Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

INTERVJU: Tobias Hysén om sitt FM spelande

”Jag minns för några år sedan när jag hade 18 i snabbhet och Henry också hade 18”

Jag intervjuade Tobias Hysén till min podcast Aspelins Arena. I podcasten pratar Tobias om varför han tycker Roy Keane är en av de bästa tränarna han har haft, om hur Zlatan fick honom att garva efter en tackling på John Terry och om hur det har varit att ha Glenn Hysén som pappa. Men jag visste att han gillade Football Manager så jag var tvungen att fråga. Nedan är resultatet

- Football Manager har varit med sen 1995 typ. Då hette de ju Championship Manager. Jag fastna från början liksom. Jag har alltid varit lite såhär "statistik-nörd" och tycker de är kul med tabeller och sådana grejer. Jag tycker också att det är kul att göra egna spelprogram.

Du köper dig själv alltid?

- Ja..men nu börjar de bli svårare och svårare. Ett tag var min gubbe överjävlig. Jag tror jag köpte min gubbe till mitt Liverpool och vann skytteligan i Premier League. Och på Football Manager kan du liksom inte spela själv utan då är de ju bara taktik. På FIFA är de en sak om du gör det för då styr du din egen gubbe liksom. Men på Football Manager var det riktigt häftigt. Det är ju häftigt för att man är fotbollsintresserad och någonstanns kittlar ju tanken att bli tränare en dag och då är det ju ett perfekt ställe att börja på. Med tanke på hur mycket funktioner och hur avancerat spelet har blivit är de så nära du kan komma till att vara tränare.

Det sägs ju att Mourinho har scoutat spelare genom Football Manager..

- Jag tror inte de är helt omöjligt heller. En del spelare som är riktigt riktigt bra på spelet kommer ju nu. Jag menar, Marco Verratti var en sådan spelare som ingen hade hört talas om innan. Men han var ju bra på Football Manager tidigt asså. Lukaku likadant. De är klart att nu är Verratti i PSG och Lukaku börjar ta för sig också. Jag menar Hazard var också en sådan spelare som var hur bra som helst, tidigt. Så de finns ju sådana spelare som man bara får nys om att den spelaren kommer bli bra. De finns ju två-tre spelare nu som man hade förra året som man nu undrar om de kommer dyka upp i sådana sammanhang.

Tobias fortsätter:

- Football Manager är ett enormt bra tidsfördriv för mig på resor och på läger. De gånger man sitter hemma och frugan är borta och barnen ligger och sover så sätter man igång tvn och så har man datorn bredvid sig. Vi har haft spelkväll någon gång ibland med IFK. Vi var ett gäng hos Bjärsmys och spela i somras. Wernbloom spelar också.

Har du någon stor Football Manager merit?

- Jag har vunnit VM med Sverige.

Tidigt i spelet då?

- Ja, om man börja 2009 så var vm 2010 liksom.

Hysén och Zlatan på topp då eller?

- Haha, de var de nog ja. Jag spelade 4-3-3 så jag spelade till vänster i anfallet. De var på det spelet jag var bra liksom. Eller bra är jag ju fortfarande men riktigt riktigt bra. Och spelar man tillräckligt många gånger så vet man ju vilka svenska spelare som blir, så kallade, "bugg-spelare". Man ställer ju inte upp det laget som du hade gjort på riktigt. Utan man ställer upp de laget som man vet är bäst på spelet. Men de är jag sjukt nöjd med asså. Kvalificerade mig till Champions League med Norwich första året. Det är också en merit fast på ett annat sätt. Jag blev fyra i Premier League första säsongen då.

Vill ni höra hela intervjun med Tobias Hysén finns den som podcast. Podcasten heter ”Aspelins Arena”. Länkar nedan:

ITUNES: https://itunes.apple...=229659710&mt=2

PODOMATIC: http://aspelinsarena...T07_20_24-08_00


Lappeeeee
Jan 28 2014 00:33 AM
Riktigt kul med sånt här! Uppskattas!
  • Länk

waggen
Jan 28 2014 01:24 AM
Intressant och kul. Nice!
  • Länk

Juws
Jan 28 2014 08:34 AM
Härligt Gabbe! Bra podcast också :-)
  • Länk

micke122
Jan 28 2014 14:42 PM
Grymt!
  • Länk