Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Söndagsinspiration

Det finns otroligt många lag på Football Manager som är intressanta att ta över, av olika anledningar. Flera av dessa klubbarna kommer man aldrig till skott med och också det av olika anledningar och det kan handla om allt från tid till lust. Ett lag som jag verkligen har haft tankarna på men aldrig kommit längre än till just tankarna, förrän härom månaden, är Kalmar FF.

Ska jag spela med ett svenskt lag är det Malmö FF och för många kan det låta väldigt tråkigt vilket det också blir till slut. Men med Kalmar har du lite andra förutsättningar men ändå så pass fina att du direkt skulle kunna hävda dig bland topplagen. Det låter inte speciellt realistiskt men för en FM-nörd som du och jag är detta verkligen en guldgruva som heter duga!

Senast Kalmar FF vann guld hette året 2008. Det är också enda året man faktiskt vunnit Allsvenskan. Året innan dess vann man Svenska Cupen, något man endast mäktat med vid tre tillfällen totalt, så det är ingen sovande jätte vi pratar om heller. Vad har då hänt mellan 2009 och 2019 om vi ska titta på höjdpunkter? En fjärdeplats år 2016 är det bästa de kan mäkta med. Förutom den och sjätteplatsen två år senare så har klubben sakta men säkert vandrat nedåt i placeringarna. Förra säsongen var den värsta sedan guldet och man hamnade på 14’e plats vilket är negativt kval. Det kvalet vann man över Brage med totalt 4-2. Inget snack om att Kalmar verkligen behöver ruska om för att vända den långtgående negativa trenden.

Vi går över till Football Manager. På spelet är det ett helt annat Kalmar FF vi pratar om. Med Nils Fröling, supertalangen, i spetsen har klubben ett seniorlag som direkt kan hävda sig i toppen och det utan några egentliga problem. Kuggen Viktor Elm styr försvaret tillsammans med en av Allsvenskans mest stabila målvakter i Lucas Hägg-Johansson. Utöver detta finns ytterligare högintressanta talanger som går att räkna på flera händer, men för att nämna några mer framstående så väljer jag följande; Isak Magnusson(Högerback/Högermitt), Johan Stenmark(Mittback/Högerback) samt Isak Jansson(Innermittfältare/Offensiv mittfältare).

Klubben har talang efter talang spetsat med några riktigt bra allsvenska spelare vilket banar för ett save där du kan såväl utveckla spelarna ur ett mer långsiktigt projekt som att sälja vidare och tjäna rejäla slantar direkt när du börjar. Med andra ord har du extremt goda förutsättningar för att utmana toppen, tjäna bra pengar och till slut hävda dig ute i Europa. Att inte prova åtminstone en gång med Kalmar vore att skjuta sig själv i foten; mitt save med Kalmar är ett av de absolut roligaste jag har haft på FM20 och jag tvivlar inte på att även du kommer ha roligt med dem!


micke122
Jun 14 2020 22:45 PM
Roligt val! Som du skriver så har de många utvecklingsbara talanger. Med lite kloka värvningar etc. bör man nog kunna utmana om Europaplatser andra säsongen.
  • Länk