Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord
- - - - -

As RomaInformation:
Denna i Rom ledande klubb grundades 1927 och spelar i Serie A Italia. Hemmaarena är Olimpico. 15 titlar har man tagit genom åren; bland dem tre ligasegrar och en vinst i Eurocupen, som det heter på FM. Man är nu regerande mästare i Italienska Cupen, vilket gör att man innan säsongen startar på riktigt får spela finalen, för övrigt enda matchen, i Supercupen. Klubben har ”en fantastisk träningsanläggning” och en ”utmärkt ungdomssektion”, i vilken bland andra Okaka har odlats fram. Tänker inte dra alla fakta om klubben, då jag tycker det är ganska ointressant. Docka ska jag säga att Romas ekonomi klassas som ”OK” och att mediatipset för säsongen är 3:a. Inför första säsongen får du som vanligt ange dina förväntningar och får din budget därefter. Jag valde att ”Utmana om seriesegern”, och fick en transferbudget på 52,5 Mkr och en lönebudget på 8,75 Mkr/vecka (när man startar ligger lönerna på cirka 8,8 Mkr/vecka).


Truppen

Målvakter

Artur, 27, Brasilien – förste reserv till Doni. Fungerar bra som back-up och klarar sig bra i enstaka matcher. Om Doni skulle gå sönder en längre tid skulle dock en ersättare behövas. Inga utmärkande stats, men har förmågan att ”vara på rätt plats vid rätt tillfälle”.
Doni, 28, Brasilien – förstemålvakt. En bra målvakt, stabil, men inte direkt glänsande. Fungerar helt klart som förstemålvakt. Styrkan är att han är bra i luftrummet och att han är bra en-mot-en. Ingen direkt svaghet.
Júlio Sergió, 29, Brasilien – tredjemålvakt. Dålig, helt enkel. Sälj eller sparka tycker jag, bättre att ha en målvaktstalang som tredjemålvakt.

Kommentar:
Stabil lagdel. Ingen behöver inhandlas tycker jag. Sälj Sergió dock.

Försvarare
Philippe Mexès, 26, Frankrike – lagets främste back. 8 landskamper för Frankrike.Riktigt bra på huvudet, och bra psykiska egenskaper. En nyckelspelare. Bra ålder också, fungerar i många säsonger till. Många klubbar rycker i honom, men sälj inte, du hittar ingen bättre som vill komma till Roma.
Christiani Panucci, 35, Italien – rutinerad mittback (fungerar även till höger). Har spelat i klubbar som Real Madrid och AC Milan. Utöver detta har han spelat 7 säsonger i Roma (inne på sin 8e) och spelat 57 landskamper. Som sagt rutinerad, men inte så mycket mer. Bra på huvudet, men bör ses som en reserv, som kan hoppa in då och då.
Juan, 29, Brasilien – stark mittback som gjort 63 landskamper. Kom till förra säsongen från Leverkusen. Liksom sina backkollegor bra i luften. En bra back, som fungerar bra bredvid Mexès.
Simone Loria, 31, Italien – bra i luftrummet, men i övrigt ganska kass. Klasskillnad gentemot Mexès och Juan. Bör säljas.
Marco Cassetti, 31, Italien – stabil högerback. Fina inlägg och bra arbetskapacitet. Fungerar som reserv till Cicinho, om man vill spela med en fyrbackslinje. Bör bytas ut relativt snabbt.
Cicinho, 28, Brasilien – snabb och teknisk högerback. Svagheten är dock luftrummet. En helt OK högerback, som platsar i startelvan.
John Arne Riise, 27, Norge – kommer från vårt grannland Norge, där han är given i landslaget. Förstavalet på vänsterbacken. Bra långsskott, och jobbar på bra, dock lite långsam. I klass med Cicinho.
Max Tonetto, 33, Italien – hyfsad vänsterback. Bör bytas ut med tanke på åldern. Trots just åldern dock ganska snabb. Fungerar som back-up till Riise i en säsong.

Kommentar:
Överlag en ganska hyfsad backlinje. I Riise-Mexès-Juan-Cicinho, har Roma en bra backlinje, dock bör den rustas upp, kanske lite mer talang i reserverna. Köptips är David Luiz (MB), Davide Santon (HB), Joe Mattock (VB) och Zapata (MB). Första prioritet måste vara att införskaffa en ny mittback.

Mittfältare:
Matteo Brighi, 27, Italien – lite av en personlig favorit, mest tack vare att han hade över 90 i FIFA 2004, det hänger kvar. I FM är han dock en hyfsad defensiv, alternativt ”vanligt”, mittfältare. Bra lagspelare, dock lite svag i luftrummet. En bra reserv.
Daniele De Rossi, 24, Italien – en av spelets bästa defensiva mittfältare. Bra på allt, väldigt allround. Bör till varje pris försöka hållas kvar i klubben. Pengarna kan locka, men ingen likvärdig kan i princip hittas, möjligtvis kan Camacho i Atletico Madrid bli lika bra i framtiden. Han är tillsammans med Totti Mr.Roma.
David Pizarro, 28, Chile – en bra miffältare/def. Mittfältare. Teknisk. Svaghet: luftrummet. Bör spelas mycket då han har en del spetskompetenser, framförallt gör han ibland underbara passningar. Ska man spela honom måste man dock ha en stark spelare bredvid.
Alberto Aquilani, 24, Italien – mittfältare i stil med Pizarro, fungerar dock också i offensiv mittfältsposition. Egen produkt. Bra långskott och bra passningar. På mitten i samma klass som De Rossi, dock inte som def. mittf.
Simone Perrotta, 30, Italien – rutinerad allround-innermittfältare. Väldigt bra psykiska egenskaper. Ger bra bredd åt truppen. 43 landskamper.
Rodrigo Taddei, 28, Brasilien – offensiv mittfältare, helst till höger. Snabb, och i övrigt ganska jämn. Ingen direkt svaghet. Startspelare.
Jérémy Ménez, 21, Frankrike – talang som till denna säsong kom från Monaco för 147 Mkr, så Roma har alltså investerat mycket i den här killen. Bäst som vänsterytter. Kvick, med bra teknik. Ganska egoistisk dock. Spås en bra framtid, och bör behållas, ger bra bredd åt truppen, och så småningom förhoppningsvis också spets.
Júlio Baptista, 26, Brasilien – offensiv mittfältare, centralt. En bra, stark spelare med fin teknik. Dock ganska ojämn, och varvar grymma matcher, med riktiga bottennapp. Bra inhoppare.

Kommentar:

Ett starkt mittfält, bra bredd och bra spets. Dock skulle man må bra av en riktigt bra vänsterytter. Kanske Ashley Young från Aston Villa. Jag tycker att alla bör behållas. En talang till vore bra, ovan nämnda Camacho vore en grymt köp.

Anfallare:

Mirko Vucinic, 24, Montenegro – fungerar även som vänsterytter, men jag tycker att han är bäst som anfallare, bredvid Totti. Snabb, teknisk, bra i avslut. Även bra passningar. Ganska jämn. En bra anfallare som bör spelas mycket.
Francesco Totti, 31, Italien – lagets största stjärna. 58 landskamper och 395 seriematcher för Roma, vilka resulterade i 165 mål. Behöver inte skriva så mycket mer, annat än att han även är grym som offensiv mittfältare och att han alltid bör spelas.
Stefano Okaka, 18, Italien – talang av stora mått. Redan stark och bra i huvudet. Mycket på grund av hans orutin är han väldigt ojämn, men bör matchas mycket, så han kan bli väldigt bra.

Kommentar:
Två toppanfallare och en talang. Dock bör en till anfallare av klass köpas in, för Okaka håller inte som förste backup. Min personliga favorit är Cardozo i Benfica. Enligt scouterna inte så bra, men gör alltid mycket mål, och är framförallt riktigt stark, vilket är ett bra komplement till Totti och Vucinic.

Analys
En stark trupp, som dock behöver vissa förstärkningar, som jag skrivit ovan. Det beror lite på hur man ställer upp laget, vilka spelare man behöver köpa. Jag valde att spela med en 3-2-3-2 uppställning, vilket gjorde att alla ytterbackar var onödiga. De sålde jag alltså. David Luiz köpte jag, och han gjorde det riktigt bra. Såhär ser en tänkbar startelva ut efter första fönstret, om du väljer att spela som
jag gjorde:

---------------------------Doni-------------------------
----------------Luiz---Mezès---Juan-----------------
-----------------De Rossi--Aquilani------------------
----Taddei--------------Perrotta--------Ménez------
------------------Totti------Vucinic--------------------

Man har inte så mycket pengar i början, så man kan inte göra några jättevärvningar. Å andra sidan så behövs inte några sådana. Med detta laget kom jag trea i serie A, vann Italienska Cupen och kom till kvartsfinal i Mästarcupen, så laget håller mycket väl. Hoppas någon blev sugen på att köra en save med Roma!
Version:
Land: Italien
Liga:Kakidaniel
Jan 31 2009 18:09 PM
Bra guide fast jobbigt att ta sig igenom den.. 1 av mig!

Flaang
Jan 31 2009 18:38 PM
Stefan Okaka– Bra i huvudet :D

Prestaworks
Jan 31 2009 21:16 PM
"Kommentar: Överlag en ganska hyfsad backlinje. I Riise–Mexès–Juan–Cicinho, har Roma en bra backlinje"hihi, roligt

Prestaworks
Jan 31 2009 21:43 PM
Forza lupi!

re_va
Jan 31 2009 23:22 PM
kaki > ja de blev lite jobbigt med texten där, ska inte vara kursivt på så många ställen, och de blir nog bättre om de är fet stil på namnen, kanske kan ändras ? men etta tycker jag ändå är lite lågt...? =)

flaang > yes, liten felformulering =)

danieldaniel > vad jag menar är att bredden är hyfsad, men att startuppställningen är bra.


Kakidaniel
Feb 01 2009 01:04 AM
re_va så sant så sant!

jag skulle sätta en trea men det råkade bli en etta ;/ sorry :(

Så skyll på mej om du inte har så många stjärnor totalt sen ;)

Balboa
Feb 01 2009 02:39 AM
skulle sätta min favorit istället för en dyr och gammal? cardozo ;DJimmy Briand i rennes, där kan du snacka pålitlig målskytt ;D

roniii
Feb 01 2009 11:14 AM
TRÅKIG!!!!

re_va
Feb 01 2009 11:38 AM
cardozo är ju bara 25, och pålitlig målskytt, han gör alltid mkt mål,
ska kolla upp din kulle =)

re_va
Feb 01 2009 11:39 AM
*kille ska de vara i inlägget ovan

ronii > yes you are

Dinkan90
Feb 01 2009 18:41 PM
Cardozo får man billigt för också, i 08 så var han fenomenal och värvade honom till just Roma där han vann skytteligor och Guldskor, Lyckades inte i mitt Tottenham i 09 dock, vetej varför.

dgdaman
Feb 01 2009 19:56 PM
Inspirerande. Blir till att starta en save med Roma i min nästa save:) Uppställningen verkar riktigt intressant å. 5a *

re_va
Feb 01 2009 22:00 PM
dinkan > billig å bra e han, kan ju inte bil bättre =) om de är ngt så kan han vara lite ojämn, kanske därför han inte lyckades i ditt Tottenham. När jag lirade med Man C på 09 stänkte han iaf in 11 mål på sina 10 första matcher =)

dgdaman, > låter bra =) 3–5–2 passar skitbra med Romas spelare, om man som sagt köper in en till mittback.

musmattan
Feb 02 2009 19:41 PM
bra guide, jag spelade med roma och vann serie A tredje säsongen och kom till semi i CL tycker dock man ska spela ett lag som ser ut som detta ungefär.–––––––––––––––––––––––––––––––––––Doni–––––––––––––––––––––––––––––Cicinho–––––––––Mexes–––––––––––––––––––––Juan–––––––––Riise–––––––––––––––––––De rossi–––––––––––Pizzaro––––––––––––––––––––––––––Aqulani––––––––––––––––Totti––––––––––––––Baptista––––––––––––––––––––––––––––––Vucinic–––––––––––––––––––––––––själv sålde jag De rossi för 600 första då styrelsen gick in o accepterade sålde även Taddei för 150 till City. Spelar du med pizzaro o perrota så blir det cash sålde båda för 300 miljoner stycket till city tredje säsongen. Mexes är förövrigt den bästa mittbacken tillsammans med zapata enligt mig och sedan med Vucinic som spottar in mål så har du ett bra lag.

re_va
Feb 02 2009 19:47 PM
mm, den uppställningnen är ju inte heller helt fel, såklart. hur har de gått då?

re_va
Feb 02 2009 19:47 PM
ok, såg att du vann serie A=) dock gjorde jag de redan andra säsongen,så go 3–5–2 =) nämen, båda funkar nog bra

Anjovis
Feb 03 2009 16:38 PM
På FIFA 2003 hade han 98, blev en favvis för mig efter det.

re_va
Feb 03 2009 17:54 PM
Brighi menar du, de var väl 2003 jag menade då, kommer inte ihåg exakt, men ahr var ju iaf sjukt överskattad =)

simon9
Feb 04 2009 15:59 PM
bra

Prestaworks
Mar 03 2009 17:36 PM
Tycker att Taddei och Menez inte alls håller på kanterna, Menez kan utvecklas men känns mer som en reserv enligt mej!

Jocke1992
Mar 12 2009 10:29 AM
Har precis startat en save med roma. Köpt Mascio, Tonucci, Eros Corradini och Delvecciho. Sålde Sergio, Loria. Har spelat 10 matcher med en 4–5–1 och Totti på topp öser ni mål. Han är Kung!

dgdaman
Apr 13 2009 22:30 PM
Startar en nu :)

ps. jeppe är ful

jokeyy
Apr 26 2009 11:49 AM
totti på topp presterar självklart men om du använder honom som den klockrena 10an han är så kommer du få ut mer av anfallaren genom hans passningar. 10 assist på första 7 ligamatcherna... ;)

Totti94
May 24 2009 11:43 AM
vann serien o cupen första året o totti blev även framröstad till världens bästa spelare med följande uppställning<BR>Doni<BR>Cicinho––––––Juan––––––––––Mexes––––––Riise<BR><BR>De Rossi–––Aquilani<BR><BR>Taddei–––––––––––––––Totti––––––––––––––––Guardado<BR&
Vucinic

Prestaworks
Jun 11 2009 14:40 PM
haha minns också att brighi hade över 90 :P

Larsson09
Jun 22 2010 21:11 PM
Forza ROMA! :D