Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord
- - - - -

Arsenal F.c (10.0.3)Historia:
Arsenal grundades 1886 och är en Engelsk proffsklubb som för tillfället spelar i Engelska Premier Division. Klubben spelar sina hemma matcher på Emirates Stadium och har en fantastisk träningsanläggning och en utmärkt ungdomssektion. Arsenals Reservlag spelar på Underhill. Bland klubbens värsta rivaler finns Tottenham Hotspur, Manchester United och Chelsea.
Laget hade sin bästa tid under 1930-talet och Arsenal är utan tvekan en av de framgångsrikaste klubbarna i England. I ett prisskåp fyllt med trettiosju turneringssegrar finns bland annat: Arsenals andra plats i Mästarcupen 2006, vann den Engelska högsta divisionen tretton gånger och kommit tvåa åtta gånger, vann cupvinnarcupen 1994 och kommit tvåa två gånger, och vann EURO cupen 1970 och slutade tvåa vid ett tillfälle.

Information:
Nation: England
Grundad: 1886
Status: Professionell
Rykte: Kontinentalt
Ordförandes status: Älskar klubben
Legender: Tony Adams, Patrick Vieira, Thierry Henry, Pat Race, Arsène Wenger, Cliff Bastin, Bob Wilson, Herbert Chapman, Ian Wright, Dennis Bergkamp
Ikoner: Ken Friar, David Rocastle, Steve Bould, Lee Dixon, Martin Keown, David Seaman, Robert Pirès, Nigel Winterburn, Ray Parlour, David O’Leary, Liam Brandy, Frank McLintock, Ted Drake, Charlie George, Marc Overmars, Paul Merson, John Redford, Alex James, Michael Thomas, David Jack, Charlie Nicholas, George Graham, Freddie Ljungberg, Pat Jennings
Favoritspelare/ledare: Cesc Fàbregas, Alan Smith, Robin Van Persie, Gaël Clichy
Bittra rivaler: Tottenham, Manchester U, Chelsea
Andra rivaler: Liverpool, West Ham
Ekonomi: Rik
Biljettpris: 591 kr
Säsongsbiljettpris: 17,08K kr
Säsongskortsinnehavare: 40000
Ungefärligt värde: 4,59Md kr (låneskuld: 5,41Md kr)
Kontinental tävling: Europeiska Mästarcupen
Mediatips: 4: e
Personlighet Trupp: Mycket ambitiös
Lagkapten: Cesc Fàbregas
Vice-kapten: Robin Van Persie

Arena & Faciliteter
Namn: Emirates Stadium
Plats: London
Kapacitet: 60361 endast sittplatser
Byggnadsår: 2006
Ägs av: Arsenal
Arenakondition: Väldigt bra
Eluppvärmd plan: Ja
Tak: Nej
Underlag: Gräs
Planens skick: Perfekt
Reservarena: Underhill, London
Kontorslokaler: Fantastiska sponsorsfaciliteter
Träningsanläggning: Toppmodern träningsanläggning
Ungdomsakademi: Toppmodern ungdomsanläggning + Ungdomsakademi

Samarbetsklubbar:
BEC Thailand
Colorado Amerika
Gia Lai Vietnam
Salamanca Spanien
Barnet England
Boreham England

Transfer- & lönebudget:
Utmana om ligatiteln - Transferbudget: 405Mj kr Lönebudget:15Mj kr
Segrare - Transferbudget: 435Mj kr Lönebudget:16Mj kr

Truppen

Målvakter:
Manuel Almunia, 32år
Lukasz Fabianski, 24år
Vito Mannone, 21år
Kommentar: Manuel Almunia får stå till en början då han är den bästa målvakten som truppen förfogar över. Lukasz Fabianski är skadad i början i ca 2-4 månader, men han är en helt OK backup till Almunia. Vito Mannone får rätta sig efter att vara tredjevalet på denna position.
Transfertips:
Försök sälja Almunia direkt då jag inte tycker att han håller för ett lag som Arsenal. Ligger man i kan man sälja honom för ca 80 till 100 milj i första fönstret. Köp sen in Diego Benaglio ifrån Wolfsburg då han är en utav spelets bästa målvakter.

Backar:
Sol Campbell, 34, BC
Mikaël Silvestre, 31år, B VC
Thomas Vermaelen, 23år, B VC
William Gallas, 31år, BC
Johan Djourou, 22år, BC
Philippe Senderos, 24år, BC (på lån hos Everton)
Emmanuel Eboué, 26, B/YB H
Bacary Sagna, 26år, B/YB H
Gaël Clichy, 23år, B/YB V
Armand Traoré, 19, YB/OM V
Kieran Gibbs, 19, YB/ MV

Kommentar:Backarna ser ganska bra ut, men det behövs ändå lite förändring här. Gaël Clichy är given till vänster och bredvid honom ska Thomas Vermaelen spela. Till höger så får Sagna och Eboué turas om beroende på vilken match det är och hur man vill spela ifrån höger back. Den sista backplatsen bredvid Vermaelen går till Danny Wilson ifrån Rangers. Skriv nya kontrakt med Senderos och Djourou då det är bra ifall de stannar i klubben, kan kanske behövas i framtiden

Transfertips: Sälj Gallas och Silvestre då de bara tillför rutin och har höga löner. Köp in Danny Wilson ifrån Rangers, man kan få honom för runt 44 milj och han går rakt in i startelvan. Köp även in Sergiy Kryvtsov ifrån Metalurg. Han och Danny Wilson kommer att bilda ett fantastiskt mittbackspar efter några år.

Mittfältare:
Alex Song, 22år, DM MC
Cesc Fàbregas, 22år, MC
Aaron Ramsey, 18år, M C
Denílson, 21år, MC
Andrey Arshavin, 28år, OM HVC
Jack Wilshere, 17år, OM HVC (På lån hos Bolton)
Theo Walcott, 20år, OM HV, A
Samir Nasri, 22år, OM VC
Tomas Rosicky, 28år, OM VC
Abou Diaby, 23år, OM C

Kommentar: Mittfältet är bra men behöver ändå lite förstärkningar. Fàbregas är given på mitten, sen spelar jag Arshavin till vänster och Walcott till höger. Bredvid Fàbregas så spelar jag Jack Rodwell ifrån Everton. Jack Wilshere är på lån hos Bolton så skriv ett nytt kontrakt med honom så du säkrar honom. Aaron Ramsey är Fàbregas ersättare och Song är Rodwells. Denílson kan och Diaby bör man sälja.

Transfertips: Sälj Diaby och Denílson då de inte tillför något i truppen. Köp in Jack Rodwell ifrån Everton då han kommer att utvecklas till en utav spelets bästa spelare. Köp in Stevan Jovetic ifrån Fiorentina, han är en bra reserv första året till Arshavin.

Anfallare:
Carlos Vela, 20år, OM VC, FC
Robin Van Persie, 25år, OM H, F C
Nicklas Bendtner, 21år, A
Eduardo, 26år, A

Kommentar: Här har vi Robin Van Persie som är given till höger, spela honom som offensivt spelade forward. Till vänster spelar jag Nicklas Bendtner som bollmottagare. Eduardo får finna sig i att vara reserv och Vela är en bra inhoppare.

Transfertips: Behöver varken köpa eller sälja någon anfallare, men om man vill kan man sälja Eduardo och köpa in Luis Suárez ifrån Ajax då han är yngre och tillför mer till Arsenal än vad Eduardo gör.

Taktik:
När jag spelar med Arsenal så kör jag en offensiv 4-4-2 med korta passningar, offensivt spel, och standard press. Fàbregas funkar som spelfördelare och Bendtner som bollmottagare på huvudet. Arshavin har en friroll och kan därför driva in i banan och skjuta därifrån.

Startelva:
Mv: Diego Benaglio

Hb: Bacary Sagna
Mb: Danny Wilson
Mb: Thomas Vermaelen
Vb: Gaël Clichy

Hm: Theo Walcott
Cm: Jack Rodwell
Cm: Cesc Fabregas
Vm: Andrej Arshavin

A: Robin van Persie
A: Nicklas Bendtner

Avbytare: Emmanuel Eboué, Sergiy Kryvtsov, Armand Traoré, Alex Song, Aaron Ramsey, Stevan Jovetic, Luis Suárez
Version:
Land: England
Liga:CentralTendency
Apr 24 2010 15:48 PM
Jag är inte ett fan av att du tar med dina egna inköp i trupp genomgången, lagguider ska ge en överblick om ett lags utgångspunkt och eventuella tips om hur man kan stärka laget, inget annat.Du har också helt glömt bort nämna Song, som är en av spelets absolut bästa defensiva mittfältare, och definitivt fyller den rollen bättre än Rodwell från spelets början. William Gallas må vara på god väg till sin åldershöst men är fortfarande en försvarare av världsklass, och än så länge har hans fysik inte börjat vika.

PG_17
Apr 24 2010 17:26 PM
njaaaaaa, håller inte med dig angånde trupp genomgången alltså. Gallas? fortfarande en back av världklass.

sedan "Sälj Diaby och Denílson då de inte tillför något i truppen"

Denilson? hallå, han kommer att bli skit bra sen längre in i spelet.


aja ditt val

Balboa
Apr 24 2010 18:48 PM
du kan inte bygga en lagguide med dina egna spelarval...

Hellsten
Apr 24 2010 18:57 PM
"Sälj Gallas och Silvestre då de bara tillför rutin"Så rutin är oviktigt?Gallas är som sagt en försvarare av världklass. Silvestre kan jag förstå, han är inget vidare.

Student76
Apr 24 2010 19:32 PM
Du har helt missat att nämna när Arsenal gick obesegrat genom högsta divisionen för första gången på hundra år. Sen räknas inte en andra plats som trofé utan bara vinster som räknas. Andra saker som din historieskildring saknar och som är värt att nämnas är, när Arsenal avgjorde ligan på matchens absolut sista spark på Anfield.

Spelartipsen du nämner finns redan noterade på minst 50 olika sidor på forumet. Kom gärna med något nytt eller ge bara förslag på vilka platser som ska förstärkas.

Sandberg_
Apr 24 2010 19:56 PM
Hellsten: Bara tillhör rutin inge annat åt laget...

Useless
Apr 24 2010 20:09 PM
Ja, gör om Arsenal till ett köpelag, och köp endast hypade FM–lirare...Det brukar ju vara därför man spelar med Gunners, för att byta ut halva startelvan i första transferfönstret...

WHUFC
Apr 24 2010 20:17 PM
En av de sämre guiderna, om man ens kan kalla detta guide, för jag blir då inte guidad åt rätt håll...

rockarn
Apr 24 2010 20:27 PM
Vad hände med arsenals "köp billigt, sälj dyrt" mentalitet?

Hellsten
Apr 24 2010 21:11 PM
sandberg_: Du menar att rutin inte är viktigt? Och som sagt, Gallas är fortfarande en försvarare av yppersta klass. Tillför absolut något till laget.

ManU
Apr 24 2010 21:30 PM
En guide ska, enligt mig, beskriva klubben och dess trupp så som det ser ut från början av spelet.

Sedan ska man, efter de erfarenheter man gjort under spelets gång, kommentera en del spelare huruvida de varit tillräckligt bra eller inte.

Efter det är det bra om man också berättar lite om vilka köp man gjort, varför och hur bra det föll ut.

Sedan kan det vara bra att nämna vilken taktik man använt och kanske lite om varför man valt just den taktiken.

Vidare hjälper det guideläsaren om man skriver lite om vilka resultat man nått med just den taktik man valde och de spelare man satsat på.

Har någon fler tips på vad en bra guide ska innehålla, skriv gärna så jag får veta.

Om någon tycker mina tankar om guideinnehåll är helt åt h–vete kan ni gärna kommentera det också... men kom då gärna med förslag på vad en guide ska innehålla.

dgdaman
Apr 24 2010 22:45 PM
Att Gallas är av yppersta klass och världsklass är väl att ta i ändå.. han är bra, väldigt bra, men han är inte topp 5 när det gäller mittbackar.

Sen kan jag hålla med att skriva "DE" ska du värva bör inte vara med, utan tips kan ges men direkta instruktioner är jag inget för..

Sen förstår jag även när man påpekar att varför ändra Arsenals värvningsmentalitet när det gäller värva, utveckla, sälja.. men varför alltid följa den mallen? Då kan man ju lika gärna göra en save och följa Arsenal som arbetslös. Kan ju vara kul att införa någon ny idé i laget och göra en förändring som ny coach och ta laget till andra nivåer och börja vinna lite titlar. Även fast det kanske känns mer realistiskt och perfektionellt att köra på deras linje.

Guiden var väl rätt okey överlag även om det finns vissa saker att förbättra.

Prestaworks
Apr 25 2010 00:26 AM
Same old arsnal, always cheating

Zdravkovic
Apr 25 2010 00:46 AM
Ni som klagar på guiden, skriv egna? Visst, guiden va typ sämst, men den har ju ändå blivit godkänd av crew. Det är där felet ligger.

Icybey
Apr 25 2010 09:40 AM
så du föredrar bendtner före suarez??

Johhog
Apr 25 2010 10:44 AM
Hur fan kan ni dissa denna guide? En av dem fem bästa som har lagts upp enligt mig, bara bra att han skriver sina egna erfarenheter.

Hansell
Apr 25 2010 12:25 PM
Verkar vara lite delade åsikter om Guiden här, vilket är kul enligt mig. Kan hålla med om att det var dåligt av mig att glöma när de gick obesegrade, men va f*n, även proffsen begår misstag. Och det här med att bara köpa in spelare, kan jag inte hålla med om, kolla åldern på köpen...annas kul med allas åsikter :D OCH klart jag föredrar Bendtner framför Suarez, då han passar bättre in på min taktik. Med ett annat lag så, varför inte, men inte med denna taktiken.

statsny
Apr 25 2010 14:27 PM
Skulle snarare kalla detta en blandning med 50% taktik och 50% guide, föredrar också som ManU skrev att en guide ska vara, laget som det är nu och små tips

fastfrille
Apr 25 2010 18:34 PM
Min åsikt är att Arsenal har ett alldeles för bra lag i början av spelat för att värva en massa spelare. En bra mittback som går in i startelevan samt att låna in en defensiv mittfältare som backup åt Song tycker jag att räcker.

Almunia håller absolut för att vinna ligan med de 3 första säsongerna. och sedan kan han fungera som backup.

Walcott är fantastisk som måltjuv redan andra säsongen om man låter honom spela en del matcher under första säsongen. Absolut en skytteliga vinnare redan säsong 2 om han används rätt.

Vidare tycker jag att truppen innehåller för många BRA anfallare och därför föredarar jag att sälja någon efter säsong 1. Eftersom man kan få över 200 milj för Vela så tycker jag att man säljer honom.

Ramsey är också en riktig stortalang och brukar vara given efter en säsong. Gör sällan någon plattmatch och håller både Denilson och Diaby på bänken under stora delar av säsongen.

Annars så kryllar resevlaget att otroligt utvecklingsbara spelare och några storvärvningar behövs inte ens till säsong 2.

Jag föredrar en 4–4–2 uppställning med en smal diamat på mitten. Och låta ytterbackarna fylla på längs kanterna.

Tack för ordet

..//Fredrik


Apr 25 2010 21:02 PM
Kan inte annat än att skratta åt diskussionen.

nugget
Apr 27 2010 16:46 PM
felixitoz : förklara gärna varför , även om jag kan förstå dig.. :D

Larsson09
Jan 15 2011 12:26 PM
har du inte ens samir nasri på bänken?

Draconian
Aug 08 2011 17:17 PM
Vet inte riktigt hur du tänker när du säger att man ska sälja Gallas. Jag har gjorde ett ända spelarköp 1a säsongen och det var Fernando Llorente som jag köpte loss för 250 Miljoner kr på 48Månaders avbetalning. Jävligt dyr värvning för att vara Arsenal, jag vet. Men tycker jag gjorde en bra deal när jag i samma veva sålde Bendtner till Birmingham för 295 Miljoner kr även dem hade en 48Månaders avbetalning. Bentner köptes in till Arsenal för 1 Mkr 2004, så jag gjorde en liten vinst på 294 millar där. Gick plus i Llorente affären. Vann liganFörlorade CL finalenVann FA–CupenFörlorade Liga cup finalenbästa målskytt: Carlos Vela med sina 42 ligamålbästa assistläggare: Diaby med 51 assist.Så att sälja Diaby håller jag inte heller med om du.Startelva:MV: AlmuniaHB: SagnaMB: GallasMB: VermaelenVB: Gibbs/ClichyBox till Box: RamseyOff spelfördelare: FabregasBox till Box: DiabyMåltjuv: RVPBollmottagare: LlorenteOffensivt spelande forward: Carlos VelaÄr Tottenham supporter, så jag är inte stolt över mina framgångar direkt. Körde bara en save. Men vad ni än gör, sälj inte Gallas eller Diaby/Denilson. Ända som är värd att sälja är Bentner och i mitt fall Traoré för Traoré tillförde ingenting då jag hade Clichy,Gibbs och Silvestre på VB platsen. Glömde nämna att jag även sålde Traoré till Man City för 140 Mkr direkbetalning.