Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM16-SR] Talangutveckling på det skotska höglandet

FM16 Scottish Highlands Talangutveckling Highland Football League Brora Brora Rangers
49 svar till detta ämne

#41   Denki

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2468 Inlägg:
 • Ort:Kalmar
 • Yrke:Lärare
 • Favoritlag:Helsingborg, Wolfsburg, Ravens, Kings

Postad 02 May 2016 - 18:11 PM

Jag vill passa på att först och främst tacka alla som läser och kommenterar min rapport. Jag vill även tacka så hemskt mycket för framröstande av månadens rapport, något som glädjer mig mycket(då det var första gången under mina år här i rapportdelen).

IMMER NUR DU VFL WOLFSBURG


#42   Denki

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2468 Inlägg:
 • Ort:Kalmar
 • Yrke:Lärare
 • Favoritlag:Helsingborg, Wolfsburg, Ravens, Kings

Postad 02 May 2016 - 21:14 PM

Postad bild3.5 LADBROKES LEAGUE 1 NEDFLYTTNINGSKVAL FINAL 2017/2018

MATCH 1 | MATCH 2


I finalserien väntade Berwick som hade slagit ut Leage 1-laget East Fife med sammanlagt 4-1 efter två matcher. Under säsongens gång och som jag berättade om tidigare har vi inte lyckats vinna över Berwick och där tre av våra fyra möten under säsongen har slutat oavgjort. I finalserien hoppades jag därför att vi kunde vända på vår dåliga trend mot dem och samtidigt var det ett måste om vi ville ta klivet upp till League 1 till nästa säsong.

Första mötet hade knappt börjat innan Berwick hade smällt in 0-1 redan i den andra minuten och vi fick jobba från ett underläge direkt. Berwick fortsatte också resten av den första halvleken att dominera, men fler mål blev det inte från deras sidan som tur var. Andra halvlek hade inte heller den varit långvarig innan Berwick återigen hade gjort mål och nu var vi lite i brygga, ett mål till från deras sida och det hade förmodligen varit ganska kört inför returen. Men på nått sätt lyckas vi komma in i matchen lite och i den 61:e minuten efter ett fint inlägg från Rennie fick vi in en reducering genom Dingwall och det var helt plötsligt match igen. Mer händer dock inte och även om vi förlorar ser jag ändå lite positivt inför returen och mycket på grund av att vi fick med oss ett viktigt bortamål.

15 MAJ 2018 | SHIELFIELD PARK, 1238

-FÖRLUST MED 1-2 MOT BERWICK RANGERS


Inför returen på vår hemmaborg valde jag att göra vissa förändringar, en sådan var att jag valde att bänka Urquhart i förmån för Dingwall som under våren hade varit i en makalös form och speciellt nu på slutet. Vi kommer också in i matchen som ett bättre lag än i det första mötet och i den 14:e minuten nickar(ja gissa vem?) Dingwall in 1-0. Mindre än en minut senare hade vi även gjort 2-0 genom mittfältaren Pickles och nu var det i stället Berwick som var underläge och pressade att göra ett mål framåt. Men med ett bollinnehav på mer än 60 % för vår del under stora delar av halvleken fick inte Berwick ha bollen så mycket och vi går in pausvilan med en 2-0 ledning(3-2 sammanlagt). I andra var det Berwick som var det bättre laget och det är väl kanske inte så konstigt heller eftersom det var dem som var pressade att få in ett mål. Men trots flera lägen lyckades vi stå emot och andra halvlek slutar mållös.

Brora vinner därmed finalen mot Berwick med sammanlagda 3-2. Vi hade gjort det osannolika denna säsong och blivit uppflyttade från League 2 redan som nykomlingar och nästa säsong skulle Brora Rangers spela i League 1.

19 MAJ 2018 | DUDGEON PARK, 832
-VINST MED 2-0 MOT BERWICK RANGERS


Detta inlägg har redigerats av Denki: 02 May 2016 - 21:18 PM

IMMER NUR DU VFL WOLFSBURG


#43   Ragnar

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2747 Inlägg:

Postad 03 May 2016 - 16:00 PM

Stort grattis, både till uppflyttningen och till årets rapport. Väl värd all framgång!

#44   Denki

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2468 Inlägg:
 • Ort:Kalmar
 • Yrke:Lärare
 • Favoritlag:Helsingborg, Wolfsburg, Ravens, Kings

Postad 03 May 2016 - 18:53 PM

Visa inläggRagnar skrev:

Stort grattis, både till uppflyttningen och till årets rapport. Väl värd all framgång!

Tack Ragnar, det värmer verkligen att höra! Uppflyttningen var oväntad men oerhört måste jag säga... får se hur vi klara av League 1 nästa säsong, men det ska nog gå bra och bara vi klarar oss kvar så är jag nöjd.

IMMER NUR DU VFL WOLFSBURG


#45   Denki

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2468 Inlägg:
 • Ort:Kalmar
 • Yrke:Lärare
 • Favoritlag:Helsingborg, Wolfsburg, Ravens, Kings

Postad 04 May 2016 - 21:46 PM

Postad bild
3.6 SUMMERING AV SÄSONGEN & SPELARPRESTATIONER 2017/2018

TRUPPSTATISTIK (för den som vill ha screens på någon spelare är det bara att fråga)


Vi var nykomlingar och inför säsongen var vi tippade att hamna åtta av tio lag i League 2. Mina förväntningar var heller inte jätte höga och på ett sätt hade jag varit nöjd bara vi hade klarat oss kvar, men samtidigt så vill man ändå klättra så fort som möjligt i ligasystemet så förhoppningarna att vi ändå kunde skrälla lite fanns där i bakhuvudet det med.

Vi skulle dock överraska alla med vår kontringsfotboll och vi slogs i toppen av tabellen under hela säsongen.Vi tar även flest segrar av alla lag och även om vi faller på målsnöret angående förstaplatsen så var jag nöjd med hur vi hade spelat under säsongen. I och med vår andraplats så var vi ju också färdiga för playoff. Först ut väntade Annan Athletic i semifinal. Vi hade inte haft svårt med dem under säsongen och vi fick det heller inte under denna matchserie och vi vinner komfortabelt med sammanlagt 5-0(2-0, 3-0) efter två möten och var klara för final och det här mot Berwick som i sin tur hade slagit East Fife från League 1 i sin semifinal. Finalen blev lite tightare och jämnare och efter ha förlorat första mötet med 1-2 var vi lite i brygga inför returen. Men vi vände på steken i det andra mötet och vinner med 2-0 och Brora var klara för League 1 till nästa säsong.

SPELARPRESTATIONER UNDER SÄSONGEN


Vi börjar som senast, först med målvakterna och under den här säsongen har vi haft två stabila sådana. Mathieson är vår etta i mål och kommer förmodligen vara det nästa säsong också (och stå majoriteten av matcherna) men det känns bra att vi har McMillan där bakom som alltid gör det bra när han får spela och den här säsongen blev det ändå 13 matcher(är ohotad i cupspelet, men fick även spela en del matcher i ligan).

I försvaret har det blivit en del rotation och speciellt bland mina mittbackar. Porritt var som sagt skadad under stora delar av hösten och i stället var det andra spelare som fick kliva fram. Grant var redan given jämte honom turades Skinner och Willamsson om att få spela(gjorde oftast ett stabilt jobb, men kanske inte mer än så). När väl Porritt kom tillbaka, ja då var Grant näste spelare på tur att bli skadad såklart. Först en armfraktur(borta 4 veckor) och sedan så bryter han även benet och blev borta resten av säsongen. Vi klarade oss igenom säsongen trots det här men till nästa säsongen hoppas jag att jag kan få spela med ett litet mer givet kontinuerligt mittbackslås. Ute till höger var Cheyne given som vanligt och där han dessutom var en av våra bästa spelare under säsongens gång med ett snittbetyg på 7.39(bara en spelare i truppen hade högre) och där han spelade fram till sex mål och blev utsedd till matchens lirare fem gånger. För vår andra högerback Aitken har det därför inte varit så roligt och där han knappt har fått spela något och eftersom även hans utveckling har dalat lite så valde jag även under säsongens gång att flytta ner Howarth från mittfältet när jag valde att vila Cheyne i vissa matcher. Till vänster hittade vi för det mesta Hull och eftersom jag valde att spela Willamsson(som utförde mest tacklingar i ligan) som mittback blev den förstnämnde relativt ohotad med sitt imponerande och stabila spel. Det tråkiga är att han sitter på ett utgående kontrakt och där han har vägrat att skriva på nytt. Vi får se vad som händer efter säsongen, men det troliga är han kommer att lämna när hans kontrakt går ut. På vänsterkanten hade vi vår egna produkt Lawrie men för honom blev det aldrig så mycket spel i a-laget(desto mer blev det i U20-laget).

På mittfältet spelade lagkaptenen Greig flest matcher från start(räknar man inhopp så spelade Cheyne flest med 37 starter och fyra inhopp). Statistikmässigt gjorde Greig också en mycket fin säsong hos oss med sina sju mål, tio assist och där han hade ett snittbetyg på 7.38. En spelare som dock var lite bättre än alla i truppen den här säsongen var ändå Rennie som med sitt kreativa spel ute på kanten hade det högsta snittbetyget i truppen, vann assistligan(13 framspelningar) och blev tvåa i den interna skytteligan med sina 11 fullträffar. Vilken säsong han gör säger jag bara. Men då han under hela säsongen likt Hull i försvaret vägrat att skriva nytt kontrakt(på grund av han ansåg att vi inte hade tillräcklig med kvaliativa spelare i truppen) så finns risken att han lämnar under sommaren, vilket hade varit fruktansvärt tråkigt efter den här säsongen han har gjort hos oss. För Howarth blev det även en del spel för, men det som inhoppare och möjligtvis att han spelade mer matcher i försvaret som högerback i slutändan. Defensivt på mittfältet spelade Morrison de flesta matcherna, men bakom fick vår egna talang Calder mycket förtroende från min sida (med både matchen från start och inhopp) och under en period så bänkade han faktiskt Morrison. Centralt gör Pickles det bara bättre och bättre och den här säsongen var given på mittfältet(hade även ett av de högre snittbetygen i laget och gjorde fem mål och fyra assist). Bredvid honom blev det desto mer rotationsspel mellan vissa spelare och bland dessa var det framförallt inlånade Allan, Duncan och C. MacLean som fick spela under säsongen. För Laing, Graham och M. MacLean blev det inte så många matcher och som det ser ut nu kommer de två sistnämnda förmodligen att lämna under sommaren, men där Laing blir kvar som reserv.

Urquhart gör inte en lika bra säsong som han gjorde förra, men vinner ändå den interna skytteligan med sina tolv fullträffar. Under våren blev han dock stundtals bänkad i förmån för Dingwall som imponerande stort mot slutet och under de 15 matcher han fick spela(inhopp inräknat) så gjorde han tio mål för oss. För Formartine som han spelade för tidigare hade han dessutom gjort nio mål, så under hela säsongen så gjorde han 19 mål. Maclean gjorde det stabilt som vanligt och under de 19 matcher han fick spela så gjorde han sex mål, vilket får ses som helt okej. Eftersom han inte är ifrån det skotska höglandet, så funderar jag på att släppa honom från klubben i sommar, men inget är bestämt ännu. För Small blir det förhoppningsvis lite fler chanser nästa säsong, för den här säsongen fick han sammanlagt bara spela fyra matcher.

IMMER NUR DU VFL WOLFSBURG


#46   Denki

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2468 Inlägg:
 • Ort:Kalmar
 • Yrke:Lärare
 • Favoritlag:Helsingborg, Wolfsburg, Ravens, Kings

Postad 07 May 2016 - 18:41 PM

Postad bild
3.7 SILLY SEASON 2018/2019


FÖRSTÄRKNINGAR


Fjärde sommaren för mig i klubben och som vanligt blev det några förstärkningar till truppen samtidigt som några spelare fick lämna. Rennie berättade jag om tidigare att han hade ett utgående kontrakt och eftersom han inte ville skriva på nytt kontrakt lämnade han klubben. Dock så var det inte slut här och jag när han hade lämnat på fri transfer så prövade jag att ge honom ett kontrakt, vilket han nu accepterade och han skrev återigen på för vår klubb, men på något konstigt vis blir han inte klar för oss förrän under januarifönstret. Mittfältaren Allan som var inlånad under förra säsongen kommer även spela för oss under den här säsongen, då jag valde att förlänga hans lån.

Det första nyförvärvet som gjordes under sommaren var den 21- åriga centrala mittfältaren Struan McArthur som anlände gratis från Inverurie Locos(som spelar i Highland Football League). Hans styrkor är helt klart hans bollkänsla och sitt säkra passningsspel och då han ska spela på det centrala mittfältet så kan det vara något bra att bemästra i mina ögon. Han är även en beslutsam lagspelare med hög arbetskapacitet och även om han inte kommer bli startspelare direkt så kommer han att bli viktig för oss det tror jag. Den andra spelaren jag valde att ta in var den 17- åriga yttern Calum McLaughlin. Han är i dagsläget ingen spelare för startelvan, men med rätt utveckling hos kan han bli en bra spelare i framtiden och under den här säsongen får han nöja sig med att det bara blir lite matcher här och var.

Efter har haft lite strul med mitt försvar under förra säsongen med skador och liknande så valde jag även att ta in en extra mittback och det var en spelare jag har haft koll på under en tid, förra året missade vi vår chans, men i år lyckades vi få in 18- åriga Steve Halsman på lån från Inverness CT och vi hade förstärkt vårt försvar den här säsongen med en mycket bra mittback. En ytterligare förstärkning hittade vi i Alisdair Stark, en snabb vänsterback som anländer gratis från Inverurie Locos. Eftersom vi förlorade Hull när dennes kontrakt gick ut så kommer Stark kliva om som vår startspelare på den positionen.

En spelare valde jag även att flytta upp från U20-laget och det här var den 18- åriga vänsteryttermittfältaren Scott Cowie som kom upp från akademin under första säsongen.

(NATIONALITET, FÖDELSESTAD I DET SKOTSKA HÖGLANDET, NAMN, POSITION, ÅLDER, SUMMA, TIDIGARE KLUBB)

SKOTSK

INVERNESS | STRUAN MCARTHUR

-CENTRALMITTFÄLTARE, 21 ÅR, 0 KR, INVERURIE LOCOS


SKOTSK

INVERNESS | CALUM MCLAUGHLIN

-VÄNSTERMITTFÄLTARE, 17 ÅR, 0 KR, CLACHNACUDDIN


SKOTSK

INVERNESS | STEVEN HALSMAN

-MITTBACK, 18 ÅR, LÅN, INVERNESS CT


SKOTSK

INVERNESS | ALISDAIR STARK

- VÄNSTERBACK, 20 ÅR, 0 KR, INVERURIE LOCOS


FÖRSÄLJNINGAR


Det var som sagt också några som lämnade klubben under januari. Graham har egentligen bara varit bra under en säsong och det var under mitt första år som tränare. När hans kontrakt nu gick ut fick han lämna. Hull ville jag egentligen ha kvar, men eftersom han vägrade att skriva på nytt kontrakt, var det inte så mycket att göra åt saken dock. För Magennis blev det aldrig så mycket spel och efter endast en säsong lämnade han klubben på fri transfer. Slutligen så valde jag att släppa MacLean på fri transfer och det för att han helt enkelt inte är tillräckligt bra.


(NATIONALITET, NAMN, SUMMA, TIDIGARE KLUBB)
SKOTSK
SCOTT GRAHAM
-0 KR, FRI TRANSFER

SKOTSK
KANE HULL
-0 KR, FRI TRANSFER

SKOTSK
GRAHAM MAGENNIS
-0 KR, FRI TRANSFER

SKOTSK
MARTIN MACLEAN
-0 KR, FRI TRANSFER

SKOTSK
STEPHEN RENNIE
-0 KR, FRI TRANSFER


IMMER NUR DU VFL WOLFSBURG


#47   Denki

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2468 Inlägg:
 • Ort:Kalmar
 • Yrke:Lärare
 • Favoritlag:Helsingborg, Wolfsburg, Ravens, Kings

Postad 11 May 2016 - 16:26 PM

Postad bild
3.8 TRUPPEN 2018/2019

TAKTIK | MEDIATIPSMÅLVAKTER 2 SPELARE (VARAV 1 ÄR FRÅN DET SKOTSKA HÖGLANDET)


Det är inga konstigheter här inte och även om mina två målvakter i stort sig är lika bra(och där möjligtvis McMillan har lite högre potential) så håller jag fortfarande Mathieson som ohotad etta även den här säsongen. McMillan gör det dock bra när han få spela och trots att det inte blir allt för mycket matcher under en säsong, så klagar han sällan.

(NATIONALITET, FÖDELSESTAD I DET SKOTSKA HÖGLANDET, NAMN, ÅLDER, SÄSONGER I KLUBBEN, VÄRDE)

SKOTSK

INVERNESS | SCOTT MATHIESON

-24 ÅR, 4:E SÄSONGEN, 52 500 KR


SKOTSK

MARK MCMILLAN

-19 ÅR, 3:E SÄSONGEN, 42 000 KRFÖRSVARARE 9 SPELARE (VARAV 6 ÄR FRÅN DET SKOTSKA HÖGLANDET)


Den här säsongen, om de håller sig så skadefria, så är Porritt och Grant de som kommer att starta som mina två mittbackar. Inlånade Halsman är dock inte långt ifrån och skulle inte någon av de två förstnämnda prestera så kommer jag inte tveka att i stället köra med Halsman. Fjärdeval hittar vi i Skinner och även om han inte kommer att få spela så mycket, som det känns nu, så är han en helt okej spelare. Ute på kanterna är det inte så mycket snack. Cheyne startar som vanligt till höger och Stark ersätter Hull på vänsterkanten. Där bakom finns Willamsson, Lawrie och Aitken, men dessa lär inte få så många matcher under säsongen, om inte både Cheyne och Stark blir skadade det vill säga.

SKOTSK

LEWIS GRANT

-20 ÅR, 4:E SÄSONGEN, 52 500 KR


SKOTSK

INVERNESS | ALISDAIR STARK

-20 ÅR, 1:A SÄSONGEN, 38 000 KR


SKOTSK

ADAM PORRITT

-24 ÅR, 5:E SÄSONGEN, 55 000 KR


SKOTSK

BRORA | DAVID LAWRIE

-18 ÅR, 4:E SÄSONGEN, 6 250 KR


SKOTSK

INVERNESS | COLIN WILLIAMSSON

-28 ÅR, 5:E SÄSONGEN, 52 500 KR


SKOTSK

INVERNESS | STEVEN HALSMAN

-18 ÅR, 1:A SÄSONGEN, LÅN


SKOTSK

INVERNESS | JAY CHEYNE

-23 ÅR, 4:E SÄSONGEN, 75 000 KR


SKOTSK

INVERNESS | ANDREW SKINNER

-24 ÅR, 3:E SÄSONGEN, 50 000 KR


SKOTSK

ROSS AITKEN

-21 ÅR, 4:E SÄSONGEN, 12 000 KRMITTFÄLTARE 12 SPELARE (VARAV 10 ÄR FRÅN DET SKOTSKA HÖGLANDET)


Vi har många spelare på mittfältet, men samtidigt är det det något som behövs när vi som sagt fortfarande spelar med fem spelare på mitten. Defensivt kommer som vanligt Morrison att starta och är en spelare som bara bli stabilare för varje säsong. Backup hittar vi i vår egna talang Calder och efter hans lilla genombrott i startelvan förra året, kan han vänta sig att få bra med chanser även i år. Laing finns som tredjeval, men lär endast få spela om de andra två går sönder. Under de senaste säsongerna har det oftast varit en plats på det centrala mittfältet som varit säker, medan den andra platsen har flera spelare slagits om. Det är likadant i år. Pickles är given som vår ena centrala mittfältare men där det är desto mer jämnt om vem som ska spela på den andra platsen. C. MacLean, Duncan och inlånade Allan gjorde alla det bra förgående säsong och när vi nu även har McArthur blir det knappast enklare att välja vem som får spela bredvid Pickles. Under hösten kommer det därför bli en del rotation mellan spelarna och där formen i slutändan kommer att avgöra vem som spela mest. Ute på kanterna är det relativt klart vilka jag kommer att spela med. Vi har ingen Rennie innan januari och därför kommer jag flytta lagkaptenen Greig till hans kant där jag inledningsvis startar med Howarth till höger. Greig är dock skadad till en början och som ersättare kommer jag att flytta ner Urquhart från anfallet. Visserligen finns den uppflyttade talangen Cowie och nyförvärvet McLaughlin tillgängliga, och även om de är intressanta spelare för framtiden, speciellt den sistnämnde, så håller de inte riktigt för startelvan just nu(de kommer få sina chanser under säsongen, men inte mer än så kanske).

SKOTSK

INVERNESS | ANDREW GREIG

-25 ÅR, 8:E SÄSONGEN, 137 000 KR


SKOTSK

INVERNESS | GAVIN MORRISON

-28 ÅR, 6:E SÄSONGEN, 100 000 KR


SKOTSK

JOHN PICKLES

-24 ÅR, 4:E SÄSONGEN, 62 500 KR


SKOTSK

BRORA | SCOTT COWIE

-18 ÅR, 4:E SÄSONGEN, 6 750 KR


SKOTSK

INVERNESS | CEIRAN MACLEAN

-23 ÅR, 2:A SÄSONGEN, 80 000 KR


SKOTSK

THURSO | MARTIN LAING

-24 ÅR, 3:E SÄSONGEN, 37 000 KR


SKOTSK

ANDREW DUNCAN

-18 ÅR, 4:E SÄSONGEN, 62 500 KR


SKOTSK

INVERNESS | STRUAN MCARTHUR

-21 ÅR, 1:A SÄSONGEN, 6 250 KR


SKOTSK

INVERNESS | JOHN ALLAN

-18 ÅR, 2:A SÄSONGEN, LÅN

SKOTSK

INVERNESS | CALUM HOWARTH

-23 ÅR, 2:A SÄSONGEN, 39 000 KR


SKOTSK

INVERNESS | CALUM MCLAUGHLIN

-17 ÅR, 1:A SÄSONGEN, 6 750 KR

SKOTSK

BRORA | ANDY CALDER

-18 ÅR, 4:E SÄSONGEN, 50 000 KRANFALLARE 4 SPELARE (VARAV 3 ÄR FRÅN DET SKOTSKA HÖGLANDET)


Efter Dingwalls ankomst i januari så har det blivit lite svårare att välja vem som blir vår ende anfallare. Men eftersom Urquhart kommer att ersätta Greig på mittfältet tills han är tillbaka, så blir Dingwall den som kommer att starta som vår anfallare inledningsvis under hösten(vem som det blir sedan, får formen helt enkelt avgöra).MacLean försökte jag sälja under sommaren, men ingen klubb var intresserad och tillsammans med Small slåss han under den här säsongen om vem ska vara vårt tredje alternativ(tvåa bakom Dingwall under hösten).

SKOTSK

GRANTOWN-ON-SPEY | KIERAN SMALL

-18 ÅR, 2:A SÄSONGEN, 6 750 KR


SKOTSK

COLIN MACLEAN

-22 ÅR, 4:E SÄSONGEN, 38 000 KR


SKOTSK

INVERNESS | SAM URQUHART

-27 ÅR, 4:E SÄSONGEN, 75 000 KR

SKOTSK

INVERNESS | RUSSEL DINGWALL

-21 ÅR, 2:A SÄSONGEN, 115 000 KR


Detta inlägg har redigerats av Denki: 11 May 2016 - 16:28 PM

IMMER NUR DU VFL WOLFSBURG


#48   Denki

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2468 Inlägg:
 • Ort:Kalmar
 • Yrke:Lärare
 • Favoritlag:Helsingborg, Wolfsburg, Ravens, Kings

Postad 14 May 2016 - 18:30 PM

Postad bild
3.9 HÖSTEN 2018/2019

EKONOMI | TRUPPSTATISTIK | MATCHER


LADBROKES LEAGUE 16/10 - 21 8 5 8 -2 29P - SPELARSTATISTIKLAGSTATISTIK


Det verkar som det inte spelar någon roll vilken serie vi spelar i och som nykomlingar(och där vi i inför säsongen var tippade att hamna sist) i League 1 har vi fortsatt att överraska de flesta. I tabellen är vi bra med och efter ha spelat de tjugoen inledande matcherna så ligger vi på en godkänd sjätteplats med tjugonio poäng(samma poäng som femman Ayr och samt endast två poäng bakom Elgin City, som ligger på sista playoffplatsen). Det ska även sägas att vi har det bästa bollinnehavet samt flest lyckade passningar i ligan.

Jag kan knappast klaga över mitt lags prestationer under säsongens gång än så länge, men samtidigt hade vi kunnat varit ännu längre upp i tabellen om vi inte bara hade hamnat i den svackan på slutet, där vi avslutade hösten med att endast ta två poäng på de sista sex matcherna i ligan.

SCOTTISH CUPUTSLAGNA I DEN 3:E OMGÅNGEN – SPELARSTATISTIK


Dumbarton spelar i Champinship var helt klart favoriter i vårt möte dem dem i den tredje omgången av den skotska cupen. Så var det på pappret men annat blev det ute på plan i alla fall inledningsvis och efter sex minuter spelade hade vi en 2-0 ledning. Roligare än så skulle vi dock inte få och på åtta minuter, från den 29:e till den 37:e minuten vänder Dumbarton sitt underläge till en 2-3 ledning. Den andra halvlek blev lite lugnare och efter ett självmål från deras sida kvitterar vi i slutet av matchen och vi hade spelat fram ett omspel mot Champinship-laget. I detta omspel var det inte så mycket hänga i julgranen från vår sida och efter total dominans från Dumbarton vinner de rättvist med hela 0-4 och vi hade åkt ut från den skotska cupen.

SCOTTISH LEAGUE CUPUTSLAGNA I DEN 1:A OMGÅNGEN – SPELARSTATISTIK


I den skotska ligacupen blev det respass direkt och det här mot Cowdenbeath med 1-3 i den första omgången.

CHALLENGE CUP - UTSLAGNA I DEN 2:A OMGÅNGEN – SPELARSTATISTIK


Här gick vi alla fall vidare till den andra omgången men blev där utslagna mot återigen ett Champinship-lag. Den här gången var det Inverness CT som var för starka(de vann dock bara med 1-2). I den första omgången hade vi slagit ut vår seriekonkurrent Dunfermline.

Detta inlägg har redigerats av Denki: 14 May 2016 - 18:32 PM

IMMER NUR DU VFL WOLFSBURG


#49   Denki

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2468 Inlägg:
 • Ort:Kalmar
 • Yrke:Lärare
 • Favoritlag:Helsingborg, Wolfsburg, Ravens, Kings

Postad 17 May 2016 - 18:59 PM

Postad bild
VINTERTRANSFERS 2018/2019


Det blev ett lugnt transferfönster för vår del och den enda spelare som anlände under januari var yttermittfältaren Rennie, som återigen är en Brora-spelare efter ha lämnat klubben under sommaren på fri transfer. Han ville inte skriva nytt kontrakt under förra säsongen, men efter att hans kontrakt hade gått ut och han hade lämnat klubben, så gick det tydligen bra att skriva kontrakt igen. Eftersom han är en av de bästa spelarna från det skotska höglandet för tillfället så kunde jag inte bara släppa honom och jag kan bara hoppas att han vill stanna lite längre i klubben den här gången.

FÖRSTÄRKNINGAR


NATIONALITET, FÖDELSESTAD I DET SKOTSKA HÖGLANDET, NAMN, POSITION, ÅLDER, SUMMA, TIDIGARE KLUBB)

SKOTSK

INVERNESS | STEPHEN RENNIE

-VÄNSTERMITTFÄLTARE, 21 ÅR, 0 KR, FRI TRANSFER


FÖRSÄLJNINGAR


Under januari valde jag även att låna ut fyra spelare. Calum McLaughlin och Scott Cowie från A-laget och sedan två spelare från vårt ungdomslag. Slutligen så släpptes Brian Clark på fri transfer

(NATIONALITET, NAMN, SUMMA, TIDIGARE KLUBB)

SKOTSK

BRIAN CLARK

-0 KR, FRI TRANSFER


SKOTSK

CALUM MCLAUGHLIN

-LÅN, FAULDHOUSE UNITED


SKOTSK

SCOTT COWIE

- LÅN, BEITH


SKOTSK

WILLIE MACADIE

-LÅN, HERMES

SKOTSK

MARTIN MACKENZIE

-LÅN, HERMES


IMMER NUR DU VFL WOLFSBURG


#50   micke122

  Rapportmod

 • Moderator
 • 4623 Inlägg:
 • Ort:Falkenberg
 • Yrke:Studerande
 • Favoritlag:Falkenbergs FF

Postad 26 February 2017 - 16:08 PM

Automatiskt meddelande


Detta inlägg har flyttats från "Rapporter" till "Himmelriket".
FMS-mästare i fotbollskunskap 2015.

1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar