk, förstörde hela omklädningsrummet, gjorde inga mål, skadade sig och fick mig sparkad.

Om du skulle rekommendera ett lag att lira med. Vilka blir det då och varför?

- Blyth Spartans. Helt okej trupp, kommer från ett ocharmigt hörn i nordöstra England, behagliga tröjfärger, coolt emblem. Laget heter liksom Spartans.

Många gillar senaste FM19 medans vissa blir nostalgiska utan CM 01/02. Vilken är favoritupplaga genom åren?

Jag älskade 01/02, men spelet är bättre nu (om man har tid).

Sist men inte minst, när får vi se dig skriva och lägga upp dina anekdoter på FMSweden igen?

- Det dröjer nog, men när jag är för inne i en save brukar jag spotta ur mig konstiga referenser och skicka ut skärmdumpar i sociala medier.

Vi tackar så mycket för din medverkan och önskar dig fortsatt lycka till med allt under vintern!