Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord
- - - - -

Leyton OrientInformation
Leyton Orient är Londons näst äldsta fotbollsklubb efter Fulham som tillsammans med sovande jättar likt Leeds United och Southampton befinner sig i Coca-Cola League 1. Klubben är dessvärre ingen sovande jätte, klubbens största triumfer är nämligen en andraplats i the Championship från 1960-talet samt en semifinal mot Arsenal i Ligacupen på 70-talet.
The O’s, som klubben ofta kallas, spelar sina hemmamatcher på Brisbane Road, ibland även kallad Matchroom Stadium efter klubbens ägare Barry Hearns egna företag med namnet Matchroom Sports Ltd. Arenan får plats med cirka 10 000 personer.
Barry Hearn tog över Orient efter dess omtalade utförsäljning värt ynka 5 pund (!) år 1995, vilket kan ge förutfattade meningar rörande klubben ekonomi, men sådana tankar är tack och lov obefogade . Man hör nämligen till en av få klubbar i sin serie utan skulder, samt att värdet räknas upp emot 70 miljoner kronor.
Spelare såsom Peter Shilton och Glenn Roeder är de mest kända spelarna som burit Leyton Orients röda tröja.

Nation: England
Grundad: 1881
Status: Professionell
Rykte: Regionell
Ordförande Status: Vill gärna stanna
Legender: Ingen
Ikoner: Tom Johnston, Peter Allen, Laurie Cunningham, Peter Kitchen, Richard McFadden, Alec Stock
Favoritspelare/Ledare: Lee Steele, Matt Lockwood, Martin Ling, Carl Griffiths, Kevin Campbell, Frank Clark, Terry Howard, Andy Scott, Glenn Cockerill, Gabriel Zakuani, Dean Smith, Mervyn Day,
Bittra Rivaler: Southend
Andra Rivaler: Dag & Red, Barnet, West Ham, Brentford, Millwall, Brighton, Cambridge, Colchester
Ekonomi: Stabil
Genomsnittligt biljettpris: 276 Kr
Genomsnittligt säsongsbiljettspris: 3.81k Kr
Säsongskortsinnehavare: 300
Ungefärligt värde: 52.5Mj Kr
Kontinetal tävling: Ingen
Mediatips: 16:e
Personlighet trupp: Beslutsam


Målsättning
Då klubben nyligen flyttades upp från Coca-Cola League 2 ligger också förväntningarna därefter.
Medietips 16/24 talar ju sitt tydliga språk: ett mittenlag som ska hålla sig undan nedflyttningssträcket.
Mina förväntningar är däremot annorlunda, jag tror definitivt att klubben skulle kunna klara en kvalplats till CCC med ett antal nyförvärv då klubben har spelare med potential.
Laget som sådant hör till ett av de yngre i ligan och man har även ett av seriens i genomsnitt längsta trupp, vilket kan komma till bra användning på bland annat fasta situationer. Men det har även sin baksida då laget hör till ligans mest otekniska lag vilket var ett faktum jag lät jobba stenhårt på. Min personliga spelidé kan ju därför ifrågasättas när jag valde att använda ett mer direkt passningsspel och totalt sett ett spel likt Arsenals, men på bara några månader ser jag skillnad och det visar ju prov på vilken relativt stor potential många i truppen har.

Ledare
Vid din ankomst till klubben ersätter du Geraint Williams som har haft ansvar för klubben i ungefär 5 månader dessförinnan hade den assisterande tränaren Kevin Nugent laget under sitt förfogande tillfälligt då den tidigare tränare sparkades under januari-09, klubben har alltså genomgått lite oroligheter och det är det du som nyanställd tränare ska fixa till.
Den övriga ledarstaben är väl ingenting att hurra över, jag föreslår att ungdomstränaren Andy Edwards ersätts, samt att den nuvarande hjälptränaren borde ses över. Kevin Nugent däremot tror jag är viktig att behålla då han känner till laget mycket väl och har varit i klubben sedan barnsben då han inledde sin aktiva karriär i just Leyton Orient. Han har tidigare även varit ungdomstränare i klubben.

Målvakter


Jamie Jones, 20

Glenn Morris, 26Analys
Man brukar säga att man bygger laget bakifrån och i det här fallet har man en hyfsat stabil grund i målvakten Glenn Morris som för övrigt är en egen produkt. Kevin Nugent brukar rekommendera Jamie Jones framför honom, men för mig faller valet på Glenn Morris då dennes rutin kan komma att vara viktig.
Men sett över det hela har man två jämnbra målvakter som mycket väl håller en bra nivå i CC1.

Transfertips
Personligen anser jag att man inte behöver ersätta Morris eller Jones men visst, tänker man långsiktigt behöver man byta, ett tips inför nästa säsong om man lyckas gå upp till CCC kan vara Mike Pollitt (Wigan) vars kontrakt går ut efter säsongen. 38-åringen har en enorm rutin, ni kanske minns hans enorma räddningar i ligacupen för ett par år sedan.

Backar


Tamika Mkandawire, 26

Stephen Purches, 29

Ben Chorley, 26

Luke Ashworth, 19

Andrew Cave-Brown, 21

Charlie Daniels, 23

Analys
Försvaret är tillsammans med Anfallet lagets i särklass svagaste del.
Tamika Mkandawire däremot är en spelare du ska hålla hårt i, då han kan dominera som spelskicklig mittback tillsammans med Ben Chorley som i mitt tycke är väldigt ojämn men ändå är ditt bästa komplement till Tamika. Lagkaptenen Stephen Purches gör alltid sitt jobb och är en spelare att lita på till höger i backlinjen. Vänsterbacksplatsen är däremot väldigt öppen, Charlie Daniels håller inte speciellt hög nivå då denne hellre spelar vänstermitt och detta är en position som verkligen bör ses över. Utöver detta är Luke Ashworth inte heller någon klippa i försvaret och därför bör även en mittback inhandlas.

Transfertips
Du klarar dig bra med Mkandawire och Chorley som mittlås och Purches som högerback, till vänster kan jag tipsa om AC Horsens Adam Eckersley som kan fås för en billig penning. Utöver detta ser jag den forne Liverpoolspelaren Godwin Antwi som en bra backup då denne för tillfället är klubblös. Annars anser jag att truppen är i behov av en ren mittback av kvalité och då föreslår jag ett lån av antingen Arsenals Kyle Bartley, Manchester Uniteds Corry Evans eller kanske till och med Omozusi.
För att få in lite extra pengar kan du sälja Charlie Daniels vid ett bra bud.
Mittfält


Jason Demetriou, 21

Andros Townsend, 18 (lån från Tottenham)

Sean Thornton, 26

Adam Chambers, 28

John Melligan, 27

Jimmy Smith, 22

Loick Pires, 20

Analys
Mittfältet innehåller en rad med kvalitetsspelare där Adam Chambers ofta är en stor matchvinnare, samt att Sean Thornton kan göra mirakulösa långskott.
Inlånet från Tottenham, Andros Townsend spelar i Englands U19 landslag och är hypersnabb så denne är att rekommendera på vänsterkanten. Till höger rekommenderar jag starkt Jason Demetriou, en egen talang från klubben som har gjort ett antal landskamper för Cypern redan som 21 åring.
Utöver dessa bör John Melligan ses som en stabil backup tillsammans med Jimmy Smith som kan spela både till höger eller i mitten.

Transfertips
Jag valde att spela med en 4-1-2-2-1 uppställning alltså med två offensiva yttrar som ska vara snabba och ha bra inlägg, till denna roll är Jason Demetriou perfekt, jag ser gärna att du sätter honom som en offensiv spelfördelare då denne är genial. Till Vänster håller Townsend bra men om du vill klättra i tabellen föreslår jag att du erbjuder Nicolae Mitea ett kontrakt då denne är ännu bättre.
På den defensiva mittfältspositionen rekommenderar jag starkt Flavien Belson samt att du gärna lånar in någon mer innermittfältare som gärna kan spela både innermitt och defensiv mitt, till detta är Corry Evans perfekt som lån. Bör tilläggas är att Andros Townsends lån upphör i December då rekommenderar jag ett lån av Chelseas talang Gaël Kakuta.

Anfallare


Scott McGleish, 35

James Scowcroft, 34

Adrian Patulea, 25

Analys
Anfallet är enormt tunt med två spelare närmare tränarålder än spelarålder och Adrian Patulea som knappt håller reservlagsklass. James Scowcraft är duglig men inte mycket mer och denne håller max en säsong till.

Transfertips
Här behövs verkligen förstärkning och med enbart en forward i formationen behöver vi en nickstark targetplayer och jag skulle starkt rekommendera (Spoilervarning!) Neil Mellor i Prestons reservlag som kan fås för 1miljon kronor, denne gjorde 38 mål och 19 assist på 46 matcher för mig under första säsongen och bör definitivt värvas. Dessutom kan ytterligare en spelare lånas in på denna position annars kan man använda Scowcraft som reserv till Mellor. Sälj Patulea.

Sammanfattning – Bästa elva
Morris


Purches © Mkandawire Chorley Eckersley(ny)

Belson(ny)

Chambers Thornton

Demetriou Mitea(ny)

Mellor(ny)


In: Neil Mellor (1mil), Corry Evans (Lån), Adam Eckersley (300k), Flavien Belson (Free), Godwin Antwi (Free), Nicolae Mitea (Free), Kyle Bartley (Lån), Gaël Kakuta (Lån)

Ut: Charlie Daniels (400k), Adrian Patulea (?k)

Transferbugdet 1.5mil + sålda
Version:
Land: England
Liga:Torben
Nov 22 2009 01:43 AM
För det första så är det en väldigt bra guide. Jag har alltid varit fascinerad av The O's och tränat dem sedan många år tillbaka. Men jag har inte testat än på FM10 och blev nu jävligt sugen på att ge det ett försök =)För det andra, hur f*n lyckades du köpa Neil Mellor från Preston för 1 miljon kr? Han är värderad 12 miljoner och inte till salu...

aberg93
Nov 22 2009 02:11 AM
http://www.fmsweden....6e02.jpgvärvade honom innan jag patchade spelet kom jag på nu... och det var mina scouter som tipsade om honom. så de kan mycket väl va så att han inte vill komma efter de att man har patchat spelet :/ser även att det har blivit lite galet med laguppställningen, såhär ska det naturligtvis vara:–––––––––––––––––––––––––––––––––Morris––––––––––––––––––––––––––––Purches ©–––––Mkandawire––––––Chorley––––––––Eckersley (ny)––––––––––––––––––––––––––––––––Belson (ny)––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––Chambers––––––Thornton––––––––––––––––Demetriou––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––Mitea (ny)––––––––––––––––––––––––––––––––Mellor (ny)––––––––––––––––––––––––––––

StefanMoisio
Nov 22 2009 10:37 AM
Riktigt bra guide :)

Kensington
Nov 23 2009 14:35 PM
Mycket bra guide, blir lockad att spela med Leyton Orient.

hansson94
Dec 08 2009 20:48 PM
riktigt kul att spela med ett lite sämre lag :) blev uppflyttad första säsongen me leyton orient nu!!

Doffe76
May 15 2010 17:39 PM
Tack uppskattar verkligen denna guide... Lirar alltid med Leyton. Har även vart och sett dom live :)