Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord
- - - - -

Cittá Di Palermo>>Fakta:
US Cittá di Palermo är en italiensk fotbollsklubb från Sicilien. Klubben grundades 1 november 1900 av Ignazio Majo Pagano och till en början bestod organisationen av 3 engelsmän och 9 invånare i Palermo. Det är på senare år sedan återkomsten till Serie A 2004, som Palermo tagit det stora klivet och börjat utmana högre upp i tabellen, med en 5:e plats som klubbens bästa.
Palermo har idag en väldigt spännande trupp med flera unga namn på väg upp till toppen, och dessutom spelar de i ett helfräckt rosa matchställ.

>>Information:
Nation: Italien
Grundad: 1900 (står dock 1907 på fm)
Status: Professionell
Rykte: Kontinentalt
Ordförandens status: Älskar klubben
Legender: Gaetano Vasari, Vincenzo Sicignano, Giovanni Tedesco, Salvatore Schillaci
Ikoner: Amauri, Fabrizio Miccoli, Gianluca Berti, Eguini Corini
Favoritspelare/ledare: Guiseppe Iachini, Massimo Cappioli, Nedo Sonetti, Roberto Biffi
Bittra rivaler: Catania, Cagliari, Reggina
Andra rivaler: Atalanta, Brescia, Lazio, Livorno, Crotone, Messina, Bari, Inter, Fiorentina
Ekonomi: Rik
Genomsnittligt biljettpris: 286 kr
Genomsnittligt säsongsbiljettpris: 3,99K kr
Säsongskortinnehavare: 24000
Ungefärligt värde: 1,11 Md kr (låneskuld: 720 Mj kr)
Kontinental tävling: Ingen
Mediatips: 7:e
Personlighet trupp: Mycket fokuserat
Lagkapten: Fabio Liverani

>>Arena & Faciliteter:
Namn: Renzo Barbera, La Favorita
Plats: Palermo
Hyra: 2,3 Mj per år
Kapacitet: 38500 endast sittplatser
Arenakondition: Väldigt bra
Eluppvärmd plan: Nej
Tak: Nej
Underlag: Gräs
Planmått: Längd 105 m, Bredd 68 m
Planens skick: Perfekt
Kontorslokaler: Bra sponsorfaciliteter
Träningsanläggning: Bra träningsanläggning
Ungdomsakademi: Fantastisk ungdomsanläggnig + Ungdomsakademi

>>Ekonomi & Förväntningar:
Italienska cupen: Kvartsfinal
Placering på övre halvan: 57,5 Mj kr i transferbudget och 9,5 Mj kr i lönebudget
Spel på kontinenten: 65 Mj kr i transferbudget och 9,75 Mj kr i lönebudget
Utmana om ligatiteln: 70 Mj kr i transferbudget och 10 Mj kr i lönebudget
Segrare: 77,5 Mj kr i transferbudget och 10 Mj kr i lönebudget

Kommentar: Då klubben enbart spenderar 5 Mj kr i löner just nu så kan man alltid göra en fräckis och flytta över lönepengar till transferbudgeten, så man kan få närmare 140 Mj kr i transferbudget.

>>Spelartrupp:

Målvakter
Giacomo Brichetto, 26 år (inlånad)
Salvatore Sirigu, 22 år
Rubinho, 26 år

Kommentar:
Rubinho är givet förstaval och håller godkänd Serie A klass, håller dessutom att antal år till. Sirigu är inte något att ha direkt och utvecklas inte något märkvärt. Brichetto som är inlånad är bara att skicka tillbaks till sin klubb då han är helt onödig att ha.

Transfertips:
Kan vara bra att införskaffa en ny reservmålvakt om man vill det. Jag hämtade Storari från Milan som är transferlistad och kan fås för ynka 4,5 mj. Dock så blir han missnöjd om han inte får tillräckligt med speltid.

Försvarare
Cesare Bovo LI, BC 26 år
Simon Kjaer BC 20 år
Dorin Goian BC 28 år
Moris Carrozzieri BC 28 år (globalt avstängd fram tills 2011-04-09)
Mattia Cassani B/YB HV 25 år
Federico Balzaretti B/YP V 27 år
Michel Morganella B/YB H 20 år

Kommentar:
Simon Kjaer är en av spelets största mittbackstalanger och är given. Bildar ett bra mittlås tillsammans med Bovo som är en kraftfull back som dessutom är hyfsad på frisparkar. Goian är nyinköpt och håller okej klass som inhoppare, blir dock missnöjd om han inte får tillräckligt med speltid. Cassani är förste högerback och är rätt bra, Morganella är en ung och duglig talang som kan få hoppa in då och då. Balzaretti är en bra vänsterback som håller hög Serie A klass och är given i startelvan ett tag framåt.

Transfertips:
Då Carrozzieri är avstängd i 2 år på grund av att han testades positivt för kokain, kan det vara bra att införskaffa en ung mittback. Mitt tips är Mathias Jørgensen från Köpenhamn som har en stor potential och är väldigt mogen, dessutom lite kul med ett heldanskt mittlås i framtiden kanske. Sen behövs en ytterbacks reserv, främst till vänsterplatsen. Ett tips är dock att skaffa en som kan spela på båda kanterna då Morganella inte håller så bra klass och inte heller utvecklas något enormt.

Mittfältare
Manuele Blasi DM, M HC 28 år (inlånad)
Fabio Liverani DM, MC 33 år
Giulio Miglaccio DM, MC 28 år
Antonio Nocerino DM, MC 24 år
Fábio Simplício DM, OM C 29 år
Nicolás Bertolo OM HVC 23 år
Mark Bresciano OM HVC 29 år
Daniele Conti OM VC, FC 19 år
Javier Pastore OM C 20 år

Kommentar:
Jag tycker det funkar bäst att spela med 3 centrala mittfältare och en offensiv spelfördelare. På den offensiva platsen är Pastore given då han är en otrolig talang som har enorm potential. Han är en utmärkt framspelare. Bresciano är en bra backup som även kan användas flitigt som innermittfältare. Liverani är en spelskiclig innermitt som dock är skadad i 4-5 månader, men när han kommer tillbaks turas han om med Simplício om en innermittsplats. Miglaccio är en stark och tuff defensiv mittfältare som är given i startelvan och tar över som kapten efter någon säsong. Nocerino är också rätt given i startelvan då han är en hårt jobbande innermitt som håller bra klass. Blasi är inlånad och funkar som duktig inhoppare.
Bertolo är egentligen ingenting att ha och är dessutom högermitt så han passar inte in i mitt system.

Transfertips:
Conti är en okej talang och kan vara bra att låna ut för att få speltid. Blasi är ingenting att köpa loss efter säsongen, satsa hellre på en yngre defensiv talang. Jag köpte Matias Sanchez till andra säsongen, men det finns gott om andra talanger som kan köpas också. Bertolo får man behålla första säsongen men säljs till andra då han inte passar in i systemet. Det kan vara bra att införskaffa en ung och skicklig innermitt, tex Sergio Canales från Racing som har en låg utköpsklausul. Sedan köpte jag även Marco Verratti som är en sjuk talang född 92, han lånas ut några säsonger och är sen redo att ta över då han har en enorm potential.

Anfallare
Fabrizio Miccoli FC 30 år
Abel Hernández FC 18 år
Igor Budan A 29 år
Edinson Cavani A 22 år
Levan Mchedlidze A 19 år (inlånad)
Davide Succi A 27 år (delgäd)

Kommentar:
En lagdel där Palermo nog är bäst rustat och dessutom har en bra framtid.
Edinson Cavani och Miccoli är givna och bildar ett väldigt bra och farligt anfall. Cavani är en grym talang som har potential att bli an av spelets bästa forwards, är dock väldigt eftertraktad på transfermarknaden efter nån säsong. Miccoli är en bra anfallare som håller några säsonger till och kan dessutom bli Palermos bästa målskytt genom tiderna efter ett tag. Miccoli gjorde 27 mål min första säsong och Cavani 21. Hernandez är en bra talang som agerar som en duktig inhoppare och utvecklas efter någon säsong. Mchedlidze är inlånad och är en bra talang också som har rätt stor potential. Budan är en okej inhoppare som kan få lite speltid då och då. Succi är inte mycket att ha och får knappt någon speltid då han är 6:e forward.

Transfertips:
Ingen idé att göra något här första säsongen då laget är väldigt bra rustat på forwardssidan.
Till säsong två: Mchedlidze har en klausul på 62 Mj om Palermo vill köpa loss honom, vänta därför till han gått tillbaks till Empoli och köp honom därefter, jag fick han för 28 Mj då vilket ses som ett bra kap. Succi är bara att låta han gå till den andra klubben som äger honom då han är överflödig. Budan kan man göra vad man vill med. Jag sålde honom efter första säsongen då han inte övertygade. Jag fick istället hem Lanzafame från lån som jag istället satsade på som backup forward.

Talanger
Andrea Adamo MB 18 år
Giammarco Corsino B/YB H 17 år
Guido Davi MC 18 år

Kommentar:
Adamo är en hyfsad mittbackstalang som kan lånas ut för att få speltid, men bedöm själv om du vill satsa på honom eller inte. Corsino är nog den största talangen av dem och har potential att bli en bra Serie A högerback, låna ut honom så han får speltid några säsonger och satsa sen på honom.
Davi är en stabil innermitt som också har god potential att bli en bra innermitt. Är mogen för sin ålder och kan låta spela cupmatcher och sånt eller lånas ut för att få mer speltid.

>>Taktik:
Som jag sa tidigare så spelar jag med 3 centrala mittfältare och en offensiv spelfördelare. Så jag spelar med följande instruktioner på mina spelare.

Miglaccio: bollvinnande mittfältare – försvar
Nocerino: Löpstark mittfältare – understöd
Simplício: Central mittfältare – anfall
Pastore: Trequartista
Cavani: Offensivt spelande forward
Miccoli: Släpande anfallare - anfall

Så min startelva ser ut som följande:

------------Cavani-------Miccoli-----------

--------------------Pastore------------------

---Nocerino—Miglaccio—Simplício---

-Balzaretti---Kjaer---Bovo---Cassani-

------------------Rubinho-------------------

>>Slutord:
Hoppas den här guiden var någorlunda bra och spännande och kanske får dig att välja Palermo.
Palermo är utan tvekan ett mycket intressant lag med många talanger och är hur kul som helst att spela med. Med smarta värvningar och bra koll på ekonomin så kan det gå hur bra som helst. Jag överträffade alla förväntningar första säsongen när jag slutade 3:a och snuvade lag som Milan och Roma på champions League plats. I min första CL match säsong 2 så fick jag möta självaste Chelsea på hemmaplan och det kunde inte gå bättre, vann med 4-1.
Som det står när man blir ny coach för Palermo: ”Laget går just nu bättre än någonsin i klubbens historia” och det stämmer verkligen, det kan gå hur bra som helst för det här laget. Tveka inte att välja Palermo, jag lovar att det kommer bli otroligt kul och spännande utmaning!Version:
Land: Italien
Liga:wadsten
Jan 30 2010 13:13 PM
Enkel och bra guide, stabilt jobb! :)

Gulakort
Jan 30 2010 13:54 PM
M‘cke bra, blir helt klart sugen på att börja lira med Siciliens rosa del :)

Schvenne
Jan 30 2010 14:00 PM
Morganella är en riktigt bra spelare efter 2 säsonger för mig, han petade cassani som sedan såldes till juve för 160 mille.

Buford_T_Justice
Jan 30 2010 14:09 PM
Mycket bra guide. Fått med allt och roligt att se att nån skriver vad dom har för inställningar på spelarna. Har själv provat på Palermo lite men hade samtidigt en Roma fil som jag satsade mer på. Men efter att ha läst denna guide funderar jag starkt på att ta upp Palermo igen. Roligt lag, bra ekonomi och ett riktigt kaxigt rosa matchställ :)

Simon77
Jan 30 2010 14:58 PM
dom här är riktigt roliga!! bra guide.man kan spela 4–3–3 med dom vilket rekommenderas då kan man sälja alla yttrar och man får in ett par miljoner.även andra säsongen när alla lån och sånt är tillbaka i klubben, gå igenom hela laget och sälj alla som inte platsar. du får rätt mycket cash för värdelösa spelare! Fooorza palermo.

marre023
Jan 30 2010 19:15 PM
Bra skriven guide, blev rejäljt sugen på att testa lira med Palermo, vilket jag nu gör. Har valt att spela 4–3–2–1 istället för 4–3–1–2. Sen tycker jag att spelare som Mark Bresciano och Davide Succi kan säljas. Får 97 milj för Succi och 140 för Bresciano. Kommer säkert sälja nån mer för att sen köpa in nån italiensk talang, verratti har jag såklart redan köpt. Talangerna du tar upp i guiden är lovande, att flytta upp dem i A–laget istället för att skicka iväg dom känns för mig givet.

StefanMoisio
Jan 30 2010 23:05 PM
Har du någon bra taktik med Palermo ? Hur har de gått för dig ? För övrigt bra guide. Man blir sugen å lira med Palermo.

Balboa
Jan 31 2010 12:26 PM
Levan Mchedlidze ser jävligt intressant ut, värd att köpa ut kanske?

Mejman1
Jan 31 2010 14:09 PM
Levan är ju grym ser jag nu! Haha, bara 19 och sådana psykiska attribut! Grym talang!

kanyes
Jan 31 2010 22:27 PM
Levan utvecklas första säsongen bra men stannar sedan upp tyvärr, satsa hellre på Hernandez som utvecklas otorligt fint och "har potential att bli en klasspelare". Det är jag som har skrivit guiden och jag kan bara säga att det är enormt kul att lira med Palermo. Fick säsong 3 hela 480 mille i transferbudget och har köpt in några spännande spelare, samtidigt som jag lyckats behålla alla nyckelspelare.

olofssonrikard
Feb 01 2010 09:17 AM
vincent eneyma 3 mile
Cassani Kjeaer Hangeland 65 mile Balzaretti

Affelay 95 mille Blasi vela 100 mile

pastore

Miccoli edison cavani


denna körde jag och vann ligan och cupen ;D värva eneyma han är grym

iop
Feb 01 2010 19:16 PM
Är på 2013/2014 nu med Palermo:MV: Akinfeev (Lung JR), B: Bale (Maxwell), Otamendi (Krytsov), Richards (Goian), Rafael (Opare/Richards). DMC: Veloso (Sissoko), MC: Camacho (Verratti), De Rossi, Fabregas OMC: Pastore (Dzagoev), FC: Dzeko (Cavani), Welliton (Hernandez)Spelar med en rotation med dom. Jag värvade tjockis–ronaldo och van nistelroy första säsongen, verratti och Krytsov.

will.i.am10
Feb 03 2010 22:32 PM
vann första säsongen med palermo med 11 poäng, värvade verratti o han o pastore spela som två offensiva mittar bakom cavani där de gjorde sjukt emd mål o assist

Jepz
Feb 07 2010 16:33 PM
vilka spelare fick du det tredje året?

kanyes
Feb 11 2010 19:50 PM
Jag värvade in Ochoa som stabil målvakt. David Luiz som ersättare för Goian vilket gör att jag har en otroligt stark mittbacksuppsättning. Sen köpte jag Hernanes som innermitt..Glömde förövrigt säga att jag köpte Ruben Yttergård–Jensen till säsong två och han utvecklas väldigt fint och Milan drar ständigt i honom

armando
Apr 09 2010 20:55 PM
finns ingen som heter "Matias Sanchez"

alffd
Apr 17 2010 00:09 AM
Jag har själv spelat mycket med Palermo på tidigare FM–spel. Nu har jag blivit sugen igen och startat en save! Faktiskt ett riktigt roligt lag att lira med eftersom man befinner sig i ett mellanläge. Man är inte riktigt en storklubb men många ungefär halva startelvan har potentialen för att spela i en. Hur som helst så kan man precis som du nämner få rätt mycket pengar genom att ändra budgeten. Satsade på att kvalificera mig för europaspel på patch 10.3 och hade ca 350 milj att handla för efter att ha sålt Budan för 20 till wolfsburg och Simplicio för 65 till bayern. Jag har sedan värvat Krasic för 65 (transferlistad) och Tinga för 28. Jag har liksom du lagt märke till Palermos svaga länk, målvakten! Jag valde att skicka tillbaka Benussi i januarifönstret och tog istället in Eduardo från Braga som jag varmt kan rekommendera. 40 milj på lån. Kanske går att få billigare men jag orkade inte kolla. Suktar dessutom efter Wolfsburg Benaglio till sommarfönstret.

owl
Apr 24 2010 21:02 PM
Nice guide! Har kört en säsong nu med Palermo, måste säga att det verkligen är ett nytt favoritlag, så äckligt sköna spelare!Vann precis ligan :D Kom också till semi i cupen där jag åkte ut under en svacka som man alltid brukar få efter ett tag.

owl
Apr 24 2010 21:06 PM

owl
Apr 27 2010 17:16 PM
Andra säsongen kom jag tvåa i ligan kvart i cupen och trea i cl gruppen, fick bayern munchen och real madrid, åkte ut på målskillnad. Men vann sedan Europa league så det räddade säsongen, vinst mot juventus i finalen!Leder nu ligan andra säsongen med 8 poäng efter 16 matcher, kom etta i Cl–gruppen. Jag fick real madrid igen men slog dom med 1 pinne, möter wolfsburg i slutspelet, sjukt kul save!

Godverdomme
Jul 20 2010 14:22 PM
Älskar verkligen Palermo, är inne på tredje säsongen och ser ut att gå mot Serie seger för tredje året i rad, är även i final i Italienska cupen som jag vunnit två år i rad. Vann även CL förra säsongen och möter Shacktar i åttondelen där nu.

Ochoa (Vilar)
Cassani–Kjaer–Sakho–Balzaretti (Jörgensen hb–mb, Goian mb)
Denilson–Zucculini–Moutinho (Nocerino, El Shaarawy, Miglaccio)
Pastore (Bresckiano)
Cavani–Suarez (Hernandez, Miccoli)

Talanger: Verratti im/oim (utlånad) Caldirola mb (utlånad) Coleman fw regen, Grillo fw regen, Lazzarini mb regen.

Målvakter: Ochoa är en av spelets bästa målvakter helt klart, Vilar är en fullgod ersättare och Argentinas förste målvakt. Har även en bra talang.

Backar: Mittlåset med Kjaer och Sakho och Jörgensen och Goian som reserver är kanske det bästa på min save, ytterbackarna Cassani (13 mål på 19 matcher) och Balzaretti håller hög kvalite, men där letar jag nu efter talanger som kan ta över.

Mittfält: Mitt mittfält håller sjukt bra kvallite där Moutinho, Zucculini och Pastore (Snittbetyg på 8.32) alla ses som stjärnor i Serie A, Denilson/Nocerino kämpar om sista platsen på mitten och är båda bra spelare. Talangerna på mitten är stora, bland annat Verratti som just nu är utlånad p.g.a den mördande konkuransen, El Shaarawy som gjorde debut i Italienska landslaget som 18–åring (Nu 19 år) samt en 16–årig regen.

Anfall: Cavani och Suarez är fantastiskt bra och även min tredje bästa forward är Uruguyan. Suarez gör mål, det kan man lita på, Cavani är mer ojämn men jobbar hårdare för laget. Miccoli är en ikon i Palermo och jag spelar han ibland, han har gjort 11 mål på 10(9) matcher. Har två riktigt bra regens i Ben Coleman (potential att bli bättre än Cavani kan bli) och Grillo (Potential att bli lika bra som Cavani).

Efter succén i Palermo är många av mina spelare heta villebrån, Kjaer som värderades till 100 miljoner i början av spelet är nu värd 300 mille och Sakho får ständigt 300–400 miljonersbud på sig. Real Madrid, Barcelona, Juventus, Inter, Fiorentina, m.m vill ha mig som tränare men jag trivs så bra i Palermo. Så välj Palermo, så sjukt bra lag!