Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

FMSM - Intervju med fjolårets trea

Vi fick in 213 st ansökningar från våra deltagare och med regerande mästaren Champions19 i räkningen är vi uppe i 214 deltagare totalt i årets FMSM.

Spelschema för Utslagningsomgång 1 lottades av min kollega Pusselbit under söndagskvällen, flera deltagare har redan börjat spela sina matcher och ni kan följa allt som sker i turneringen i vår FMSM-del på forumet här: Länk

Men åter till topic (bokstavligen) så har vi tagit fram en intervju med simpel, deltagaren som tog tredjeplatsen ifjol och som än en gång deltar i FMSM.Postad bild


192 deltagare hade bantats ner till 2. Utav de två kombattanterna skulle en mästare koras. Spänningen var hög, förväntningarna på matchen stora och för första gången någonsin livestreamades finalen med kommentatorer. Matchen var dock allt annat än färgsprakande och chansrik. Ingen av finalisterna ville kännas vid något favoritskap inför matchen, vilket var förståeligt sett till hur tillknäppt matchen blev. Trots få chanser kom det till slut ett mål. Efter ett turligt mål av Sandro lyckades C19 hålla undan och gå segrande ur bataljen. Asovic misslyckades med att försvara sin titel och kände nog en viss besvikelse efter det snöpliga avgörandet.

I skuggan av finalen spelades även en match om tredjepris mellan eken97 och simpel. En match där Fernando Llorente förväntades få en nyckelroll. Förväntningar han inte uppfyllde. Istället gjorde Pirlo och Hernandez varsitt mål i Pathetic Athletics 2-0 seger. Simpel säkrade således tredjeplatsen i en match där bårbärarna fick sin stund i rampljuset på grund av alla skador.

Det har snart gått ett år sedan de båda matcherna. Krutröken har lagt sig sedan länge och de har fått tid att bearbeta utgången av turneringen. Nu, nästan ett år senare, har vinnarna av de olika medaljmatcherna tagit sig tid och ställt upp för varsin intervju där de blickar tillbaka på fjolårets turnering samt ser fram emot årets upplaga. I en intervjuserie om två delar som vi valt att kalla ”En återblick” ger vi er ger vi er nu möjligheten att ta del av förra årets deltagares tankar. Det har nu blivit dags för del två där vi får möta den förra årets trea simpel, där vi fått möjlighet att diskutera hur det är att stå i skuggan av finalisterna.


En återblick - DEL 2: simpel


Länge verkade det som att del 2 i vår intervjuserie skulle utebli. Att först var det tänkt att vi skulle hålla en intervju med asovic, men att få tag på en tvåfaldig FMSM-finalist visade sig svårare än väntat. Tids nog fick vi inse att det inte skulle bli av och byta huvudspår och valet föll logiskt nog på trean från förra årets turnering, simpel. Att han ställde upp på kort varsel är vi oerhört nöjda med, vilket gav oss möjligheten att diskutera om att ta risker och att inte kunna se sin far i ögonen vid middagsbordet.


För det första, hur många gånger har du deltagit i FMSM?

Förra året var första gången jag deltog. Jag hade aldrig spelat onlinematcher på FM innan jag gick med i tävlingen så jag ville se hur det flöt på.


För att vara ditt första FMSM och aldrig ha spelat en onlinematch innan så kan man säga att det gick rätt bra! Hade du några problem med att komma igång när du skulle spela första matchen eller fungerade allt bra?

Det flöt på rätt bra vill jag minnas. Det var en match som krångla lite men hasse77 ställde upp på att hosta den åt oss. Så om det krånglar kan man alltid fråga runt lite i forumet.


Du slutade trea i förra årets FMSM efter seger mot eken97 i bronsmatchen, är du nöjd med din placering från i fjol?

Självklart vill man ju sluta som vinnare när man kommit så långt i tävlingen. Men med tanke på motståndet jag hade så är jag nöjd med att ha slutat trea.


Som trea får man inte riktigt den uppmärksamheten som de två i finalen, tror du att det kommer att gynna dig inför i år? Att slå ur underläge trots en bra placering i FMSM 2012?

Jag har inget emot att vara en underdog även om jag inte tror att det gynnar mig mer än någon annan. Det är helt nytt spel och alla har fått börja från scratch med taktikerna vilket gör att jag kommer se alla jag möter som potentiella hinder.


Vad kommer du ta med dig från förra årets turnering och vad kommer du försöka göra annorlunda i år?

Jag kommer försöka göra allt annorlunda denna gång. Det enda man egentligen kan ta med sig är erfarenhet och försöka studera sina motståndare mer. En grym taktik kan vara viktigare än en bra trupp.


Du nämner taktikerna, har du klart för dig hur du kommer ställa upp taktiskt i turneringen eller tar du det när det är dags? Och hur anser du att du har anpassat dig till FM 2013 rent taktiskt jämfört med FM 2012?

Taktiker är en vital del för att lyckas bra. Förra säsongen hade jag en skön 4-3-3 taktik som byggde på mycket bollinnehav och anfallsspel. I år har jag inte spelat lika mycket FM som förra året vilket betyder att jag förmodligen kommer att experimentera med taktiker fram tills dagen då spelarlistan ska in.


Vad har du för åsikter kring draften? Tycker du att du lyckades få ihop ett bra lag förra året och hur gick du till väga?

Draften ser jag som en rolig del av FMSM. Det blir alltid spännande att se om man får spelarna man önskar sig. Jag tycker att mitt lag var vasst både i anfall och försvar på papper även om jag inte hade så många stjärnor. Jag valde att fokusera mer på talang än status när jag gjorde min draftlista. Det är givet att Messi och Ronaldo går åt direkt så det är smartare att välja 5 spelare som du vet att du kommer behöva för att skapa ett stabilt lag.


Vad skulle du säga är nyckeln till att nå långt i turneringen?

Nyckeln är väl egentligen att ta risker. Om taktiken inte fungerar så har man en halvlek på sig att försöka stänga luckorna motståndaren lyckats skapa. Om spelaren är skit på planen är det lika bra att satsa på reserven även om han har 79% i hälsa.


Hur mycket påverkar hanteringen av laguttagningarna vid skador och trötthet till returmatcherna förmågan att ta sig vidare? Hur hanterade du dessa situationer? Bytte du taktik, ersatte med likvärdig spelare eller körde du på en tröttare spelare för att han var bättre?

Jag försöker undvika dem problemen genom att drafta spelare som är mångsidiga och har förmåga att spela bra på flera positioner. Men visst åker man på skador som gör att man måste tänka om. Trötta spelare brukar funka även om man riskerar fler skador. De enda gångerna jag bytte taktik var om jag vunnit första matchen och bara behövde stänga ner i andra.


Har du något att säga till de medlemmar som är tveksamma på om de ska delta i årets turnering?

Jag tycker att FM är ett sjukt roligt och realistiskt spel som ibland känns så riktigt att jag lätt blir förvirrad på om en spelare blivit värvad i verkligheten eller i FM. Och jag tror många som loggar in på den här sidan älskar att spela med sina favoritlag. Så varför inte skapa ett helt eget favoritlag och möta likasinnade som har en annan uppfattning om vilka spelare som är bäst. Det värsta som kan hända är att du förlorar och hamnar på en pinsam tredjeplats och aldrig mer kan se din far i ögonen vid middagsbordet ;)


Kapser
Apr 23 2013 23:51 PM
Underbar intervju! Och stället med att inte kunna se sin far i ögonen vid middagsbordet fick mig att skratta högt! :P
  • Länk