Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Sammanfattande vad som gäller för Rapporter/LLM

REGLER
3 svar till detta ämne

#1   Flour

  Spelare

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 7360 Inlägg:
 • Ort:Borås
 • Favoritlag:IF Elfsborg

Postad 07 August 2011 - 18:22 PM

Postad bild

ALLMÄNNA REGLER
 • Du får endast ha en rapport aktiv åt gången.
EXEMPEL: Kalle startar Rapport A och Rapport B samtidigt, då han tänkt rapportera om två saves samtidigt. Kalle tvingas nu välja vilken som ska vara hans aktiva rapport.
 • Det är INTE tillåtet att ha en BRG-rapport aktiv samtidigt som du har din egen rapport aktiv.
 • Före din rapports namn krävs alltid en speltitel, som ska visa vilket spel du spelar, årgången och samt vad det är för typ av rapport.
 • Det är fr.o.m. 25/10-14 ett måste att lägga till [FM15-SR] eller [FM15-BR] vid skapande av ny rapport/berättelse. Till skillnad från förut då det har räckt att ha FM15 och SR som tagg.
FÖRKLARING: Speltyp = FM, för Football Manager & EHM, för Eastside Hockey Manager
Årgång = Vilken utgåva du spelar med, ex. -09 -10 eller -11
Rapporttyp = SR, för en enkel rapportering & BR, för en rapportering med berättelsestuk.
Speltiteln = Kombinera ihop ovan enligt följande format: [SpeltypÅrgång-Rapporttyp]

EXEMPEL: [FM15-BR] eller [FM15-SR]
 • Du får inte starta om din startade tråd genom att ändra tidigare inlägg om ditt spel kraschat eller du ångrat dig. Den saven du startar din rapport om är den saven som gäller oavsett.
EXEMPEL: Kalle har startat en rapport om Everton och har skrivit x antal inlägg. Kalle ångrar sig och vill skriva om Arsenal istället och ändrar då sina inlägg så rapporten nu handlar om Arsenal. Detta är således inte tillåtet.

1-MÅNADS REGELN
 • Från det att en rapport startas, krävs att 1 Månad har passerat innan du startar nästa rapport.
 • Bryter du mot 1-månadsregeln, låses din nya rapport och låses upp igen på rätt datum.
Ovan regel är den viktigaste som vi har här i Rapportforumet, men den är också väldigt enkel om du följer den som du ska. Därför råder vi dig att vara väldigt noga med att följa den, för ditt bästa. Här nedan kommer nu listas vad som skulle hända om du inte skulle följa regeln korrekt eller om du någon gång av misstag startar en rapport för tidigt.

EXEMPEL A: Kalle startar Rapport A den 30:e Mars. Han får nu inte starta en ny rapport förrän den 30:e April. Men Kalle är otålig och startar Rapport B den 20:e April. Rapport B låses och notis skickas ut. Rapport B låses återigen upp den 30:e April och Kalle kan fortsätta skriva. Samtidigt flyttas Kalles startdatum för en ny rapport fram, till den 20:e Maj.

#2   Lappeeeee

  Sportchef

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 5611 Inlägg:
 • Ort:Uppsala
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 25 October 2014 - 17:42 PM

Uppdaterad den 25:e Oktober 2015 med följande regel:
 • Det är fr.o.m. nu ett måste att lägga till [FM15-SR] eller [FM15-BR] vid skapande av ny rapport/berättelse. Till skillnad från förut då det har räckt att ha FM15 och SR som tagg.


#3   Bergkamp

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1645 Inlägg:

Postad 18 February 2016 - 18:46 PM

LLM

- riktlinjer och regler


Vad är LLM?
Det står för Lower League Manager och är ett uttryck för att man spelar spelet i enlighet med vissa riktlinjer, och uteslutande startar med ett lag från den lägsta eller näst lägsta ligan i ett land (här finns det olika tolkningar samt olika vidareutvecklingar).

Att välja lag är inte alltid det enklaste. Men börja med att bestämma land, sedan den lägsta divisionen och bara plocka ett på måfå.

Regler:

- Välj ett lag i lägsta divisionen eller näst lägsta i det land du vill spela i (skall du skriva en update här på sidan så är det dock bara lag ifrån de lägsta divisionerna som får användas). Som riktlinje kan man använda denna modellen:

Conference North och South - Lower League
Conference - Lower League-ish
League 2 - Lower League, fast inte riktigt
League 1 – Nej, inte LLM
Championship – Glöm det..

– Använd inte editorn. Editorn är satans verktyg.
– Alla uppdateringar från tredje parter är strikt förbjudna. Detta på grund av ett par anledningar:

1. Det stör spelets balans så som SI har testat det
2. Kan orsaka fel och att spelet inte funkar som det ska. 10 år in i en sparning så är detta inte så kul för någon.

Retain_players är en definitiv gråzon. Det går att använda, men innebär samtidigt att om man aktiverar alla spelare från t ex Sverige så kommer det engelska ligasystemet vara nedlusat av svenskar inom ett par år. Rekommenderas inte.

– Man tipsar aldrig om spelare eller taktiska ändringar i LLM-forumet.

Riktlinjer:

- Scout Where You Can Tour (SWYCT)
Ett lag i de lägre divisionerna har inte råd att skicka iväg sina scouter på långa uppdrag på andra kontinenter, eller ens i andra länder. Som ett engelskt lag så kan man tro att det är realistiskt att man ger sig iväg på turne inom landet eller något av de brittiska länderna.

Om man inte spelar i England så kan man nyttja sig av riktlinjen Scout Your Borders (SYB). I Sverige skulle detta innebära Norge, Finland och Danmark.

– Sökfunktionen
Kan innebära att man helt håller sig ifrån den, vilket är det vanliga. Eller så kan man nyttja den för att leta spelare i området och sedan scouta dem. Oavsett om man använder den eller inte så ska man alltid använda scouterna innan en spelare införskaffas till klubben.

– Personal
De medarbetarna man tar till klubben bör prata samma språk som spelarna de ska ha hand om.
Det är självförklarat att en Ungersk coach inte vanligtvis (eller överhuvudtaget) tas in av ett gärdsgårdsgäng för att ha daglig kontakt med en trupp som uteslutande är britter.
Undantaget kan vara scouter om man befinner sig i andra länder än England, som t ex Danmark och man ska scouta i Tyskland. Då är en tysktalande scout ”okej”.

- Taktik
Trial and error är nyckeln. Som tränare har man inte tillgång till en liten pärm som ger en de perfekta taktikerna (tänk nerladdade taktiker). Välj en taktik och utforma den sedan själv för att få den att passa ditt spelarmateriel, eller så skapar du taktiken och formar spelarna.

– Träning
Inte alla av oss tar hand om träningen själva, utan lämnar det till assisterande coach. Men aldrig att man utnyttjar nerladdade träningsscheman. Trial and error.

- Spelarsökning
Vissa använder den för att leta och lista spelare i området för att sedan skicka ut scouterna, medan andra avstår från att använda den helt. Det är upp till var och en.
Men däremot så använder man aldrig möjligheten att kolla vilka som är transferlistade, det är en fiktionell lista som man inte har tillgång till i verkliga livet, så därför använder vi oss inte av den heller. Att kolla vilka som är utan kontrakt är en gråzon, vissa gör det och andra inte.
Undantaget är att kolla efter lån, och då enbart med de mest minimala filter (som ”lån” och ”baserad i England”).

”Hur” ska man spela LLM rent praktiskt?

1) Välj ett lag, spela tills du har vunnit så mycket som möjligt, oavsett tiden det tar. Eller tills du får sparken. Starta ett nytt spel.
2) Välj ett lag, spela med det till du har möjligheten att byta upp (eller ner) dig i seriesystemet. Spela tills du kommer så långt du kan eller får sparken. Starta ett nytt spel
3) Välj ett lag, spela med det tills du får sparken för att det går så uselt, välj ett nytt lag, spela med det tills du får sparken för att det gå så usel, välj ett nytt lag, spela med det ti… upprepa.

Det är du som har köpt spelet och betalat för det med dina egna pengar, så du avgör i slutändan över hur du ska spela. Men för att verkligen ta del av LLM-andan så rekommenderas det att du tar hänsyn till dessa regler och riktlinjer.

Om du känner att du måste fråga någon om du fuskar eller inte, då fuskar du antagligen.

Skapa tråd
Tråden ska innnehålla FM-utgåva följt av LLM. ex. [FM16-LLM].
Arbetsförmedlingen / Job Center

Eftersom arbetsförmedlingen har förbättrats avsevärt sedan 2006 så är det numera den man skall använda ifall man söker ny personal till klubben. Utannonsera tjänster är det enda sättet man får leta efter personal på 2007. Att använda ledar sökningen under spelar sökning, är ej längre tillåtet.

Dock är det fortfarande tillåtet att anställa spelare som finns i klubben, som ledare när de bestämmer sig för att avsluta sin aktiva karriär.


Tidigare erfarenhet / Past Experience

När man startar ett nytt spel så får man frågan vad man har för ”tidigare erfarenheter” att lägga till sin profil. Precis som allt med LLM så skall man svara realistiskt på denna fråga. Har man spelat korpen, så skall man välja det. Har du spelat landslags fotboll så väljer du det.

Har man ingen erfarenhet av något slag, varken som korpen spelare, amatör eller professionell. Så skall man välja ”Automatiskt” som ”tidigare erfarenhet”.


Scouting / Scouting

Eftersom klubbarna numera själva bestämmer vart man får scouta, så gäller inte ”Scout Where You Can Tour” (SWYCT) eller ”Scout Your Borders” (SYB) länge.

Huvud- och Farmarklubbar / Parent & Feederclubs

I Storbritannien så är det emot FA's regler att ha sammarbeten mellan klubbar inom Storbritannien. Ingen klubb i Storbitannien får vara en farmarklubb till en annan klubb (utländsk eller inhemsk). Dock är det tillåtet att ha en farmarklubb i ett annat land (ej inom Storbritannien).

I Tyskland är det också förbjudet att ha samarbeten mellan klubbar.

På Irland är det tillåtet med samarbeten mellan klubbar.

I Sverige finns det inga regler emot ett samarbete mellan klubbar i olika divisioner. Och det är helt i sin ordning att ha ett samarbete med en större klubb som därmed också kan låna ut spelare.

Är man en ”hardcore” Llama så bryr man sig inte om huvud- och farmarklubbar över huvud taget eftersom det gör spelet för enkelt om man kan låna spelare ifrån en toppklubb. Spelare som är mycket bättre än vad resten av laget och andra lags spelare är.

1) LLM uppdateringar skall startas i den lägsta tillgängliga ligan i det valda landet. Att starta i ett land som bara har en liga – även om det inte är LLM i ordets rätta innebörd – är också tillåtet.

2) Uppdateringar skall skrivas i formen av en kort återblick på hur ditt lags senaste säsong såg ut. Matchrapporter skall helst undvikas med undantag för viktiga matcher av typen: Cup final, slutspelsmatcher eller andra viktiga matcher som påverkar ditt lag. Till exempel kvalspel. Berättelser skrivs i berättelse forumet.

3) En användare får bara ha en aktiv uppdateringstråd. Har du en aktiv uppdatering som du utav någon anledning vill lägga ned kontakta då en LLM-mod så att den gamla tråden kan stängas.

4) Moderatorer kommer att stänga trådar som de anser är ”döda”

5) Alla trådar med icke LLM-relaterade ämnen kommer att stängas.

6) Som beskrivs i LLM-reglerna så får det inte förekomma några spelarnamn, taktiksnack eller något annat som direkt bryter emot LLM-reglerna. LLM-andan skall efterlevas på detta forum.

7) Det får bara förekomma en tråd per uppdatering.

8) För att få starta en uppdateringstråd i LLM-forumet, så måste man ha spelat minst 3 säsonger (och även posta dessa 3 uppdateringar när man startar tråden, alternativt indikera i sin tråd att man har spelat 3 säsonger och kommer posta dessa inom kort). Detta för att förhindra uppdateringstrådar som "dör" efter ett par säsonger.

#4   Bergkamp

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1645 Inlägg:

Postad 18 February 2016 - 19:00 PM

Följande regeler är nya:

Det är INTE tillåtet att ha en BRG-rapport aktiv samtidigt som du har din egen rapport aktiv.

Tidigare har detta varit tillåtet, nu är det ändrat.

LLM trådar ska innehålla FM-utgåva följt av LLM. ex. [FM16-LLM] i trådtiteln.
---
De straffsatser som tidigare funnits om man startar en ny rapport för tidigt enligt månadsregeln är borttagna. Regeln ligger dock kvar, men den enda bestraffningen blir en låst tråd.

Om någon är riktigt insatt i LLM-reglerna kan denna någon jättegärna kopiera regelinlägget ovan, finjustera och därefter skicka till mig via PM.

1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar