Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord
* * * - -

Fc Bayern Munchen>> Historia:
FC Bayern München grundades den 27 februari 1900 men har sitt ursprung i MTV 1879 München. Det var efter en kontrovers med klubbledningen i MTV 1879 som fotbollsspelarna i klubben valde att starta en egen förening. Man hade svårt att få ekonomin att gå ihop och valde att gå med i klubben Münchner SC 1906. Efter första världskriget fanns ingen verksamhet i Münchner SC kvar och Bayern München-spelare gick istället med TV Jahn München som blev TSV Jahn München. Fotbollslaget spelade dock under namnet FC Bayern München och 1923 blev man en självständig förening.

Den första titeln:
Bara 9 år efter att de blev en egen förening vann FC Bayern sitt första mästerskap 1932.

Dock skulle denna seger visa sig vara den enda på nära på fyra decennier. Den enda titeln Bayern lyckades ta mellan -32 och -69 var den tyska cupen tre gånger -57, -66 och -67.

Den första europeiska titeln:
Det tyska storlagets första europeiska titel kom också innan deras andra ligatitel då de efter cupsegern -66 vann den efterföljande Cupvinnarcupen -67. FC Bayerns första europeiska titel den första av många.

1970-talet FC Bayern München erövrar ligan och Europa:
Under 70-talet radade Bayern upp segrar inte minst 3 ligatitlar, 72,73,74 och dessa följdes upp av tre stycken vinster i Europeiska Mästarcupen (dagens Champions League) 74,75 och 76.

Lägg därtill en cupvinst och två vinster i Europeiska supercupen och ni förstår att de hade kommit för att stanna i den tyska ligafotbollen.

80-talet än större dominans:
Bayern vann under 80-talet 6 av 10 ligatitlar och tre cupvinster. Dessutom var de i final i Mästarcupen vid två tillfällen. Under Uli Hoeneß ledning började de agera som en storklubb och värvade helt enkelt upp de spelare som ansågs som ett hot mot det egna laget, t.ex. Lotthar Mathäus från Mönchengladbach 84.

90-talet började dåligt men avslutades bättre:
I början av 90-talet gick det lite sämre för laget från München en ligatitel -90 följdes upp av som värst en 12e placering 1992 vilket var en katastrof. 94 vände det med en ny ligatitel, och den följdes upp -97 och -99, -96 vann dessutom Bayern Uefa Cupen och visade återigen att de var att räkna med i Europa. Även om de åkte på en bitter förlust mot Manchester United i Champions League finalen -99.

Kanske viktigast av allt var värvningen av Ottmar Hitzfeld som tränare 1998.

00-talet började extremt bra men började sen gå utför:
2001 vann laget under Hitzfeld Champions league efter straffar mot Valencia.

Dessutom vanns ligan inte mindre än sex gånger mellan 00-08.
Dock har laget efter sista vinsten -08 tappat lite och det har varit mycket tränarrockader, det var med nöd och näppe som laget kvalificerade sig för Champions League 09/10 och det är i detta skede du kommer in som manager:

>> Information:
Nation: Tyskland
Grundad: 1900
Status: Professionell
Rykte: Kontinentalt
Legender: Franz Beckenbauer, Sepp Maier, Ottmar Hitzfeld, Gerd Müller, Jens Mustermann
Ikoner: Uli Hoeneß, Hans-Georg Schwarzenbeck, Paul Breitner, Udo Lattek, Karl-Heinz RUmmenigge, Mehmet Scholl, Klaus Augenthaler, Giovane Élber
Favoritspelare/ledare: Franck Ribéry, Luca Toni, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger
Bittra rivaler: Dortmund, 1860 München, Werder Bremen, Schalke
Andra rivaler: R. Madrid, Manchester U, Nürnberg, Mönchengladbach, Olympique Lyonnais, Unterhaching
Ekonomi: OK
Genomsnittligt biljettpris: 400kr
Genomsnittligt säsongsbiljettpris: 6,34K kr
Säsongskortsinnerhavare: 37500
Ungefärligt värde: 2,55Md kr (låneskuld: 2,09Md kr)
Kontinental tävling: Europeiska Mästarcupen
Mediatips: 1:a
Personlighet Trupp: Mycket fokuserat
Lagkapten: Mark van Bommel
Vice-kapten Philipp Lahm

Arena & Faciliteter:
Namn: Allianz-Arena
Plats: München
Kapacitet: 69901 (56132 sittplatser)
Byggnadsår: 2005
Ägs av: FC Bayern
Arenakondition: Väldigt bra
Eluppvärmd plan: Ja
Tak: Nej
Planens skick: Perfekt
Kontorslokaler: Fantastiska sponsorfaciliteter
Träningsanläggning: Toppmodern träningsanläggning
Ungdomsakademi: Fantastisk ungdomsanläggning + Ungdomsakademi

Samarbetsklubbar:
Saitama UTD, Japan, Farmarklubb

Tävlingar & Förväntningar:
Ligan: Vinst
Cupen: Vinst
Mästarcupen: Kvartsfinal
Transfer- & lönebudget:
Transferbudget: 92.5Mj kr (Vinna Division 1 enda målet som går)
Lönebudget: 21Mj kr p/v

>>Spelartrupp

Målvakter
Michael Rensing, Tysk, 15Mj, 25 år
Hans-Jörg Butt, Tysk, 17Mj, 35 år
Thomas Kraft, Tysk, 5,75Mj, 20 år
Maximillian Riedmüller, Tysk, 2,4Mj, 21 år

Kommentar:
Målvaktssidan är inte en styrka men heller ingen svaghet, både Butt och Rensing håller för att vinna en liga men de är inte spelarna som räddar dig kvar i turneringar och matcher på en daglig basis. Då Butt fortfarande går att få en del slantar för (upp till 40Mj kr) trots sin höga ålder så är mitt tips att skeppa iväg honom och satsa på Rensing som förste målvakt, Thomas Kraft duger som andre målvakt i ett par matcher här och där. Riedmüller kan antingen lånas ut eller få spela i andra laget.
Själv brukar jag dock vilja förstärka här förr snarare än senare och mitt tips då är antingen Manuel Neuer eller Rene Adler. Men då dessa herrar kostar 200Mj kr så beror det helt på hur du agerar under transferfönstret.

Försvarare
Martín Demichelis, Arg, 87,5Mj, 28år, BC, DM
Edson Braafheid, Ned, 29Mj, 26år, BVC
Andreas Görlitz, Tysk 22MJ, 27år, B/YB H
Philipp Lahm, Tysk, 162Mj, 25år, B/YB HV
Christian Lell, Tysk, 15Mj, 24år, BHC
Breno, Bra, 52,5Mj 19år, BC
Daniel Van Buyten, Bel, 22Mj, 31år, BC
Holger Badstuber, Tysk, 55Mj, 20år, BC, DM

Kommentar:
Backlinjen ser säker ut, dock tycker jag att det finns ett överflöd på mittbackar speciellt med tanke på att det inte är så mycket cuper i Tyskland, därför kan man skeppa iväg Badstuber. Dessutom är det ingen av högerbackarna som imponerar på mig så jag föreslår att skeppa iväg både Görlitz och Lell, och leta en ny högerback. Det räcker med Braafheid som backup på ytterbackarna i och med att Lahm är lika bra på båda, dessutom kan både Pranjic och Altintop vikariera med bravur.

Mitt tips är Andreas Beck från Hoffenheim som kan bli en av de bästa tyska högerbackarna på spelet, dessutom går han att få för strax under 80Mj kr.

Mittfältare
Anatoliy Tymoschuk, Ukr, 72,5Mj, 30år, DM/MC
Danijel Pranjic, Cro, 60Mj, 27år, YB/OM V
Hamit Altintop, Tur, 43Mj, 26år, MC/OM HC
Bastian Schweinsteiger, Tysk, 100Mj, 24år, OM HVC
Franck Ribéry, Fra, 340Mj, 26år, OM HVC
Alexander Baumjohann, Tysk, 33Mj, 22år, OMHVC
Thomas Müller, Tysk, 72,5Mj, 19år OM HVC/ FC
Mark van Bommel, Ned, 35Mj, 32år, DM/MC
Arjen Robben, Ned, 197Mj, 25år, OMHV

Kommentar:
Bayerns starka sida, och akilleshäl, Mittfältet är oerhört felbalanserat eftersom alla innermittfältarna egentligen passar bäst i ett 4-4-2 men Ribéry och Robben skulle briljera i ett 4-5-1/4-3-3. Jag har valt att gå efter det som passar R och R bäst. Vilket betyder att Schweinsteiger måste omskolas till en central mittfältare. Vilket han gör hyfsat lätt och har potential att bli en världsspelare.

Andra nyttiga spelare är Altintop, Tymoschuk och Müller.
Baumjohann ger jag inte mycket för och han bör skeppas iväg snarast, Samma med Pranjic som sitter på en monsterlön om man jämför med hans förmåga.
Van Bommel har för hög lön för sin prestation men då hans kontrakt går ut efter säsongen kan man ha honom kvar till dess.
Framtida nyttiga förstärkningar (förutom Toni Kroos som kommer tillbaka från lån) är Kim Källström och Thomas Hitzlsperger, båda vars kontrakt går ut efter säsongen.

I juniorlaget finns också flertalet duktiga mittfältare.

Anfallare:
Luca Toni, Ita, 57,5Mj, 32år, A
Mario Gómez, Tysk, 142Mj, 23år A
Miroslav Klose, Tysk, 80Mj, 31år A
Ivica Olic, Cro, 67,5Mj, 29år FC

Kommentar
Anfallet är ohyggligt starkt, med betoning på starkt.
Däremot bör man göra sig av med Luca Toni så snabbt som möjligt hans lön skulle kunna ge många miljoner i transferbudget och om man ska utnyttja R och R på bästa sätt kan man endast använda en anfallare i taget. Då går både Klose och Gómez före, dessutom sitter Olic på en härlig snabbhet som kan vända matchbilder.

>> Taktik
Mitt egentliga val var från början en 4-4-2 men med så felbalanserat lag ändrade jag genast till en offensiv 4-5-1 uppställning med en defensiv städgumma och oerhört offensiva kanter.

Viktigaste spelaren i ligan kommer vara Lahm och den andra ytterbacken (i mitt fall Beck) de behöver bredda spelet när Ribery och Robben skär in i banan och alltid utmana för att trycka ner de andra lagen. I vissa matcher och när man jagar mål kan man också gå över till 4-4-2 med offensiva yttrar och pumpa in bollar på dina stora forwards.
I min 4-5-1 har jag alltid båda ytterbackarna som offensiva, dessutom har jag en bollskicklig mittback (Demichelís/Breno) som hjälper till vid speluppbyggnaden. En städgumma på mitten (Tymoschuk) för att ge plats åt ytterbackarna. De andra två mittfältarna får olika roller beroende på motståndet och är de som sätter taktiken. Yttrarna har vi en spelfördelare till vänster, (Ribery) och en anfallande Inre anfallare till höger (Robben). Anfallaren kan spela antingen bollmottagare eller måltjuv beroende på matchen.

Startuppställning
Adler;
Beck- Demichelis - v.Buyten- Lahm;
Tymoschuk;
Altintop/vBommel – Schweinsteiger;
Robben Riberý;
Klose/Goméz

>> Transfertips
Prioritet ett borde vara Beck, en ytterst kompetent högerback med åren framför sig som passar perfekt in i Bayern.

Adler är enbart lyx men en bättre målvakt än Rensing är ett måste om man vill vinna i Europa.

Eventuellt en stor stark central mittfältare till men det behövs inte eftersom dina yttrar är i sån klass att du kan använda tre centralt och därmed vinna de flesta mittfältskamper med hjälp av dina ytterbackar i alla fall.
Version:
Land: Tyskland
Liga:Pontovich
Jan 24 2010 11:28 AM
Bra guide!

eriiic96
Jan 24 2010 12:36 PM
Mycket bra guide.

pompey89
Jan 24 2010 12:51 PM
Härligt med en manager som satsar inhemskt (Y)

Linhem
Jan 24 2010 13:50 PM
Man blev väldigt sugen på Bayern Münich när man läste denna ;)
suverän Guide.

Prestaworks
Jan 24 2010 14:17 PM
Badstuber blir ju hur grym som helst. Sen så har du en perfekt 4–2–2–2 lag där Ribéry och Arjen borde spela som offensiva yttrar där Ribéry är vänster och Robben höger. Gómez måltjuv och Klose som något annat. Har inte förlorat 1 enda match under halva säsongen. (inkl. CL)E: Rensing har varit den målvakten som stått också.

Jenkki
Jan 24 2010 16:31 PM
En bra guide som sagt. Men att sälja Badstuber vore en rejäl tabbe då han blir en av världens bästa mittbackar. Men du har ju gått igenom laget på ditt sätt så ska inte klaga, bara en påpekan.

Mejman1
Jan 24 2010 19:38 PM
Snabb fråga bara, vet att jag har läst det någonstans här på fmsweden.se men, hur fixar man så att tyska landslaget får sina riktiga spelare? Någon som vet?

McBrain
Jan 24 2010 20:00 PM
Är också intresserad av ett svar på Mejman1‘s fråga, då det bär emot att spela i ett land bestående av "gråmän" i landslaget.

Garolf
Jan 24 2010 21:26 PM
Jag är medveten om att Badstuber blir väldigt bra, dock anser jag att han är mer allround mittback och inte har tillräcklig spetskompetens för mitt lag, då jag har väldigt tydliga roller i min backlinje.Dessutom är han en av få spelare med hög lön som kan inbringa lite transferpengar vilket behövs för att hålla ekonomin flytande. att sälja badstuber och ha ett mittbackspar med v.Buyten och Demichelis och Adler som målvakt tack vare försäljningen ser jag som ett bättre Lag.

peran
Jan 25 2010 00:19 AM
skeppa ivägskeppa ivägskeppa ivägskeppa iväg

Garolf
Jan 25 2010 12:04 PM
skrev det bara 3 gånger och är ett fint uttryck

JakobJohansson
Jan 31 2010 22:05 PM
Som övriga säger en mycket bra guide. Men jag står inför ett problem.. Jag spelar med ett 4–5–1, men Gomez längst fram, och jag får honom inte att producera.. Tycker att jag har provat det mesta men vilket kan vara bäst när jag spelar med R o R som Inre Anfallare båda två?

JakobJohansson
Feb 06 2010 13:04 PM
Gomez funkar bra som en komplett anfallare emellan Robben och Ribéry. Fin fint.

Edrohx
Feb 14 2010 13:38 PM
Anser att det är ett måste att flytta upp David Alaba från ungdomslaget.Han fyller 17 under försäsongen och han är en riktigt bra mittfältare.Jättetalangen har gjort 3 mål på 4 matcher och det får man verkligen se som hyfsat!

busen
Feb 19 2010 12:24 PM
Hur brukar ni göra när det börja ramla in bud på R & R?

JakobJohansson
Apr 16 2010 12:58 PM
Busen, jag brukar öka transfern som du vill ha för dem, alltså det begärda priset, utan att tranferlista dem. Det gör att många klubbar slutat vara intresserade. Brukar funka fint för mig.

Jeeewhaanski
Jul 31 2010 14:49 PM
Köp in Ochoa på mållinjen i stället, han har presterat bättre än de två målvakter du föreslog alla gånger jag testat och kollat runder i mina olika saves. Han är dessutom mycket billigare!

Hammarby
Oct 22 2010 14:18 PM
skulle satsat på att värva Zapata från udinese andra säsongen också :) blir grymt bra som mittback. han är också ung och blir då perfekt då DvB och Dimicheles är över medelåldern