Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Veckans Inspiration!

1907 grundades en fotbollsförening i ett litet samhälle några mil ifrån Norrköping. 1951 tog samma klubb steget upp till Allsvenskan för allra första gången. Mellan åren 1965-1975 blev den lilla klubben från det lilla samhället en av Sveriges bästa klubbar. Med Europamatcher mot storheter som Bayern München, Barcelona och Chelsea, gnuggade sig invånarna i byn i ögonen över vad man fick vara med om. 1970-71 vann man Svenska Cupen och 1972-73 vann man Allsvenskan.

Med storheter som Ralf Edström, Benno Magnusson, Roland Sandberg och många fler av Sveriges allra bästa fotbollsspelare på den tiden, lyckades man göra sig ett namn i Europa.

Så vad hände sedan med Åtvidabergs FF?

Klubben som haft kvartsfinaler i Europacupen, på anrika Kopparvallen, föll neråt i seriesystemen.
2010 var man tillbaka i finrummet, men åkte ur direkt, för att sedan gå upp direkt. 2015 åkte man ur serien igen och sen har det varit fritt fall. Åtvidaberg spelar numera i Div 2 Södra Svealand.

Om man inte spelat i de lägre serierna på spelet innan, är Åtvidabergs FF ett väldigt bra projekt att starta med. En klassisk svensk förening, som skulle må bra av att få in en motiverad manager som kan ta klubben tillbaka till Allsvenskan i första hand.

Är det du som ska se till att Bayern München, Chelsea och Barcelona återigen kommer på besök?


micke122
Mar 22 2020 11:39 AM
Spännande! Alltid en fin inspiration att ta tillbaka en klubb till dess forna glansdagar.
  • Länk

Hypnoman
Mar 23 2020 14:23 PM
Var inte många år sedan som Åtvid var bättre än oss (Peking) och hamnade före i den allsvenska tabellen - 2014 närmare bestämt. 2015 vann vi SM-guld medan Åtvid åkte ut, och idag ser det ut som det gör.

Går fort i fotboll.
  • Länk