Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord
- - - - -

West Bromwich Albion F.c. (10.3.0)Postad bild

Information & Historik

Hade tänkt skriva ner en del fakta om klubben här, men fann att det mesta ändå står på Wikipedia. Så jag länkar helt enkelt dit. Enkelt och smidigt, och läsaren får välja själv huruvida han finner detta relevant eller ej.

Arenan, The Hawthorns, rymmer 26 500 personer. WBA har huserat där ända sedan arenan byggdes år 1900. Efter några år i spelet brukar det gå fint att bygga ut den, och som mest har den blivit runt 40 000 för mig.

Historik: Svensk Wiki | Engelsk Wiki
Information: Översikt | Fakta | Faciliteter
Förväntningar: Uppflyttning
Transferbudget: 30 milj. kr
Tillgänglig lönebudget: 400 000 kr

Spelartruppen

Målvakter
Postad bild Scott Carson, 23 år
Postad bild Dean Kiely, 38 år

Kommentar:
Scott Carson tillhör toppskiktet i Coca-Cola Championship och är en stabil förstamålvakt många år framöver. Dessutom ung, och kan hinna utvecklas lite till. 3 landskamper för England. Dean Kiely är en veteran som egentligen inte duger till något. Första året kan han vara reserv åt Carson, som inte är så skadebenägen, men sen ska han bort.

Transfertips:
En ny förstamålvakt behövs inte på länge, Carson är mycket duktig. En backup behövs senast inför andra säsongen, ett tips kan vara Jamie Ashdown som oftast går att få gratis då. Ibland blir Joe Hart transferlistad då också, vid en eventuell transfer kan han konkurrera med Carson.

Backar
Postad bild Jonas Olsson, 26 år
Postad bild Gonzalo Jara, 23 år
Postad bild Abdoulaye Mëité, 28 år
Postad bild Gabriel Tamas, 25 år
Postad bild Gianni Zuiverloon, 22 år
Postad bild Joe Mattock, 19 år
Postad bild Marek Cech, 26 år

Kommentar:
Backlinjen ser stabil ut. Landskronapågen Jonas Olsson är given i mittlåset med antingen chilenaren Jara eller inlånade rumänen Tamas. Jag valde Tamas då han är en stabil spelare, och jag anser att Jara är perfekt backup tack vare sin mångsidighet. Han kan spela överallt i backlinjen och centralt på mittfältet. Mëité är bra backup då Tamas försvinner efter säsongen. På ytterbacksplatserna huserar holländaren Zuiverloon och stortalangen Mattock. Cech utgör bra backup, och är egentligen i klass med Mattock. Men unga Mattock har stor potential och kommer säkerligen utvecklas.

Transfertips:
Det ser stabilt och bra ut, inga förstärkningar behövs första säsongen. Efter 1-2 säsonger kan en mittbacksbackup/startspelare vara bra. Varför inte försöka få loss Granqvist och ha ett helsvenskt (skånskt) mittlås?

Mittfältare
Postad bild Youssuf Mulumbu, 22 år
Postad bild Graham Dorrans, 22 år
Postad bild Robert Koren, 28 år
Postad bild Felipe Teixeira, 28 år
Postad bild Giles Barnes, 20 år
Postad bild Jerome Thomas, 26 år
Postad bild Andwelé Slory, 26 år
Postad bild Chris Brunt, 24 år

Kommentar:
Stabil lagdel. Graham Dorrans har stor potential och är given på mitten, för mig utvecklades han mycket väl och blev en duktig startspelare i Premier League. Platsen central brevid Dorrans tar antingen Koren eller Mulumbu. Mulumbu valde jag då han är defensivt lagd och jag ville ha ett ankare. På kanterna är Slory och Brunt givna, båda är duktiga spelare som håller hög klass i CCC. Slory är duktig som anfallare också. Giles Barnes och framförallt Jerome Thomas är ypperliga backups.

Transfertips:
Behövs inga förstärkningar första säsongen. Till andra kommer utlånade Borja Valero tillbaka och blir då lagets bästa spelare. Han håller god PL-klass. Felipe Teixeira är egentligen inget att ha men är en duglig truppspelare första säsongen.

Anfallare
Postad bild Simon Cox, 22 år
Postad bild Luke Moore, 23 år
Postad bild Chris Wood, 17 år

Kommentar:
Enda lagdelen där det verkligen behövs förstärkning. Cox och Wood är 2 helt okej anfallare som duger, men inte mer. Chris Wood är väldigt talangfull och bör få speltid. I reservlaget finns avstängde Roman Bednar, men han håller inte högre klass än någon av Cox/Wood.

Transfertips:
Jag valde att lägga 17 miljoner på nästan alltid transferlistade portugisen Yannick Djaló. Ett val jag verkligen inte ångrar. Han vann första året skytteligan i CCC med 43 mål, och blev efter ett par år legend i klubben. Vann också skytteligan i PL. En annan tänkbar värvning kan vara Marlon Harewood, inte önskvärd i PL men dominant i CCC. Bednar kan du sälja.

Taktisk analys

Den givna taktiken baserad på truppen är 4-4-2, antingen standard rak eller med offensiva yttrar. Jag valde det senare då jag alltid föredragit offensiva startpositioner för kantspelarna.

Carson

Zuiverloon-Olsson-Tamas-Mattock

Mulumbu-Dorrans

Slory------------------------Brunt

Moore-Cox


En annan taktisk möjlighet är faktiskt 3-4-3, då det finns material för det. Synd dock att inte utnyttja de duktiga ytterbackarna som finns i klubben. Men men, jag väljer ibland taktiken före spelarna om jag har en utprövad taktik som jag vet fungerar mycket bra. Och WBA’s trupp passar ju faktiskt 3-4-3 också.

Carson

Jara-Olsson-Tamas

Brunt-Mulumbu-Dorrans-Thomas

Slory-Cox-Wood


Varför WBA?

Jag valde WBA då de har en trupp full med potential och med många roliga spelare. Den, truppen alltså, håller god klass i CCC och flera av spelarna håller i PL också. WBA har också relativt gott om pengar, och efter några säsonger kan man få stora summor att värva för. Det är också en rolig utmaning att ge truppen mer inhemsk prägel, något jag inte helt lyckades med tyvärr. Jag spelade 6 säsonger med WBA och sista säsongen vann jag PL efter en rad pallplaceringar.
Version:
Land: England
Liga:WHUFC
May 22 2010 22:25 PM
Bra guide!

Hade dock inte läst den om inte Dorrans hade ryktas till West Ham IRL, för att se om du skrev några rader om honom, men som sagt, utöver dina ord om Dorrans så fick jag läsa en väldig bra guide.

Hellsten
May 22 2010 22:44 PM
Tack för de fina orden. Visste faktiskt inte att Dorrans ryktats till hammers, hur som helst är han en mycket duktig spelare.

CentralTendency
May 22 2010 23:37 PM
Den här gillas. Kort och gott, du tar med allt som är nödvändigt att veta och väcker intresset för att spela med laget, precis som en guide ska göra.


May 23 2010 01:02 AM
Dorrans <3 HammersBra Guide!


May 23 2010 01:04 AM
Dorrans <3 Hammers.Bra guide! Släng ihop ett par guider till så har jag något att göra.

DaKa
May 23 2010 08:52 AM
Smittande guide :–) Du ökar suget på lag man inte tänkt på.

CentralTendency
May 23 2010 14:29 PM
Men Hellsten, vart är Ishmael Miller?

Hellsten
May 23 2010 14:58 PM
Centraltendency, han är tyvärr i reservlaget, långtidsskadad. När han är frisk är han tyvärr nog ändå inte i klass med de andra anfallarna.

Jocke33
May 26 2010 12:13 PM
En av de bättre guider jag läst!Aldrig vågat mig på en save med WBA, kanske dags nu? :–)Kutgw.

weetbix
Jun 08 2010 18:24 PM
Bra skriven guide.

Jag är halvvägs in i första säsongen med West Brom, leder Championship stabilt.

Valde dock att plocka in två mittfältare till första säsongen

Jan Gunnar Solli, 525k pund
Richard Hughes, free transfer

Solli tar högerplatsen då Barnes är skadad och jag använder Slory i anfallet. Hughes tar platsen bredvid Dorrans på mittfältet, värt att nämna att Mulumbu och Koren varit skadedrabbade, så jag tog det säkra före det osäkra och värvade Hughes.

Sedan lånade jag in Marlon Harewood som hittills gjort 4 mål på 11 matcher. Lite skador på honom tyvärr.

startelvan ser ut såhär:

Carson
Zuiverloon, Olsson, Tamas, Mattock
Solli, Hughes, Dorrans, Thomas(Brunt varannan match)
Harewood, Slory

iop
Jul 21 2010 10:51 AM
Jag värvade Smolarek på free transfer, och köpte Lewandowski för 17 miljoner SEK. Värvade även Wiltord på free transfer. Dessa 3 herrar gjorde ungefär 85–90 mål och 70 assister tillsammans.

p12power
Nov 01 2010 07:39 AM
nån som hoppas de kommer svenska guider på 11:an?:)