Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Micke möter pizarro

Hallå där pizarro! Hur är läget?
Tjenare. Jodå, det är bara bra. Ligorna ute i Europa går in i en spännande fas samtidigt som Allsvenskan dragit igång.

Först och främst, grattis till segern i Årets Rapport 2016. Din rapport återfinns numera i Arkivet. Hur värdesätter du din prestation?
Det känns riktigt stort måste jag säga. Jäkligt skoj med tanke på alla timmar jag lagt ned och att den var så pass omtyckt av er läsare.

Anade du någon gång att du skulle vinna tävlingen?
Jag fokuserade bara på att få till en så pass bra berättelse som möjligt. Aldrig med tanken på att vinna. Därför är det extra roligt att så många röstat på den. Det får mig att bli småsugen på att skriva en ny.
Jag har fått oerhört mycket positiv feedback under året, vilket jag uppskattar enormt.

Hur ser din bakgrund på rapportavdelningen på FMS ut? Hur mycket har du skrivit tidigare etc?
Jag är en gammal räv vad gäller berättelser på forumet och varit igång ända sedan sportgamers tiden. Då med några långtradare i Villarreal, Cagliari och Atletico Madrid. Med takt som åren gått så har jag haft svårt att hitta kärleken till ett lag och skrivandet, men ifjol med Cordoba hittade jag den. Ambitionen är att skriva minst en berättelse med varje upplaga, men ibland hittar man inte rätt helt enkelt och får kika vidare. Cordoba är en långvarig kärlek. Numera följer jag även klubben vid sidan av. Nu i somras värvade de Edu Ramos som jag också värvade in i saven. Nu spanar jag in andra lag i lägre divisioner i Spanien så som Huesca och Almeria.

"Córdoba CF - den andalusiska satsningen" var namnet på din rapport. Hur kom det sig att lagvalet föll så?
Jag vill göra berättelse så verklighetsbaserad som möjligt. Därför valde jag en filosofi att utgå ifrån. En trupp baserad på andalusiska spelare spetsad med utländska spelare. En Ahtletic Bilbao light. Därav namnet.

Utan att avslöja alltför mycket, hur skulle du beskriva rapportens resa för den som inte läst den ännu?
En resa från spanska andra divisionen till Europas finrum. Detta utan att ha vunnit några titlar. Utan det är själva resan som är charmen men mot- och medgångar.

Hur tufft var beslutet att ta, gällande själva avslutandet av rapporten?
I stunden kändes det bra. Så här i efterhand hade jag kunnat fortsätta en bra bit till. Jag har försökt hitta de gamla spelfilerna efter byte av hårddisk men hittar bara en fil där jag kommit halvvägs in i säsong 3.

Vad vill du främst förbättra med FMS för tillfället?
Berättelseforumet är något jag brinner för och hoppas verkligen fler tar sig tiden att spela och skriva en berättelse samtidigt. Det behöver inte vara allt för krångligt. Keep it simple. Less is more är nyckeln. Man behöver inte alls göra så mycket med grafiken så länge man har en bra text.

Har du något att tillägga?
Stort tack till alla som läst och skrivit kommentarer. Förhoppningsvis får ni i framtiden se mig skriva en ny berättelse. I och med nytt civilt jobb och även att jag jobbar som fotbollstränare vid sidan av jobbet så gör det att tiden är knapp. Men en sak är säker. Mycket av kunskaperna från FM går att applicera i verkligheten. Våga ta steget!

Tack för intervjun pizarro!