Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Onsdagskrönikan med Fabian Andersson!

Jag är 26-år gammal och har aldrig varit med i Football Manager. Ungefär så tänker jag mig att mitt sommar i P1 kommer inledas om Sveriges Radio mot all förmodan skulle ringa.

Men varför skulle dem det? Och varför skulle jag komma med i Football Manager? Medan Hysén har dunkat in drömmål mot Tyskland och Wernbloom har gjort mål mot Real Madrid så har jag vunnit interna skytteligan i division sex. Så där ligger man verkligen i lä. Vad vi dock har gemensamt ihop med väldigt många människor är att vi älskar att spela FM. Varje gång ett tillfälle ges sitter man där med datorn i knät och hoppar till av glädje när någon obskyr spelare i svenska division två sätter 2-1 i 89:e minuten borta mot IK Tord. En kärlek till ett spel som gör att jag nu sitter och skriver den här krönikan.

Men vem är då jag? Mitt namn är Fabian Andersson och jag bor utanför Borås. Förutom att spela alldeles för mycket FM spelar jag som tidigare nämnt fotboll på absolut lägsta nivån i distriktet där jag är där en lat och kanske lite överviktig anfallare (med en jävla näsa för mål). Utöver det så är jag fotbollstränare för ett damlag i division två, har en fotbollspodd om lokalfotbollen i Borås på Borås Tidning och kan om några månader titulera mig som mellanstadielärare. Det är helt enkelt mycket fotboll i livet, och det är det som den här onsdagskrönikan kommer handla om varje vecka. Allt från Champions League till lägsta divisionen, och från herrfotboll till damfotboll. Och vi inleder såklart med en skildring av att vara fotbollsintresserade i Corona-tider. I helgen satt jag (och antagligen många andra) och undrade vad vi skulle göra med all tid vi helt plötsligt hade. Snooker och Backhoppning i all ära, men så långt har inte abstinensen gått än. Att ta fram popcornskålen och sjunker ner i soffan för att heja fram någon tysk backhoppare känns inte helt genuint. Ett tag var jag inne på Badminton på Viaplay, men inte heller det intresset varade särskilt länge. Vad som dock fortfarande spelas i fotbollsväg är fotboll på gräsrotsnivå. Där är det sällan några fem hundra åskådare, men det kan vara ack så vackert för det. I vårt distrikt är distriktsmästerskapen i full gång och vad är bättre än att en söndagsmorgon ta sig ner till en fotbollsplan och se en match mellan två lag som antagligen inte kommer skörda några större framgångar i år men ändå försöker bjuda på skönspel. 1-1 i 90-minuten, missat friläge, vändning och 2-1 till andra laget istället. Fotboll när den är som absolut vackrast - även i Corona-tider!
——————-
Det var den första krönikan. Nu ska jag dra igång säsong tre med Barnet FC på Football Manager. Efter två raka seriesegrar är det nu dags för ett nytt kapitel i klubbens historia. Nu kör vi!

Och just det - har ni några frågor eller tips om ämnen till onsdagskrönikorna är det bara att höra av er. Jag ska försöka lyfta något ämne varje vecka som förhoppningsvis kommer vara av intresse. Hoppas ni hänger med! Finns på FMSweden under det fantastiska namnet Bolaget eller på mejl: fabian.andersson@hotmail.com.

Ciao


micke122
Mar 18 2020 11:39 AM
Trevlig läsning! :)
  • Länk

pontuswernbloom
Mar 18 2020 16:06 PM
grymt Fabbe!!!
  • Länk