Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM17-BR] When The Blades go marching in

League One The Championship Premier League The Blades
13 svar till detta ämne

#1   pizarro

  Startspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 615 Inlägg:
 • Yrke:Tränare
 • Tränar:Sheffield United

Postad 30 October 2016 - 17:22 PM

>> INFORMATION. Jag är en av veteranerna här på forumet. Häromdagen satt jag och räknade hur länge jag spelat detta älskade CM/FM och kom fram till att det rör sig om blygsamma 17 år. Allt som oftast har jag spelat med lag i spanska och italienska ligan. Senaste åren har jag skrivit berättelser om Almeria, Empoli och nu senast om Cordoba. I ett tidigare FM-forum innan FMS skrev jag en långtradare om Villarreal med Juan Román Riquelme som nyckelspelare. Engelska ligan är såldes otrampad mark för min del och därför har jag till denna upplaga valt ett lag i League One att skriva om. I och med Cordoba berättelsen fick jag blodad tand att bygga upp något över en längre period, vilket jag nu hoppas göra med Sheffield United - The Blades. Berättelsen kommer att skrivas av Matt Harris, skribent vid klubbens officiella hemsida.When The Blades go marching in | del 1 | En sovande jätte...

Postad bild

>> INLEDNING. Sheffield United är en välorganiserad klubb med rötter hos familjer och i det lokala samhället. Det finns en fantastisk historia och arv i klubben. Sheffield Unitedhar sitt ursprung ur Sheffield United Cricket Club, som grundades år 1854. År 1889 var det ett antal medlemmar i cricketklubben som ville sätta samman ett fotbollslag och man bildade då Sheffield United FC. Samma år flyttade klubben in i sin arena BramallLane, vilket var en arena man tog över efter att Sheffield Wednesday flyttade till sin nya arena, och än i dag spelar Sheffield United sina hemmamatcher i samma arena efter 125 år. Arenan tar in drygt 32 000 människor, där nästan tio renoveringar och utbyggnationer gjorts.


Sheffield United fick ganska snart sitt smeknamn The Blades, då staden Sheffield var en intensiv stålindustristad. Smeknamnet delade man dock i början med Sheffield Wednesday men när de flyttade till sin nya arena i Owlerton, numera Hillsbrough Stadium, fick klubben sitt nya smeknamn The Owls, vilket gjorde att Sheffield United själva kunde använda sig av smeknamnet The Blades.Klubbens ärkerivaler är Sheffield Wednesday. Steel City derby, som matcherna mellan klubbarna kallas, är ett av de hetaste och mest prestigeladdade i England. I mindre grad är det även rivalitet med de övriga klubbarna från Yorkshire-området, bland annat med Barnsley, Doncaster Rovers och Leeds United. Andra rivaler är West Ham och Nottingham Forrest, två matcher som det ofta går vilt till mellan fansen.

Sheffield United hade sina största framgångar i början av klubbens historia, mellan åren 1897 fram till 1925.Sheffield United vann ligan i högsta divisionen år 1898. Klubben har även vunnit ligan i division två år 1953, i division tre år 1989 och i division fyra år 1982.Det är dock i FA-cupen som Sheffield United har sina största framgångar. Sheffield United har vunnit FA-cupen vid inte mindre än fyra tillfällen och varit i final ytterligare vid två tillfällen. Åren 1899, 1902, 1915 och 1925 så vann man FA-cupen. Åren 1901 och 1936 tog man sig till final men förlorade. Så sent som 2014 var Sheffield United framme i semifinal men fick se sig besegrade av Hull City. Sheffield United har haft det kämpigt sedan degraderingen från Premier League säsongen 2006/07 och ligger idag fast förankrade i League One efter att man även åkt ur The Championship 2011.Postad bild
Sheffield Uniteds ligaplaceringar senaste 10 åren.


Sheffield Uniteds akademi som öppnades 2002 har producerat spelare som Kyle Walker och Phil Jagielka, som båda har gjort landskamper för engelska landslaget. Även Kyle Naughton (Swansea), Matthew Lowton (Burnley) och Harry Maguire (Hull) kommer från akademin vars byggnad och utbildningslokaler ligger i förorten Shirecliffe. Förutom Billy Sharp så är Louis Reed, Ben Whiteman och George Long egna produkter som idag finns i Sheffields Uniteds A-lag.


Ägaren till Sheffield United är sedan lång tid tillbaka Kevin McCabe, som bara under de senaste 10 åren investerat nära 1 miljard kronor i Sheffield United. I början av 2013 träffades Kevin McCabe och den saudiarabiska prinsen Abdullah bin Mosaad bin Abdulaziz Al Saud vilket fram till att den saudiska prinsen har köpte 50 procent av aktierna i Sheffield United. Målsättningen är att man tillsammans ska försöka ta Sheffield United upp till högsta divisionen, Premier League. Efter lite grus i maskineriet sedan prinsens ankomst har ägarduon valt en annorlunda approach inför kommande säsong. Den tidigare University of Sheffield studenten och matchanalytikern Matteo Lopez har utsetts till ny tränare i Sheffield United. Matteo Lopez blir således den förste tränaren i klubbens historia som kommer utanför de brittiska öarna.

Fakta om Sheffield United

Grundad: 1889

Smeknamn: The Blades

Meriter: 1 ligaguld (1898), 4 FA-cupguld (1899, 1902, 1915, 1925)

Arena: Bramall Lane, 32 702 åskådare

Division: League One

Träningsanläggning: Utmärkta träningsfaciliteter

Ungdomsakademi: Bra ungdomsanläggning

Ägare: Kevin McCabe och den saudiarabiska prinsen Abdullah binMosaad bin Abdulaziz Al Saud

Styrelsens målsättningar: Att spela i Premier League inom 5 år


Postad bild


Detta inlägg har redigerats av pizarro: 08 January 2017 - 14:31 PM


#2   platini

  Avbytare

 • Medlem
 • PipPipPip
 • 101 Inlägg:
 • Yrke:Underhållsingenjör
 • Favoritlag:AS Roma, Liverpool

Postad 01 November 2016 - 11:58 AM

Efter ha följt din rapport om Cordoba så har du en given följare här! Lycka till! (y) :)

#3   pizarro

  Startspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 615 Inlägg:
 • Yrke:Tränare
 • Tränar:Sheffield United

Postad 02 November 2016 - 20:03 PM

Visa inläggplatini skrev:

Efter ha följt din rapport om Cordoba så har du en given följare här! Lycka till! (y) :)

Tack snälla. Ska göra mitt bästa. :)

Detta inlägg har redigerats av pizarro: 02 November 2016 - 20:04 PM


#4   pizarro

  Startspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 615 Inlägg:
 • Yrke:Tränare
 • Tränar:Sheffield United

Postad 02 November 2016 - 20:17 PM

When The Blades go marching in | del 2 | League One...

Postad bild


>> BAKGRUND. League One eller Sky Bet League 1 som den annars heter av sponsormässiga skäl är den tredje högsta divisionen i det engelska ligasystemet. Divisionen består idag av 24 klubbar där alla möter varandra två gånger. De två bästa lagen blir direktuppflyttade till The Championship och lagen på plats tre till sex möts i ett uppflyttningsslutspel där trean möter sexan (hemma och borta) och fyran möter femma på samma sätt. Vinnarna av dessa matcher möts senare i en slutspelsfinal på Wembley Stadium. Vinnaren flyttas sedermera upp till The Championship. Det fyra sämst placerade lagen vid säsongens slut flyttas ned till League Two.

Av de lagen som kommande säsong spelar i League One är Oldham det laget som spelat längst tid i divisionen. Det finns för närvarande åtta tidigare Premier League klubbar i årets upplaga av League One, Bradford City, Coventry City, Oldham Atheltic, Sheffield United, Swindon Town och Bolton Wanders samt Charlton Athletic efter deras nedflyttning förra säsongen. Även en annan före detta Premier League-klubb, den numera nedlagda Wimbledon FC är representerade säsongen 2016/17 med båda sina efterföljande klubbar, AFC Wimbledon och Milton Keynes Dons.

Inför säsongen 2016/17 av League One finns flera namnkunnigaprofiler på tränarbänkarna så som Stuart McCall (Bradford), Nigel Clough (Burton), David Flitcroft (Bury), Stuart Pearce (Coventry), Neal Ardley (AFC Wimbledon), Uwe Rösler (Fleetwood), Bruno Ribeiro (Port Vale), Grant McCann (Peterborough) och Neil Harris (Millwall).

Fakta om League One

Land: England

Grundades: 2004 (tidigare Division Two och Division Three)

Antal lag: 24

Nivå i seriepyramiden: Nivå 3

Uppflyttning till: The Championsship

Nedflyttning till: League Two

Inhemska cuper: FA cupen, Ligacupen, Football League Trophy

Regerande mästare: Wigan Athletic

TV partners: Sky Sports, beIN Sports, Channel 5

Webbplats: http://www.efl.com/sky-bet-league-one/


Postad bild

MATT HARRIS, THE OFFICIAL CLUB WEBSITE OF SHEFFIELD UNITED


Detta inlägg har redigerats av pizarro: 08 January 2017 - 14:38 PM


#5   pizarro

  Startspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 615 Inlägg:
 • Yrke:Tränare
 • Tränar:Sheffield United

Postad 05 November 2016 - 19:48 PM

When The Blades go marching in | del 3 | Presentation...

Postad bild


>> KORT FAKTA OM MATTEO LOPEZ. Den 33 årige chilenaren Matteo Lopez är inte ett helt okänt namn för den inbitne Sheffield United-supportern. Matteo Lopez spelade ungdomsfotboll i chilenska klubben Everton, innan återkommande knäskador satte stop för karriären på U19 nivå. Som 22 åring flyttade Matteo Lopez till England och Sheffield för att avsluta studierna i Beteendevetenskap. Efter att ha erhållit en kandidatexamen valde den sydamerikanske tränaren att ta en examen i Sports Management. Därefter började karriären som tränare. Det började med Sheffield Uniteds yngsta akademilag till att han senaste två åren tränat klubben U16-lag. I akademin har han fått jobba med flera duktiga instruktörer som Travis Binnion, Chris Morgan och Derek Geary. I och med fjolårets 11 plats och åtta poäng upp till kvalet valde högsta ledningen att sparka Nigel Adkins. Sheffield United tar nu ny sats med en tränare från de egna leden som vet hur klubben och dess organisation fungerar. En tillsynes järv satsning av en klubb som blickar uppåt i sin satsning.

Transferpolicy
- Värva smart, billigt och bra som passar in i spelfilosofin
- Ekonomin är prioritet och därmed är alla spelare till salu till rätt pris


Prestationsmål
- Prestera en passningsorienterad fotboll

- Att inom 5 år spela i Premier League


Presskonferensen följdes av ett par snabba frågor till den nya tränaren:


Du kommer från den egna akademin, känns det extra spännande att få träna A-laget?

- Det här är det finaste uppdraget man kan ha i Sheffield enligt min mening. Jag känner mig fullt kapabel att klara av detta uppdrag. Vi kan uppnå något stort här, alla förutsättningar finns för att lyckas. Nu är det bara hårt jobb som gäller.


Vad säger du om klubbens plan att spela i Premier League inom 5 år?
- Jag tycker det är bra att klubben har en hög målsättning och viljan att satsa för framtiden, jag ser enbart positivt på detta. Sheffield United är en klubb som ska spela i Premier League.

Vilken sorts fotboll kommer vi få se Sheffield United spela under din ledning?

- Det finns bara en fotboll på plan under en match och den vill vi ha. Jag vill att Bramall Lane ska vara fullsatt vid varje hemmamatch och för att det ska ske så måste vi spela en sevärd fotboll som gör det värt för fansen att komma hit.

Kommer det att ske några förändringar på ledar- respektive spelarsidan?

- Tränarstaben är något vi måste förstärka och det är ingen omöjlighet att någon ny medarbetare ansluter kommande dagarna. På spelarfronten kommer det nog inte ske några större förändringar.Jag är nöjd med den spelartrupp som finns och behöver vi förstärka så gör vi det i januari.Postad bild

MATT HARRIS, THE OFFICIAL CLUB WEBSITE OF SHEFFIELD UNITED


Detta inlägg har redigerats av pizarro: 08 January 2017 - 14:37 PM


#6   pizarro

  Startspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 615 Inlägg:
 • Yrke:Tränare
 • Tränar:Sheffield United

Postad 14 November 2016 - 19:59 PM

When The Blades go marching in | del 4 | Truppen och försäsongen...

Postad bild

SPELADE TRÄNINGSMATCHER
TRÄNINGSMATCH | Sheffield (h) | 5-0 | Fleck, Sharp (2), Duffy, Clarke
TRÄNINGSMATCH | Huddersfield (h) | 2-2 | Wilson, Brooks
TRÄNINGSMATCH | Halifax Town (h) | 4-1 | Sharp (2), Reed, Chapman
TRÄNINGSMATCH | Chorley (b) | 2-0 | Duffy, Clarke
TRÄNINGSMATCH | Doncaster (b) | 4-0 | Sharp (4)
TRÄNINGSMATCH | Aldershot (h) | 2-1 | Lavery, Wright
TRÄNINGSMATCH | Tranmere (h) | 2-1 | Scougall, Sharp

Årets upplaga av Sheffield United består av 21 utespelare och 2 målvakter. Den nye tränaren Matteo Lopez har till sitt förfogande en bra mix mellan unga och hungriga spelare samt mer erfarna och rutinerade sådana. George Long, Louis Reed, Ben Whiteman, David Brooks och inlånade Harry Chapman är några av unga spännande spelarna som finns i A-truppen. Louise Reed är kanske den största talangen som klubben fått fram på senare år och han har redan gjort 38 matcher i den rödvitrandiga tröjan trots sina 19 år. Klubben var inte sen med att säkra mittfältarens framtid i klubben efter att Newcastle, Sunderland och Southampton anmält intresse.

I varje lagdel finns en nyckelspelare, Jack O´Connell (försvaret), John Fleck (mittfältet) och hemmasonen Billy Sharp (anfallet). Tre spelare som måste prestera på förväntad nivå för att Sheffield United ska ha en framgångsrik säsong. Den sista utposten kommer att bli en kamp mellan den mer erfarne Simon Moore och den egna produkten George Long. Under försäsongen har båda fått stå fyra matcher var och endast Matteo Lopez vet vem som startar säsongen som nummer ett. Sheffield United kommer denna säsong delta i fyra tävlingar, ligan, FA-cupen, Liga-cupen och Johnstone´s Paint Trophy, vilket innebär att samtliga spelare i truppen kommer att få speltid i någon form.

Under försäsongen har vi fått sen en taktiskt flexibilitet av Matteo Lopez, vars lag skiftat disposition ett antal gånger, 4-3-3, 4-4-2 och 4-2-3-1 har använts. Med hela 10 mittfältare i truppen och endast tre renodlade anfallare så är det ingen högoddsare att den nya tränaren kommer välja att spela med tre centrala mittfältare. Att spela med två anfallare och i synnerhet med targetspelaren Leon Clarke ger laget en möjlighet att vara rakare i sitt anfallsspel. Under försäsongen har lagkapten Billy Sharp har gått bräschen med sina prestationer och är given i startelvan. Det ska bli mycket spännande att se vilken startelva Matteo Lopez ställer på benen i seriepremiären mot Bolton.


Goalkeepers
Postad bild 01. George LONG | 22 år | Mv
Postad bild 25. Simon MOORE | 26 | Mv

Defenders
Postad bild 03. Chris HUSSEY | 27 år | B/YB/MV
Postad bild 05. Jack O´CONNELL | 22 år | BC
Postad bild 13. Jack WRIGHT | 30 år | BC
Postad bild 14. Reece BROWN | 24 år | B HC
Postad bild 18. Kieron FREEMAN | 24 år | B H/V
Postad bild 19. Ethan EBANKS-LANDELL | 23 år | B HC (lån Wolves)
Postad bild 20. James WILSON | 27 år | BC
Postad bild 24. Danny LAFFERTY | 27 år | BV (lån Burnley)

Midfielders
Postad bild 04. John FLECK | 24 år | MC
Postad bild 06. Chris BASHAM | 28 år | DM/CM
Postad bild 08. Stefan SCOUGALL | 23 år | M VC/OMC
Postad bild 11. Matt DONE | 28 år | M/OM V
Postad bild 15. Paul COUTTS | 28 år | M HC
Postad bild 16. James WALLACE | 24 år | MC
Postad bild 22. Louis REED | 19 år | MC
Postad bild 23. Ben WHITEMAN | 20 år | MC
Postad bild 32. Harry CHAMPMAN | 18 år | M/OM HV (lån M´Boro)
Postad bild 36. David BROOKS | 19 | M/OM C

Forwards
Postad bild 09. Caolan LAVERY | 23 år | AC
Postad bild 10. Billy SHARP | 30 år | AC | ©
Postad bild 27. Leon CLARKE | 31 år | AC


Lönetak: 5,5 mkr/mån Lönekostnad: 4,96 mkr/mån Högst lön: Billy Sharp 485 tkr/mån

>> TRÄNARSTABEN. Tre nya medarbete har anslutit till Sheffield United under försäsongen, David Wright (hjälptränare), George Cooper (läkare) och Derek Langley (scout). Sedan tidigare finns Alan Knill (assisterande) och Lee Rickards (fys) Darren Ward (Mv-tränare). Den tidigare storspelaren Brian Deane från U23 laget är även uppe i A-laget och jobbar extra med lagets anfallare.


Postad bild

MATT HARRIS, THE OFFICIAL CLUB WEBSITE OF SHEFFIELD UNITED


Detta inlägg har redigerats av pizarro: 08 January 2017 - 14:53 PM


#7   Bolaget

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 903 Inlägg:

Postad 15 November 2016 - 13:00 PM

Billy Sharp, min favoritspelare på FM sen tiden i Leeds. Blir kul att följa!
Twitter: @AnderssonFabian

#8   pizarro

  Startspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 615 Inlägg:
 • Yrke:Tränare
 • Tränar:Sheffield United

Postad 15 November 2016 - 20:03 PM

Visa inläggBolaget skrev:

Billy Sharp, min favoritspelare på FM sen tiden i Leeds. Blir kul att följa!

Första gången jag har honom i mitt lag. Ska bli spännande att se vad han kan göra. Helt klart en nyckelspelare. Roligt att du följer. Uppskattas.

#9   pizarro

  Startspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 615 Inlägg:
 • Yrke:Tränare
 • Tränar:Sheffield United

Postad 16 November 2016 - 12:12 PM

When The Blades go marching in | del 5 | Augusti...


Postad bild


SPELADE MATCHER UNDER AUGUSTI

LEAGUE ONE | Bolton (b) | 3-0 | Sharp (2), Fleck
LIGACUPEN | Chesterfield (b) | 3-3 | Chapman (2), Wallace
LEAGUE ONE | Rochdale (h) | 1-4 | Coutts
LEAGUE ONE | Southend (b) | 2-3 | Wallace, Clarke
LEAGUE ONE | Millwall (b) | 2-3 | Sharp (2)
LEAGUE ONE | Oxford (h) | 4-1 | Sharp (2), Wallace, Chapman
JP TROPHY | Scunthorpe (b) | 2-0 | Lavery (2)


>> SÄSONGSINLEDNINGEN. Skador på två tilltänkta startspelare dagarna före seriepremiären mot Bolton tvingade Matteo Lopez att tänka om och starta med en 4-4-2 uppställning. Trots detta så gick det mesta enligt planerna för Sheffield United, Billy Sharp gav gästerna ledningen redan efter 30 sekunders spel. En halvtimme senare satte anfallaren 2-0 och laget gick till halvtidsvila med en bekväm ledning och total kontroll. Bolton kom ut i andra halvlek med en trebackslinje som Sheffield U inte var sena med att utnyttja och när Fleck satte 3-0 i 57:e matchminuten tog hemmalagets energi slut. Matteo Lopez fick precis den start han hade önskat sig med en imponerande seger mot en av uppflyttningskadidaterna.Om allt klaffade i premiären så var det raka motsatsen i säsongens första hemmamatch. Sheffield United blev sönderkontrade av ett syniskt spelande Rochdale. Frustrationen var påtaglig hos hemmaspelarna som drog på sig hela åtta varningar varav ett rött kort. Det dåliga försvarsspelet fortsatte att gäcka Sheffield United under augustimånad och laget släppte in ytterligare sex mål under de två efterföljande matcherna och totalt tio mål på tre matcher. Ett facit som givetvis inte håller för en klubb med ambitioner att vara med i toppen av ligan. I tredje försöket kom så äntligen första hemmasegern när Oxford United slogs tillbaka med 4-1 efter bland annat två mål av Billy Sharp.


Sheffield United var 15 sekunder ifrån avancemang till andra omgången av ligacupen. Ett sent kvitteringsmål av Chesterfield tog matchen till förlängning och även till straffar där hemmalaget var kyligast. Ett hårt slag för Sheffield United men samtidigt ger det laget chansen att lägga ytterligare fokus på ligaspelet. De rödvita hade däremot inga problem att besegra Scunthorpe i första gruppspelsmatchen av Johnstone´s Paint Trophy. Leicester City U23 och Doncaster Rovers är de två andra lagen i gruppen.


Backlinjen har varit laget stora akilleshäl så här långt och de måste få bättre support av resterande lagdelar. I senaste ligamatchen mot Oxford såg det mycket bättre ut och helt klart en prestation laget kan bygga vidare på. Sheffield har gjort näst flest mål i ligan (12) men också släppt in näst flest (12) och kan Matteo Lopez bara få ordning på försvarsspelet så kommer laget att klättra i tabellen. Matt Done har sedan han kom tillbaka från sin skada noterats för tre assist på lika många starter och visat hur nyttig han är för laget. Stefan Scougall har fortfarande en vecka kvar på sin rehabiliteringsträning innan han kan gå för fullt och blir ytterligare en offensiv kraft.


Tabellen efter 5 spelade omgångar
Postad bild 12. Peterborough 5 2 1 2 +1 7

Postad bild 13. Bolton 5 2 1 2 –1 7

Postad bild 14. Fleetwood 5 2 1 2 –1 7

Postad bild 15. Scunthorpe 5 2 0 3 +3 6

Postad bild 16. Sheffield U 5 2 0 3 +0 6

Postad bild 17. Southend 5 1 2 2 –2 5


Nyhet 1Mittfältslöftet Louis Reed har signat ett nytt kontrakt som sträcker sig fram till och med 2020. Efter att klubbar som Newcastle, Southampton och Sunderland visat intresse för 19-åringen var Matteo Lopez och klubben mycket angelägna om att hålla kvar mittfältaren.


Nyhet 2 – Sheffield United har inlett ett samarbete med Premier League-klubben Chelsea. Avtalet gäller så länge klubbarna spelar i olika divisioner. Chelsea kan låna ut spelare till Sheffield United och står för hela lönekostnaden. Chelsea kommer att betala Sheffield United en årsavgift på ca 1,2 mkr. Sheffield United kommer att stå värd för en årlig träningsmatch lagen emellan där alla publikintäkter går till de rödvita.


Postad bild

MATT HARRIS, THE OFFICIAL CLUB WEBSITE OF SHEFFIELD UNITED


Detta inlägg har redigerats av pizarro: 08 January 2017 - 14:42 PM


#10   pizarro

  Startspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 615 Inlägg:
 • Yrke:Tränare
 • Tränar:Sheffield United

Postad 20 November 2016 - 15:10 PM

When The Blades go marching in | del 6 | September & Oktober...

Postad bild

SPELADE MATCHER UNDER SEP & OKT

LEAGUE ONE | Gillingham (b) | 1-2 | Duffy

LEAGUE ONE | Wimbledon (h) | 1-0 | Sharp

LEAGUE ONE | Peterborough (h) | 2-3 | Scougall, Sharp

LEAGUE ONE | Scunthorpe (b) | 0-1

LEAGUE ONE | Bristol Rover (h) | 0-1

LEAGUE ONE | Fleetwood (b) | 2-2 | O´Connell, Sharp

JP TROPHY | Doncaster (b) | 4-3 | Lavery (2), Chapman (2)

LEAGUE ONE | Walsall (h) | 0-0

LEAGUE ONE | Port Vale (h) | 0-2

LEAGUE ONE | Shrewsbury (h) | 1-1 | Done

LEAGUE ONE | Bradford (b) | 1-1 | självmål

LEAGUE ONE | Milton Keynes Dons (h) | 1-2 | Clarke


>> TOTAL MÖRKER I SHEFFIELD. Hösten har varit allt annat än positivt. De dåliga resultaten har avlöst varandra en efter en och Matteo Lopez framtid hänger nu på en mycket skör tråd. Den saudiarabiska prinsen Abdullah bin Mosaad bin Abdulaziz Al Saud har vid flera tillfällen under oktobermånad flugit in till staden och haft möten med tränaren. Den högsta ledningen är mycket missnöjda med lagets prestationer senaste tiden trots det har man valt att ge tränare fortsatt förtroende. Den unge tränaren har experimenterat en hel del under hösten och inte hittat en taktiskt disposition som passar laget. Försvarsspelet är fortfarande under all kritik. Sheffield United är med sina 27 insläppta mål på 16 matcher det laget som släpper in flest mål i League One. The Blades har blott en enda ligaseger på två månader.Sheffield United ligger i skrivande stund på en 20:e plats i League One med samma poäng som Bury som ligger under strecket. Klubben hade som ambition inför säsongen att vara med och slåss om topplaceringarna men så ser icke fallet ut att bli. Det är fortfarande många matcher som ska spelas och mycket kan än hända. League One är ett maratonlopp där 46 matcher spelas. Frågan är hur länge klubbledningen kan vänta på att resultaten ska vända. Januarifönstret är fortfarande en bit ifrån och Matteo Lopez måste klara sig med nuvarande spelare. Truppen i sig håller hög kvalitet men problemet ligger i att tränaren knappt fått ut en bråkdel av dess kapacitet. Lagmoralen är skörd i botten och flera möten mellan spelartruppen och tränarstaben har hållits.


Spelare som Sharp, O´Connell, Ebanks-Landell, Done och Scougall har avlöst varandra under hösten med att besöka sjukstugan. Lagkaptenen Billy Sharp har missat hela oktobermånad på grund av en fotskada men nu till november så är samtliga spelare i åter i full träning. Utöver cup-spelet så har Sheffield United några mycket viktiga ligamatcher framför sig, Chesterfield (b), Shrewsbury (h), Bury (h) och Charlton (b). Varje match framöver blir en final för den mycket hårt pressade Matteo Lopez.


Om Sheffield United haft en tuff höst så är det motsatsen till vad Milton Keynes Dons haft. Laget som ifjol degraderades från The Championship leder nu League One under ledning av Malky Mackay. Peterborough och Gillingham ligger också och nosar på direktuppflyttningsplatserna. Serieledarnas anfallare Kieran Agard leder skytteligan med sina 14 fullträffar, tätt följd av Oxfords Kane Hemmings (12) och Rochdales Steven Davies (11). Just Rochdale är höstens överraskningslag och ligger på en imponerande femteplats.


Tabellen efter 16 spelade omgångar

Postad bild 19. Southend 16 3 5 8 –7 14

Postad bild 20. Sheffield U 16 3 4 9 –6 13

------------------------------------------

Postad bild 21. Bury 16 3 4 9 –13 13

Postad bild 22. Oldham 16 2 6 8 –10 12

Postad bild 23. Port Vale 16 2 5 9 –16 11

Postad bild 24. Shrewsbury 16 1 6 9 –10 9


Nyhet 1Två tränare fick foten efter senaste omgången, Bruno Ribeiro i Port Vale och David Flitcroft i Bury. Inga ersättare har ännu utsetts.Nyhet 2 – Nick Barmby, Alan Curbishley och Ally McCoist lurar alla i vassen om Matteo Lopez inte får ordning på skutan.Postad bild

MATT HARRIS, THE OFFICIAL CLUB WEBSITE OF SHEFFIELD UNITED


Detta inlägg har redigerats av pizarro: 08 January 2017 - 14:42 PM


#11   LFCYNWA

  Ungdom

 • Medlem
 • 1 Inlägg:

Postad 06 December 2016 - 11:27 AM

Vart tvungen att logga in för att fråga dig hur det går! Är en lurker här på FM Sweden men vart tvungen att kolla med dig hur det går?
Därför att jag själv startade en karriär med Sheffield. Har kommit in på halva säsongen och ligger just nu på en tredjeplats. Etta ligger MK Dons som leder stort. Slog mig precis med 3-5...

#12   saxenofc

  Reserv

 • Medlem
 • PipPip
 • 65 Inlägg:

Postad 08 December 2016 - 22:56 PM

Ligger den här rapporten nere eller kommer det en fortsättning?
För evigt trogen - Hammarby Södermalm

#13   pizarro

  Startspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 615 Inlägg:
 • Yrke:Tränare
 • Tränar:Sheffield United

Postad 09 December 2016 - 15:20 PM

Visa inläggLFCYNWA skrev:

Vart tvungen att logga in för att fråga dig hur det går! Är en lurker här på FM Sweden men vart tvungen att kolla med dig hur det går?
Därför att jag själv startade en karriär med Sheffield. Har kommit in på halva säsongen och ligger just nu på en tredjeplats. Etta ligger MK Dons som leder stort. Slog mig precis med 3-5...

Visa inläggsaxenofc skrev:

Ligger den här rapporten nere eller kommer det en fortsättning?

Den ligger vilande för tillfället.

Detta inlägg har redigerats av pizarro: 06 January 2017 - 13:25 PM


#14   micke122

  Rapportmod

 • Moderator
 • 4621 Inlägg:
 • Ort:Falkenberg
 • Yrke:Studerande
 • Favoritlag:Falkenbergs FF

Postad 18 March 2017 - 13:32 PM

Automatiskt meddelande


Detta inlägg har flyttats från "Rapporter" till "Skärselden".
FMS-mästare i fotbollskunskap 2015.

1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar