Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM15-SR] Wolfsberger AC

128 svar till detta ämne

#1   Niklas7

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2706 Inlägg:
 • Ort:Uppsala

Postad 06 December 2014 - 16:01 PM

Postad bild


 
WOLFSBERGER AC
Jag har valt att återigen göra en rapport, då FM15 har kommit så har man lagt förra årets spel på hyllan och därav har man låtit sin gamla rapport fallit i glömska. Några saves har man nu förbrukat och ett par patcher har släppts och gjort spelet mer spelvänligt. Managervalet lät jag slumpas på en hemsida där man kan slumpa fram mellan gamla 90-tals lirare från PL. Hamnade då på Bernard Lama, en fransk keeper med 44 landskamper på sin lyra, men också ett misslyckat tränarjobb hos Kenyas landslag där han avgick efter 2 månader då han tyckte att allt var av så låg nivå. Men nu är han alltså tillbaka och klubben som han nu ska ha hand om är Wolfsberger AC från Österrike. Ett lag som aldrig har vunnit en titel i högstaligan och är mediatippade att hamna på en 6:e plats. Min erfarenhet av laget från tidigare FM-upplagor är att dom alltid lyckas göra sköna transfers och det har väl gjort mig lite smått sugen på att dra igång en sparfil med dom.

 
SPELINFORMATION
VERSION - 15.1.4
DATABAS - Stor
LADDADE LÄNDER - England, Frankrike, Italien, Spanien, Tyskland, Österrike, Schweiz, Holland, Sverige

Detta inlägg har redigerats av Niklas7: 07 March 2015 - 17:24 PM


#2   Niklas7

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2706 Inlägg:
 • Ort:Uppsala

Postad 07 December 2014 - 16:27 PM

Postad bild  TRUPPFOKUS - MÅLVAKTER - 2014/2015
Målvakterna ska vi vara nöjda över, två jämnbra målvakter i Dobnik och Kofler och sedan har vi talangen Soldo som med lite flyt i sitt utvecklande kan bli bättre än dom två andra. Ingen av målvakterna har haft med landslaget att göra, men med hjälp av mig så får jag hoppas att någon ska kunna nå, behöver ju vara a-landslaget som ska nås, Soldo har säkerligen en god chans att nå ungdomslandslagen om han så vill. Här tycker jag inte att vi ska behöva förbättra på ett tag, vi har det vi behöver och det ser bra ut så.

Dobnik går nu in på sin tredje säsong för Wolfsberger, här har han varit förstamålvakt sedan han anlände och får även mitt förtroende från början. Reflexsnabb målvakt som skulle kunna ses som nyckelspelare i alla lag i denna serie.
   mat: 31, insl: -, hn: -, ms: -, snb: -
Anslöt till klubben ifjol och fick stå ett par matcher i a-laget och några i reservlaget. Är i stort sett lika bra som Dobnik enligt förmågan men Koflers styrka ligger i spelet i luftrummet, inte konstigt då han är bra mycket längre än sin konkurrent.
   mat: 6, insl: -, hn: -, ms: -, snb: -
Är endast 17 år gammal och går att finna i vårat reservlag där han för det mesta kommer få spela under denna säsong. Finns redan utlagd på lånelistan och frågan är om det vore bäst att låna ut han en säsong för speltid. Riktigt fin framtid framför sig.
   mat: 0, insl: 0, hn: 0, ms: 0


#3   aeliasl

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 18 Inlägg:
 • Ort:Malmö
 • Favoritlag:Liverpool, Real Madrid

Postad 07 December 2014 - 16:30 PM

Skönt klubbval, ska bli intressant att följa. Kör hårt!

Förövrigt, lite nyfiken vad hemsidan du slumpade fram namnet heter?
Twitter - @FMHouse_

#4   Pontarii

  President

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 8251 Inlägg:
 • Snapchat:Pontarii
 • Ort:Norrköping.
 • Yrke:Studerande.
 • Favoritlag:Newcastle, Norrköping, Foggia, Brentford, Tampa Bay

Postad 07 December 2014 - 16:32 PM

Visa inläggaeliasl skrev:

Förövrigt, lite nyfiken vad hemsidan du slumpade fram namnet heter?

http://random90sfootballers.com/

Cheick Ismaël Tioté

1986 - 2017

Vila i frid


#5   Niklas7

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2706 Inlägg:
 • Ort:Uppsala

Postad 08 December 2014 - 13:21 PM

Postad bild  TRUPPFOKUS - FÖRSVARARE - 2014/2015
Vi kommer att spela en fyrbackslinje och vi har två lirare här som lite bättre än dom andra, lagkaptenen Sollbauer och serben Rnic, sistnämnda har haft en misslyckad sejour i Anderlecht. Hos oss kommer Rnic hålla till ute på högerbacken, Sollbauer tar hand om mittbacken tillsammans med Drescher och till vänster har vi en man vars efternamn är Palla. Många unga duktiga backar går att finna i ungdomslaget, så framtiden är god även bland försvararna.
Lagkapten vid en relativ ålder, men det kommer han klara av galant. Uppfostrad i klubben och det gör valet ännu mer rätt. Har tidigare gjort ungdomslandskamper för Österrike. Är utan tvekan backlinjens ansikte utåt.
   mat: 34, mål: -, ass: -, ms: -, snb: -
Har fått sin fotbollslära hos Partizan innan han for till Belgien för att spela med storlaget Anderlecht. Där lyckades haninte övertyga. Efter spel i Serbien och Ukraina så har nu hittat hit och är startspelare ute på sin högerkant.
   mat: 24, mål: 1, ass: -, ms: -, snb: -
Ny inför säsongen och kommer senast från Rapid Wien där han också är fostrad. Var aldrig en startspelare där utan fick sin speltid via utlåningar. Ses som nummer ett bland högerbackar men presterar han inte är jag inte rädd för att peta.
   mat: -, mål: -, ass: -, ms: -, snb: -
Här har vi en konkurrent till Palla, men han kan också spela mittback och det är skönt, ju mer positioner en spelare kan spela ju nöjdare är jag. Har sin bästa styrka på huvudet och ifall speltid ges så kommer han vara ett vapen på fasta.
   mat: -, mål: -, ass: -, ms: -, snb: -
Drescher har gått samma väg som Palla, inte riktigt platsat i sin gamla klubb och går nu till oss för att få speltid. Kan spela lite överallt vilket kommer utnyttjas. Men först och främst så ska han få starta bredvid Sollbauer som mittback.
   mat: -, mål: -, ass: -, ms: -, snb: -
Är endast ett fjärdeval på sin normala position men kan likt många andra också spela på flera lite överallt. För att vara försvarare så har han visat sig vara målfarlig då han gjort tre mål på totalt elva matcher för klubben.
   mat: 11, mål: 3, ass: -, ms: -, snb: -
Börjar komma upp i en ålder där han får se sig om då talanger finns bakom honom och är hungriga. Har tidigare säsonger varit en startspelare men har nu fått Palla framför sig. Bör vara spelsugen och lära få kriga för speltid.
   mat: 35, mål: 2, ass: -, ms: -, snb: -
Standfest spelar väl troligtvis sin sista säsong som proffs, har redan nu visat tendenser på att han vill bli manager efter karriärens slut. Har spelat i både Austria Wien och Sturm Graz, är en välkänd och erfaren fd landslagsspelare.
   mat: 29, mål: 2, ass: -, ms: -, snb: -
20 år gammal och den i denna truppgenomgång som är längst ifrån startelvan. Men potential har han och kan mycket väl bli en bra framtida mittback i högstaserien. Blir möjligtvis så att man kanske lånar ut honom för speltid.
   mat: 1, mål: 0, hn: -, ms: -


#6   Niklas7

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2706 Inlägg:
 • Ort:Uppsala

Postad 09 December 2014 - 01:46 AM

Postad bild  TRUPPFOKUS - MITTFÄLTARE - 2014/2015
Här kommer det vara tre spelare som kommer spela som MC och sedan har vi två offensiva yttrar som man skulle kunna räkna med som halv-anfallare. Här lirar lagets största stjärna i spanjoren Jacobo, nu 30 år och med ett förflutet i Atletico Madrid. Han kommer att ha hand om vänsterkanten, men kan lika väl hamna på högerkanten då han funkar lika bra där. Om så bestäms så kommer Wernitznig in till vänster. I mitten hittar Tschernegg, Weber och Putsche. Mycket möjligt att det tillkommer ett nyförvärv här, har ett namn jag är bra sugen på. Tschernegg är långtidsskadad så det lär nog behövas.
   JACOBO
   nat: Postad bild, åld: 30, pos: OMV, lands: 0 a-lag
Lagets stora stjärna har varit med laget sedan man låg nere i andradivisionen, han har varit med och byggt upp detta lag och gett det rykte nu laget har. Eftertraktad men är ej sugen på att sälja honom, får mer än gärna avsluta sin karriär här
   mat: 20, mål: 3, ass: -, ms: -, snb: -
Är helt ny i truppen efter att ha anlänt från Wacker Innsbruck som åkte ur högstaserien nu ifjol. Kan mycket möjligt va ivägen för Jacobo på vänsterkanten och då få den nyss nämnda att få spela ute till höger istället.
   mat: -, mål: -, ass: -, ms: -, snb: -
Har dragit på sig en ordentlig skada med sitt skadade korsband som håller han borta mellan sju till nio månader. Tråkigt för en spelare som är så pass bra i en så pass ung ålder. Men förhoppningsvis kan han resa sig igen när skadan ej finns där något mer.
   mat: -, mål: -, ass: -, ms: -, snb: -
Kommer nog få det lite småsvårt med speltid till en början, men är det någon som inte presterar som det bör så kommer Kerhe utan tvekan vara där och hugga. Hade en bra säsong som det verkar, sex mål som mittfältare får anses som ganska bra.
   mat: 36, mål: 6, ass: -, ms: -, snb: -
Spelade faktiskt en landskamp mot Lettland 2011, under tid han var som bäst i Sturm Graz. Nu är han en av många nya spelare i Wolfsberger och än så länge tänkt som en av tre startspelare som spelar centralt. Bra spelare som är väldigt allround.
   mat: -, mål: -, ass: -, ms: -, snb: -
   PETER ZULJ
   nat: Postad bild, åld: 21, pos: OMC, lands: 1 u21-lag
Är en gammal produkt från Rapid Wien som inte riktigt kunde slå ut i en trupp som dom då hade. Ska nu göra sin andra säsong här i Wolfsberger och kan mycket väl hota med en startplats, nu är så inte fallet, men han är inte långt ifrån.
   mat: 13, mål: 2, ass: -, ms: -, snb: -
Egen produkt som under hela sin proffskarrriär har funnits inom organisationen. Är för tillfället en spelare för startelvan, men då vi har tankar på nyförvärv så är nog han den första att ryka. Är först och främst en defensiv mittfältare.
   mat: 22, mål: 0, ass: -, ms: -, snb: -
Till en början får han finna sig att vara ett bänkalternativ, bättre än så ser läget inte ut just nu. Men som jag sagt om många andra är han hungrig på speltid och lär vara bra sugen på att få spela så mycket som möjligt.
   mat: 24, mål: 1, ass: -, ms: -, snb: -
Sist ut bland mittfältarna så finner vi Schwendinger som mycket väl kan nå hög nivå inom fotboll, får han bara speltid och en del tro på sig så kommer vi ha en framtida stjärna här. Men sen handlar det ju att ta för sig också, klarar han det?
   mat: 12, mål: 0, hn: -, ms: -


#7   Niklas7

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2706 Inlägg:
 • Ort:Uppsala

Postad 09 December 2014 - 02:55 AM

Postad bild  TRUPPFOKUS - ANFALLARE - 2014/2015
Då vi lirar med tre centrala mittfältare och två offensiva yttrar så finns det bara plats för en anfallare på plan. Mitt förstaval kommer till en början att vara brassen Silvio som har tidigare erfarenheter från både Schweiz och Tyskland. Bakom har vi främst dessa tre andra vi har med här i truppgenomgången, men det finns fler att hämta bland ungdomarna.
   SILVIO
   nat: Postad bild, åld: 29, pos: A, lands: 0 a-lag
Var under yngre dagar under sin tid i Schweiz en god målskytt, något han kanske har tappat lite nu, men kanske ser han sin chans nu att visa upp sig igen. Har aldrig riktigt varit en spelare för ett lag i högstaligan, men nu får han chansen.
   mat: 12, mål: 3, ass: -, ms: -, snb: -
Sloven som sitter på dubbla medborgarskap, endast spelat i österrikiska lag. Har på lägre nivåer varit en riktigt vass målskytt och har även på denna nivå gjort en del mål, det är en man som vet vart målet står om ska säga så.
   mat: -, mål: -, ass: -, ms: -, snb: -
Kommer nog att ses som en reserv, har inte mycket mer att ge. Gjorde en supersäsong hos Paks från Ungern ifjol och värvades därefter av förra tränaren. Attributsmässigt kommer han inte hålla länge, men av erfarenhet så brukar det just vara dom lirarna som överraskar mest.
   mat: -, mål: -, ass: -, ms: -, snb: -
Tvärfin talang, skulle nog kunna säga att det är en framtida landslagsspelare vi har att göra med. Kommer redan denna säsong få en del speltid, åtminstone vad har tänkt nu iallafall. Blir det inte av så känns en utlåning som en god idé.
   mat: -, mål: -, hn: -, ms: -


#8   Niklas7

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2706 Inlägg:
 • Ort:Uppsala

Postad 10 December 2014 - 02:12 AM

Postad bild


TRANSFERLÄGET I LIGAN 
WOLFSBERGER AC
Postad bild
TOPP 3 NYFÖRVÄRV | Arnaud SOUQUET (Free)
TOPP 3 FÖRLUSTER | Marin BRKOVIC (Split)
MEDIATIPS | 6:e Plats
KOMMENTAR | Det blir alltså en spelare som lämnar detta fönster och en spelare som anländer. Först kan vi ta mannen som anlände, Arnaud Souquet som tidigare har spelat sin fotboll hos Lille men inte fått förlängt förtroende. Har bara goda erfarenheter av honom. Ut går en ungdom som inte hade en framtid hos oss, när Split ville ha honom så fick dom näst intill gratis. 
AUSTRIA WIEN
Postad bild
TOPP 3 NYFÖRVÄRV | Edgar (Barcelona), Raúl GONI (Free)
TOPP 3 FÖRLUSTER | Philipp KOBILSCHECK (Floridsdorfer), Sebastian WIMMER (SV Ried), Marko ZLATKOVIC (Partizan)
MEDIATIPS | 2:a Plats
KOMMENTAR | Har varit något mer framåt under detta lilla transferfönster, in går två, en på lån och en som signar laget helt. Edgar Ié är en backtalang från Barcelona som är bra sugen på speltid vilket han lär få. Goni går in bland mittbackarna och ger dom en bra bredd. Det tre spelare som lämnat går endast bort som utlånade, alla tre med relativ fin framtid framför sig. 
FC ADMIRA WACKER MÖDLING
Postad bild
TOPP 3 NYFÖRVÄRV | Víctor GARCIA (Porto)
TOPP 3 FÖRLUSTER | Patrick WESSELY (Linz), Tin PLAVOTIC (AKA ST.Pölten), Benjamin KROMBERT (AKA ST.Pölten)
MEDIATIPS | 8:e Plats
KOMMENTAR | Man har valt att låna in en spelare från Porto och där ska man få cred, det är ingen dålig spelare dom har fått händerna på. Redan en landskamp för sitt Colombia säger sitt. Annars gör man som alla andra lag, väljer att låna ut talanger så att dom ska få speltid. Lånade ut tre av fyra spelare till AKA St.Pölten och då ingår dom inte ens ett samarbete. 
FC RED BULL SALZBURG
Postad bild
TOPP 3 NYFÖRVÄRV |
TOPP 3 FÖRLUSTER | Marcel PROBST (Liefering)
MEDIATIPS | 1:a Plats
KOMMENTAR | Här valde man att inte alls vara aktiva, man har ju redan den bästa truppen i ligan och det kan nog ingen förneka, nog ganska överlägset för att vara sån. Det enda som skedde var att man lånade ut en ung 18 åring till andradivisionen. Man har dock gjort klart med en ny målvakt till nästa säsong, mer om det då. 
RAPID WIEN
Postad bild
TOPP 3 NYFÖRVÄRV |
TOPP 3 FÖRLUSTER | Milos JOVICIC (Vojvodina), Goran KRESO (Hajduk)
MEDIATIPS | 3:e Plats
KOMMENTAR | Även Rapid Wien tänkte i samma spår och valde då alltså inte att värva in någon spelare. Men till skillnad från det senaste lagen så lånar man inte ut spelarna, man väljer att sälja två spelare. En serb går till serbiska ligan och och en kroat går tillbaka till den kroatiska ligan. Ingen av dom har någon större framtider att erbjuda. 
SC WIENER NEUSTADT
Postad bild
TOPP 3 NYFÖRVÄRV |
TOPP 3 FÖRLUSTER | Lukas PETERS (Free)
MEDIATIPS | 10:e Plats
KOMMENTAR | SC Wiener Neustadt är väl det lag och den trupp som mest skulle behöva lite nyförvärv, men det enda som gjordes var att bryta ett kontrakt med en spelare som numer får finna sig som klubblös. Måste vara en kass ekonomi som gjort att fönstret såg ut som det gör. Sist tippade av medierna, lite svårt att se att dom klarar sig kvar faktiskt. 
SCR ALTACH
Postad bild
TOPP 3 NYFÖRVÄRV | Pape Pate DIOUF (Molde), Fredrik GULBRANDSEN (Molde)
TOPP 3 FÖRLUSTER | Oguzhan CELIK (AKA Tirol)
MEDIATIPS | 9:e Plats
KOMMENTAR | Molde agerar som en huvudklubb ska göra, man skickar över två spelare till sitt farmarlag i Altach och det är bra spelare dom fått in. Diouf med erfarenhet av bland annat Köpenhamn. Gulbrandsen är endast 21 år men har redan gjort en landskamp för sitt Norge. Vindsnabb grabb. Kan Molde-lånen hålla dom kvar, jag skulle nästan tro det faktiskt. Celik lånas ut till ett akademilag. 
SK STURM GRAZ
Postad bild
TOPP 3 NYFÖRVÄRV | Federico BERNARDESCHI (Fiorentina)
TOPP 3 FÖRLUSTER | Simon PIESINGER (TSV Hartberg), Erman BEVAB (TSV Hartberg), Benjamin ROSENBERGER (TSV Hartberg)
MEDIATIPS | 4:e Plats
KOMMENTAR | Federico Bernardeschi är ett ganska stort namn, lite för stort namn för att hamna i Sturm Graz om ni frågar mig. Men inte tror jag att dom klagar över att få in en sådan supertalang. Farmarklubben valde att plocka tre spelare på lån, vilket dom lär behöva när dom krigar i botten av andradivisionen. 
SV GRÖDIG
Postad bild
TOPP 3 NYFÖRVÄRV | Florian HEINRICH (Free), Diego SEOANE (Deportivo)
TOPP 3 FÖRLUSTER |
MEDIATIPS | 7:e Plats
KOMMENTAR | Schalke kunde man finna Florian förr i tiden, men där fick han ingen speltid och inget förtroende av tränarna. Nu ansluter han till Grödig efter att ha varit klubblös ett tag. Diego Seoane ska försöka hålla rent runt backlinjen, då han lär kastas runt. Kommer att få kriga i botten av tabellen om man ska tro medierna, jag tror faktiskt detsamma. 
SV RIED
Postad bild
TOPP 3 NYFÖRVÄRV | Sebastian WIMMER (Austria Wien)
TOPP 3 FÖRLUSTER | Marco WEBER (FAL Linz), Armin KARABEGOVIC (FAL Linz)
MEDIATIPS | 5:e Plats
KOMMENTAR | Väntas hamna på en mittenplacering och det ska väl inte vara helt omöjligt. Sebastian Wimmer lånas in från ligakonkurrenten Austria Wien, ett win-win läge för båda klubbarna. FAL Linz skulle man kunna tro är samarbetsklubb med tanke på det två lånen, men så är inte fallet.


#9   gurkburk

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 4137 Inlägg:
 • Ort:Jönköping
 • Yrke:Student
 • Favoritlag:Liverpool FC

Postad 10 December 2014 - 13:37 PM

Senaste updaten är ögongodis!

#10   Niklas7

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2706 Inlägg:
 • Ort:Uppsala

Postad 11 December 2014 - 23:48 PM

Postad bild
 
JUNI

CUPEN 01 | POST SV - 2-0 [Självmål, Jacobo]
LIGA 01 | AUSTRIA WIEN - 0-1
LIGA 02 | FC RED BULL SALZBURG - 1-3 [Kerhe]


Vi börjar det seriösa matcherna med en cupmatch där vi i första omgången blir lottade emot Post SV, ett lag som spelar i en låg liga i Wien. Vi vinner ganska simpelt med 2-0, men helt säkert såg det inte ut, taktiken hade inte riktigt satt sig och offensiven satt inte riktigt. I ligadebuten fick man ett topplag att möta, Austria Wien var dock inte helt omöjliga att ha och göra med, den enda spelaren som ville annat var Barca-lånet Edgar Ié som gjorde mål sin debut. Matchen därefter var inte heller den lättaste, RB Salzburg och Soriano på topp ville verkligen sätta den nya tränaren på plats och krossade oss mer eller mindre.

 
AUGUSTI

LIGA 03 | SCR ALTACH - 1-0 [Zulj]
LIGA 04 | RAPID WIEN - 1-0 [Hüttenbrenner]
LIGA 05 | SK STURM GRAZ - 0-3
LIGA 06 | SV RIED - 0-0
LIGA 07 | SC WIENER NEUSTADT - 0-1


Nästa månad får vi börja med att möta lite lättare lag i ligan, Altach hade inte mycket att komma med under stora delar av matchen, vi hade för det mesta bollen, men det syntes väldigt mycket att vi har för dåliga anfallare. Zulj står som matchvinnare tillslut med matchens enda mål. Vi följer upp vinsten med ytterligare en vinst och det mot topplaget Rapid Wien, ett lag som började ligaspelet grymt dåligt. Hüttenbrenner lyckas pricka nätet precis innan första halvleks slut och det skulle vi få vara nöjda med. Sedan var det slut med lyckan, Sturm Graz var storlekar större, vi var helt under isen och det som innan såg rätt hyfsat ut var kasst igen. Överraskningenslaget SV Ried kniper vi en poäng ifrån, just då var jag missnöjd men såhär i efterhand får det väl ses som helt okej. Avslutningen mot Wiener Neustadt var allt annat än bra, ligajumbon som innan stod utan vinster tog nu en ifrån oss, det är för dåligt.

TABELLEN | MÅLKUNG: 3 spelare, 1st | ASSISTKUNG: 3 spelare, 1st | BÄST SNITTBETYG: Hüttenbrenner, 7.14

#11   Niklas7

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2706 Inlägg:
 • Ort:Uppsala

Postad 13 December 2014 - 12:53 PM

Postad bild
SEPTEMBER
LIGA 08 | SV GRÖDIG - 2-1 [Hüttenbrenner, Zulj]
LIGA 09 | AUSTRIA WIEN - 1-2 [Arnold]
CUPEN 02 | FC DORNBIRN 1913 - 1-0 [Jacobo]
LIGA 10 | FC ADMIRA WACKER MÖDLING - 2-2 [Drescher, Hüttenbrenner]


Vi öppnar denna månad på bästa möjliga sätt, en vinst mot Grödig och denna vinst satt verkligen långt inne. Inte fören 92:a minuten så lyckades vi göra mål och gå därifrån med tre poäng. Därefter skulle vi ta revansch på Austria Wien, men det försöker blev lika lyckat som tabelläget, alltså inge bra alls. För att höja moralen i klubben lite så var det tur att det blev cupmatcher, vi ställdes mot ett lag som spelar relativt lågt, men dom gav oss en match ut i det sista. 1-0 var något jag inte var inställt på, hade räknat med målkalas trots att vi snurrar lite i startelvan. Matchen mot Admira Wacker Mödling skulle vi ha vunnit, ledning två gånger om, släpper in ett skitmål i 93:e.


OKTOBER
LIGA 11 | FC RED BULL SALZBURG - 0-1
LIGA 12 | SK STURM GRAZ - 0-1
LIGA 13 | SCR ALTACH - 1-3 [Simon]
CUPEN 03 | FC ADMIRA WACKER MÖDLING - 1-2 [Sollbauer]
LIGA 14 | RAPID WIEN - 1-2


Det är så irriterande, vi är sämst när det som mest gäller. Dessutom ska vi alltid förlora med uddamålet i matcher där vi lika gärna hade kunnat tagit minst en poäng. Salzburg som numer har tappat Soriano var inte lika starka som förra gången, men dom var starka nog att vinna med uddamålet, jämn match. Vi följde upp det med ytterligare en likadan match mot Sturm Graz, ett sent mål från deras skyttekung gjorde att vi återigen missade poäng. Altach har överraskat redigt i ligan och visade upp ett spel som jag inte trodde dom hade sig, utspelade blev ju. Omgång tre i cupen och vi hade blivit lottade mot Admira Wacker Mödling och vi ville ha revansch från senast, börjar bra där vi tar ledningen och faktiskt är det bättre laget i matchen, i andra halvlek så vaknar motståndet till liv och sätter dit två bollar, vi åker alltså ur trots att vi spelade bra mycket bättre än dom. Mot Rapid Wien så är det dom som styr från minut ett, men i andra halvlek ser det nästan ut som att vi ska vända, vi var nära, men inte tillräckligt.


TABELLEN | MÅLKUNG: Hüttenbrenner, 3st | ASSISTKUNG: Jacobo, 3st | BÄST SNITTBETYG: Hüttenbrenner, 7.19

#12   Niklas7

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2706 Inlägg:
 • Ort:Uppsala

Postad 14 December 2014 - 00:27 AM

Postad bild
NOVEMBER
LIGA 15 | SV RIED - 2-1 [Zulj, Trdina]
LIGA 16 | SV GRÖDIG - 2-1 [Weber, Trdina]
LIGA 17 | SC WIENER NEUSTADT - 1-1 [Souquet]


Ny månad men också en ny taktik sattes i bruk och vilken skillnad det blev. Laget håller sig nu mer centralt då kanterna inte varit till någon större hjälp tidigare. SV Ried har varit så bra som man trott tidigare, men till den match vi hade så var det vi som stod för farligheterna, bäst av allt var att Trdina äntligen lyckades göra mål. Det skulle sedan fortsätta mot Grödig, nu visserligen från straffpunkten, men likt väl mål och åter vinst. Mot Wiener Neustadt så såg det länge ut som att vi skulle förlora, men tack vare nyförvärvet Souquet och hans distansskott från 25 meter så lyckades vi knipa en poäng och klättringen i tabellen var nu ett faktum.


DECEMBER
LIGA 18 | FC ADMIRA WACKER MÖDLING - 1-0 [Simon]
LIGA 19 | AUSTRIA WIEN - 1-3 [Zulj]


December månad hade inte mycket att komma med, efter att halva månaden spelad så blev det ett uppehåll som håller sig ända fram till slutet av Januari, men två matcher han vi med. Vi lyckades äntligen vinna mot Admira Wacker Mödling, det tog bara tre försök men nuså äntligen. Inför julvilan så ställdes vi emot Austria Wien och det skulle bli det första riktiga testet för den nya taktiken och det visade sig inte riktigt hålla mot bättre lag, vi blev utspelade under stora delar av matchen, glädjande är väl att vi lyckas göra mål.


TABELLEN | MÅLKUNG: Zulj, 4st | ASSISTKUNG: 3 spelare, 3st | BÄST SNITTBETYG: Hüttenbrenner, 7.16

#13   Niklas7

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2706 Inlägg:
 • Ort:Uppsala

Postad 15 December 2014 - 00:09 AM

Postad bild
JANUARI
TRÄNINGSMATCH | VADUZ - 1-0 [Hausott]
TRÄNINGSMATCH | SV HORN - 2-2 [Hüttenbrenner, Zulj]


Matchspelandet kom inte igång fören slutet av denna månad och det är därför vi endast har spelat två matcher, många fler kommer att spelas nästa månad. Ingen av dessa matcher har imponerat, visserligen har ju massa unga fått spelat så att vi inte kommer upp till normal nivå är då inte så konstigt. Träningsmatcher är ju inte till för att gå all in på så resultaten får bli vad dom nu blir.


FEBRUARI
TRÄNINGSMATCH | FLORIDSDORFER AC - 3-0 [Trdina x2, Zulj]
TRÄNINGSMATCH | FC ALPE ADRIA - 1-1 [Arnold]
TRÄNINGSMATCH | SV WILDON - 1-0 [Ottl]
LIGA 20 | FC RED BULL SALZBURG - 3-4 [Trdina, Wernitznig, Jacobo]
LIGA 21 | SK STURM GRAZ - 1-1 [Trdina]
LIGA 22 | SCR ALTACH - 2-1 [Wernitznig, Arnold]
LIGA 23 | RAPID WIEN - 2-5 [Arnold, Jacobo]


Träningsmatchandet fortsatte, två vinster tas men även en oavgjord match. Typiska resultat för träningsmatcher kan jag tycka. Så blev det äntligen dags igen för spel i ligan. Börjar på svåraste möjliga sätt genom att möta Salzburg, ett lag som är i klass för sig själva, Österrikes svar på Bayern Munchen. Vi lyckas göra tre mål och ändå förlora och visst känns det tungt, men vi visade för oss själva att det faktiskt inte är omöjligt att ta poäng från giganterna. Med det troendet gick vi in i nästa duell, en kamp mot Sturm Graz som vi länge ledde, inte fören 93:e minuten så fick dom hål på oss, har nog aldrig varit så arg som i det läget, helt galet vad onödigt mål det var att släppa in. Med segerhungriga spelare i truppen gav vi allt i matchen därefter mot Altach, två snabba mål gjordes och efter det så satsades det allt för endast försvara sig, något vi lyckades med. Men spelglädjen som hade byggts upp revs ner fort, sista matchen för månaden och vi ställdes mot Rapid Wien, ett lag man inte riktigt vet vart man har dom. Ledningen i matchen hade vi två gånger om, men efter det andra målet kändes det som att laget blev mätta och då tog Rapid över helt, utklassningssiffror slutar det med tillslut.


TABELLEN | MÅLKUNG: 3 spelare, 4st | ASSISTKUNG: Weber, 5st | BÄST SNITTBETYG: Hüttenbrenner, 7.06

#14   Marrec

  Reserv

 • Medlem
 • PipPip
 • 59 Inlägg:

Postad 15 December 2014 - 14:43 PM

lite orolig blir man när du ligger så långt ner i tabellen
med en formtopp tror jag du kan klättra lite

#15   Niklas7

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2706 Inlägg:
 • Ort:Uppsala

Postad 15 December 2014 - 18:56 PM

Visa inlägggurkburk skrev:

Senaste updaten är ögongodis!
Tackar gurkburk, tog sin tid men det var det värt.

Visa inläggMarrec skrev:

lite orolig blir man när du ligger så långt ner i tabellen
med en formtopp tror jag du kan klättra lite
Började oerhört dystert, men tack vare taktikbyte så har vi börjat klättra :)
Glory Glory Man United <3 Ryan Giggs<3

#16   Niklas7

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2706 Inlägg:
 • Ort:Uppsala

Postad 17 December 2014 - 01:11 AM

Postad bild
MARS
LIGA 24 | SV GRÖDIG - 3-0 [Wernitznig, Hüttenbrenner. Souquet]
LIGA 25 | SV RIED - 3-3 [Hüttenbrenner, Zulj. Wernitznig]
LIGA 26 | FC ADMIRA WACKER MÖDLING - 1-1 [Souquet]
LIGA 27 | SC WIENER NEUSTADT - 1-0 [Hüttenbrenner]


Vi började med en måstematch mot Grödig och med lag som numer vet hur det känns att vinna så går det bättre. Utklassning slutar det med tillslut och vi är grymt nöjda över vår prestation. Vi följer upp det med att återigen göra tre mål, men till skillnad från förra matchen så släppte vi även in tre bollar vilket gör att vi endast plockar en poäng, men vi ska vara nöjda, vi vände trots allt från underläge 0-3. Admira fortsätter vara lite av ett spöke för oss, egentligen är det i mitt tycke ett lag som vi borde vinna över, men mot dom har vi problem. Sista matchen såg ut att sluta oavgjort, tack vare Hüttenbrenner så gjorde vi matchens enda mål sent i den andra halvleken, nöjdare än nöjd med alla trepoängare som plockas.


APRIL
LIGA 28 | AUSTRIA WIEN - 2-2 [Trdina, Rnic]
LIGA 29 | SCR ALTACH - 2-1 [Trdina x2]
LIGA 30 | FC RED BULL SALZBURG - 2-0 [Trdina x2]
LIGA 31 | SK STURM GRAZ - 1-2 [Hausott]
LIGA 32 | RAPID WIEN - 0-2


Austria Wien är ett topplag och ett av det lag som vi har haft allra svårast mot, i denna match var det vi som tog ledningen två gånger om, men ledningen fick vi bara ha i några enstaka minuter så glädjen fick vara kortvarig. Stort dock med att ta poäng mot dom, inget vi lyckats med tidigare. Altach har fortsatt varit bra men i mötet med oss så var det vi som var storleken större, vi börjar närma oss toppen, men ser sen att i nästa möte att vi ska ställas mot RB Salzburg. Inför matchen mot Salzburg fick vi redo på att dom hade cupspel inom kort och var tvungna att vara sparsamma med sina spelare, så i vårt möte vilades en del och det kan synas i resultatet, även fast dom lirade med en lite sämre elva så är jag nöjd över att vinna. Därefter fick truppen hybris, man trodde sig vara något för att man hade vunnit mot giganterna. Självsäkra och arroganta gick man sedan ut och förlorade mot både Sturm Graz och Rapid Wien, förstnämnda matchen ska vi dock vinna alla dar i veckan med tanke hur dåliga dom har varit under säsongen, dock har dom alltid varit giftiga mot oss.


TABELLEN | MÅLKUNG: Trdina, 9st | ASSISTKUNG: Weber, 6st | BÄST SNITTBETYG: Hüttenbrenner, 7.03

#17   Niklas7

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2706 Inlägg:
 • Ort:Uppsala

Postad 19 December 2014 - 01:14 AM

Postad bild
MAJ
LIGA 33 | SC WIENER NEUSTADT - 4-0 [Trdina x3, Berger]
LIGA 34 | SV RIED - 1-1 [Arnold]
LIGA 35 | SV GRÖDIG - 1-0 [Trdina]
LIGA 36 | FC ADMIRA WACKER MÖDLING - 4-1 [Arnold x4]


Sista månaden är nu färdigspelad och säsongen kan summeras som ganska lyckad tillslut, trots att vi var enormt nära på att få sparken. Anfallarna och speciellt det offensiva spelet har verkligen rykt upp sig, slutar med att vi är tredje bästa lag på att göra mål, vi släpper dock in något mål för mycket. Sista månaden tog vi poäng i varje match, tre vinster på fyra avslutande matcherna är helt okej. Genom att vända och vinna mot Admira Wacker Mödling i sista omgången så lyckades vi faktiskt knipa en 4:e plats i tabellen, det visade sig också ge en europaplats. Vem hade kunnat tro detta i början av säsongen.


TABELLEN | MÅLKUNG: Trdina, 13st | ASSISTKUNG: 2 spelare, 6st | BÄST SNITTBETYG: Hüttenbrenner, 7.03

#18   Niklas7

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2706 Inlägg:
 • Ort:Uppsala

Postad 19 December 2014 - 18:38 PM

Postad bild  TRUPPFOKUS - MÅLVAKTER - 2015/2016
Det har inte skett någon ändring vid denna position, Dobnik stod det flesta matcherna, Kofler fick någon match medan Soldo inte stod en enda match i a-laget, något han bör få göra denna säsong. Det är bra uppsättning av målvakter, ännu trevligare är det att vi har minst två unga herrar till som faktiskt kommer att kunna mäta sig med det tre målvakterna vi nu har uttagna till a-laget.
Dobnik hade det lite svårt till en början men lyfte sig likt laget under andra delen av säsongen. Kan ibland vara katastrofdålig, men glädjande nog så är det ytterst sällan. Kan ibland få för sig att vara bättre vad han är, vilket kan resultera i tabbar.
   mat: 34, insl: 46, hn: 9, ms: 0, snb: 6.76
Kan nog inte vara speciellt nöjd över hur mycket han fick sitta på bänken ifjol. Blev två ligamatcher och där släpptes det in fyra mål, inget större succé för honom alltså. Har nu lag bakom sig som är intresserade att låna honom, kanske vore bra?
   mat: 2, insl: 4, hn: 0, ms: 0, snb: 6.65
Blev mest bara spel i ungdomslaget och reservlaget och än så länge har han inte klagat över speltid vilket känns bra. Men till denna säsong ska han nog vänta sig lite speltid, utvecklingen har faktiskt gått uppåt lite.
   mat: 0, insl: 0, hn: 0, ms: 0


#19   Niklas7

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2706 Inlägg:
 • Ort:Uppsala

Postad 21 December 2014 - 17:57 PM

Postad bild
  TRUPPFOKUS - FÖRSVARARE - 2015/2016
Det startade backar som användes egentligen hela tiden presterade mycket bra, det blev dock osäkert när nya killar kom in, man fick helt enkelt inget lugnt spel och killarna blev mer osäkra. Till denna säsong har jag dock en känsla att det kommer bli mycket bättre, dom som lirat tidigare kommer vara säkra som vanligt, men det som ersätter har nu fått lite kött på benen och bör kunna klara av detta nu.
Var riktigt bra ifjol och gör bra ifrån sig som lagkapten. Blev som enda Wolfsberger-spelare uttagen till årets elva där han var startspelare. Är inte alls förvånad att klubbar har fått upp ögonen för honom, relativt ung är han ju.
   mat: 33, mål: 0, ass: 0, ms: 2, snb: 6.97
I början kändes det som att Palla inte riktigt skulle klara av detta, han kändes som den svaga länken. Men det ändrades och helt plötsligt gick det grymt bra för honom, väldigt delaktig på sin vänsterkant när vi går offensivt.
   mat: 33, mål: 0, ass: 5, ms: 2, snb: 6.84
Var Palla flitig på sin vänsterkant så var Rnic ännu skönare och bättre. Ständigt med ute på sin kant och erbjuder allt hjälp. Lägger väldigt fina svepande inlägg och genom dom blir han ett farligt offensivt vapen.
   mat: 33, mål: 1, ass: 4, ms: 1, snb: 6.95
Kändes som säkerheten själv bredvid Sollbauer på mitten av backlinjen. Drog på sig en skada i slutet av säsongen och det märktes i laget att man saknade honom, backlinjen blev inte alls lika säker. Håller honom högt, svårt att ogilla.
   mat: 30, mål: 1, ass: 1, ms: 1, snb: 6.85
Fick finna sig en plats på bänken, konkurrensen på båda kanterna blev för svåra. Funkar dock bra som en inhoppare men frågan många ställer sig är ifall det kanske är bäst för Dario att hitta en ny klubb. Så går mina tankar åtminstone.
   mat: 13, mål: 0, ass: 2, ms: 0, snb: 6.78
Hade lite svårt att få ett lugn i sitt spel, lite för oerfaren och för lite kött på benen. Men till detta år ska vi nog se bättre resultat från Ritscher. Kanske kan det rent av bli hans år nu, lite utveckling skull inte skada.
   mat: 2, mål: 0, ass: 0, ms: 0, snb: 7.05
Är en av klubbens största talanger och kan mycket väl få lite speltid till denna säsong. Blir för tillfället upplärd av Drescher och det verkar ge resultat på honom. Kan nog bli riktigt fin om det vill sig, man får hoppas.
   mat: 0, mål: 0, ass: 0, ms: 0, snb: 0
Har aldrig varit ett namn som varit nära startelvan eller för den delen a-laget. Men när man nu sitter och ser vilka som faktiskt är närmast så dök Kosche namn upp. Troligtvis blir det ingen speltid för honom, men med som reserv ska han finnas.
   mat: 0, mål: 0, ass: 0, ms: 0, snb: 0
Är i samma situation som Kosche, dock är han något mer av en talang som kan sticka ut i framtiden. Kommer finnas till i ungdom samt reservlaget och får imponera mig från det hållet. Kanske kan få en cupmatch ifall det vill sig.
   mat: 0, mål: 0, ass: 0, ms: 0


#20   Niklas7

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2706 Inlägg:
 • Ort:Uppsala

Postad 22 December 2014 - 03:05 AM

Postad bild  TRUPPFOKUS - MITTFÄLTARE - 2015/2016
Här var ifjol den svåraste positionen att sia om vad som skulle gälla, det spelare man trodde skulle bli reserver blev näst intill dom viktigaste spelarna. Efter att vi bytte taktik så hade vi ett väldigt centralt mittfält, en defensiv sådan i Putsche, två killar i CM-rollen, oftast Hüttenbrenner och Weber. Sist men inte minst så körde vi med en OMC också, Zulj och Jacobo splittrade om den platsen.
Manuel är ju i grunden en högerkantsspringare, det är ju en position som vi inte använder oss av, på så sätt är det lite synd att han är så pass bra där. Men han fungerar också som högerback vilket känns bra, hade varit tråkigt att inte alls kunna använda honom.
   mat: 10, mål: 1, ass: 0, ms: 0, snb: 6.81
Till en början så platsade han inte riktigt och han var inte nöjd över sin situation i laget. Men vid taktikförändringen så ändrades det och Weber gick helt plötsligt och blev viktig för oss. Hade gärna fått vara något yngre.
   mat: 33, mål: 1, ass: 6, ms: 0, snb: 6.77
   PETER ZULJ
   nat: Postad bild, åld: 22, pos: OMC, lands: 1 u21-lag
Började bättre än vad han avslutade får jag medge, han drog på sig en skada i slutet av säsongen och det fick honom att hamna lite mer i obalans. Trots denna skada så kan man konstatera att han gjorde en bra säsong ifjol, han ska vara nöjd.
   mat: 27, mål: 5, ass: 6, ms: 2, snb: 6.81
   JACOBO
   nat: Postad bild, åld: 31, pos: OMV, lands: 0 a-lag
Det har varit upp och ner när det gäller form för Jacobo, ibland kunde han vara helt under isen för att sedan vara fenomenal. Hade faktiskt tänkt mig att han skulle vara vår ledande spelare ifjol, men det klarade han inte av.
   mat: 32, mål: 2, ass: 4, ms: 0, snb: 6.64
Spelade mycket när vi ändrade taktik, inte konstigt då han näst intill är den enda som har DM som sin bestämda roll. Likt Jacobo så blandar han och ger, tyvärr har det varit lite mer åt det negativa hållet. Får gärna göra en bättre säsong nu.
   mat: 30, mål: 0, ass: 0, ms: 0, snb: 6.69
Var från första början tänkt som bänkspelare och inte mycket mer än så. Slutade med att han var den spelare som faktiskt snittade bäst i hela laget. Var säkerheten själv, både med boll och i sitt positionsspel. Är inte alls förvånad att andra har fått upp ögonen för honom.
   mat: 36, mål: 6, ass: 3, ms: 4, snb: 7.03
Var när han anlände en startspelare då vi använde oss av tre MC. Men då vi gick ner på två sen så hade Souquet lite smått svårt att peta Weber och Hüttenbrenner. Har fortfarande en del att utvecklas på, kan mycket väl bli vår bästa spelare.
   mat: 29, mål: 3, ass: 1, ms: 0, snb: 6.89
Har faktiskt används som anfallare mest, då vi inte längre inte spelar med offensiva yttrar så faller han ur lite. Men när det krisar på anfallsfronten så är Wernitznig är godkänd herre att skicka in. Försöker dock nu sälja honom.
   mat: 28, mål: 4, ass: 2, ms: 0, snb: 6.75
Killen som började skadad och var borta halva säsongen ifjol. Har tyvärr tappat en del av den goda talang han en gång besatt. Ses som ett fjärdeval just nu och nog känner jag hellre att plocka in kosing på honom än att ha honom kvar.
   mat: 9, mål: 0, ass: 0, ms: 0, snb: 6.62


1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar