Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord
- - - - -

Manchester City (10.0.3)Bakgrund

Manchester City är en engelsk fotbollsklubb bildad år 1880 och har sin nuvarande hemmaarena i City of Manchester Stadium och har en kapacitet för 47405 sittplatser. Innan dess spelade man i Hyde Road och Maine Road. Under säsongen 2002-03 spelade man sin sista match på planen i Maine Road och vann även över Manchester United i ett derby med 3-1. Men City var efter detta trots allt bara ett mittenlag men mediokra placeringar och resultat, De första fyra åren i the City of Manchester Stadium slutade man alltid på mitten av tabellen och man hade ingen chans mot Manchester United som radade upp vinster och som trots allt var ett väldigt bra lag gentemot City. År 2007 hoppades man på en svensk vid namn Sven-Göran Eriksson som skulle leda laget en bit upp. ”Svennis” kom praktiskt taget ingenstans med laget och fick sparken under sommaren 2008 då Mark Hughes tog över. Thaksin Shinawatra kritiserade hårt över att ha låtit ”Svennis” gå.

Samtidigt som ”Svennis” var på väg hem (om vi nu ska säga så), så pågick något oväntat. Abu Dhabi United group hade köpt 90% av aktierna från Thaksin Shinawatra och de kom också med nya löften. Nu skulle pengar satsas, Manchester City skulle bli en stor klubb, med bara de bästa spelarna i världen. Detta var ett löfte från Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan (ja jag, vet hur kan man döpa sin son så?). City skulle göra som Chelsea, köpa sig upp till toppen.
Först ut var Robinho som man fick för cirka £32.5 (422Mj. kr). Fler skulle komma och det såg länge ut att man höll vad man lovade. Plötsligt sommaren 2009 var Gareth Barry, Roque Santa Cruz, Kolo Touré, Emmanuel Adebayor, Carlos Tévez och Joleon Lescott på väg.

Det är här vi är nu…


Information om Klubben

Namn: Manchester City Football Club
Arena: City of Manchester Stadium
Ägare: Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan

Andra utmärkelser
Premier League: 1936/37, 1967/68
FA Cup: 1904, 1934, 1956, 1969 (Tvåa: 1926, 1933, 1955, 1981)
Ligacupen: 1970, 1976
Cupvinnarcupen: 1970
Charity Shield: 1937, 1968, 1972

Ledare:
Assisterande manager: Brian Kidd
Klubbchef: Carry Cook
Fystränare: Ivan Carminati(behåll) och Damian Roden
Tränare U18: Jim Cassell

Annan information:
Mediatips: 5:a
Ekonomi: Rik
Lagkapten: Kolo Touré
Vice-kapten: Shay Given
Bittra rivaler: Manchester United

Förväntningar inför säsongen:
Kvalificera sig för spel på kontinenten via ligaplacering: 720Mj kr och 27Mj kr p/v
Utmana om ligatiteln: 960Mj kr och 31Mj kr p/v
Segrare: 1,03Md kr och 32Mj kr p/v

Vad väljer jag då?
Det är väldigt svårt att veta vad man ska förvänta sig av detta lag. Jag kan säga att de giriga väljer Segrare direkt. Vänta, ta det lugnt. Jag tog själv Utmana om ligatiteln, förväntningarna är då inte höga eller låga och detta är nog ett mål du kan nå även utan värvningar. Men jag vill också värva och jag kommer även att utnyttja hela transferbudgeten vid första fönstret. Köp smart, köp bra. Bredda truppen istället, köp inte en storstjärna, vänta med det.


Laget:

Målvakter:
Shay Given (33 år)
Stuart Taylor (28 år)

Kommentarer och transfertips:
Här krävs nog inte någon värvning på ett bra tag. Given presterar väldigt bra och håller hög klass. Det som kan oroa är att Stuart Taylor inte håller lika hög klass, jag anser att du borde skaffa en ny målvakt andra säsongen. Finns många bra alternativ. Skaffa ingen ny målvakt första säsongen!

Målvakter:
Sergio Asenjo, Akinfeev, René Adler samt Kameni.


Försvarare:
Micah Richards (21 år)
Nedum Onuoha (22 år)
Joleon Lescott (26 år)
Kolo Touré (28 år)
Wayne Bridge (28 år)
Vincent Kompany (23 år)
Pablo Zabaleta (24 år)
Sylvinho (35 år)

Kommentarer och transfertips:
Man skulle kunna säga att detta lag kan hålla ett bra tag och att det ända du behöver göra är att köpa några backups. Men jag har en annan filosofi, jag vill ha snabba backar! Snabba backar och ytterbackar som levererar. Därför säger jag ut med Kompany på lån annars blir han utfryst, håller inte den klassen, tyvärr. Om du vill så kan du också låna ut Pablo Zabaleta ett år, men det är en smaksak. Nedum Onuoha får växla med Micah Richards på högerkanten då jag hyser stor respekt för Onuoha, snabbare än Hjulben.
Köp in Zapata och Juan Manuel Vargas som båda går för 250Mj kr styck, inte mer eller mindre. Nu har du din backlinje. Kolo Touré växlar med Lescott. Tycker faktiskt inte att högerbackspositionen behöver förändring.

Försvarare:
Zapata, Vargas, D. Srna, Santon, P. Mexes(lite dyrare) och om du vill kan du värva Danny Wilson (köp han helst andra säsongen, 90Mj), Sakho, Fazio, Mattock, David Luiz, Pique om du har tur.


Mittfältet:
Gareth Barry (28 år)
Nigel De Jong (24 år)
Patrick Vieira (33 år)
Michael Johnson (21 år)
Stephen Ireland (22 år)
Shaun Wright-Phillips (27 år)
Adam Johnson (21 år)
Martin Petrov (30 år)

Kommentarer och transfertips:
Här finns mycket potential och så kallade veteraner, vi har Petrov som ska säljas, 80-120Mj kr. Resten behåller du, SWP levererar för mig varje säsong och du kan behålla honom under högst 2-3 säsonger sedan kanske du tröttnar på honom. Köp in Vukcevic väldigt billigt för ungefär 130-150 Mj kr beroende på tur och hur mycket du fjäskar. Köp också Gourcuff för 250Mj kr eller mindre. En annan spelare som jag tycker du borde köpa är Marco Verratti, utvecklas som en häst och är ett kort för framtiden. Bara 10-12 Mj kr.

Mittfältare:
De jag sa är de ända du ska värva, förstör inte med att köpa Fabregas. Ja, det är uppenbara köp.


Anfall:
Carlos Tevez (25 år)
Emmanuel Adebayor (25år)
Roque Santa Cruz (27 år)
Craig Belamy (29 år)

Kommentarer och transfertips:
Ett starkt par bestående utav Carlos Tevez och Emmanuel Adebayor. Här krävs iallafall en stjärnvärvning vid namn Edin Dzeko, också han 250Mj kr. Sälj Craig Bellamy första säsongen för minst 140Mj kr, sålde han till Barcelona för 150Mj kr. Jag köpte även Lukaku men detta är inte nödvändigt, själv så ångrar jag köpet även om han är talang. Försök att skifta mellan spelare så att ni behåller så fräscha spelare som möjligt. Under transferfönstret säsong två så kan man även sälja Santa Cruz och köpa Sergio Aguero. Under andra säsongen får du också Robinho tillbaka från lån, vilket ger dig ytterligare bredd.

Anfall
Edin Dzeko, Carlos vela (lån), Cardozo, Hulk, Frederico Laurito, Derbyshire.


Andra kommentarer:
De främsta som borde köpas är Edin Dzeko, Gourcuff, Zapata, Vargas, Verratti. Köp smart! Satsa också ungt, då gamla/äldre spelare har en tendens att skada sig. Spendera inte stora pengar på massa stjärnor du inte behöver (förutom Aguero :P). Fabregas är inget du behöver när du har Barry och Gourcuff, tyvärr.


Vad för slags träning ska jag använda? Det finns ju massor?

Själv använder jag två olika:
http://tugstraining....2010/index.html

Forum:
http://community.sig...ad.php?t=159331

Denna träning fungerar utmärkt och använder den för seniorlaget och reservlaget. Verratti utvecklas kollosalt med denna träning.. Jag vill inte gå in på detaljer utan in på forumet om du vill veta mer.

SR_T_V5:
http://fmsweden.se/traning/10/85

Forum:
http://forum.fmswede...p=560154#560154

Denna träning använder jag för ungdomslaget då jag tycker att den är bättre för ungdomar. Många i mitt U18 lag utvecklas fort.


Taktik

Du kan använda dig utav många taktiker med City, främst så använde jag en 4-4-2 diamant, smalt spel. Vilket också innebär en klassisk Chelsea, du kommer inte att vinna stort men du kommer ha ett stort bollinnehav. Med Dzeko och Tevez längst upp så tror jag det kan ösa in mål ändå. Det tillåter dig också att köra med en hög defensiv linje då du har väldigt snabba backar beståendes utav Zapata och Kolo Touré. Kolo Touré som var hjärtat i Arsenal har nu en större roll i City än vad han hade i det unga Arsenal. Gourcuff i det offensiva mittfältet såklart och som understöd har vi Barry som defensiv spelfördelare. Jag tycker också att du ska försöka skifta mellan Patrick Vieira och Nigel De Jong i det defensiva mittfältet som balansspelare. Stephen Ireland och/eller Simon Vukcevic spelar bredvid Gareth Barry. Du väldigt snabba ytterbackar vid namn Onuoha/Richards och Vargas med sina underbara inlägg.

Startuppställning:

Mv: Given

BH: Onuoha
BV: Vargas
BC: Zapata
BC: K.Touré

DMC: Nigel De Jong
MC: Barry
MC: S.Ireland
OMC: Gourcuff

A: Dzeko
A: Tevez

Som ni ser på uppställningen så blir laget segare ju längre upp man kommer, men det kompenseras samtidigt med Dzekos och Tevez styrka. Tevez fungerar mer som en släpande anfallare. Denna uppställning lämnar såklart luckar i kanterna som ytterbackarna ska löpa på. Ge de en mer offensiv roll och ge instruktioner på att de ska slicka sidlinjen. Med inläggen så har vi fina styrkor i luften, som t ex Dzeko.

Vad är Manchester City för utmaning? Det är inte ens en utmaning.
Nej, det är ingen utmaning. Jag har tränat många lag så det var nog dags för Manchester City och det blev succé direkt. Men alla vill nog coacha ett bra lag som till exempel Barcelona?
De stora målen är kanske inte så svåra att nå, men det finns andra små mål som gör att du vill fortsätta. Som att komma med i Manager Hall of Fame? Vinna ligan med rekordpoäng?
Gör det även lite roligare och köp inte massa stjärnor på avbetalning första säsongen, tror inte att det blir någon utmaning annars. Utveckla ditt lag, gör det hela realistiskt. Tänk vilket drömlag du kommer att ha om tre år? Vilka ungdomar du kommer att ha? Vilken ungdomsakademi? Be one with the Big Four…

Analys:
Det finns inte så mycket att säga längre, köp också massa hjälptränare men sparka inte heller massa hjälptränare. Håll en bra balans i laget, se till att du inte rubbar moralen. En bra manager kör inte bara en taktik och låter spelet gå under en match. Han ändrar hela tiden taktik och instruktioner. Byter ut spelare, ser till att spelare är krya och starka inför säsongen. Vilar spelare från träning. Spela aldrig med spelare som ahr under 94% i hälsa, de kommer inte att prestera även om namnet är Messi. Om du vill kan du också använda en 4-2-2-2 med yttrar, men då är det en helt annan historia med andra värvningar.

LYCKA TILL !
Version:
Land: England
Liga:Prestaworks
Apr 17 2010 22:33 PM
Nu fick man suget att prova Man C


Apr 17 2010 22:34 PM
Haha ny målvakt? Vad jag vet är englands största målvaktsstjärna Joe Hart utlånad och återvänder andra säsongen.

Hellsten
Apr 17 2010 23:14 PM
Och Adebayor–Tevez duger inte på topp eller?

Meddler
Apr 18 2010 01:02 AM
Glöm inte Guillermo Ochoa, helt sanslöst bra på min save med Villa!

Prestaworks
Apr 18 2010 08:50 AM
varför onuoha istället för richards ?

Muffenboy
Apr 18 2010 10:21 AM
Frågeställningen när det gäller ett lag som City är om man ska värva sönder laget med stjärnor på direkten, eller mer försöka bygga upp laget. Antar att de första kör på det förstnämnda ;)

Playg
Apr 18 2010 10:25 AM
caalvin– Onuoha om du vill köra med offensivt, Richards är mer defensiv.
Hellsten– Jo de duger, men inte om du vill konkurrera om ligavinst eller nåt sånt.
dahlgren– ny målvakt efter några säsonger , inte första.


Apr 18 2010 15:56 PM
angående Joe Hart.
Menar du att han bara håller några säsonger? Och att man sedan ska köpa ny? Joe håller minst 7–10 säsonger.Fast han kanske inte är den bästa.

fredo
Apr 18 2010 16:00 PM
Det är väl fel att säga att Svennis inte kom någonstans med City. Han tog dom till en nionde plats vilket var deras bästa placering på länge. Han vann också båda matcherna mot United. Fansen ville ha kvar honom medan Thaksin verkade vara en idiot som inte kunde något om fotboll. En idiot som dessutom inte hade några egna pengar alls

efterslak
Apr 18 2010 16:37 PM
Som jag förstår det så menar Dahlgren att det verkar dumt att spendera pengar på ny målvakt efter några säsonger när, som sagt, englands största målvaktsstjärna Joe Hart kommer tillbaka andra säsongen. Får hålla med. Håller inte med guideförfattaren om alla onödiga köp. Truppen är både bred och håller hög klass. Micah Richards skulle jag verkligen spela på högerkanten istället för Onuoha, mycket vassare, större potential, och väldigt mycket bättre på högerkanten, både offensivt och defensivt.

betupp
Apr 18 2010 16:57 PM
Bra skrivet men förstår inte varför alla ska värva sönder lagen


Apr 18 2010 18:50 PM
E roligt o se att folk skriver att en målvakt som är 21 år bara håller 7–10 säsonger till, Van de sar fyller 40 och är världens bästa målvakt.

Hellsten
Apr 18 2010 19:15 PM
Och Ade och Tevez håller visst om man vill utmana om ligatiteln, enligt mig ett av ligans absolut mest sylvassa anfallspar, om inte det bästa.

Sweetleaf
Apr 19 2010 09:23 AM
Att köra en save med City skulle bara vara lockande om man valde värvning av ungdomar för framtiden, och dessutom engelska/brittiska spelare. Annars finns ju verkligen kapital att "vraka och välja" bland världsstjärnorna. Tycker dock inte att med den trupp som City redan har man ska behöva en massa kanonspelare. Brukar vara svårt att behålla moralen i laget med för många spelare som alla vill spela ofta. Men det är som sagt vad jag tycker.

pompey89
Apr 19 2010 09:31 AM
Sen är väl Robinho utlånad, och kommer tillbaka till City till andra säsongen lr nåt? :O

Hilmen
Apr 19 2010 15:01 PM
"Sweetleaf" håller med till 100%

dgdaman
Apr 19 2010 19:36 PM
Rätt bra guide. Har själv en Shitty nu och har precis börjat fjärde. Gått sådär. Vunnit ligan 1 gång samt Uefa Cupen.

Dock håller jag inte med att man SKA värva de spelarna du säger även fast du kanske menar det som förslag. Santa Cruz gör det grymt när han får lira. Tevez är INSANE.

EkmeisterN
Apr 20 2010 15:24 PM
rörigt? värva hit och värva dit? värva smart? köp inte en storstjärna? känns som om en rad storstjärnor rekommenderas. bredda truppen? den truppen, som om den inte redan vore så bred att en massa spelare kommer få nöta bänk? det är på flertalet punkter ganska paradoxala visioner som presenteras i guiden.hoppas kritiken var någolunda konstruktiv.city är och förblir den misslyckade fm–spelarens våta dröm när det gäller att värva sönder spelet och enligt mig och många andra förstöra spelglädjen. enda behållningen av city skulle i så fall vara om man gör som sweetleaf föreslår.

Kakidaniel
Apr 20 2010 17:36 PM
Varför inte satsa på unga spelare?Du nämnde verratti och någon till men det finns många många fler, istället för dzeko de andra

WHUFC
May 15 2010 17:51 PM
Detta var en konstig guide.

För mycket "du SKA värva bla bla ". Spelar man med City så borde man bygga ett lag istället för att köpa ett, ska man handla ska man handla spelare under 19.

nidde
May 20 2010 10:25 AM
Bra sagt WHUFC.

Borde begränsa ekonomin på City så får man verkligen en utmaning, och det är där WHUFC och Sweetleaf har sin poäng!

Gå efter en disiplinerad mall och ett anpassat värvningsfilter som ambition.
Där man har som ambition att inom 3–5 år ha ett totalt brittiskt lag vid ålder 18–24. Värva inhemskt och låt ens egna produkter utvecklas!

Vore det inte mer utmaning att sälja av alla "stjärnspelare" som ligger och trycker på feta kontrakt och anställa smarta och kompetenta scouter och ledarstab som älskar att arbeta med ungdomar och ge drivkraft och motivation till de som verkligen förtjänar en startplats?

ElMaradona
Jul 05 2010 16:26 PM
bra guide, blir sugen på att köra man city. som du skriver i guiden är det roligt att ta storlag och köpa in talanger som ska lägga grunden inför framtiden;)

stefanloco
Nov 15 2010 05:29 AM
adebayor då ? ska man sälja han eller behålla han?