Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM 14] Valencia CF - Los Murciélagos

125 svar till detta ämne

#1   Cosimo de´ Medici

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1502 Inlägg:

Postad 24 November 2013 - 18:07 PM

Postad bild


1.0 - Historia
Valencia Club de Futbol

En spansk fotbollsklubb från staden Valencia. Klubben föddes vid mars 1919, med smeknamnet "Los Ché". Valencia är en utav de mest framgångsrika klubbarna i Spanien, bortsett från de två eminenta och gigantiska världsklubbarna, Barcelona och Real Madrid. Valencias klubbmuseum innehåller både historia och kultur, främst historia. Personligen är bilderna från förr fortfarande framför mina ögon, Valencias storhetstid under moderntid förknippas oftast med namn som målvakten Canizarez, mittbackarna Ayala och Pellegrino, mittfältet med Baraja, Aimar, Mendieta och Killy Gonzalez, kvickheten och effektiviteten hos Angulo och Claudio Lopez. Tack och lov för att mina ögon fick beskåda denna sekvens, korta men ändå harmlösa bild målas än idag upp framför mina ögon. Förmodligen var Valencia också den första storklubb i Europa som fick ta den första smällen av den nya eran, där hjärta och känslor har mindre betydelse än vikten av en fjäder, förlorade Valencia oerhört mycket när de var tvungna och att bli av med ikonerna, och än idag har klubben fortfarande inte kunnat hitta medicin till sjukdomen. Valencia har fortfarande inte kunnat anpassa sig efter de nya reglerna, den nya eran är fortfarande alldeles för långt borta från klubbens agenda, fast än det får klubben fortfarande se hur en ikon lämnar efter en annan, för lite mer pengar, för ett litet mer glamouröst liv.

1.1 - Asignación
När vi lämnar denna värld, kvar skall vi också lämna en ros

Vi har våra uppsatta mål, men för att vi också skall bli piskade till att uppnå dem är det viktigt att offentliggöra vår idé för verksamheten. När vi lämnar denna värld, skall vi också lämna kvar en ros till den andre. Det är en metafor, men innebörden handlar om att vi människor vars hjärta slår idag, bör och skall tänka på vad det är vi lämnar bakom oss. Den som har en ekonomisk trygghet brukat oftast sända pengar till projekt vars syfte är att bygga upp skolor runt om i länderna i periferin, en del vill ta lämna kvar en oförstörd natur och planterar träd där i världen det behövs mest, det finns flera exempel, vi sätter punkt där, och återkommer till ämnet vid ett annat tillfälle. Mitt mål är att plantera frön i klubben, både ideologiskt men också fysiskt, i alla kategorier där möjligheten finns, skall vi plantera frön. Huvudmålet är att klubben inte skall behöva kasta ut pengar i sjön, utan blir en klubb som skördar ikoner från dess egna akademi. Därtill skall vi också försöka behålla de ikoner som befinner sig bland oss i nuläget, och det kan vi endast göra vid en välmående ekonomi. Vi skall ta hand om den, med andra ord. Det är inte omvärlden och teknologin som skall anpassa sig efter oss, det är vi som skall anpassa oss efter omvärlden och teknologin, i sin tur betyder det att vi skall utveckla och förbättra från ungdomsakademi, träningsplan, organisation, sponsorer samt arenan. Först efter utveckling av dessa kategorier kan vi, på allvar, vara med i leken.

1.2 - Comodidades
Bortom horisonten finns det barn som skrattar och leker

Klubben förfogar över faciliteter som inte skall nedvärderas, men dessvärre är byggnaderna i behov av renovering. Känslan, intrycket är den att det var alldeles för längesedan det skrattades inne i byggnaderna. Vi skall sätta oss ner med styrelsen, därför är det viktigt och att betona de olika nycklarna för framgång, och hur vi tillsammans skall låsa upp dörr efter dörr, för att vi till slut skall kunna sätta oss ner i soffan och blicka bakåt, med ett leende. Alltså, med andra ord är jag tvungen och att få styrelsen och att inse att vår framtid finns bakom horisonten, och om de blundar ögonen för att öka på hörseln, kommer de även och att höra hur dessa barn leker och skrattar, det är barnen som en dag blir vuxna som kommer och att bära på klubben i deras axlar, vi måste bara nå ut till dem. Och det kan vi göra genom och att förbättra alla delar av klubbens faciliteter, men också den sociala aspekten skall prioriteras. En utökad organisation för ungdomsverksamheten är förmodligen en nyckel. Men vi måste försöka producera och plocka fram en produkt, från vår ungdomsverksamhet, och som är född inom våra egna gränser, just för att våra barn och ungdomar skall kunna ha en ikon vars fotsteg de skall försöka efterlikna.

1.3 - Filosofia
Den som går från dörr till dörr och knackar

I vår värld har endast det materiella ett värde, väldigt sällan kommer vi människor ihåg en handling som utförts av en annan, vars handling har förändrat den andres liv. Sällan, väldigt sällan. Det ligger i människans natur förmodligen, men om du frågar samma person om handlingar som gjort denne arg, ledsen eller besviken, kan den då sitta och berätta för dig med en oerhört inlevelse. Människan, vi med andra ord, minns oftast när det gör ont. Och denna tanke är någonting som vi skall försöka ändra på, vi skall vara den som går från dörr till dörr och knackar, letar och frågar efter svar på de frågor vi har, för att sedan återvända hem och snickra ihop ett materiellt värde för klubben. Vi skall andas in luften i omklädningsrummet i Camp Nou, vi skall lägga oss ner och känna gräset kittla mot ryggen i Santiago Bernabéu. Vi skall sätta oss ner och studera dimension och effektivitet ur Bayern Münchens manifestation, och vi skall även närvara vid föredrag som hålls av Jürgen Klopp där han redovisar sin forskning om kollektivet och disciplinen. Med andra ord, Valencias dörrar skall vara öppen för all form utav idé och spelsätt, för att vi själva skall kunna skapa ett mästerverk.

Detta inlägg har redigerats av Haz. Guti: 29 December 2013 - 23:23 PM

Tidigare: Haz guti (Låt stå två veckor)

#2   Lappeeeee

  Sportchef

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 5607 Inlägg:
 • Ort:Uppsala
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 24 November 2013 - 18:10 PM

Kul med ny rapport, men du får nog vänta tills den 10:e december pga. månadsregeln. Så passa på att lagra rapporter :)

#3   TeamAdam

  Klubbdirektör

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 7348 Inlägg:
 • Ort:Södermalm
 • Favoritlag:Hammarby IF

Postad 24 November 2013 - 18:13 PM

Som Lappeeeee säger gäller månadsregeln. Låser denna tills vidare så kan du kontakta mig eller någon annan rapportmod den 10 december så låser vi upp tråden då!
Maria/Högalid.

#4   Cosimo de´ Medici

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1502 Inlägg:

Postad 10 December 2013 - 18:17 PM

Postad bild


1.4 Kulturarv
Vår nation, stad, by, hem

Än idag, när barn, ungdomar eller vuxna kliver in i Mestalla förstår dem att den här arenan har en annan betydelse än det som är synligt, det som går och att ta på. Det vill säga, betong, stål, plast och andra material som använts för att hålla ihop byggnaden. Om vi skall utgå från att döma vad ögonen bevittnar så är det en beskrivning av Mestalla med hårda kanter fylld av bläck, men det ovärderliga är fastklämd inne på djupet, det som vi människor sällan kan beskriva, röra vid eller för den delen, att förstå.

Du ser det som en arena där passionerade supportar har samlats för att stötta sin klubb, den andre anser att det är berdusar och organiserade supportergrupper som demonsterar sin makt, och det finns även en del blodsugande kapitalister som undrar om de inte kan ta betalt av skuggorna som nu har frientré. Men, för oss som inte har delat upp våra liv i olika kategorier och nyanser, för oss som fortsätter och att arbeta under dåliga förhållanden, fast än arbetaren har blivit förslavad av samhället, finner en och samma arbetare tillsammans med de andra sinnesro och världen runt om kring dessa upphör och att existera, under 90 minuter finns det ingenting i världen som kan se till och att få dessa ögon och att vridas åt ett annat håll.

Fram tills idag har 55 000 passionerade supportrar bevittnat berättelser som skrivits endast för dem, historier som har fått uttryck runt om i världen besannades först av dem, och nu väntar dessa ögon på hur all form utav historia skall rasera då en flytt till Nuevo Mestalla blir aktuell, inom tre år. Det blir inte enkelt för den passionerade och att se hur cementblocken förvandlas till tusenbitar, och egentligen är det inte heller en cementblock dessa ögon beskådar, den ser Claudio Ranieri, Rafa Benitez, Pellegrino, Ayala, Gaizka Mendieta, Canizarez, Killy Gonzalez, Claudio Lopez, en historia som faller ner i bitar, tusenbitar, med andra ord. Historerna om David mot Goliat har besannats i Mestalla, när Nottingham Forrest trampade in i arenan 1961 som första utländskalag, och de kommande två åren förvandlades Valencia till en Goliat, det var de två åren där klubben vann Cupvinnarcupen, numer Uefa Europaleague.

Men som det redan har nämnts, tiderna har förändrats och poetiska beskrivningar av det förgångna är inte utav betydelse. Ack, numer är det väldigt svårt och att få syn på känslor relaterade till klubben och dess historia, för inte alldeles för längesedan var det klubben som hade det centrala, i vår moderniserade fotbollsvärld är det spelarprofilerna som har huvudfokuset. Ibland blir det inte riktigt som du tänkte dig, helt enkelt. Valencia, en klubb som har historia, berättelser som väldigt få supportrar har bevittnat har även en djup invecklad ekonomisk kris, och faktum är den att om klubben skall fortsätta andas och existera är det tvunget att följa den utveckling som skett, innan tåget lämnar stationen är Valencia piskade till och att hinna med och sätta sig ner i vagnen. Nuevo Mestalla, snart är vi hemma.

Enligt beräkningar och ekonomiska kalkylerna har Valencia sålt exakt 45 000 säsongskort i år, vilket i sin tur betyder varma kontanter som beräknas till 215Msek. Det är en ekonomisk luft som sveper in, men vi skall också se det från huminitära perspektivet, våra passionerade supportrar tror på Valencia och stöttar klubben i liv och död, vår styrelse hade tillgängliggjort endast 45 000 säsongskort för i år, och det var slutsålt.
Tidigare: Haz guti (Låt stå två veckor)

#5   Cosimo de´ Medici

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1502 Inlägg:

Postad 10 December 2013 - 18:27 PM

Postad bild


1.5 - Styrelsen och ekonomin
Långt bort från fotbollen, i kärleksaffär med bankirer

Dammtussarna dansar över dokumenten och böckerna, mapparna är staplade över varandra och inkassobreven från banken dekorerar papperskorgen. Amadeo Salvo, vår president sträcker fram ett dokument med all den information som behövs, för tillfällit. Han förklarar även att han för nävarande inte har någon specifik regel om hur Valencia skall spela fotboll, men däremot poängterar han att det är oerhört viktigt att klubben når den biljett som öppnar en dörr ut till Europa, att det är livsviktigt för klubben både sportsligt och ekonomiskt. När vi två skakade hand sträckte han sig fram mot mig och viskade att Valencia har 9Msek att handla för, Amadeo Salvo hade under hela mötetstid väntat på att se min underskrift för att sedan informera mig om övergångsbudgeten. Slugt, det var det verkligen. Därför lämnade jag aldrig kontoret, för att kunna ha en någorlunda möjlighet att påverka vår president beträffande vissa punkter som Valencia kan förbättra.

Väl i min famn fanns den information som för stunden var oerhört viktigt, dels för Valencia som klubb men också för min del. Våra faciliteter för träningsanläggningen och ungdomsakademin beskrevs som bra, den som höll i pennan vars bläck format dessa ord är inte en erfaren fotbollsman utan är en affärsman, därför var det nödvändigt att poängtera för vår president Amadeo Salvo hur viktigt det är för Valencia att utveckla och förbättra dessa två faciliteter, för om Valencia inte klarar av det, kommer de och att se rivalerna skörda frukten av talanger, och träna upp de unga talangerna till och att bli underbarn för att sedan avsluta karriären som en världsspelare. Den bilden ville Amadeo Salvo inte beskåda, därför förklarade han att han är beredd och att investera 40Msek till ungdomsakademin och närmare 20Msek till träningsanläggningen.

Dokumenten var väl fyllda med ekonomitermer vilket inte var mitt språk. Det är en helt annan värld än den som jag har växt upp i, därför skall ekonomin förklaras med simpla ordval och siffror. Först och främst skall ni äntligen få den korrekta siffran som Valencia har i skulder, för tillfällit har klubben två utstående skulder till banken. Den första siffran som även skall betalas av inom en kortare tidsperiod, är på 170Msek. Vi som klubb skall betala 16Msek i månaden fram tills år 2014. Den andra skulden, den reella smärtan, beräknas upp till 2.35MDsek, det som ni också bör veta är den att endast räntan för denna skuld utgör lite mindre än hälften av skulden, alltså 1MDsek skall betalas tillbaka i form utav ränta. Valencia skall betala 20Msek i månaden fram tills år 2025. Den totala skulden, den slutgiltiga siffran rundas av till 2.46MDsek. Att klubben har denna ekonomiska tyngd i sina axlar har en och annan förklaring, men det är en tung börda och att ha en så stor skuld som denna.

Men allt ser inte mörkt och dystert ut, när vi skuggar igenom de inkomster som klubben har förekommer det att Valencia med simpla och väl genomtänka strategier kan inom ett par år förvandlas till en dominerande förening inom nationens gränser. Den absolut största inkomsten utgörs av vår individuella förhandling för TV-rättigheterna, det kommer och att betalas in 410Msek årligen under en femårs period. Vi har två sponsorer för matchställen, en sponsor för våra hemmamatcher och en för våra bortamatcher, dessvärre är det endast dessa två sponsorer som klubben har för tillfällit, sponsorn till våra hemmaställ kommer och att betala 30Msek om året fram tills 2016 och där den andra sponsorn för våra bortaställ kommer och att betala samma summa, det vill säga 30Msek om året dock fram tills år 2014. Totalt strömmar det in 470Msek i år oavsett vad som sker rent sportsligt. Därefter har vi även de rörligainkomsterna som utgörs i en stor del utav våra supportrar både inom och utanför Spanien. Som vi tidigare har konstaterat så har Valencia sålt ut varenda en utav säsongskorten som innebär att klubbkassan har fått in 215Msek. Än vet vi tyvärr inte hur intäkterna från matchdag och souvenirförsäljningarna kommer och att se ut, men det skall vi få se i slutet av säsongen.
Tidigare: Haz guti (Låt stå två veckor)

#6   Cosimo de´ Medici

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1502 Inlägg:

Postad 10 December 2013 - 18:41 PM

Postad bild


1.6 - De vise männen
Inte heliga tre konungar, inte barnet, inte stjärnan

När vi studerade de olika rubrikerna och innehållet fastnade min blick på den organisation klubben har mellan ledningen och neråt till ungdomslaget, bristerna var faktiskt uppenbara och det är en förutsättning att spetsa kvaliteten i vår organisation för att uppnå de sportsliga målen Valencia har och är i behov utav. Först och främst var tränarstaben alldeles för undertaliga i antal kontra deras uppgift, för att underlätta deras arbete och försökra om en bättre framtid för Valencia sökte vi efter ledare med olika kvaliteter, personligen ringdes det ner till Italien och Udinese för att föra samtal med Bonaiuti och Osgnach, därefter ringde en agent som representerar holländaren Meulunsteen och förklarade att han var intresserad av att ingå i vår tränarstab, när vi inte längre fann ledare från vår kontaktnätverk offentliggjorde Valencia att det fanns plats för ledare inom klubbens organisation. Det haglade in med CVn till kontoret, men endast ett fåtal var intressanta. Vi kontaktade Karanka, Toni Ruiz, Angel Valez och Bisciotti. Den kvarlämnade andre dirigenten, Raymond Henric-Coll var alldeles för dålig för att vara en assisterande manager, därmed kontaktade vi Neeskeens och han accepterade erbjudandet efter en långdragen förhandling.

Nu har tränarstaben förstärkts med kvalitet och erfarenhet, dock kunde vi fortfarande inte slå oss till ro och skissa på strategier för hur vi skall forma om klubbens spelarmaterial och huruvida framtidens seniorspelare skulle utvecklas i vår egna ungdomsakademi, och än kunde vi inte heller fördela arbetsbördan mellan varandra. Anledningen var simpel, då en klubb inte har en stark ledarstab kan du heller inte förvänta dig att klubbens scouter kommer och att innehålla kvalitet. Först och främst lät vi den kvarlämnade huvudscouten Domingo Catoira lämna Valencia med omedelbar verkan. Och återigen fick jag leta efter personal som var kapabla till projektet vi har i klubben, efter ett samtal ner till Italien och FC Internazionale kunde vi skriva ett kontrakt med Pierluigi Casiraghi som huvudscout, och han var intresserad av att omringa sig med två vänner nere från Italien, dels Giuseppe Corti från Atalanta och dels med Roberto Policano från Udinese, båda två är numer Valencias scouter.

Men än var arbetet inte färdigt då vi hade som mål att bli en dominerande kraft inom nationens gränser var vi väl medvetna om att Valencia då måste införskaffa scouter av den absoluta förmågan, därför var det ett måste att vidareutveckla nätverket med scouter. Vi kontaktade vår vän i Tyskland om han hade ett intressant namn för oss, en vecka senare anlände Norbert Ziegler. Vår assisterande manager, Neeskeens och vår hjälptränare Meulunsteen förklarade att de två har kontakt med en dansk scout som tidigare har spelat i Holland och Tyskland, veckan därpå anlände Sören Lerby. En hemvändare från England besökte vår klubblokal och förklarade att han var redo för att komma tillbaks till Spanien och dela med sig utav sin portfolio med spelarnamn runt om i världen, Francis Cagigago som har kontrakt med Arsenal, var nu en scout för Valencia.

Även om det på papperet såg bra ut var vi fortfarande intresserade av att bredda våra kunskaper via scouter, klubben la upp en annons där CVn återigen ramlade in i klubbsekreterarens skrivbord, Sandro Orlandelli från Brasilien och Santos, Javi Rico från Spanien och arbetslös, Roberto López Ufarte från Spanien och Racing, Antonio Fernandez från Spanien och arbetslös anställdes samtidigt ett par dagar efter att annonsen dragits in. Äntligen kan vi blicka in i framtiden med ett leende.

Detta inlägg har redigerats av Haz. Guti: 10 December 2013 - 22:27 PM

Tidigare: Haz guti (Låt stå två veckor)

#7   fresel

  Avbytare

 • Medlem
 • PipPipPip
 • 236 Inlägg:

Postad 10 December 2013 - 18:54 PM

Kul med Valencia. Har en fin tröja med kungen Mendieta på ryggen! Lycka till

#8   Cosimo de´ Medici

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1502 Inlägg:

Postad 10 December 2013 - 18:57 PM

Visa inläggfresel skrev:

Kul med Valencia. Har en fin tröja med kungen Mendieta på ryggen! Lycka till

Tack. Valencia är intressanta, talangfullt och färgglada.
Klubbens historia är min del en romantisk sida av fotbollen.
Tidigare: Haz guti (Låt stå två veckor)

#9   Cosimo de´ Medici

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1502 Inlägg:

Postad 10 December 2013 - 19:12 PM

Postad bild


1.7 - Övergångsstrategi
Vi är inte intresserad utav en konstgjord luft eller smink

Inte ens en sten hade klarat av och hållt tillbaka från omgivningen och inte spruckit, men nu talar vi om människor. Det skall inte vara enkelt och att leva, men inte heller skall verkligheten lura runt hörnet och fälla ett krokben på servitrisen som har en bricka fylld med tallrikar och glas. Att fånga upp en sådan bild kommer förmodligen leda till väldigt mycket skratt runt om i ens omgivning och en stor del av omgivningen hade även uttryckt en liten avundsjuka om vännen som fångat denna bild, då de hade ansett vännen haft tur som lyckats fånga upp ögonblicket, och därmed hade de önskat att de också hade varit där och bevittnat det. Men denna bild ser en supporter till klubben Valencia konstant, dock är det deras kärlek, deras Valencia som blir fångad på bild när den faller ner, där omgivningen, alltså motståndarna, står och skrattar. En metafor som ramas in. Det har inte varit enkelt och att vara en Valencia supporter, så fort supportern blir lycklig över prestationerna som klubben stått för, ser samma supporter hur klubben faller ner i bitar, och börjar om igen. Vi allesammans stod och kollade in i varandras ögon med bitterhet, med tårar och tog farväl av Juan Mata, David Silva, David Villa och nu Roberto Soldado. Vi vill inte uppleva det en gång till.

Inledningen av min tid hos Valencia har fyllts med strategier för både långsiktiga och kortsiktiga mål, men innerst inne var min tanke aldrig den att hamna mitt i ett gräl med ett namn som anses vara en nyckelspelare i klubben. Ever Banega, en intelligent mittfältsgeneral deklarerade krig mot Valencia efter att klubben meddelat Monaco och Paris Saint-Germain från Frankrike att leta efter andra namn. Ever Banega och vi kom överens om att sluta fred med varandra och blicka framåt, fast än en ursäkt hade uttalats av Ever Banega, hade incidenten infekterat min relation och tycke kring denna spelare. Om inte idag, längre in i framtiden kommer händelsen och att upprepas av Banega, det är oftast en och samma avslut på liknande berättelser, där spelaren till slut infekterar lagmoralen hos de andra, och därmed tvingar sig till en försäljning. Men för stunden står parterna stilla och inväntar på dagen med ett stort D. Vi är förberedda på slutet av denna berättelse.

Valencia skall ta en mer annorlunda stig än den vanliga, fast än vi är en klubb med historia och tradition kan vi inte agera som en storklubb gällande övergångar. Vi är tvungna till att dra hårda linjer mellan vad som är realistiskt och vad som är utopiskt.Endast en spelare av kaliber vars pris inte får överstiga hälften av vår transferbudget får värvas in. Endast två rotationsspelare som har erfarenhet av landslagsspel eller som har representerat sin nation i ungdomslagen och inte är äldre än 24 samt där den totala kostnaden för de två inte blir mer än hälften av spelaren med kalibern kostat får plockas in. Vi kommer inte och att ha restriktioner gällande övergångar för de spelare som är mellan 15 och 18 år gamla.

Vad som än händer skall spelaren, innan en övergång blir aktuell, bli presenterad för klubben via vår huvudscout som antingen har fångat upp namnet vid ett uppdrag eller efter att en utav våra scouter har skickat ett dokument med information om spelaren, som först studeras av vår huvudscout för att sedan informera och lämna över dokumentet till mig. Vi kommer inte och att agera utifrån de blodtörstiga agenternas brev. Allt skall ske enligt regelboken. Men bortsett från professionalismens anda, skall våra scouter prioritera först och främst de inhemska namnen, och därefter de utländska. Alltså, beroende på kostnad, tillgänglighet och kaliber så skall vi endast vända oss utåt och utanför Spaniens gränser.

Om vi nu mot all förmodan tillåter en eller flera spelare lämna Valencia, endast för en stimulerande kostnad, skall klubben inte spendera den summan helt och hållet. Klubben skall försöka ersätta spelaren som lämnat eller förstärka en annan position till en kostnad som inte får överstiga 75% av intäkten vid försäljningen.

Detta inlägg har redigerats av Haz. Guti: 10 December 2013 - 22:22 PM

Tidigare: Haz guti (Låt stå två veckor)

#10   Cosimo de´ Medici

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1502 Inlägg:

Postad 10 December 2013 - 22:15 PM

Postad bild


1.8 - Grundidén med Ungdomsakademin
Två för oss, Två för dem andra, resten blåser bort med vinden

Inledningsvis kommer våra regleringar och restriktioner bli väldigt svåra och att efterfölja, men det skall avklaras.Vi som klubb skall kunna utveckla och slussa in minst två spelare från ungdomsakademin till seniorlaget vartannat år, och därefter skall vi även försöka förvandla minst två utav våra ungdomsspelare till att bli utfyllnadsspelare till klubbarna i LIGA BBVA. Och de som inte klarar av att falla in i dessa ramar får tyvärr spela i mindre attraktiva serier och eventuellt utvecklas till stora namn inom fotbollen, eller suddas ut helt från fotbollen. Det är bara verkligheten som har sina gränser, men drömmarna har inte det.

Mina ögon har skuggat fram endast ett namn utav intresse som förmodligen kommer och att bli en nyckelspelare för Valencia, och det är också ett som ni förmodligen hört talas om, det är Paco Alcázer. Han är ett namn som besitter både talang och teknik för att skriva in sitt namn i historieböckerna som en eminent anfallare. Han har två namn som för tillfällit anses vara bättre än honom i hans position, Jonas och Helder Postiga. Men han skall få sin tid. Vi har också ett namn som förmodligen kommer och att bli en rotationsspelare för klubben om han inte överraskar oss positivt med en utveckling av hans talang, Juan Bernat som har förmågan att spela lite överallt ute till vänsterkanten kan bli ordinarie för Valencia, men först och främst skall han prestera bättre än Jeremy Mathieu och Andres Guardado, men så fort en lucka hittas så skall Juan Bernat få chansen.

Valencia Club de Futbol B, eller mer känd som Mestalla, grundades år 1944, huserar i Segunda Division B. Valencia Mestalla är kopplade till Valencia och agerar som klubbens reservlag, vilket kommer och att ha en stor påverkan över vår ungdomsspelare och framtida rotationsspelare. Först och främst skall våra ungdomsspelare slussas in i reservlaget, främst för den anledningen att de skall få speltid i en någorlunda tuffare miljö. Därefter, när dessa ungdomsspelare utvecklats i den mån som behövs, skall de bli utvärderade vid säsongsslut om de har tillräcklig med kvalitet för att ta steget upp till Valencia Club de Futbol, seniorlaget.

Om vi sneglar över de kvaliteter som reservlaget förfogar över märks det att det inte har lagts ner särskilt många timmar för att utveckla de ungdomar sin befinner sig i klubben, dock fastnade mina ögon för fyra specifika namn, antingen kommer de här fyra växa in i en roll som grundstenar i seniorlaget inom de kommande åren, eller blir de rotationsspelare för klubben, eller så hamnar de i en klubb som spelar för att hålla sig fast i LIGA BBVA. Kan inte riktigt sätta ett finger under den roll som dessa fyra möjligtvis kommer att ha i framtiden, men mina ögon skall följa deras utveckling. Jose Luis Gaya, en vänsterfotad joker som är kapabel att spela i alla positioner ute till vänster, är 18 år gammal. Carles Gil, även han är en vänsterfotad joker som kan anpassa sitt spel över hela mittfältet, är 20 år gammal och har skickats till Elche för att få speltid. Fede Cartabia, också han är en vänsterfotad joker som är kapabel till att anpassa sitt spel över hela mittfältet, men som trivs med en roll som en trequarista. Han är född i Argentina, Santa Fé, men är fostrad i Valencia. Juan Delgado, en smidig och målfarlig anfallare, högerfotad, är 20 år gammal, och även han är fostrad i Valencia.

Detta inlägg har redigerats av Haz. Guti: 10 December 2013 - 22:16 PM

Tidigare: Haz guti (Låt stå två veckor)

#11   Cavani

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1513 Inlägg:
 • Yrke:Studerar
 • Favoritlag:Arsenal

Postad 11 December 2013 - 01:26 AM

Älskar dina rapporter, flying eagle kommer alltid ha en speciell plats i mitt "rapporthjärta". Trots att du satte ribban jävligt högt med den flygande örnen, så tror och hoppas jag på att detta kommer utvecklas till en minst lika bra rapport. Lycka till, jag följer med på resan!

#12   Cosimo de´ Medici

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1502 Inlägg:

Postad 11 December 2013 - 15:35 PM

Visa inläggCavani skrev:

Älskar dina rapporter, flying eagle kommer alltid ha en speciell plats i mitt "rapporthjärta". Trots att du satte ribban jävligt högt med den flygande örnen, så tror och hoppas jag på att detta kommer utvecklas till en minst lika bra rapport. Lycka till, jag följer med på resan!

Tack Cavani. Värmer.
Kommer förmodligen aldrig glömma den rapporten, och vill ju att alla rapporter (mina egna) skall bli som den. Men det blir svårt, tappar ofta motivationen såvida det inte är just Besiktas.
Men, skall försöka.
Tidigare: Haz guti (Låt stå två veckor)

#13   Cosimo de´ Medici

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1502 Inlägg:

Postad 11 December 2013 - 15:41 PM

Postad bild


1.9 - Spelidén och Filosofin
Uno para todos, todos para uno! Un pour tous, tous pour un! En för alla, alla för en.

Litteratur är inte min starka sida, är varken införstådd med grammatik och eller var det senast i mina ungdomsår som en bok lästes. Och personligen är min tanke den att alla barn i alla världens länder skall ha tillgång till böcker, fritt. Även om det finns en möjlighet till omstart och fatta ett mer positivt tycke om litteratur, så känns det fortfarande att det är en era som ligger alldeles för långt borta från mitt liv, för tillfälligt. Men det finns en och annan berättelse som satts i huvudet och faktiskt speglat över i olika sekvenser i mitt liv, och de tre musketörerna är en utav de. Alexandre Dumas, författaren, har skapat denna äventyrsroman som handlar om tre musketörer, Athos, Porthos och Aramis. Tre medlemmar ur den franske kungens livvaktsstyrka, nedlagd. De tre musketörerna avvärjer både hot från dåvarande kungens rådgivare, kardinal Richelieu, och Mylady. Det är inte karaktärerna som finns i mina tankar, utan det är berättelsen om hur tre musketörer stöttar varann i regn och skur som är det intressanta.

Den idén och filosofin skall vi försöka applicera i Valencia, där var och en som representerar klubben står upp och slåss tillsammans för en gemensam sak. Och vår sak är att bli en dominerande kraft inom både spansk och europeiskfotboll. För att det skall förverkligas, för att vår berättelse skall skrivas ner med bläck och bli ihågkommen, är det dödsviktigt att vi klarar av att lägga det kollektiva pusslet på rätt sätt. Valencia förfogar över ett spelarmaterial som har både musketörer, lönnmördare, generaler och poeter, vår främst uppgift är att spela ihop dem. Få dem att inse hur deras välmående är kopplade till varann, lite så som det är ute i samhället, där vi inte klarar av att vara utan den ena och den andra.

I grunden skall vi forma vår taktik utifrån ett offensivt mentalitet och med en balanserad frihet, i en sådan här spelidé är det förväntat att laget skall vara den mer bollförande och dominerande i matchen, det är också vår förväntan. Och om våra spelare skulle bli av med kontrollen över fotbollen, skall de utifrån den balanserade friheten, få hjälp av varenda en utav sina lagspelare, för att återigen erövra bollen. När vi väl har återtagit kontrollen är det också menat att våra spelare skall snabbt lyfta över bollen till motståndarnas planhalva, för att försöka hitta ytor på sista tredjedelen.

Utöver mentalitet och frihet har vi även instruktioner för hur vi skall agera ute på plan, en mer specifik handlingsbok för spelarna. Våra försvarsspelare skall dra en högre försvarslinje för att minska hålet mellan försvar och mittfält, de skall även vara delaktiga i uppspelsfasen och bygga spelet bakifrån. Våra ytterbackar skall använda korridorerna väldigt ofta och slå tidiga inlägg, men de ska vara svepande så att våra offensiva spelare hinner och att positionera sig inne i straffområdet. Våra mittfältare skall spela ett direkt passningsspel och hitta fram med bollen på de ytor som skapas bakom motståndarnas försvarare, de skall även ströva bort från sina utgångspositioner, vara med och utnyttja kanterna, arbeta in bollen i straffområdet och spela aggressivt samt stressa försvararna.

Modernisering utav fotbollen har haft sin betydelse hos spelarna i en mer individuell prestation, där mittfältare numer anses vara en anfallare, och där anfallaren skall även vara med och stressa motståndarna, och där försvararna skall äta upp de ytor som skapas redan ett par meter bort från mittplan. Det låter väl rimligt. Vi skall inte revolutionera i taktik delen och därför skall vi anpassa vårt spel till den moderna filosofin. Vi kommer och att utgå från 4-5-1.
Tidigare: Haz guti (Låt stå två veckor)

#14   Cosimo de´ Medici

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1502 Inlägg:

Postad 11 December 2013 - 17:43 PM

Postad bild


2.0 - Spelarmaterial och spelarinstruktioner [del1]
1000 pusselbitar som skall komplettera varandra


MÅLVAKT

Vicente Guaita |
En 26 år gammal målvakt som är fostrad i Valencia. Han har den förmåga som behövs för att agera förstamålvakt för klubben. Lite fundersamt att han inte har representerat Spanien än, dock är det näst intill en omöjligt uppgift att representera nationen när konkurrensen är oerhörd svår som det är i nuläget. Hans starka sidor som målvakt är greppsäkerhet, reflexer, spel i luftrummet och tendensen att boxa. Rent mentalt är hans starkaste sidor koncentration, positionsspel, beslutsamhet, beslut och speluppfattning. I hans fysiska attribut är det spänst och balans som sticker ut. Vicente Guaita är ett namn som stavas kvalitet.

Daniel Alves |
En målvakt som är fostrad i Botafogo där efter två år lämnade han spel för Athletico Mineiro där han representerade dem i fyra år. År 2007 startade hans resa ute i Europa då han hamnade i Almeria som spelade i LIGA BBVA, han stannade där i också fyra år för att sedan skriva under ett kontrakt för att slutligen representera Valencia, från och med 2011. Hans starka sidor som målvakt är en mot en, reflexer och spel i luftrummet. Hans mentala styrka är beslutsamhet och lagarbete. Och hans fysiska styrka ligger i smidighet. Även Diego Alves andar kvalitet.

FÖRSVAR


Adil Rami |
Hans berättelse liknar en saga då Adil Ramis resa startar i den lägsta serien i Frankrike, nämnligen CFA i klubben ES Fréjus, där han representerade dem mellan 2001 och 2006. Den numera storklubben i Frankrike fick intresset för honom och värvade honom på en fri transfer till LOSC Lille, och där spelade han mellan 2006 och 2011. Valencia fattade tycke för denna försvarare och spenderade 57.5Msek för att få honom att skriva under kontraktet som tog honom till Spanien. Han har spenderat sina tre år här nu. I hans egenskaper finner du att hans styrka sida är huvudspelet, markering och tacklingar. Hans starka sida rent psykiskt är aggresivitet, arbetskapacitet, beslutsamhet, mod och speluppfattning. I den fysiska aspekten sticker hans balans, grundkondition, spänst, styrka och uthållighet ut. Han är en utav våra nyckelspelare.

Victor Ruiz |
Hans karriär startar i Espanyol år 2005, där han spenderar sju år i klubben för att sedan bli köpt utav italienska storsatsande klubben, Napoli. Men där släpper det inte riktigt för honom och han spenderar endast två år där nere i Neapel men han endast representerade klubben vid sex tillfällen. Han köptes in till Valencia år 2011 för en summa som beräknas till 72.5Msek, han har i princip varit en ordinariespelare i klubben sedan ankomsten. Bland hans egenskaper ser du att huvudspel, markering och tacklingar sticker ut. Bonusen med Victor är den att han även är en spelskicklig försvarare. Hans främsta attribut psykiskt är lagarbetet, och rent fysiskt är hans styrka accelerationen, balansen och uthålligheten. Även han är en utav våra nyckelspelare.

Ricardo Costa |
Han är en spelare som har erfarenhet av storklubbar, däremot har en kamp med att hålla sig i form rent fysiskt. Han har tappat oerhört mycket, men Ricardo Costa är fortfarande aktuell som reserv för både Valencia och Portugal. Hans historia tar vid liv i klubben Boavista, där han tillhör klubben i två år utan att spela en enda minut för dem, Porto plockar in Costa 1999 och utvecklas till en startspelare för klubben tills han lämnar de vid 2007. En summa som beräknas till 37Msek får Ricardo Costa att röra på sig till Tyskland för att spela för Wolfsburg, 2009 köper LOSC Lille honom för 5Msek för att släppa honom ett år senare till Valencia, gratis.


YTTERBACK


Jeremy Mathieu |
Han är en vänsterfotad joker som kan användas lite var som helst mellan försvar och mittfält. Hans karriär startade 1999 i Frankrike där han spelade först för FC Sochaux-Montbe fram tills 2004, för att sedan representera Toulouse FC mellan 2005 och 2009. Valencia kontrakterade honom 2009 när hans kontrakt med Toulouse FC löpt ut. Hans tekniska egenskaper som är nämnvärda är frisparkar, hörnor, inlägg, långskott och straffsparkar. Hans psyke domineras utav arbetskapacitet, koncentration, kyla, lagarbete, mod, spel utan boll och speluppfattning. Fysiskt skall det nämnas att hans främsta styrkor är snabbhet och spänst. En given plats i försvaret.

Joao Pereira |
Portugals främsta klubb, Sport Lisboa e Benfica, förstod att Joao Pereira kommer att utvecklas till en spelare av bemärkelse om han gavs möjligheten. Joao Pereira erbjöds ett kontrakt 2001, och representerade Benfica fram tills 2005, för att sedan lånas ut till Gil Vicente, där han spenderade två år för att sedan åvervända till Benfica och bli köpt utav Braga, en klubb som en fotbollsintresserad numer känner till efter deras utflykt ute i Europa. Portugals andra främsta klubb, Sporting Clube de Portugal, la ut 32Msek för att plocka över Joao Pereira. Efter tre år köptes högerbacken till Valencia för summan 30Msek. Han är en spelare som har sina bästa egenskaper i det tekniska och psykiska, inlägg, teknik, passningar, dribblingar och bollkänsla. Vidare, aggressivitet, arbetskapacitet, beslutsamhet, lagarbete, ledarskap, mod, positionsspel, spel utan boll, speluppfattning. Fysiskt är hans starka sidor acceleration, smidighet, snabbhet och uthållighet. Har sin plats redo som högerback.

Antonio Barragan |
Behöver nog inte nämna djupgående om Antonio, han är varken en rotationsspelare eller reservspelare då han verkligen inte har kvaliteten. Däremot är vi tvungna och att ha honom i klubben då vi varken har råd att plocka in en annan spelare utifrån och tyvärr har vi inte ett passande namn i vår ungdomsakademi. Därför blir han kvar i år. Hans berättelse tar fart i Sevilla runt 2004, för att sedan bli köpt av Rafa Benitez spanska lagbygge i Liverpool, varken i Seville eller i Liverpool får han speltid och blir såld tillbaka till Spanien ett år senare, hans blivande arbetsgivare Deportivo litar på honom i totalt 26 matcher under tre års tid, sista året spelar han inte en enda match och därefter lämnar Barragan för att skaffa sig en ny arbetsgivare i form utav Valladolid, han spenderade två är där som ordinarie för att sedan bli köpt utav Valencia för 14Msek år 2011.

Andres Guardado |
Smeknamnet bör vara Speedy Gonzalez då han är oerhörd kvick och smidig, tyvärr har han varken balans eller energi för att hålla samma tempo under en hel match. Då han också är något skadebenägen är han en opålitlig spelare, han har väldigt god teknik och psyke vilket balanserar hans svaga sidor, men i nuläget är han en rotationsspelare. Fotbollskarriären tar start i Atlas, en klubb i Mexiko, från 2001 till 2007 spelade han för Atlas. Den spanska klubben Deportivo betalade 50Msek och flög in honom till Spanien, första klubben för Guardado i utlandet, han fortsatte sin resa i Spanien efter fem år, då han lämnade Deportivo när hans kontrakt löpte ut och skrev under kontraktet som Valencia erbjudit honom.


***

guaita

pereira - rami - ruiz - mathieu


Detta inlägg har redigerats av Haz. Guti: 11 December 2013 - 17:45 PM

Tidigare: Haz guti (Låt stå två veckor)

#15   Cosimo de´ Medici

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1502 Inlägg:

Postad 11 December 2013 - 20:28 PM

Postad bild2.0 - Spelarmaterial och spelarinstruktioner [del2]
1000 pusselbitar som skall komplettera varandra


CENTRALT MITTFÄLT

Dani Parejo |
En dirigent som ackompanjerar mästerligt tillsammans med sin orkester, väldigt sällan spelar han över sina noter. En renodlad nyckelspelare som besitter en härlig teknik, än har han tyvärr inte fått representera Spanien, dock kan Dani Parejo inte klandras för det. Spanien har förmodligen genom tidernas bästa innermittfältare, flertalet sådana. Men vår nyanserande tongivare Parejo startade sin fotbollskarriär tidigt i huvudstadsklubben Real Madrid, 2005 och han fick vänta i ca tre år innan han fick äran och att representera klubben, kort därefter lånades Parejo ut till Queens Park Rangers, i England, för att sedan återvända till huvudstaden i Spanien. Getafe, också en klubb från Madrid, beskylld för att fungera som en bakgård till Real Madrid, köpte Parejo för ca 32Msek. De två åren blomstrade han otroligt, formades till en nyckelspelare, 2011 köpte Valencia honom för 57.5Msek som nu är en tongivande spelare i klubben.

Ever Banega |
Skönheten och odjuret, den kvalitet som han besitter och hans fötter är en ren fröjd att följa, och det är också det viktigaste i sammanhanget. I sin karriär har han representerat Argentina vilket bör ansens som en merit att Valencia har en spelare i dennes kaliber, däremot har han inte alltid haft en och samma framgångssaga som du kan tro. Inte alla argentinska spelare startar sin karriär i Boca Juniors, den som hamnar i deras ungdomsakademi måste ha en sorts ovanlighet, väl i Boca Juniors spenderar Ever Banega sina fyra första år som fotbollsspelare. Vår Valencia sänder sina scouter till Argentina för att se om ryktet stämmer, att den gamle Maradonas tronarvinge har fötts i form utav Banega, väl där blir scouterna intresserade av honom och det hela slutar med att Ever Banega flyger till Spanien året 2007. Boca Juniors intäkter för honom visade sig vara 200Msek, väl i Valencia hade Ever Banega en misslyckad första år, men Banega hann spela i 14 matcher innan ett lån till Athletico Madrid blev aktuellt, han fick spela i 24 matcher för huvudstadsklubben för att sedan återvända till Valencia i en roll som nyckelspelare.

Michel Herrero |
En rotationsspelare utav klass, förmodligen är nackdelen den att min personliga åsikt har aldrig värderat honom mer än en reserv. Det skall nämnas att Herrero är en väldigt begåvad spelare, hans teknik och kreativitet är sällan beskådad, och hans mångfald på mittfältet skall ses som bonus. Hans karriär är lite mer annorlunda, vägen han gått kanske skall anses vara normalt, dock har Herrero verkligen kämpat för att nå sitt mål, att representera en storklubb. Hans berättelse tar start året 2006, i division 3, där han spelade för Burjassot, fast än han inte spelat en enda minut för Burjassot plockar Valencia Mestalla in honom året därpå, vår reservlag, där han praktiskt taget dominerar. Två år in i sejouren i Valencia Mestalla plockas Herrero upp till seniorlaget, dock blir sejouren kortvarig då han återigen får återvända till Valencia Mestalla, dock plockas han året därpå återigen upp till seniorlaget. Efter att ha pendlat mellan Valencia och reservlaget Valencia Mestalla, lånas Herrero ut till Deportivo, året därpå lånas han ut till Hercules, för att sedan bli köpt utav Levante. Och 2013 återvänder han till Valencia för en summa som beräknas till 3.75Msek.

Oriol Romeu |
Frisk fläkt från Chelsea som har anslutit till klubben i form utav lån. Han är ung och talangfull, dock är han inte utav det virke som vi är ute efter. Förmodligen kan Oriol bli en världsspelare, däremot inte under mina tyglar. Personligen har mitt tycke varit negativt mot de namn som lånas in. Förmodligen är det en skev bild, dock tror jag aldrig att inlånade spelare luckrar upp sitt hjärta och känslor för klubben den är utlånad till. Förhoppningsvis är det endast ett intryck som är fel. Men Oriol är en produkt från Barcelonas ungdomsakademi, där efter fem år valde han att lämna Barcelona, Spanien och resa över till England, London för att representera Chelsea. Två år senare har han nu återvänt till Spanien och Valencia.


OFFENSIVT MITTFÄLT


Sofiane Feghouli |
Krutdurk med glimten i ögat, besitter en skicklighet som tillåter honom att förnedra sina motståndare, men ack så ödmjuk han är, då han än inte riktigt vågar dundra och braka i den mån som en fotbollsfantast förväntar sig. Hans första steg in i fotbollsvärlden startar i Ligue 2 i Frankrike, hans adress var då i Grenoble, Feghouli var kvar där från 2005 till 2010, för att sedan skriva på ett kontrakt och åka över till Spanien för att representera Valencia. Han fick en krampaktig start i klubben, tre matcher och ett halvt år senare lånas han ut till Almeria. Han återvänder året därpå, 2011 i form utav en tongivande och talangfull karaktär.

Sergio Canales |
Poeten, romantikern, konstnären som än idag inte lyckats med att få det stora genombrottet, bekräftelsen har han fått då han har ansetts vara en utav Spaniens mest talangfulla spelare, och numer är han i färd med att motbevisa de kritiker som ansett honom endast vara en påhittad konstnär eller en plagierande poet. Hans teknik, spelsinne och intelligens besitter väldigt få spelare idag, dock kommer Canales aldrig till punkt. Ett liv som är lika obalanserad som jämställdheten i världen. Hans första kärlek till fotbollen tar vid liv i Racing, där han efter fem år sakta men säkert tar steg framåt som en ikon för klubben. Huvudstaden, Spanien och Europa får upp ögonen för Canales, hans dikt fortsätter i huvudstadsklubben Real Madrid, efter två år av misslyckande lånas han först ut till Valencia, för att sedan 2012 skriva under kontraktet som ser till att Canales flyttar permanent till klubben, för en summa som beräknas uppgå till 67.5Msek. Vår tro är att han avslutar sin karriär vars färg förvandlas till ett mästerverk.

Pablo Piatti |
Atom syrsan, eller helt enkelt Benjamin Syrsa. Kalla honom för vad ni vill, dock är hans fart och kreativitet någonting som han behåller vart han än befinner sig. Han må vara namnet som blir ersatt vid första tillfället, anledningen är väl då hans instabilitet, dock är det även ett namn som länge kommer att tjäna klubben, förhoppningsvis tills det att han beslutar om att pensionera sig. Argentina, Estudiantes LP, år 2006 kliver han in i elitfotbollen, där han snabbt blir en given startspelare. Hans utlandskarriär tar vid start år 2008 i Spanien, då i Almeria. Han, Pablo Piatti kostade Almeria 75Msek, och tre år senare plockas han in till Valencia för 72.5Msek. Han har nu representerat klubben i tre år.

Dorlan Pabon |
En colombiansk legosoldat, ett namn som besitter väldigt mycket, dock sticker namnet aldrig ut rent specifikt. Alltså, en fullgod fotsoldat som inte är skapt för att bli en ledare. Dock, det är inte dåligt att ha en spelare som Dorlan på bänken då han även är en joker, har förmågan att spela lite överallt på mittfältet och anfallet när tillfället ges. Han startar karriären i Itagui FC, 2006 och är kvar där fram tills 2008, då han flyttar över till Envigado, tre år senare blir han uppköpt av Atletico Nacional, där han också presterar så pass bra att italienska Parma köper in honom för 35Msek, åter efter flytten lånas Dorlan ut till Real Betis, i Spanien. Där, efter blandade resultat, blir han uppköpt av Monterrey från Mexiko för 44Msek. År 2013 blir han köpt utav Valencia för 65Msek. Inte en enda klubb har släppt Dorlan i form av negativa siffror, vilket bör anses vara positivt.

***

banega - parejo

feghouli - canales - piatti


Tidigare: Haz guti (Låt stå två veckor)

#16   Cosimo de´ Medici

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1502 Inlägg:

Postad 11 December 2013 - 20:47 PM

Ja, jag hoppas innerligt att ni har överseende med antalet uppdateringar som gjorts dem här två dagarna. Men som ni vet har väldigt mycket data samlats in i och med 30 - dagars regeln.

Än kommer ett par inlägg beta av spelarmaterialet, förhoppningarna, klubbens museum samt en liten överblick av motståndarna innan resultatet plockas fram.

Jag hoppas, innerligen att mängden text inte avskräcker er från att läsa. Jag tror och hoppas på texten får er att fortsätta och att läsa vidare utan att ni får ont i huvudet.

Skall också använda detta minimalistiska utseendet tillsvidare.

Må ni ha det bra under läsningen.
Tidigare: Haz guti (Låt stå två veckor)

#17   Flour

  Spelare

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 7338 Inlägg:
 • Ort:Borås
 • Favoritlag:IF Elfsborg

Postad 11 December 2013 - 22:38 PM

Det är fantastiskt att få såhär många uppdateringar levererade på rad! :D
Du skriver som sagt väldigt underhållande för det läsande ögat och som det är nu är det precis lagom mycket text per uppdatering!

#18   Cosimo de´ Medici

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1502 Inlägg:

Postad 12 December 2013 - 18:43 PM

Postad bild


2.0 - Spelarmaterial och spelarinstruktioner [del3]
1000 pusselbitar som skall komplettera varandra

ANFALL

Paco Alcazér |
Apasionado asesino, en passionerad lönnmördare som än inte har plockat upp den mantra som lämnats kvar efter ikonerna, David Villa och Roberto Soldado. Han, Alcazér, besitter de kvalitéer som behövs för att skriva in sitt egna namn i historieböckerna för klubben och landslaget, Valencia och Spanien. Inom sinom tid kommer hans namn att uttalas och förknippas med skräck för motståndarna och med kärlek för Valencia. Dock har han fortfarande behov av att utvecklas både mentalt och fysiskt, främst då via matchande, vilket han kommer och att bli, matchad alltså. Har stora tankar kring honom, och personligen är min tro den att Alcazér kommer och att utvecklas till en nyckelspelare, under mina tyglar, främst för Valencia. Han är fostrad i Valencia.

Jonas |
Ett namn som egentligen får ett utropstecken väldigt sent i hans fotbollskarriär, han levererar med andra ord riktigt ordentligt med mål. Och han besitter de förmågor som behövs för att sätta skräck i motståndarna, och om det nu inte var så att vi hade Alcazér som är en egenprodukt i klubben, hade Jonas förmodligen blivit uttagen som startspelare, konstant. Och det är två nackdelar som talar emot honom, dels Alcazér och åldern som Jonas har, 30 år gammal. Men, chanser kommer Jonas och att få, förhoppningsvis presterar han då. Hans karriär tar start i Guarani, 2004 för att sedan lämna dem för Santos år 2006. Gremio plockar in honom, där han efter första året blir utlånad till Portuguesa, där hans produktion framåt tar vid start och fortsätter i Gremio efter lånet, i två år. Valencia köper in Jonas vid 2011, väldigt billigt, för endast 12Msek.

Helder Postiga |
Allt annat än mål, allt annat än avslut, lite överallt på plan förutom framför mål. Portugisen har harklat fram samtidigt som han sprungit bakåt i sin utveckling, Helder Postiga har gått en balansgång mellan ett virus och medicin, en obalanserad och instabil anfallare som du inte riktigt vet vart du har honom. Däremot, det skall tilläggas, även om han nu har erfarenhet från landslagsspel för Portugal, har han endast varit kapabel till och att representera dem för nationens brist på anfallare. Men, han är en duglig reserv och nummer tre i anfallspositionen. Eventuellt kan Postiga bli ersatt när vi har upprättad en god ekonomi. Karriären drar igång i Portugal, Porto, där han spenderar sina 11 år för klubben, där han också vid två tillfällen lånas ut till Tottenham i England och Saint-Etienne i Frankrike, totalt har han då tillhört Porto i 13 år. Grekiska Panathinaikos lånar honom, för att sedan vid samma år köpa in honom för 27Msek. Ett år senare, återvänder Postiga till Portugal då han köps in till Sporting för 2.75Msek. Väldigt billigt. Zaragoza, från Spanien köper in Postiga för 9Msek år 2011, därefter flyttar han över till Valencia år 2013 för ett pris som anses vara 27Msek.

***

alcazér


Detta inlägg har redigerats av Haz. Guti: 12 December 2013 - 18:44 PM

Tidigare: Haz guti (Låt stå två veckor)

#19   Cosimo de´ Medici

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1502 Inlägg:

Postad 12 December 2013 - 20:52 PM

Postad bild


2.1 - Löften och förhoppningar
Sikta på trädkronan och hamna bland stjärnorna, inte tvärtom.

Damm. Mitt skrivbord vid träningsanläggningen har ingått ett äktenskap med damm i de senaste månaderna. Annorlunda, det kändes lite konstigt men också skönt och att sätta sig ner, i lugn och ro, efter hektiska dagar och nätter. Det hårda arbetet var nu avklarat, numer väntades tiden in för det som vi hade arbetat så hårt för, titelracet. Äntligen.

Det låg ett kuvert på bordet, till synes stack kuvertet ut från resterande pappershög, dels då den låg överst, men också för att den fortfarande hade originalfärgen kvar. Avsändaren var vår president, Amadeo Salvo. Klubbemblemet hade ändrats, i var fall färgerna, då den har fått en silverkulör, och klubbnamnet stod med rubinkulör. Med en nyfikenhet öppnade jag kuvertet, i min hand låg brevet som innehöll presidentens förhoppningar för kommande år.

Först och främst skall det meddelas att presidenten inte är beredd och att bedöma klubben och dess prestationer utifrån specifika riktlinjer, Amadeo Salvo, vår president, kommer inte och att utvärdera om hur Valencia tar sig an striden mot resterande klubblag i Spanien. Suck, en lättnadens sådan, tror inners inne att vi i år inte kommer och att övertyga på plan med finess. Alltså, såvida vi plockar hem tre poäng från de flesta matcherna, genererar det i ett leende hos vår president och dennes följe. Tacksamt.

LIGA BBVA

Valencia, skall i första hand ta itu kampen om en plats för spel ute i Europa, främst Champions league. Därmed förväntas det att klubben skall hamna bland de första fyra placeringarna i tabellen, dock är huvudmålet inte och att nå högre upp än Barcelona och Real Madrid, en invändning, vad fan spelar det för roll om vi avslutar säsongen på fjärde plats, tredje eller helt enkelt snubblar i mållinjen och slutar som tvåa? Så vida vi inte står högst upp och tar emot applåder från åhörarna, så kliar det inte oss i ryggen. Enligt media anses vi klara av bedriften med och att nå ut till Champions league, då de tippar oss och att avsluta säsongen på fjärdeplats.

EUROPA LEAGUE

Prestige, det är vad allt handlar om i slutändan. Det förväntas att vi skall klara av uppdraget busenkelt och ta oss ut ur gruppspelet och avsluta resan allt mellan finalspel och kvartsfinal. Har betonat ett vitsord tidigare, i drömmen finns det inga begränsningar, dock stöter vi människor på flertalet hinder i verkligheten. Och då fotbollen är rund vet vi aldrig i förtur hur och vart den hamnar någonstans. Rent sportsligt vill vi nå final och avsluta kapitlet med ett leende, men som det har skett väldigt ofta tidigare, med oss och många andra, kanske vi inte ens klarar av och att läsa till punkt, innan vi lägger ner boken i en byrålåda.


***

Alltså, bortsett från mina personliga riktlinjer har vi egentligen inte några förhoppningar som egentligen får oss och att svettas av prestationsångest. Och även om vi nu inte skall avsluta säsongen innan den ens har startat, endast i tankarnas värld, så ska vi inte understryka hur enkelt allt verkar vara. Erfarenheten talar för det, att allt kan hända på vägen, och därför skall vi egentligen förbereda oss på hur vi utan några tårar kan tackla undan framtida smärtor. Förmodligen, för att kunna dämpa fallet, om vi nu faller, är och att förbereda oss på det värsta, det blir nog enklare och att resa oss upp igen då, än om mycket svårare om vi siktar mot stjärnorna och hamnar bland träden.

Detta inlägg har redigerats av Haz. Guti: 12 December 2013 - 21:22 PM

Tidigare: Haz guti (Låt stå två veckor)

#20   Pontarii

  President

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 8251 Inlägg:
 • Snapchat:Pontarii
 • Ort:Norrköping.
 • Yrke:Studerande.
 • Favoritlag:Newcastle, Norrköping, Foggia, Brentford, Tampa Bay

Postad 12 December 2013 - 21:01 PM

Den bästa skriftliga rapporten på forumet just nu, har definitivt potentialen att bli lika bra som din bejublade Besiktas-rapport. Följer troget!

Cheick Ismaël Tioté

1986 - 2017

Vila i frid


1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar