Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM17-SR] AFK till stjärnorna and beyond

AFK Linköping [FM17-SR]
11 svar till detta ämne

#1   bullenb

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 25 Inlägg:

Postad 31 January 2017 - 14:09 PM

AFK Linköping


Linköping, Sveriges 5:e största kommun och 7:e största tätort har länge saknat ett lag i herrfotbollens finrum.
Senaste säsongen i högsta serien för ett Linköpingslag var 1977 då BK Derby spenderade ett par månader i Allsvenskan. Det är inte acceptabelt och när dessutom grannstadens IFK Norrköping återigen etablerat sig som topplag i Allsvenskan krävs det krafttag.

De tidigare försöken i staden har varit fruktlösa, 1981 slogs stadens tidigare allsvenska lag, IF SAAB och BK Derby ihop till Linköpings FF, en satsning som nådde den höga höjden av tredjedivisionen. Ett misslyckande av rang trots ordentliga finansiella satsningar. Samma misslyckande mötte FK Linköping och det verkar som om FC Linköping City kan gå åt samma håll.

AFK Linköping ska till skillnad från de tidigare nämnda satsningarna bygga framgången på unga hungriga talanger istället för mätta pengastinna åldringar. AFK ska bygga långsiktigt för att på ett ansvarstagande sätt ge stolthet åt staden och förhoppningsvis i framtiden fylla den relativt nybyggda Linköpings Arena.

Detta inlägg har redigerats av bullenb: 31 January 2017 - 14:22 PM


#2   bullenb

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 25 Inlägg:

Postad 31 January 2017 - 14:48 PM

Spoiler

Detta inlägg har redigerats av bullenb: 20 February 2017 - 12:06 PM


#3   bullenb

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 25 Inlägg:

Postad 31 January 2017 - 15:01 PM

Säsong 1 2017 – AFK Linköping

Målsättning.

Styrelse: Undvik nedflyttning
Intern målsättning: En stabil mittposition, att användas som språngbräda till uppflyttning 2018.
Utveckla spelartruppen för att 2018 bli slagkraftigt

Inledande tankar: Med en trupp utformad för div 3 kan det tyckas att styrelsens målsättning om att undvika nedflyttning känns rimlig. Det finns dock några lokala talanger som spås en ljus framtid. Tanken är att bygga laget runt de talanger som finns i truppen och komplettera med nya talanger kapabla att på sikt bli toppspelare i division 1 eller superettan. Enbart i undantagsfall kompletteras med äldre rutinerade spelare.

#4   trashbag

  Sportchef

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 5355 Inlägg:

Postad 31 January 2017 - 15:01 PM

Spännande! Lycka till :)

#5   bullenb

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 25 Inlägg:

Postad 02 February 2017 - 15:37 PM

Div 2 S.Svealand.
En svag start med storförlust i derbyt och första matchen mot Linköpings City FC öppnade för rejäla farhågor om hur säsongen skulle urarta. City ska vi inte kunna slå då deras budget är dubbelt så stor men själva insatsen lämnade mycket att önska. Lite bättre blev det i andra matchen men sedan följde flera matcher utan vinst och det såg ut som om AFK skulle få kämpa rejält för att få ett nytt kontrakt.

Postad bild
Postad bild

Efter att matchtaktiken satts sig i ryggmärgen och de nya killarna kommit in i laget avslutades säsongen med bara tre ytterligare förluster. Mot slutet av säsongen kom skador i vägen för den sista pushen upp mot kvalplats. Sista två matcherna byggdes laget därmed enbart runt de som är klara för nästa säsong i klubben.

Postad bild

En helt klart godkänd första säsong i division två. En klar förbättring måste ske på hemmaplan då AFK tappat alldeles för många poäng på Lambohovsvallen. En vinstprocent hemma på 46 % är under all kritik om man vill avancera i seriesystemet. En stor överraskning att IF Sylvia åker ut samt att Linköping enbart knep en 6:e plats.

Cupspel: N/A

Spelarförändringar:

Postad bild

Nyförvärv
A.Järnér, Mjölby Södra
E.Nelson, fri, tidigare Kalmar
M. Dahlin, fri, tidigare XX
+ några regens som troligtvis kommer agera reserver
Inlåningar: Jarl, Masih, Langin, Barrow, Garbi, Djokic,

Förluster
F.Eriksson blev såld under året, lämnar som tur är inte fören 18-07, gott om tid att hitta en ersättare
Övriga: Tinnerholm

Årets spelare: F.Eriksson, en stark bidragande orsak till den höga målskillnaden under året.
Årets flopp: G.Tinnerholm, Allsvenske Antons bror kom inte in i laget och klarade inte av den typ av spel som fordrades.

Spelarutveckling
1 – F.Eriksson, Lokal talang som tagit enorma kliv under säsongen, från bottenskiktet av ligan till en spelare för Div1 klubbar
2 – E.Nelson, redan när han värvades talades det om att han var för duktig för klubben. Har under året tagit ytterligare kliv och torde vara aktuell för div 1 klubbar.
3 – L.Junus, lokal produkt som det finns stora förhoppningar för. Gått från att ha varit talang till att tillhöra stommen i truppen.

Detta inlägg har redigerats av bullenb: 02 February 2017 - 16:04 PM


#6   bullenb

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 25 Inlägg:

Postad 03 February 2017 - 08:38 AM

Säsong 2 2018 – AFK Linköping

Målsättning:

Styrelsen fordrar en mittenplacering i slutet av året men de interna målsättningarna är likväl högre. Tre poäng ifrån föregående säsong med en usel start torde ge klubben, med en bra start i år, en rejäl chans att ta hem hela serien. Lägg därtill in en rad intressanta nyförvärv så torde detta bli ett riktigt kul år för alla i sydvästra Linköping. Ambitionen är likt föregående år att med den grund som läggs ska kunna göra avtryck inte bara i division två utan även i eventuellt kommande spel i söderettan.

I tabellen har Motala lämnat serien i och med seriesegern, nedflyttade är Enskede. FC Gute ansluter från Norra Svealand, BK Derby är uppflyttade och något överraskande är Vimmerby och Linköpings City flyttade till Örebroserien. Därmed är också flera tunga lag borta och det återstår att se om Gute och Enskede kan utmana.


Postad bild

Spelarförändringar:


Postad bild

Från Motala AIF, värvades Rako in, en för division tvås räkning enormt talangfull spelare, i verkligheten såld till Holländska ligan.
Sylvia brandskattades på dess bästa spelare Ihab Naser.
Kristjan Ljajic lånas in från Djurgården och torde omgående bli bästa back i division två.
I övrigt, stora förhoppningar på ungdomarna Amer Ibrahimovic (bara namnet sätter lite extra press på honom), Pontus Jansson, Fredrik Lundqvist och Omar Hamid som klubben hoppas ska blomma ut till tongivna spelare under året.
Då det står klart att vår målvakt lämnar under mitten av säsongen värvas Oscar Ekman, en talang från Mjällby in, en nedgradering från Eriksson men enligt scouterna potential att spela i superettan i framtiden.

Postad bild

#7   bullenb

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 25 Inlägg:

Postad 08 February 2017 - 15:00 PM

Div 2 S. Svealand
Det blev inte någon större dramatik gällande vem som skulle ta hem seriesegern. AFK satte tempot direkt och släppte från omgång 8 inte in någon på förstaplatsen. 20 vinster på 26 matcher varav två poäng tapp när seriesegern var avklarad. Av årets spelare ska främst Junus lyftas fram. Spelaren blev vald till seriens bästa mittfältare och säsongens spelare av klubben. Skytteligan vanns av AFKs, från Bajen, inlånade anfallare Girma med 19 baljor. Det blev ytterligare värvningar efter säsongsupptakten, då målvakten Eriksson långtidsskadade sig togs Gustav Nyberg in på fri transfer. Nyberg fick även pris som säsongens värvning och var starkt bidragande till klubbens fina målskillnad. Christopher Karlsson, från Grebo och tidigare Åtvidaberg och Djurgården, togs även han in på fri transfer efter att ha uppvaktats i över ett år av AFKs ledning.


Postad bild

Under säsongen fick Rako inte den utveckling som det hoppades på, däremot fick de båda ynglingarna Näslund (HB) och Jansson (MC) flertalet chanser och har visat bytande potential. Säsongens elva såg ut såhär:

Postad bild

#8   bullenb

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 25 Inlägg:

Postad 13 February 2017 - 17:17 PM

Säsong 3, 2019 – AFK Linköping – Div. 1 Södra
Målsättning:
Styrelsen: Försök undvik nedflyttning
Den interna målsättningen är att, för lagets ungdomar, på ett utvecklande sätt klättra under säsongen för att avsluta någonstans i mitten av tabellen. AFK har fått ett uppflyttningsodds på 401 gånger pengarna vilket tydligt avspeglar gemene mans bild av nykomlingen. Att Åtvidaberg, Trelleborg och Landskrona alla ramlade ur superettan inför årets säsong och går in i södra serien gör ligan betydligt tuffare. Något överraskande tar nyuppflyttade Lunds BK plats i den norra serien vilket kanske borde ha givits till AFK, låt oss hoppas att denna fadäs av förbundet inte spelar någon roll för AFKs slutplacering.


Postad bild
Postad bild

Inför 2019 har vänsterbacken Jansson och forwarden Christiansson tänkt att ta startplatser. Yttermittfältarna Lundqvist och Lamnjov, bägge med betydande potential, är tänkte att få chansen under säsongen efter att ha presterat bra i reservlaget.

Postad bild

#9   bullenb

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 25 Inlägg:

Postad 17 February 2017 - 14:56 PM

Lite uppdateringar för årets spel i div 1

Postad bild

Postad bild

Postad bild

Div 1 Södra

En helt fantastisk säsong är till ända. Efter att likt säsongen 2017 åkt på några rejäla minor de första matcherna ordnade spelet till sig och laget kunde med två matcher kvar titulera sig som seriesegrare. Två uppflyttningar på två säsonger, helt makalöst. En lika stor överraskning var att både Åtvidaberg och Landskrona, som bägge ramlade ur superettan förra säsongen fortsatte sin kräftgång genom att ramla ur division 1.

Hela laget har varit utmärkt med Christiansson som främste målskytt. 15 pytsar allt som allt. Ihab Naser och Ibrahimovic har också bidragit med ett dussin mål var. AFKs innermittfält med främst Jansson och Stoffe Karlsson har i många matcher dominerat motståndet. Frågan är hur många av lagets spelare som kommer vara kvar när nästa säsong startar, alla utom Karlsson och Jernér är unga och verkar fortfarande vara utvecklingsbara och har redan genererat intresse från allsvenska klubbar.

Postad bild
Postad bild

Detta inlägg har redigerats av bullenb: 17 February 2017 - 15:00 PM


#10   bullenb

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 25 Inlägg:

Postad 21 February 2017 - 14:45 PM

Säsong 4, 2020 – AFK Linköping – Superettan

Målsättning:
Styrelse: Försök undvika nedflyttning.
Intern målsättning: Hålla AFK kvar med en ständig utveckling.

Spelarförändringar.
P Jansson lämnar för spel i Helsingborg. Ordförande Havskog bestämde sig att acceptera ett rakt bud på dryga 80 tusen pund. En helt ok summa för en spelare som kom gratis för två år sedan. Nog kunde summan ha trissats upp ytterligare om Havskog hade litat mer på sin manager.

Postad bild
Postad bild

Rätt hyfsat, hade ledningen ganska länge innan verkligheten hann ifatt. Fick två av mina bästa spelare sålda, mot mitt godkännande, till sommaren och därefter rasade det, lyckligtvis lyckades vi få ihop tillräckligt med poäng för att återta andra platsen innan säsongen var slut.

Cup
Ställde upp med b-laget mot ett div 2 gäng, åkte ur direkt.

Postad bild

#11   bullenb

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 25 Inlägg:

Postad 10 April 2017 - 08:24 AM

Tror ni kan stänga denna tråd, snöade in mig i San Marino istället..

#12   micke122

  Rapportmod

 • Moderator
 • 4558 Inlägg:
 • Ort:Falkenberg
 • Yrke:Studerande
 • Favoritlag:Falkenbergs FF

Postad 10 April 2017 - 15:18 PM

Automatiskt genererat meddelande
Denna tråd har blivit låst av en moderator.

Anledning: Tråden låst på trådskaparens begäran.

Om du inte håller med om detta beslut, vänligen
rapportera detta inlägg och en moderator eller administratör kommer att undersöka ärendet.
FMS-mästare i fotbollskunskap 2015.

1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar