Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM16] Förändringen av grekisk fotboll

Grekisk fotboll
24 svar till detta ämne

#1   Argt Troll

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 3864 Inlägg:

Postad 21 June 2016 - 11:38 AM

DAGS FÖR FÖRÄNDRING
10 maj 2015, Kreta, Municipal ground of Perivolia

  DOMAREN BLÅSER I pipan och för femte säsongen i rad står det klart att Olympiakos tar hem Greece Super League. Även fast huvudstadslaget endast får 1-1 borta mot Platanias, så vinner man ligan överlägset med nio poäng ner till den eviga tvåan och tillika rivalen Panathinaikos.

  Högen med ligatitlar har resulterat i att det har skapats ett stort glapp mellan lagen i Grekland. För utöver att Olympiakos prisskåp ständigt utvidgas, så har förstaplatserna resulterat i Champions League-spel flera år i följd, vilket satt sina spår på omsättningen. För medan det rödvita laget ska försöka försvara sina guld med ett eget kapital på över 220 miljoner, så försöker Panathinaikos och PAOK med sina 15 miljoner respektive 55 miljoner kronor på kontot att ta titeln ifrån dem.
   Postad bild
   DOMINANS Olympiakos tar för femte året i följd hem den
   grekiska högstaligan och fortsätter att dra ifrån sportsligt
   som ekonomiskt.
  PRECIS SOM VANLIGT förväntas Olympiakos jogga hem Super League även nästa säsong, medan Panathinaikos och PAOK ska slåss om andraplatsen. Men till mångas stora förtjusning får Greece Super League en välbehövligt förändring till säsongen 2015/16. För medan de hopplösa Niki Volou lämnar ligan så är den sovande jätten AEK Aten tillbaka i finrummet. Ett finrum som domineras utav deras värsta fiende.

Detta inlägg har redigerats av Argt Troll: 21 June 2016 - 11:41 AM


#2   Argt Challa

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2214 Inlägg:
 • Ort:Göteborg
 • Favoritlag:Juventus

Postad 21 June 2016 - 14:10 PM

Lovande start bror!
När spökena glufsar mot jaget, då lufsar hon till oss, mig & dig, med all sin kärlek. Jag mötte Lassie!

#3   Argt Troll

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 3864 Inlägg:

Postad 21 June 2016 - 14:30 PM

EN MODERN HISTORIELEKTION OM HAT & MISÄR
20 april 2008, Aten, Olympiastadion

  NÄR AEK ATEN i säsongens sista match besegrat Asteras Tripolis inför fullsatta läktare så kunde fansen fira att en 13 års lång väntan var över. Laget hade tagit hem ligatiteln med en poäng mer än de trefaldiga regerande mästarna Olympiakos. Det var i alla fall vad alla trodde. Istället valde det grekiska fotbollsförbundet att komma in i lekan och ge Olympiakos tre extra poäng från skrivbordet, vilket gav det rödvita laget titeln. Anledningen? Apollon Kalamaria hade i sin 1-0-seger mot Olympiakos tidigare under vintern använt sig av en otillåten spelare. Trots AEK och Panathinaikos överklagan, stod sig beslutet fast. Föraktet och hatet mot såväl förbundet som "förbundets lag" Olympiakos var därmed ett faktum.
   Postad bild
   RASANDE Den dåvarande AEK-stjärnan Rivaldo gick
   ut i media med hård kritik mot såväl förbundet
   som mästarlaget efter skrivbordssegern.
  ÅREN EFTER SÄSONGEN 2007/08 var inte speciellt lyckosamma, även om man tog några tredjeplatser. Och när man under kaossäsongen 2012/13 hade skulder upp mot 170 miljoner euro så förstod nog de flesta att AEK skulle få det tufft och ha i toppen att göra. Men att laget skulle åka ur Greece Super League i den absolut sista omgången - efter ett självmål i minut 87 - det kunde inte klubbens anhängare varken ta in eller acceptera. Planen stormades utav hundratals missnöjda supportrar och skandalen var ett faktum. Senare under sommaren sattes klubben i konkurs i och med de ekonomiska problemen och för första gången i AEKs historia så hade laget trillat ur högstaserien.

  LAGET STARTADE OM i den grekiska tredjeligan med den grekiska landslagsikonen från 2004, Trainos Dellas, som manager. Trots en massiv spelarflykt lyckades backen föra tillbaka klubben först till andraligan. Därefter vann man även Division B efter att ha gått igenom säsongen obesegrade. Så inför säsongen 2015/16 gör det skuldfria AEK Aten comeback i den grekiska högstaligan och nu är den elvafaldiga ligamästaren ute efter revansch.


#4   Argt Troll

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 3864 Inlägg:

Postad 21 June 2016 - 19:01 PM

DE TRE RIKTLINJERNA
1 junil 2015, Aten, Styrelserummet

  I TAKT MED att AEK var tillbaka i högstaligan så satte sig klubbledningen ned för att diskutera nya ambitioner och handlingsplaner. Sedan Traianos Dellas anslöt till klubben har kraven varit enkla: Nå Super League på kortast möjliga tid. Men nu behövde klubben nya mål och tillsammans med managern kom man fram till tre stycken nyckelpunkter som klubben skulle sträva efter under de kommande åren.
   » ANSVARSFULL EKONOMI
   AEK har i modern tid haft det tungt på den ekonomiska biten och vill inte göra några återfall hos bankerna när man nu är skuldfria. I dagsläget sägs klubben ha ett eget saldo på ungefär 30 miljoner kronor och man vill nu arbeta för att hela tiden öka sitt kapital . "Vi ska inte på något sätt äventyra ekonomin och hela tiden ha full kontroll på alla handlingar vi gör. Man kommer långt på att tänka smart och sparsamt", säger Dellas angående den första punkten.

   » GREKSATSNINGEN
   Hela 17 spelare i a-truppen är inhämtade från andra länder och de flesta av de få greker som finns i A-truppen har redan nått sin topp. Här vill såväl ledningen som Dellas se en förändring. Man vill lägga ett större fokus på att hämta in fler greker till klubben. Då inhemska spelare ofta kan vara dyra att köpa loss, så vill AEK vara tidigt ute med att hitta fynden i grekisk fotboll. Till klubbens officiella hemsida säger ägaren, Dimitris Melissanidis, att han både tror och hoppas att AEK ska dominera det grekiska U19, U21 och A-landslaget när det kommer till klubbrepresentationer inom några år.

   » FOKUS INVESTERING
   Värva billigt - sälja dyrt. Varje managers drömterm. Men det är lättare sagt än gjort. Här krävs det såväl en bra scoutingverksamhet, en bra förhandlingsförmåga och ett bra bedömningsöga från Trainanos Dellas. Han måste veta när man ska slå till på en spelare och till vilket pris. För att underlätta för en framtida, positiv, avkastning här så är det bra om spelaren ännu inte nått sin peak. Här vill styrelsen se att just majoriteten av Dellas nyförvärv ska kunna öka i värde för att underlätta en, eventuell, framtida försäljning.

   KORTSIKTIGT MÅL: VARA MED I TOPPSTRIDEN
   SLUTPRODUKT: DOMINERA GREKISK FOTBOLL
  NÅGON SPECIFIK TIDSPERIOD för när slutprodukten ska vara ett faktum verkade däremot inte finnas. Men till säsongen 2018/19 flyttar klubben in på sin nya arena, Agia Sofia, och räkna med att man hoppas ha kommit en bit på vägen vid då.


#5   Argt Troll

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 3864 Inlägg:

Postad 21 June 2016 - 21:37 PM

Visa inläggArgt Challa skrev:

Lovande start bror!
Tackar!

Har tio updates på lager, så kan bli ett högt tempo från sida!

OM DU TROR FÖR EN SEKUND ATT KÅKEN (BANN FRÅN FMS)
SKRÄMDE MIG? TÄNK OM. VI GÖR OM DET OM DE BEHÖVS.


#6   Argt Troll

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 3864 Inlägg:

Postad 22 June 2016 - 14:13 PM

EN IFRÅGASATT NATIONSHJÄLTE
22 augusti 2016, Livadeia, Hotellrummet

  DET ÄR EN dag kvar till premiären av Greece Super League. För Traianos Dellas och AEK Atens del väntar Levadeiakos på bortaplan i premiären. Huvudstadslaget är stora favoriter att ta hem bataljen, trots att experterna är kluvna till Dellas arbete under transferfönstret. De menar på att AEKs lag försämrats avsevärt under sommaren.

  Nog hade journalisterna fog för kritiken. För under juli månad valde klubben att göra sig av med två av fixstjärnorna: Helder Barbosa (Toulouse, 24 miljoner) och den landslagsaktuella Christos Aravidis (Standard, 17 miljoner). Dessutom gjorde sig den forne EM-guldvinnaren sig av med publikfavoriten Ivan Brecevic, som skjutit upp laget från tredjedivisionen. Dellas försvarade dock besluten och menade på att han "bara följt klubbens riktlinjer". Och såg man till klubbens policy att sälja spelare som står på toppen av sitt marknadsvärde, så var det kanske ett smart beslut då samtliga spelare var 28 år fyllda.
   Postad bild
   BLICKAR VIDARE Anfallsstjärnan lämnar Christos Aravidis
   lämnar AEK efter bara en säsong i huvudstaden. Det
   blev 13 mål på 20 matcher för greken som ständigt är
   landslagsaktuell.
  I MEDIA SPEKULERADES det om att AEK var ute efter att förstärka laget rejält i comebacken till högstaligan. När spelare som Panagiotis Kone ryktades vara på väg in till klubben, så var det inte märkligt att fansens förväntningar höjdes. Resultatet? En 35-årig ukrainare, en Christoffer Nyman och en reservspelare från mittenlaget Xanthi. Den inlånade målvakten Alain Baroja köptes även ut från sin klubb i Venezuela. Istället för grekiska stjärnor anslöt alltså fyra doldisar.

ÖVERGÅNGAR | TRÄNINGSMATCHER


Detta inlägg har redigerats av Argt Troll: 22 June 2016 - 14:23 PM


#7   zero1337

  Sportchef

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 5453 Inlägg:

Postad 22 June 2016 - 14:16 PM

Så. Jävla. Bra.

"Med längtan i bröstet, du stod där och sa:

Snart skiner Poseidon och Blåvitt står kvar"


#8   Argt Challa

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2214 Inlägg:
 • Ort:Göteborg
 • Favoritlag:Juventus

Postad 22 June 2016 - 14:25 PM

Ser helt ok ut mannen, synd att du inte kunde klippa Kone, men kanske är läge senare i saven? Vill tipsa om Donis i Juventus också, tror att han kan lyfta er en nivå.

Detta inlägg har redigerats av Argt Challa: 22 June 2016 - 14:25 PM

När spökena glufsar mot jaget, då lufsar hon till oss, mig & dig, med all sin kärlek. Jag mötte Lassie!

#9   Argt Troll

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 3864 Inlägg:

Postad 22 June 2016 - 17:20 PM

AEK ATEN - DEL1: NYFÖRVÄRVEN
SportDay: Super League-guide

  ALAIN BAROJA | MÅLVAKT | CARACAS | 2.4 MILJONER | BETYG: 2/5
  Postad bild

  Det är alltid kul med nya namn till grekisk fotboll. Men att ta in en doldis från venezuelianska ligan är väl än lite väl stor chansning? Dessutom på en position där Dellas redan har den erkänt duktiga Giannis Anestis. Han kan väl inte gå in och ta en startplats direkt?

  SERGIY NAZARENKO | YTTER | METALIST | 2 MILJONER | BETYG: 2/5
  Postad bild

  Jag kollade med en ukrainsk kollega och även han var förvånad över den här övergången. Jag trodde AEK strävade efter att ta in utvecklingsbara spelare? I vilket fall ska den 56-faldiga landslagsmannen ha gjort en stabil säsong i fjol i den ukrainska ligan. Men oprövad här.

  PETROS ORFANIDIS | CENTRAL MITTFÄLTARE | XANTHI | 2.75 MILJONER | BETYG: 1/5
  Postad bild

  Just nu kan jag inte ge Petros något annat än en "etta". Visst sägs han vara ett lovande namn, men har man bara gjort ett inhopp på seniornivå så kan jag inte ge något annat betyg. Dellas sägs dock se en stor potential hos 19-åringen. Lånas ut?

  CHRISTOFFER NYMAN | ANFALLARE | NORRKÖPING | 12 MILJONER | BETYG: 3/5
  Postad bild

  Även här var jag tvungen att kolla med en utländsk journalist för att få information om spelaren. Har ett väldigt gott rykte i Sverige och sägs vara ett stort framtidsnamn. Har två a-landskamper för sitt land vilket bör säga en del. Den naturliga ersättaren till Christos Aravidis. Stort frågetecken Nymans målskörd, dock.
   SLUTBETYG ÖVERGÅNGAR: 2/5

  BEDÖMNING: KOSTAS SAMARIS#10   Argt Troll

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 3864 Inlägg:

Postad 22 June 2016 - 18:05 PM

Visa inläggzero1337 skrev:

Så. Jävla. Bra.
Ett. Stort. Tack.

Visa inläggArgt Challa skrev:

Ser helt ok ut mannen, synd att du inte kunde klippa Kone, men kanske är läge senare i saven? Vill tipsa om Donis i Juventus också, tror att han kan lyfta er en nivå.
Kone slog ju igenom i AEK och räknas nog som egen produkt - så givetvis vill jag ha honom. Donis är är just nu alldeles för dyr.

Kan även säga att spelarbilderna i den senaste updaten är klickbara, exkluderat den första.

P.S Nästa update kommer på söndag/måndag, då jag ska iväg på midsommar. Fridens liljor!

Detta inlägg har redigerats av Argt Troll: 22 June 2016 - 18:06 PM

OM DU TROR FÖR EN SEKUND ATT KÅKEN (BANN FRÅN FMS)
SKRÄMDE MIG? TÄNK OM. VI GÖR OM DET OM DE BEHÖVS.


#11   Arg Gris

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 3483 Inlägg:

Postad 22 June 2016 - 19:20 PM

Sådär
Ni har skapat ett monster som kommer att besöka er nattetid.

#12   Alex Grecco

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1770 Inlägg:
 • Favoritlag:Manchester United, Panathinaikos

Postad 22 June 2016 - 19:30 PM

Du har en grek som följare, bara så du vet.....;)

#13   Arg Gris

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 3483 Inlägg:

Postad 22 June 2016 - 19:43 PM

Visa inläggAlex Grecco skrev:

Du har en grek som följare, bara så du vet..... ;)
två :3
Ni har skapat ett monster som kommer att besöka er nattetid.

#14   Argt Troll

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 3864 Inlägg:

Postad 26 June 2016 - 00:00 AM

Visa inläggAlex Grecco skrev:

Du har en grek som följare, bara så du vet.....;)
broder greki <3

OM DU TROR FÖR EN SEKUND ATT KÅKEN (BANN FRÅN FMS)
SKRÄMDE MIG? TÄNK OM. VI GÖR OM DET OM DE BEHÖVS.


#15   Argt Troll

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 3864 Inlägg:

Postad 27 June 2016 - 16:51 PM

AEK ATEN - DEL 2: TRUPPEN
SportDay: Super League-guide

GIANNIS ANESTIS
ALAIN BAROJA NY

RODRIGO GALO NY
MICHALIS BAKAKIS
DIMITRIS KOLOVETSIOS
VASILIS LABROPOULOS
ADAM TZANETPOULOS
DIDAC VILA NY
ARIS SOILEDIS

JAKOB JOHANSSON
BRUNO ZUCULINI LÅN
ANDRE SIMEOS NY
PETROS MANTALOS
PETROS ORFANIDIS NY
VANGELIS PLATELLAS
DIEGO BUONANOTTE NY
RONALD VARGAS NY
SERGYI NAZARENKO NY

RAFIK DJEBBOUR NY
TOMAS PEKHART NY
CHRISTOFFER NYMAN NY
  PÅ MÅLVAKTSSIDAN KOMMER det att bli en benhård kamp. Anestis är tryggheten själv, men under försäsongen har tränare Traianos Dellas valt att satsa på nyförvärvet Baroja. Är det doldisen från Venezuela som tar förstaspaden?

  ÄVEN FÖRSVARSDELEN ÄR minst sagt oförutsägbar. Båda högerbackarna Galo och Bakakis hör hemma i topplag. Säljs någon av dem i januarifönstret? Utifrån försäsongsmatcherna verkar Dellas välja att rotera mellan mittbackarna, även om Dimitris är lagets ledare. Till vänster har nyförvärvet Vila i vilket fall varit given. Håll ögonen på Adam Tzanetpoulos utveckling under säsongen. Beskrivs i klubben som en framtida landslagsman.

  MITTFÄLTET ÄR LAGETS överlägset bästa del. Kvalité och bredd rakt igenom. Frågan här är hur tränaren ska kunna hålla samtliga spelare nöjda? De enda givna verkar vara Jakob Johansson och Diego Buonanotte som båda varit mycket framgångsrika under sommarens träningsmatcher.

  DEN ENSAMMA ANFALLSROLLEN står mellan tre nyförvärv. Djebbour är den mest omskrivna och meriterade, men det är Christoffer Nyman som fått starta flest matcher under försäsongen. Tomas Pekhart har haft skadeproblem under sommaren, men ska enligt spelarna i laget vara ett monster i såväl duell- som luftspelet.

  TAKTIKEN SOM AEK använt sig av under sommaren är en 4231-formation där mycket i offensiven går genom Buonanotte och Vila på vänsterkanten. Ytterbackarna håller en väldig bredd och ska jämt vara spelfria. Det centrala mittfältet gör däremot det motsatta, utan fyller nästan endast på i andra- och tredjevågor. De offensiva spelarna ska vara tillräckligt kreativa för att själva kunna luckra upp motståndarlagen.

Detta inlägg har redigerats av Argt Troll: 27 June 2016 - 16:54 PM


#16   Argt Troll

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 3864 Inlägg:

Postad 27 June 2016 - 22:38 PM

SKRÄLLSTART & ETT SERBISKT FRAMTIDSLÖFTE
17 januari 2016, Olympiastadion, Pressrummet

  OM BLICKAR KUNDE döda så hade den utsända reportern från Sport.24 knappast lämnat Olympiastadion i Aten med livet i behåll. Traianos Dellas hade precis lett sitt AEK till en ny seger, denna gång hemma mot Panionios med 1-0. Men istället för att berömma laget valde journalisten att för tredje gången sedan september fråga när "raset egentligen skulle komma". Bägaren rann nu över för Dellas på presskonferensen. Men istället för att frambringa scener, så valde den forne EM-mästaren att kort och gott svara: "Nästa fråga, tack!".

  SÄLLAN HADE PRESSKÅREN sett någon så harmonisk AEK-tränare som nu. Men särskilt konstigt var det inte. Atenlaget hade efter 15 spelade omgångar endast en poäng upp till förstaplacerade PAS Giannia, som dessutom hade spelat en match mer. Laget var, kanske främst tack vare Olympiakos fiaskoartade start, rejält med i kampen om Super League-guldet. Framgångsreceptet såhär långt hade inte varit några exeptionella spelarinsatser. Utan det var ett väloljat lagmaskineri som Dellas hade byggt upp. Visst spelade AEK, precis som mot Panionios, inte sin bästa match. Men striderna vanns och poängen kom därefter.
   Postad bild
   JANUARIKÖP Den serbiska högeryttern Stanisa
   Mandic hämtades under januari månad in till AEK
   i hopp om att ta nästa steg i utvecklingen.
  GEMENLIGEN UTNYTTJAS JANUARIFÖNSTRET av klubbar som inte fått den önskade starten på säsongen. Men för AEKs del använde man transferperioden för att förstärka ett redan starkt lag. Den serbiska 20-åringen Stanisa Mandic hämtades in från den serbiska ligan för 8.5 miljoner kronor. Tanken bakom övergången var enligt Dellas att han "skulle skolas in inför nästa säsong", då han troligtvis skulle ersätta ukrainaren Sergyi Nazarenko. Utöver att den ordinarie högerbacken Rodrigo Galo såldes för 15 miljoner kronor så lämnade även två rotationsspelare föreningen. Anledningen till att man gjorde sig av med brassen var att andravalet Michaelis Bakikis ansågs vara i princip lika bra, fast billigare, yngre och dessutom grek.
   UT: R. GALO (GENT, 15MILJ), V. PLATELLAS (GRASSHOPPERS, 7.75MILJ), T. PEKHART (APOEL, 6.75MILJ)
   IN: S. MANDIC (CUKARICKI, 8.5MILJ)


#17   Ragnar

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2265 Inlägg:

Postad 27 June 2016 - 23:57 PM

Snyggt, bra flow och trevlig läsning. Mycket bra!

#18   Argt Troll

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 3864 Inlägg:

Postad 28 June 2016 - 15:47 PM

Visa inläggRagnar skrev:

Snyggt, bra flow och trevlig läsning. Mycket bra!
Ett stort tack Ragnar!

OM DU TROR FÖR EN SEKUND ATT KÅKEN (BANN FRÅN FMS)
SKRÄMDE MIG? TÄNK OM. VI GÖR OM DET OM DE BEHÖVS.


#19   Argt Troll

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 3864 Inlägg:

Postad 28 June 2016 - 21:34 PM

LANDSLAGSBRAGDEN
17 oktober 2015, Georgios Karalskakis, Aten

  SPELARNA FRÅN BÅDA nationerna faller ned mot den blöta fotbollsmattan. I britternas fall på grund av besvikelse, i grekernas fall var det av glädje, utmattning och framförallt var det en stor börda som slutligen kunde släppa från spelarnas axlar.

  GREKLANDS LANDSLAG HADE varit pressade under hela EM-kvalet. Efter att ha inlett Grupp F med att förlora de tre inledande omgångarna så hade förbundskaptenen Michael Skibbe en ångestfylld tid framför sig. Förbundet hade nämligen som krav att minst nå play-off och under de sju återstående landskamperna var det nästan ett måste att vinna samtliga för att kunna uppfylla målsättningen. Mirakulöst gjorde man just detta. För bortsett ifrån att förlora hemma mot Ungern (0-1), så vann man sex av de resterande matcherna.
   Postad bild
   NATIONSHJÄLTE Kostas Mitroglou avgjorde play-off-matchen
   och skickade därmed Grekland till EM i Frankrike 2016.
  I PLAY-OFF VÄNTADE ett hårt arbetande Skottland och väl där åkte grekerna på en ordentlig näsbränna. Skibbe valde att spela med en defensivt strukturerad 451-formation i hopp om att nå ett 0-0-resultat. Taktiken tycktes gå hem, tills den 68:e minuten då Skottlands Matt Ritchie satte 1-0 med tjugo minuter kvar. Marddrömmen förvärrades när samma spelare även satte 2-0 i slutminuten. När det hade gått en halvlek i returen hemma i Aten så var alla greker överens: det blir inget EM-avancemang. Men så hände det som redan nu benämns som "Bragden på Karalskakis". En reducering kom med knappa halvtimmen kvar och med cirka tio minuter kvar satte Grekland även 2-0. Förlängning väntade i ett kokande Aten. Men där blev det inte speciellt spännande. Panagiotis Kone satte tidigt 3-2 och när Skottland tryckte på som mest så straffade Kostas Mitroglou britterna med 4-2 och därmed var matchen avgjord. Grekland hade trotsatt alla odds och avancerat till Europamästerskapen 2016.
   EM-AKTUELLA AEK-SPELARE: PETROLOS MANTELOS, MICHALIS BAKAKIS, ADAM TZANEPTOPOULOS, DIMITRIS KOLOVETSIUS, JAKOB JOHANSSON (SVERIGE)

Detta inlägg har redigerats av Argt Troll: 28 June 2016 - 21:36 PM


#20   Argt Troll

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 3864 Inlägg:

Postad 29 June 2016 - 12:38 PM

DET EFTERLÄNGTADE GULDFIRANDET
17 april 2016, Thedoros Kolokotronis, Tripoli Arkadias

  DET VAR EN MÄRKBART nervös Traianos Dellas för dagen. AEK skulle ställas mot ett Asteras Tripolis som slogs för sin överlevnad. En vinst skulle betyda att 22 års väntan var över och att man, redan som nykomling, skulle höja Super League-bucklan mot skyarna.

  ÄVEN OM MATCHEN startade med en totalt misslyckad långboll från AEKs sida så var det dominans från första minuten. Serben Stanisa Mandic - som under sitt halvår i klubben mäktat med nio mål och tre assist under tolv framträdanden - stänkte redan efter fem minuters spel in bollen i nättaket. Jublet från bortaläktaren var öronbedövande och huvudstadslaget fortsatte att skapa chanser framåt. Och AEK-fansen skulle få anledning till att få fira nya mål. För även 2- och 3-0 kom genom nämnde Mandic igen samt Christoffer Nyman innan Ast. Tripolis kunde reducera. Men det hann aldrig bli speciellt nervöst, då den kritiserade målsumparen Rafik Djebbour skickade in 4-1 med kvarten kvar. AEK var mästare och Olympiakos fick se guldet rinna ur händerna, för första gången på sex år. Monstret var besegrat.
   Postad bild
   MOT ALLA ODDS AEK, som var tippade att komma fyra, gjorde
   det som ingen annan lyckats med under de fem senaste
   säsongerna. Tog kampen mot Olympiakos - och vann den.


1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar