Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Intervju med Tobias Hysén!

Hej Tobias Hysén,

Stort tack för att du vill medverka i vår intervju på FMSweden! Till att börja med, grattis till ett fantastiskt boksläpp! Hur leker livet efter proffskarriären?

- Jodå, det funkar.
Det e klart att det är annorlunda, men på ett bra sätt tycker jag. Mer tid till familjen, framför allt är ju helger och sånt magiskt. Det lärde man sig ganska snabbt. Postad bildPostad bild

Genom åren har man läst och hört att du varit en frekvent lirare utav Football Manager. När och hur började det?

- Ooh, jag började spela 1994, sen har det bara fortsatt. Det var en granne i samma trappuppgång som hade spelet och jag fick testa det.
Sen efter det, hade en av mina bästa polare Daniel Rivas köpt det. Vi kunde sitta i flera dagar med Liverpool och Leeds och bara grotta ner oss. Så mitten på 90-talet!!

Är du en person som grottar ner dig i olika taktiker eller vill du plöja igenom säsong efter säsong så fort som det bara går?


- Det är olika, ibland spelar jag kanske men nån annan på samma dator, då är det väl mest att vi ska hinna spela så mkt vi kan!! Men för det mesta är det grotta ner sig.
Jag brukar ha block och penna och anteckna så mkt jag nånsin kan, för att lära mig vad som funkar och inte. Nördigt men sant Postad bildPostad bild

Genom tiderna har man ”lärt känna” många spelare genom CM/FM. Allt från Tonton Zola Moukoko på CM 99/00 till Pawel Brozek på CM 01/02 och sedan fyller det på med spelare som Freddy Adu m.fl i de senare upplagorna. Har du någon spelare som du fastnat extra för på spelet?

- Mina favoritspelare genom åren har varit Maxim Tsigalko, John Fleck, John Curtis, Michael Eneramo tror jag han hette. En nigeriansk anfallare som hästade in mål i Blåvitt.
Sen på senare år är ju Jadon Sancho och Sead Haksabanovic spelare som dyker upp.
Men en spelare som jag hittade betydde mer än alla andra. Jag startade en egen klubb och försökte ta mig uppåt. Då hittade jag Harry Pratt. Som han gjorde mål i de lägre divisionerna. Han följde med upp till Championship och gjorde typ 10-15 mål där också.
Han e min superstar!!

Vilket lag spelar du helst med?

- Liverpool och Blåvitt såklart

Blev det att du/ni lirade i bussen på väg till bortamatcher? Vilka var i sådana fall bäst och vilka var sämst i Blåvitt på att lira FM?

- Vi brukade sitta Jag, Bjärs (Mattias Bjärsmyr), Wernbloom och Sella (Stefan Selakovic). Det va fullt krig ibland. Efter det tog Jakob Johansson och Robin söder vid där Bjärs och Werner slutade. Werner va rätt vass på FM, kommer inte ihåg vem som va sämst, det var nog rätt olika.
En rolig historia va när Bjärs va förbundskapten för Spanien och åkte och kollade på en match. Tidningarna skrev efteråt att dom inte riktigt fattade varför, för det var ingen spansk spelare med i matchen. Hahahaha.
Men han vann VM, trots att han glömde ta med Fabregas.. Postad bildPostad bildPostad bild

Hur ser ditt FM-spelande ut idag? Och den viktigaste frågan, har du fått dina barn till att lira?

- Det går i perioder. Ibland går det ett par veckor utan spel, men för det mesta spelar jag nån gång i veckan i alla fall. Mina barn är lite för små än. Grabben som e 8 har börjat förstå lite grann. Men han spelar mest FIFA än så länge. 3-åringen har fått trycka space mest hittills. Hahahaha

Sista frågan! Om du skulle rekommendera ett lag att lira med. Vilka blir det då och varför?

- Jag kommer alltid säga Udinese. Antonio di Natale, Alexis Sanchez och Cristian Zapata har alltid en plats i FM-hjärtat.

SOM SAGT, STORT TACK FÖR DIN TID TOBIAS!

För att diskutera intervjun mm, besök: http://www.fmsweden....69#entry1060569