Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

EAM 4.0 - Nyheter & mycket mer

4 svar till detta ämne

#1   Alex Grecco

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1965 Inlägg:
 • Favoritlag:Manchester United, Panathinaikos

Postad 15 April 2016 - 22:10 PM

Postad bild

Diskussionstråden

Regler & Info

Statistik & spelschemaHär kommer alla nyheter släppas, kan vara allt från himmel till jord. Det är ENDAST jag och Elfsborg som får göra inlägg här då detta kommer bli lite info, kan vara trupputtagningar, nyheter, tippning, intervjuer osv.

Landslagen i rangordning här nedan:
Brasilien
Argentina
Uruguay
Colombia
Chile
Ecuador
Paraguay
Peru
Venezuela
Bolivia

Liga nivåer
Nivå 1. Bolivia, Venezuela, Peru, Qatar, Saudiarabien,
Nivå 2. Paraguay, Ecuador, Colombia, Chile, Uruguay, Sverige, Danmark, Norge, Polen, Kina,
Nivå 3. Brasilien, Argentina, Mexiko, Kroatien, Schweiz, Tjeckien, Ukraina, Belgien, Grekland
Nivå 4. Ryssland, Portugal, Turkiet, Holland
Nivå 5. Spanien, England, Italien, Tyskland, FrankrikeDetta inlägg har redigerats av Alex Grecco: 15 April 2016 - 22:13 PM


#2   Alex Grecco

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1965 Inlägg:
 • Favoritlag:Manchester United, Panathinaikos

Postad 15 April 2016 - 23:14 PM

Tankar kring min tippning
1. Argentina
2. Brasilien
3. Uruguay
4. Colombia
5. Chile
6. Paraguay
7. Peru
8. Ecuador
9. Venezuela
10. Bolivia


Brasilien är på pappret snäppet bättre. Brasilien har även kanske världens bästa fotbollsspelare just nu som till vardags håller hus i Real Madrid. Meydar är hans namn, lägg märke till det, han lär ni se i flera säsonger framöver då han endast är 24 år. Är teknisk och väldigt kvick, älskar att utmana och lär göra en hel del poäng som yttermittfältare. Trots att dem har kanske världens bästa fotbollsspelare värderar jag Argentina högre. Dem känns mer kompletta och har ingen spelare som riktigt sticker ut. José Esteban, 33 år bör ni hålla ett öga på. Den mannen lär sätta er på prov ett x antal gånger innan han lägger av med fotbollen. Ses fortfarande som en av dem bästa fotbollsspelarna trots att han haft en väldigt lång karriär hittills. Trappade inför denna säsongen ner en nivå och gick tillbaks till sin moderklubb Boca Juniors, lär dock göra 2-3 säsonger till i Argentinas landslag. Kommer bidra med mycket som lagets kapten dessutom.

Sedan placerar jag Uruguay på en 3 plats med tanke på att Uruguay brukar ta sig långt i turneringar. Har tidigare slagit Brasilien och Argentina i större sammanhang och jag ser ingen anledning till att dem inte skulle kunna skrälla nu. Ett frågetecken finns dock, det är Kakidaniel som är rätt oerfaren såhär långt tror jag kommer göra ett strålande jobb. Har en rätt fin trupp med 2 stora stjärnor. Palacios, 29 år och Garcia, 24 år. Båda lirar i världstoppen, i respektive Fiorentina och Dortmund och lär bidra med mycket framåt. Palacios är oerhört kylig och har en fin speed i fötterna. Garcia har en fot som är guld värd, lär kunna stå för många assist om Kakidaniel får igång honom.

Colombia känns rätt heta måste jag säga, Henric1998 har antagit utmaningen att leda Colombia mot en plats i VM 2018. Det är huvudfokuset antar jag då man fortfarande inte har kraften nog att utmana Brasilien eller Argentina. Möjligtvis om man skräller, men då måste Henke redan nu samla truppen och visa sina taktiska kunskaper. Har en spännande trupp, lagets kanske största ungdom, J.Lasso som i vanliga fall håller till sig i Ajax ser mycket positivt inför sin tid i landslaget. Han hoppas på mycket speltid framöver. Annars ser vi Pulido, 34 år och kan komma att göra sin sista säsong i landslaget innan han lägger skorna på hyllan. Spelar fortfarande på en hög nivå, i Cordoba som han spelat för dem senaste 10 säsongerna. Ryktas återvända hem nästa sommar.

På en 5 plats landar Chile. Micke122 behöver bevisa mycket för att lyckas skrälla och nå VM utan att behöva spela playoff. Tidigare har vi märkt att Micke är mycket klok och tar aldrig snabba beslut vilket borde vara en väldigt bra egenskap när man ska leda ett landslag. Truppen ser lovande ut, vi ser 2 talangfulla spelare på mitten. Den 17 årige Magalhaes och den 20 årige Osorio. Magalhaes spås kunna bli en världsklass spelare med rätt utveckling och med viktig speltid. Osorio däremot bör vara given, den löpvillige mittfältaren som i vardagen lirar i Olympiakos ser ljust på framtiden. "Detta är en otroligt bra chans för både mig och för laget att visa vad vi går för i och med tränarbytet."

plats 6 har vi Paraguay. Dem har lite av varje, en förbundskapten som jag tror kommer kunna ta Paraguay mot nya höjder. Trots att laget inte är jättebra tror jag ändå man kan knipa en 6 plats. Det gäller att Yayakolo samlar fokus nu med killarna, dem måste börja kämpa för varandra. Det är prio ett. Lagets bäste spelare, Bassio, 27 år berättade igår för oss att han tror på succé redan från start. Bassio är en anfallare försvararna helst inte stöter på, har en förmåga att alltid löpa rätt trots att han inte är så snabb. Är en avslutare av världsklass.

7 plats tror jag Peru kommer placera sig. Denki känns som en spännande förbundskapten, har inte sett hans förmågor än men magkänslan säger att detta kan gå helt okej. Tror han får vänta sig svårigheter nu dem första säsongerna, det gäller att han tänker smart och har tur med sig nu ifall han ska ha en chans att utveckla Peru till en ny nivå. Julian Campos, 24 år har valt att ställa upp på en intervju. Han lirar i Marseille till vardags och är sedan barnsben uppväxt i Frankrike. Dock var hans pappa peruansk och valet var relativt självklart. Hans förmåga att alltid placera bollen är en fröjd att se, han är kvick och lär kunna erbjuda Denki mycket hjälp mot dem större lagen.

8 plats tippar jag Ecuador. Trots att jag tror Yngvesson har allt vad som krävs för att lyckas. Han visade i Djibouti att han kunde utveckla egna produkter och värvade aldrig in några. Detta tror jag han har en fördel med nu när det är landslag. Ecuador lägger allt ansvar på att Yngve är rätt man att leda dem mot framgång. Tillsammans med sig har han kanske en av Sydamerikas mest lovande talanger. 17 år är han och heter Fienta, ni bör lägga det namnet på minnet. Hans teknik är helt otrolig i och med att han valde utomhusfotbollen istället för Futsal som han var mycket lovande i. Sedan finns Santamaria som man inte ska glömma bort. Lirar i Arsenal trots att han är 33 år gammal. Lär dock inte bli en spelare som Yngve kommer bygga laget kring.

9 plats tror jag Venezuela placerar sig. Laget har inga direkta stjärnor och det finns inte mycket att glädjas åt. Moyoxo har däremot länge sagt att han ville ha en utmaning och här har han den. Frågan är, kommer Moyo satsa ungt eller rutinerat? I truppen ser vi dock lagets anfallsstjärna Falcón. Är endast 25 bast och anses redan nu vara Venezuelas bästa spelare. Spelare vanligtvis i Santos där han stänker in mål. Förhoppningsvis kan han hjälpa Moyo att lyckas nå en 8 plats och lyckas nå en playoff plats.

Sist men minst har vi Weiners Bolivia. Ingen förväntar sig att dem ska ta sig vidare eller ens nå en 9 plats. Dem ska inte känna någon press då dem inte håller. Men vi har sett Weiners kunskaper och jag tror Bolivia kan bli ett landslag som kommer klättra inom en snar framtid. Enligt många experter lär Weiner satsa ungt likt han gjorde med AJ Jago i Djibouti. Gallegos som är lagets största stjärna har gått ut och sagt att han är orolig efter att ha sett Weiners facit. Han älskar att satsa ungt och Gallegos lär inte finnas med på världskartan på den fronten.


#3   Alex Grecco

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1965 Inlägg:
 • Favoritlag:Manchester United, Panathinaikos

Postad 17 April 2016 - 16:48 PM

Intervju med Yayakolo

Hur känns det att få agera som deltagare istället för "spelledare" denna gången?

Ovant men bra, ska bli kul att få delta själv och har fullt förtroende för de nya "spelledarna" och tror att de kommer göra ett bra jobb.


Vad är ditt mål med Paraguay?

Målet är att ta tillbaka landet till de stora arenorna, att kontinuerligt avancera till VM och göra bra ifrån sig i Copa. Att bygga en stabil grund att stå på för landet.

Hur ser truppen ut? Är den som du förväntat dig?

Truppen är en salig blandning av allt möjligt. Spännande spelare i spännande lag varvat med rätt ocharmiga egenskaper. Vi får se hur långt det räcker men det gäller att arbeta hårt för att hitta ett fint go i truppen.

Vilka målsättningar har du satt upp i VM-kvalet?

I första VM-kvalet så har jag inte så stora förväntningar. Vi vill såklart minst nå play-off och inte sluta bland de två sämsta. Jag ser det här som en lärningsperiod. Att lära känna truppen samt de andra tränarna.

Vilket landslag tror du kommer gå segrande ur kvalet?

Brasilien och Argentina kommer göra upp om detta, ett kval på 18 matcher är det svårt att rubba dom stora favoriterna. Även om Colombia och Uruguay har närmat sig de senaste åren. Jag tror Argentina tar hem det.

Vem fruktar du mest av alla tränare förutom dig själv? Vem är skickligast enligt dig?

Just nu lägger jag inte så stor vikt i det utan det kommer visa sig ganska tydligt under kvalet. Vem lyckas utmanövrera sina kollegor bäst? Det är det allt handlar om.


#4   Alex Grecco

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1965 Inlägg:
 • Favoritlag:Manchester United, Panathinaikos

Postad 17 April 2016 - 21:26 PM

Har Venezuela vad som krävs?

Det var en show på läktaren idag när Venezuela lyckades skrälla mot Chile i en träningsmatch. Det sägs att båda luftade sina stjärnor men frågan är, hade Venezuela lyckats ändå? Hur som helst såg det väldigt bra ut för Moyos del då man tippas hamna i botten och att slå en fotbollsnation som Chile måste anses som härligt. Det var lagets anfallsstjärna som skulle komma att sänka Chile, Falcón som kan bli mycket viktig ifall Venezuela ska lyckas i kvalet. Men frågan är nu, har Venezuela vad som krävs för att skrälla mot Uruguay också på onsdag för att få med sig en bra form i premiären mot Ecuador.

Brasilien mot Argentina var dock den stora matchen som skulle sno åt sig allt fokus. Brasilien höll inte och det är frågan hur förbundet reagerar efter en 1-3 förlust mot Argentina. Brasiliens världsstjärna Meydar valde efter matchen att inte kommentera denna förlust men han såg minst sagt inte allt för glad ut. Han fick något att bita i då Argentina ställde upp med den skicklige Sal som högerback som var i högform inför matchen. Nu gäller det för Brasilien att bita ihop och försöka ta en vinst mot Peru för att få med sig lite glada blickar inför premiären borta mot Paraguay. För Argentinas del ser det bra ut, alla spelar var i högform inför denna match och trots att man inte ställer upp med bästa trupp går man ut och kör över Brasilien som på pappret ser vassare ut. Försvaret faller på plats samtidigt som man gör hela 3 mål. Pellegrini och Esteban ser oerhört heta ut, dem avslöjade också att dem funderar på att avsluta sin karriär efter VM om 3 år. Nu väntar Paraguay dem här näst, det sägs att dem kommer vila sina stjärnor för att dem ska hålla sig friska mot Colombia på söndag.

Uruguay mot Paraguay var kanske kvällens tråkigaste match då den slutade 1-0. Det var absolut inte denna starten Paraguay hoppats på, torska med 1-0 är alltid tungt när man speciellt inte ens får göra mål. Det gäller nu att Yaya och hans mannar samlar ihop sig och försöker skrälla mot Argentina för att få med sig lite glada miner mot Brasilien på söndag. Man öppnar ju inte kvalet på bästa tänkbara sett heller. För Uruguay ser det klart bättre ut, försvaret såg väldigt stabilt ut då Paraguay inte hade många chanser i matchen. Kakidaniel öppnar på bästa möjliga sett och nu laddar man upp inför matchen mot Venezuela och på söndag spelar man mot Peru borta.

Peru mot Colombia var en härlig match där Peru faktiskt skräller och vinner med 2-1. Denki fick nu en drömstart att bygga på då man faktiskt slog en stornation. Campos skulle som förväntan snurra upp Colombias försvar gång på gång och han lär bli väldigt farlig i kvalet. 1 mål och 1 assist är inte så dåligt direkt. Colombia däremot gjorde en mindre lyckad match där man faktiskt inte hade så mycket att säga till om. Rivera drog på sig en lätt skada och kommer därmed missa premiären i kvalet mot Argentina på hemmaplan. Ett tungt tapp för Henke. Nästa match måste man bita ihop och besegra Ecuador annars vet jag inte riktigt vad man ska förvänta sig av dem denna säsongen.

Bolivia mot Ecuador var minst sagt en spännande match. Weiner luftade laget som förväntat och ställde upp med sitt unga klassiska lag. Yngvesson hade semester och det var hans assisterande som tog hand om laget. Det gick rätt bra ändå, man vann matchen med 1-2 men trots detta bör man vara lite orolig. Bolivia som ställde upp med sitt sämsta möjliga lag lyckades gå ut och bjuda på en riktigt jämn match som skulle komma att avgöras i slutet. Bolivia spelar på söndag mot Chile på hemmaplan medans Ecuador börjar borta mot Moyoxos Venezuela. Det kan bli en mycket intressant match.

#5   Alex Grecco

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1965 Inlägg:
 • Favoritlag:Manchester United, Panathinaikos

Postad 25 April 2016 - 16:33 PM

Det regnar mål i Sydamerika

Ja, ni hörde rätt. Igår var det minst sagt en målrik dag runt om i Sydamerika. Hela sjutton mål trillade igår in i nätet på endast fem mål, rätt sjukt och fansen från dem olika länderna fick jubla högt vid flera tillfällen. Vi kunde höra ett stort jubel från alla förutom från ett lag, nämligen Paraguay som torskade med 0-2 på hemmaplan. Det var även en väldigt skaderik kväll med hela tre skador. Tittar vi på Ecuador ser vi att dem stötte på ett tungt bakslag, nämligen deras talang och ordinarie Espinosa klev igår av med en ganska allvarlig skada och kommer missa dem kommande åtta landslagsmatcherna. Detta skedde i samband med en av gårdagens matcher då Espinosa fick en glidtackling som ska ha tagit så allvarligt att han var tvungen att kliva av på bår. Även Uruguays Hernandez missar dem tre kommande matcherna och Paraguays Rojeros missar nästa match.

Det var matchen mellan Colombia och Argentina som skulle ta all uppmärksamhet och det var också den matchen som skulle visas på TV runt om i hela världen. Det var en match där båda ställde upp med ett av sina bättre lag och ja, det skulle komma till att bli en mycket jämn och härlig match. På förhand kändes dock Argentina snäppet starkare trots att man ställde in med ytterbacken Nunez som endast är 19 år och lirar till vardags i Manchester City där han kommer allt närmare en ordinarie plats. Henkes Colombia däremot verkar satsa på nuet och detta har även märkts hittills. Lagets stjärna, Pulido, 34 år, var även han i högform inför matchen och gjorde kvällens första mål efter en drömträff som garanterat kan bli en het kandidat till årets mål. Det var annars Argentina som skulle komma att dominera matchen och skapa chanser gång på gång men försvaret höll inte riktigt ikväll och 2-0 skulle lagets anfallare Murillo knoppa in efter ett mycket fint inlägg av lagets ytter, Bonilla. Argentina skulle tagga till efter utskällningen i halvtid och 2-1 kom snabbt in i andra halvlek efter ett lågt inlägg av Fernandez som Pellegrini enkelt kunde stöta in med sin vänsterdoja. Sedan i slutet av matchen vann Argentina bollen högt, en kross från lagets defensive anfallare, Ferreyra, slogs till Pellegrini som satte igång och drog tre - fyra spelare innan han på egenhand placerade bollen i bortre hörnet.

Peru mot Uruguay var kanske inte den matchen alla satte igång på Teven fast det var minst sagt inte en tråkig match. Det var ett Uruguay som ställde upp med sitt bästa lag och ett Peru som ställde upp med lite yngre och sämre lag. Men trots detta bjöd Peru på en väldigt bra match och redan efter femton minuter kom lagets anfallsstjärna Campos fri mot målvakten efter en perfekt krossboll av Agurto. Han rullade in 1-0 men matchen var långt ifrån över då Uruguay snabbt skulle vända på steken. 1-1 gjordes av lagets snabba anfallare Palacios efter ett perfekt inlägg från Garcia och kort därpå fick Garcia själv chansen efter att Hernandez släppte bollen perfekt till Garcia som dunkade in ledningsmålet strax före paus. Peru gav trots allt inte upp och trots att Uruguay parkerat bussen lyckades Campos i 93 minuten sätta dit en fot efter Agurtos makalösa ramträff. En coachvinst från Denkis sida säger experterna och Peru bör man se upp för denna säsongen.

Venezuela mot Ecuador var en match såhär efteråt ingen ville missa. Det skulle bli en målrik match och hela fem mål skulle vi komma att få se. Venezuela som på pappret ser lite sämre ut ställde upp med ett ganska hyfsat lag mot ett Ecuador som gjorde detsamma. Ecuador skötte sitt och stötte tidigt in 0-1 efter en perfekt pass av lagets stjärna Santamariá. Passen nådde lagets ytter Corozo som med sin vänsterfot bombade in bollen i mål. Men Venezuela skulle komma att reducera och Estévez var det som skulle komma att pricka rätt. 1-2 till Ecuador skulle komma lite senare efter att lagets unga anfallare, Yepez, lyckades komma fri och placera in ledningsmålet. 1-3 kom även den i andra halvlek av anfallsstjärnan Valencia som sköt in bollen i mål. Venezuela skulle inte lyckas vända detta men man gjorde i slutet 2-3 som rättade till siffrorna lite.

Paraguay mot Brasilien ville ingen missa. Brasilien som visade upp ett par skrälla i sin uttagning som skulle komma att bli lyckade. Det var den unge yttermittfältaren Zelk och anfallstalangen Sardosa som skulle komma att få debutera. Paraguay ställde upp med ett av sina bättre laguppställningar men detta skulle inte komma att hjälpa något alls. Det var Brasilien som hade matchen och man missade mycket första halvlek och det skulle dröja hela 70 minuter innan första målet skulle komma. Efter en fin assist av Sardosa skulle Zelk få friläge och lyckas dra målvakten och fixa ledningsmålet. Zelk skulle få göra en drömdebut när han lurade bort hela Paraguays försvar upp på läktaren och sköt in slutresultatet i slutet av matchen. Yayakolo har mycket att jobba på nu, man hade nog minst sagt hoppats på mer.

Bolivia mot Chile var en match Weiner och hans mannar sent kommer glömma. Man ställdes då mot Mickes Chile och lyckades bjuda på en väldigt överraskande match. Man gjorde tidigt 1-0 och ställde Chile på plats efter en fin prestation av Moreno och 2-0 kom även den lika snabbt men denna gången utav mittfältaren Gamarra som fick till en ganska fin pärla. Micke och hans mannar fick minst sagt en chock och man började pressa Bolivia högt. Bolivia hade däremot stängt och Chile skapade ingenting vettigt förutom i den 82 minuten då mittfältaren Osorio sprang sönder försvaret och sköt i stolpen men returen lyckades lagets anfallare Rios hugga på. I den 90 minuten gällde det att samla fokus hos Weiner men man tappade och släppte även in 2-2 på ett inlägg slaget av Santis till Toró. Weiner skrällde trots allt och han bör vara mycket nöjd över resultatet samtidigt som Micke bör ta en fundering på vad som just hänt.

Detta inlägg har redigerats av Alex Grecco: 25 April 2016 - 16:34 PM


1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar