Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Minns ni?

Klockan är 08.27, mattelektionen är igång för fullt. Mina klasskompisar räknar i böckerna, inte jag. Längst bak i boken ritar jag olika startelvor med mitt kära Celtic. Den första jag skriver ner är såklart Henrik Larsson. Hmm.. Didier Agahte var bra igår, Bobby Petta också. Blir det John Hartson bredvid ”Henke” eller ska Chris Sutton få chansen igen?
Min lärare drar sig mot mitt håll och jag tvingas jobba vidare i matteboken (motstridigt).

Såhär kunde jag hålla på dag ut och dag in. Dagen som förändrade mitt liv var när jag fick köpa mitt första spel (CM 99/00). Jag och brorsan älskade spelet men det var när CM 01/02 kom som min passion för fotboll blev något stort.
Jag och min bästa vän Andreas spelade mycket och det är ingen större skräll att vi båda blir väldigt sentimentala när vi diskuterar spelet och jämför det med dagens fotboll.

Andreas: Dagens fotboll, vad är den jämfört med de fina spelarna vi hade förr?
Jag: Ja du..?
Andreas: Jag menar, tänk! TÄNK! Förr hette spelarna Totti, Batistuta, Maldini, Giggs, Raul Beckham och Ronaldo. Sådana spelare görs inte idag.

Någonstans har min vän rätt i det. Vi har lagt ner åtskilliga timmar i att diskutera vad som gör att man enklare tar till sig vissa spelare än andra. Jag personligen har en stor kärlek till spelarna Hasse Blomqvist och Dimitar Berbatov. Det är något visst över dom och jag skulle kunna stånga mig blodig för att försvara mina idoler.
Idag är det såklart Harry Kane som är den stora spelaren (då jag håller på Spurs) men ännu är han inte uppe på varken Hasse eller Dimitars nivå.

Vad är det som gör att man enklare tar till dig vissa spelare? Är det mellan 8-18 år man ”sätter” sin favoriter och förskönas då det påminner om barndomen/ungdomen?
Där kan man ta sitt favorit-VM som exempel. Mitt är helt klart VM 98, då var jag 10 år. Att se spelare som Ronaldo, Rivaldo och Zidane var något helt magsikt.
Min vän Andreas älskar VM 94, då var han 8 år och blev förälskad i Roberto Baggio. En intressant tanke som är värd att diskutera.

Vad tycker ni, vilka är era favoriter när det kommer till spelare, lag eller VM? Varför och hur blev det så tror ni?

Diskutera i denna tråden: http://www.fmsweden....29635-minns-ni/