Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM12] club de son cœur


22 svar till detta ämne

#1   rylaaaander

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 875 Inlägg:

Postad 09 June 2012 - 16:40 PM

1.0

Det var klubben i hans hjärta och oavsett ifall det var A-laget eller deras U15-lag som klarade av att vinna en match lossnade den där gnagande känslan i bröstet. Nu hade man dock gjort mer än vunnit en match. På planen låg spelarna i en hög, och gratulerade matchhjälten. Föräldrarna vid sidan om började smussla fram en alkoholfri champagne från tomma intet. Pierre stod och sög in alltihop innan han drog iväg ett glädjevrål över planen. Han hade precis fört klubben till toppen, det spelade inte någon roll att det var ett ungdomslag han tränade. Deras U15-lag var nu bäst i hela landet.

Gräset luktade likadant, men ändå var nyansskillnaderna så stora. Första gången han stod här var han endast ett barn, ett litet barn som skulle få se sina hjältar träna för första gången. Då liksom denna gången var det stora förändringar som skedde, även om det klubbmässigt sett var på helt olika nivåer. 1974 var det en ny klubb som grundades medan det nu var en ny manager som skulle tillsättas.

Det var för några dagar sedan han hade fått sitt livs samtal. Det var en sen onsdagskväll, Pierre hade precis lagt sig tillrätta i sin säng när han hörde telefonen ute i hallen. Han tänkte först skita i att svara, men mannen i den andra luren gav sig inte utan signal efter signal ljöd innan Pierre fick dra sig ur sängen för att långsamt hasa sig över golvet för att svara.

Han hittade i den här arenan som om det vore hans egna bakgård, som ett av lagets största fan, hade han gått här så många gånger att han för länge sedan lärt sig alla namn på folket som jobbade där. Det var dock med en helt annan känsla han gick där idag, den vanliga skämtsamheten var som bortblåst och det var en nervös nästan på gränsen till förstörd man som kollade sig i spegeln innan han skulle ta det största klivet i hans liv. Han hade varit och inhandlat en ny kostym dagen innan, det var ingen speciellt exklusiv eller dyr, men den satt bra på hans hyfsat vältränade kropp. Han slätade ut alla veck som blivit och gick in för att skriva på sitt tvåårskontrakt med klubben i hans hjärta. Montpellier hade lyckats skriva ett nytt kapitel i hans liv.

Detta inlägg har redigerats av rylaaaander: 10 June 2012 - 02:49 AM


#2   rylaaaander

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 875 Inlägg:

Postad 09 June 2012 - 23:20 PM

Postad bild


1.1
Det var med ett höjt ögonbryn och en undran i blicken som Hilton kom in till Pierres stökiga kontor. Han hade ännu inte fått ordning på allt utan det var papper och annat material som låg lite varstans. Pierre drog fram handen i en gest som betydde att Hilton skulle sätta sig på den svarta kontorsstolen som stod framför hans skrivbord och tillade samtidigt.

- Du undrar förstås varför du är här, eller?
- Ja.
- Som du kanske redan förstått så är jag en människa som värnar om den här klubben, och jag ser gärna att den här klubben ska vara en stormakt i Frankrike framöver.
- Jag förstår. Man märkte direkt hur ansiktsuttrycket förändrades på hilton.
- Vi har en hel fina talanger på gång här, och jag vill gärna ge dem mycket speltid. Han väntade en liten stund innan han fortsatte.
- Jag ser dig endast som fjärde mittback denna säsong och då du tjänar mest i hela klubben tror jag det skulle vara bäst för både dig och klubben ifall vi försöker hitta något nytt åt dig.
Hilton sa inget mer, utan reste sig hastigt upp från stolen för att sedan smälla igen dörren.


Det här var något Pierre aldrig skulle kunna vänja sig vid, men det var ju något som behövdes. Han behövde ta vara på talangen som fanns i den här klubben, talangen som han själv varit med att få upp. Han behövde ta tillvara på spelare som Belhanda, Yanga Mbiwa, El Kaoutari och Giroud. Det var tre spelare till Pierre ville bli av med dock, Berrached, en ung spelare som aldrig skulle lyckas bli tillräckligt bra för A-laget, men även Lacombe och Dernis, två spelare som tjänade alldeles för mycket motsvarande den roll de spelade för klubben. In sökte man bara en spelare, en offensiv mittfältare som kunde agera backup bakom Belhanda.

Detta inlägg har redigerats av rylaaaander: 10 June 2012 - 16:16 PM


#3   rylaaaander

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 875 Inlägg:

Postad 10 June 2012 - 16:16 PM

Postad bild


1.2
Pierre vet kanske bättre än någon annan hur jargongen går till på läktaren, hur just Montpelliers fans vill att man ska spela, och det var precis så han skulle leda sitt lag. Med ett snabbt och offensivt spel skulle man chocka landet. På anteckningsblocket framför var det fullt med pilar och streck. Antagligen skulle ingen annan ha någon aning om vad han ville ha ut med sitt spel. Elva namn hade han dock lyckats att få ut. Med en snittålder på 24,6 år var det en ung stomme man skulle förlita sig till.


GK • Geoffrey Jourden
DL • Henri Bedimo
DC • Mapou Yanga Mbiwa
DC • Abdel El Kaoutari
DR • Garry Bocaly
MC • Marco Estrada
MC • Joris Marveux

WL • Karim Ait Fana
OMC • Younés Belhanda
WR • Souleymane Camara
ST • Olivier Giroud


Pierre trodde på sina spelare, fick man bara ihop det denna säsongen skulle det kunna bli en rolig höst och vår i havsstaden. Han kollade ner på sina papper som låg framför honom på träpodiet för att snabbt därefter kolla ut över havet av journalister som satt där för att fånga ett scoop. Med vidöppna öron fick de höra svaret på sista frågan.

- Vi har ett väldigt talangfullt lag, nu ska dem bara visa att man är redo för att ta det sista steget.

#4   rylaaaander

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 875 Inlägg:

Postad 11 June 2012 - 21:47 PM

Postad bild


1.3

-Vi har haft en bra försäsong, nu gäller det bara att konservera formen inför säsongstarten.

Tvåtusenfemhundasjuttiofyra personer hade precis bevittnat en utrullning på tysk mark. Ett hattrick av supertalangen Abdoul Karim Sylla hade stängt matchen redan efter tjugosju minuter. Bakåt såg det dock lite hafsigt ut, man släppte in två av tre skott och detta mot ett lag från tyska division tre.


Fem vinster på sex matcher hade det dock blivit under dessa träningsmatcherna, fler borta än hemmamatcher hade spelats och motståndet har varit väldigt varierande. Frågetecken hade suddats ut, och nya hade satts dit. Speciellt defensiva fasta var något laget hade problem med.

-Jag tror Grenier kan bli en succé här på Mondial. Han vet om att han inte kommer få spela fullt ut, men chanser kommer han definitivt få.
Höstens enda nyförvärv hade nu landat i Montpellier. Samtidigt som Pierre anställde två nya scouter kom det in rekommendationer på en spelare. Den tjugoåriga mittfältaren, Clement Grenier från Lyon som har en fin mycket framtid framför sig. Kruxet var dock pengarna klubben krävde för honom, och man kom istället fram till en bra lösning för båda klubbarna. Ett säsongslångt lån startades och Belhanda hade nu en back-up.

#5   rylaaaander

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 875 Inlägg:

Postad 13 June 2012 - 10:01 AM

Postad bild


1.4
-Jag kunde inte ha önskat mig en bättre start!

Pierre satt som ett barn på julafton och njöt när han såg sitt lag lira därute. Den egendomliga känslan han hade när han gick ut på planen framför nära och kära som han i så många år stått på läktaren, hade nu bytts emot ruskig glädje. Endast tjugosex minuter hade spelats och han hade redan fått hoppa upp och jubla som en idiot fyra gånger tillsammans med spelare och ledare. Han visste inte riktigt vad det var som hade hänt. Det hade lika gärna kunnat stå sju – noll i halvlek om man inte missat så fina lägen.

-Vi spelade bra idag, men det här var bara en av många matcher det gäller att vi behåller den här formen så länge som möjligt nu.
Allt var bara ett spel för gallerian. Inombords var inte en enda tanke på det han hade sagt till den samlade pressen. Egentligen var det hybris ändå upp till hakan hos fransmannen. Stolthet fanns självklart där också, i sin första riktiga match som tränare för sitt favoritlag hade han fixat hem en fem – ett vinst. Han hade redan fått en egen sång av sina gamla vänner och även fått se Ait Fana briljera med ett hattrick mot Auxerre.

#6   ogge3

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 3979 Inlägg:
 • Ort:Sollentuna
 • Yrke:Fritidspedagog
 • Favoritlag:AIK
 • Tränar:AIK

Postad 13 June 2012 - 12:42 PM

Läste just igenom hela och det ser ju riktigt bra ut! Du skriver bra och man läser texten med inlevelse därefter. Hoppas på fler uppdateringar då Montpellier är ett ruskigt intressant lag :)
@OscarJosephson på Twitter

"tror city tar det, eller kanske chelsea - eller så blir det X" - Arg Gris

#7   rylaaaander

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 875 Inlägg:

Postad 13 June 2012 - 20:48 PM

Postad bild


1.5
-Vi hade inte en chans idag, utan Montpellier imponerade stort!
Rémi Garde såg besvärad ut bredvid Olivier på matchens obligatoriska presskonferens efter matchen. Pierres Montpellier hade gjort säsongens match såhär långt och slagit favoriten Lyon med 2-0 på bortaplan. Trots att Lyon hade bollinnehavet lyckades hemmalaget bara få ett skott på mål. Ett skott som Ligali skrattande kunde plocka upp. Man hade lyckats så pass bra med sin taktik att Lyonspelarna fick gå av planen fyllda med burop avfyrade mot sig.

Efter att Rémi svarat på sin fråga, ställde sig en gråhårig medelålders-man från sin stol och började tala med Pierre.
-Du hyllas som ett taktiskt geni efter denna matchen Pierre, idag såg verkligen allt ut att stämma.
-Taktiskt geni vet jag väl inte om jag är, sade Pierre och skrattade lite.
-Mitt lag ska verkligen ha all positiv cred som finns idag, för det är en grym laginsats som avgör denna matchen.

Stämningen som gick runt på träningsanläggningen var verkligen helt underbar just nu, från alla håll och kanter hördes det skratt och mycket jubel. Laget var just nu samlat i en ring där Giroud nöffande kröp runt utformad som en gris efter han förlorat träningens omgång av spelarnas lek. Några glåpord hördes samtidigt som de andra spelarna skrattade i kapp. Efter ett bottennapp mot Lille i den andra omgången hade man nu spelat väldigt bra, och poängen kom över förväntan. Kunde man bara hålla i det här nu kunde det bli roligt.

#8   rylaaaander

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 875 Inlägg:

Postad 13 June 2012 - 22:31 PM

Visa inläggogge3 skrev:

Läste just igenom hela och det ser ju riktigt bra ut! Du skriver bra och man läser texten med inlevelse därefter. Hoppas på fler uppdateringar då Montpellier är ett ruskigt intressant lag :)
Tack så mycket, alltid kul med lite respons.

#9   rylaaaander

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 875 Inlägg:

Postad 16 June 2012 - 23:09 PM

Postad bild


1.6
-Det är fokus och hårt jobb som gäller nu.

Med en smäll i dörren och en förstörd vattenflaska gjorde Pierre entré till omklädningsrummet. För andra matchen i rad hade laget förlorat, och man började falla med huvudet först nerför tabellen. Ligacupen hade inte blivit någon hit heller, utan i den femte omgången blev Ajjacio för svåra, och man fick med ett reservbetonat lag respass. Om det fanns något att glädjas åt just nu, var det ändå att Karim gjort riktigt bra ifrån sig i cupen och hamnade efter Montpelliers två matcher på tre mål.

Trots att laget nu låg där man var förväntade att ligga, var det inte utan att man kunde känna frustration i luften i den fina staden Montpellier. Efter den fina starten av säsongen var det många som fått upp hoppet om laget och topplaceringar, men kanske var inte laget bättre än såhär. Man hade ruskigt svårt med konststycket att sätta bollen i det andra lagets mål för allt som oftast dominerade man matcherna chansvis.

- Nästa match mot Saint-Etienne blir viktig, vinner vi den kan vi förhoppningsvis vända den här dåliga trenden. Endast en vinst på åtta matcher är alldeles för dåligt!

#10   rylaaaander

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 875 Inlägg:

Postad 21 June 2012 - 22:42 PM

Om det är någon som undrar över update kommer det komma. Spelar inte så fort dock.

#11   rylaaaander

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 875 Inlägg:

Postad 29 June 2012 - 23:29 PM

Postad bild

1.7

- Det är helt överväldigande!

Giroud sprang med den franska flaggan vajande bakom ryggen, Belhanda stod och krama om sin familj samtidigt som Camara började skaka champagnen. Sissoko satt och rev tuvor från gräset medan Riou satt i sitt målområde och grät. På läktaren var det rena upploppet av glädje och lättnad på samma gång. Toulousefansen hade redan börjat traska hemåt, men i Montpellier skulle det vankas fest i ett bra tag. Iallafall i fyra dagar då allvaret började igen. Olivier kunde inte tänka klart. När domaren blåst slutsignalen hade han bara sprungit mot fansen samtidigt som han började sjunga på get wasted tillsammans med sina gamla vänner och bekanta.

Pierre torkade snabbt bort tårarna som började falla nerför hans kind innan han satte sig på stolen framför alla journalister. Tänk att det var han och ingen annan som hade lett laget till seger. För första gången på tjugotvå år hade Montpellier vunnit franska cupen. Och man hade inte slagit vem som helst i finalen, utan den ljuva känslan kunde endast existera efter att man slagit rivalen Toulouse.

-Hur högt rankar du Girouds avgörande?
-Det här är lika stort som när jag för första gången såg Montpellier träna som ett litet barn, det är helt sjukt att suga in allt.
-Ni såg ut att vara rätt illa ute när klockan började ticka iväg och ni låg under!
-Det var en helt fantastisk vändning och att sedan avgöra efter etthundraarton minuter är helt surrealistiskt. Nu gäller det dock att vända om, vi har fortfarande fem matcher kvar i ligan och efter det oavgjorda resultatet i senaste matchen är vi fortfarande tre poäng efter Marseille!


#12   Rick1330

  Startspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 564 Inlägg:

Postad 30 June 2012 - 03:52 AM

Suveränt skrivet och ett grymt intressant lag. Jag följer.

#13   rylaaaander

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 875 Inlägg:

Postad 01 July 2012 - 21:51 PM

Tack så mycket (:

#14   rylaaaander

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 875 Inlägg:

Postad 02 July 2012 - 15:06 PM

Postad bild

1.8


–Just nu är man mest besviken!

Laget spelade inte bra i sista matchen, och trots alla chanser man hade lyckades man inte göra ett mål. Det ska dock tilläggas att man heller inte släppte in något. Olivier försökte länge pusha på sina spelare, men när Marseille i den sjuttionionde minuten gjorde två-ett mot Sochaux gick luften ur även hos honom. Det hade då inte spelat någon roll ifall man vunnit, man hade ändå endast kommit en poäng efter i tabellen.

Det var lätt för laget och Olivier att nu kolla tillbaka på alla onödiga poängtapp man gjort under säsongen. Speciellt den oavgjorda matchen mot Lorient som slutade hjälplöst sist i serien sved ordentligt. Från fansens sida hördes dock bara jubel och lovord, Pierre hade ändå lett klubben till den bästa placeringen någonsin. Man var redan nu kvalificerade för gruppspel i Champions League, och skulle nästa år få ställa upp mot de absolut bästa i Europa.

-Vi kan ändå se tillbaka på den gångna säsongen med högburna huvuden.

#15   rylaaaander

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 875 Inlägg:

Postad 15 July 2012 - 00:57 AM

Postad bild

1.9
Många vänner hade bjudits in till Pierres nybyggda trähus i centrum av Montpellier. Ett brunt lyxhus som kostat multum att bygga, men huset var Oliviers pärla. Fyra öppnade vinflaskor stod på köksbänken och musiken spelades högt. Trots den fransman han var hade Pierre aldrig varit något vidare fan av vin och avnjöt istället sina Newcastle Brown Ale. Han hade fått i sig ett par stycken av den mörka ölen vid det här laget, och började prata fritt om förra och årets säsong. Alla gäster var stora fan och vad var då bättre än att själva få prata med tränaren.

Med lite distans till det hela hade Pierre kommit fram till att det trots allt varit en helt magisk säsong förra året. Laget behövdes dock förbättras lite, och framförallt breddas. Antagligen på grund av sin berusning avslöjade han lite för mycket. Han pratade fritt om hur han inte bara hade Sissoko på kroken, utan även den Spanska supertalangen José Carlos Gómez López. Mohamed Sissoko, med ett förflutet i Liverpool och Juventus var inte längre önskvärd i PSG. Med den lönen han satt på var det aldrig något snack om att man skulle köpa honom, utan man satt nu istället i förhandlingar om ett lån där man slapp betala hela hans lön.

Stämningen på festen höjdes allt mer då Olivier avslöjade hemlighet efter hemlighet och det var många som var uppe i varv. Pierre reste sig upp och försökte tysta ner allihopa innan han skrek ut.

-Voici à Montpellier, l'année prochaine nous gagnons la Ligue des Champions!
Skål för Montpellier, nästa år vinner vi Champions League!

Detta inlägg har redigerats av rylaaaander: 15 July 2012 - 00:58 AM


#16   rylaaaander

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 875 Inlägg:

Postad 15 July 2012 - 01:03 AM

Får även ursäkta för franskan, var google translate som gällde.

#17   rylaaaander

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 875 Inlägg:

Postad 15 July 2012 - 19:32 PM

Postad bild

1.10
Det var med skräckblandad förtjusning Pierre satte sig i sin stol jämte den beryktade Jose Mourinho som helt avslappnat såg framåt. Det var en helt surrealistisk tanke att båda var där för samma sak. På scenen framför honom stod Zinedine Zidane redo för att dra bollarna ur respektives skål. Real Madrids boll låg i den första skålen medan Montpelliers låg i den fjärde. Pierre blundade och kom på sig själv med att be för att de två lagen inte skulle komma i samma grupp. Många spända blickar börjades spännas framåt när Zidane började dra boll efter boll.

De första tre seedningsgrupperna hade lottats och några grupper såg ruskigt farliga ut, Real Madrid och Manchester City i grupp c men även dödens grupp med Barcelona, Dortmund och Juventus.-Det fjärde laget som kommer ingå i grupp b är... Montpellier.

Det var med en lättnads suck Pierre insåg att man inte hamnat i någon av dessa grupper. Svårt motstånd skulle man dock ändå få då två kvartsfinalister från förra året stod som motstånd. Ett Chelsea som förra året slog ut Lille i kvartsfinalen, men även tyska Leverkusen som åkte ur i samma omgång. Det sista laget i gruppen var dock en dröm, Schweiziska Basel som antagligen skulle bli en slagpåse.

Förhoppningsvis kunde laget fortsätta på vinstvågen man fick i och med mästarcupen då man efter trettiosex straffar kunde avgöra mot Marseille. Internationellt motstånd hade man även visat sig vara duktiga mot då man på försäsongen bjudit in Liverpool, Arsenal och Dortmund till en turnering där man tillslut förlorade i finalen på straffar mot Liverpool. Visst kunde även det här gå vägen.

Detta inlägg har redigerats av rylaaaander: 15 July 2012 - 19:32 PM


#18   Valencia_9

  Lagkapten

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 1277 Inlägg:
 • Yrke:Lärarstudent
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 15 July 2012 - 19:37 PM

Snyggt, väldigt snyggt :)

#19   rylaaaander

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 875 Inlägg:

Postad 15 July 2012 - 22:34 PM

Tack så mycket Valencia_9 (:

#20   rylaaaander

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 875 Inlägg:

Postad 15 July 2012 - 23:00 PM

Postad bild

1.11
-Vi är helt fantastiska!

Det var en egendomlig känsla att gå ut från spelargången till den lyxiga avbytarbänken på Stamford Bridge, snacka om kontraster från vardagen. Vädret var som väntat ganska illa men inte ens det kunde stoppa glädjen som spreds inom Pierre när klubben äntligen skulle debutera i Champions League. I flera dagar hade Pierre förberett sig för den här matchen, även om man inte fått bästa uppladdning med två tuffa matcher i serien strax innan. Matcherna mot Lyon och Marseille hade Pierre inte valt att ägna sig så mycket tid åt, utan mestadels hade han suttit hemma och läst på scoutrapporter han fått om Chelsea.

Pierre hade försökt med några taktiska knep, men det var en tuff tid innan med både Belhanda och Cabella på skadelistan. Allt detta spelade dock ingen roll numer, startpjäserna var på plats och det fanns inte mycket mer han kunde göra. Hans elva startspelare stod på planen och gjorde den sista förberedelsen. Somliga bad, andra kollade bara rakt framåt och Pierre kunde inget annat än undra ifall dessa spelare var lika nervösa som honom. Det var trots allt inget rutinerat lag han hade på planen, det var inte många som spelat matcher som denna. Det hade varit skönt att ha med Sissoko på planen, inte minst för rutinen men även han fick sitta på läktaren och titta på istället. En skadad hand var inte vad han eller laget behövde just nu.

Det var ingen oväntad matchbild det kom att bli utan Chelsea satte full fart från första början med deras stjärnspäckade lag. Några riktiga farligheter kom dock aldrig utan Pierre kunde nöjt se på hur hela laget jobbade för varandra. Inga misstag gjordes utan man kontrollerade försvarsspelet på ett sätt som till och med skulle göra Beckenbauer nöjd. Pierre kommer inte ihåg en sak han sa i halvtid, men det verkade som om det gjorde gott iallafall. Spelet stämde som det inte hade gjort på ett tag nu, och i den sjuttiosjätte minuten small det till. Inte bakåt som de flesta trott utan Giroud kunde enkelt lägga in ett – noll. Chelsea fortsatte pressa på men det där sista satt aldrig. Pierre började skrika till domaren att han skulle ta en titt på klockan, och efter några rop bönhörde domaren honom, han satte visslan i pipan och drog av den ljuvligaste tonen Olivier någonsin hört.


1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar