Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM17-SR] Sparka in dörren och sparka ner Prag klubbarna och Plzen från tronen.

Tjeckien FKTeplica Europa SR Långkörare
23 svar till detta ämne

#1   super-sub

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1633 Inlägg:
 • Ort:Örebro
 • Yrke:Pluggar
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 16 June 2017 - 14:48 PM

80 kilometer norr om Prag ligger en mindre stad vid namn Teplice, stadens invånarantal kan skrivas till en liten bit över 50 000 och stadens fotbollslag har aldrig vunnit den inhemska ligan, närmast var man 98/99 då man slutade på en andra plats bakom Sparta Prag. Cup bucklan har man fått lyfta vid två tillfällen 02/03 och 08/09. Den Tjeckiska ligan har, sedan Tjeckoslovakien den första januari 1993 delads upp i Tjeckien och Slovakien, avverkats 22 gånger. 15 av dessa gånger har ligan avslutats med en Prag klubb i topp, största utmanaren på senaste tiden, kommer från Plzén och stoltserar med tre titlar senaste fem åren genom Viktoria Plzén.

Den dominansen ska nu brytas, då jag kliver in som manager för FK Teplice (media tipps 7a) och ska försöka bryta dominansen från Prag klubbarna och den senaste tidens jätte Viktoria Plzén. Är inget fan av att värva ihjäl mig, utan gillar snarare att satsa på egna produkter, där av kommer det tillåtas max 1 värvning per säsong. Satsa på egna produkter, vilket kommer synas, dels då vi inte får värva så mycket och dels då minst en spelare måste plockas upp till A-truppen varje säsong.

Kommer hålla det ganska enkelt, lyfta upp någon/några talanger i rapporten varje säsong, lyfta upp det eventuella nyförvärvet och hur det går i respektive turnering. Får jag feeling blir det lite mer ingående, har jag ingen feeling blir det lite kortare. Skriver i första hand för att få lite utlopp för egen del, men ni är hjärtligt välkomna att följa med på resan. Ställa frågor, be om spelar-bilder osv.

Laddade ligor har skett enligt följande: Högstaligan i England, Spanien, Tyskland, Frankrike och Italien. De två högsta ligorna i: Tjeckien, Kroatien, Belgien, Holland, Polen, Portugal, Schweiz och Österrike.

Manager rollen skapas utefter vad som är lämpligt för en klubb på denna nivå, vilket uppenbarligen är en utbildning på Kontinental Pro-licens nivå och en spelarerfarenhet som fotbollsproffs på nationell nivå. Styr mig själv som en offensiv men taktisk manager med stora ungdomskunskaper. Samtidigt som det där med kondition och målvakter aldrig varit min grej, där av skrivs de kunskaperna ner till minsta möjliga.

Tackar ödmjukast Pontari för tips av liga och "utmaningen".

Detta inlägg har redigerats av super-sub: 16 June 2017 - 16:53 PM


#2   vicke231

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 3495 Inlägg:
 • Ort:Helsingborg

Postad 16 June 2017 - 15:33 PM

Ah, klubben där Edin Dzeko slog igenom!

Kör hårt!
A man with new ideas is mad until he succeeds..

#3   super-sub

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1633 Inlägg:
 • Ort:Örebro
 • Yrke:Pluggar
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 16 June 2017 - 23:38 PM

Lite klubbinformation och hur det ser ut med olika faciliteter och liknande.
Klubben tog klivet upp i Division 1 efter att säsongen 95/96 ha slutat tvåa i Division 2, i debuten i eliten slutade man på 13e plats, lyfte vidare till en sjunde plats för att säsongen 98/99 nå toppnoteringen i en andra plats. Sedan dess har man pendlat mellan allt från 4e platser till 12e platser med en tredjeplats 04/05.

En professionell klubb som grundades 1945, med ett nationellt rykte, som på stjärnskalan noteras för 3 stjärnor. Ekonomin är okej och efter förra årets tolfte plats deltar man givetvis inte i några kontinentala tävlingar. Det absolut tråkigaste är att det finns absolut NOLL rivaler, inga bittra, inga andra och inga derbyn.

Ägaren älskar klubben, som är värderad till 34 miljoner, som säljer biljetter till ett snitt av 36 kronor, publikvänligt får man lov att säga. 2750 säsongskortsinnehavare, till arenan som tar 18 221 sittande åskådare. Vi jobbar med eluppvärmd plan under gräset, en arenakondition som är bra, lika så ungdomsanläggningen. En imponerande träningsanläggning, ordinär juniororganisation och en ungdomsrekrytering över genomsnittet.

I tjeckiska fjärde divisionen har vi ett samarbete med Chomutov. I truppen har vi en av vardera nationalitet ifrån Bosnien, Elfenbenskusten, Georgien, Kap Verde, Kroatien, Serbien och Slovakien. Resterande är från Tjeckien. Ser ut som ett hyfsat lag, övriga föreningen består av 5 reservlagsspelare och 0 U19 spelare. Där med skiter vi under första året i målsättningen att en talang ska upp varje år och jobbar helt enkelt med att plocka in ett gäng ungdomsspelare vid första ungdomsintaget.

#4   super-sub

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1633 Inlägg:
 • Ort:Örebro
 • Yrke:Pluggar
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 17 June 2017 - 22:27 PM

Taktiken vi väljer att spela med är en klassisk 4-3-3, med en defensiv mittfältare, två yttrar och en ensam central forward. Då mittfältet känns något tunt i alla fall till bredden, så väljer jag att plocka in en 19 årig fransk central mittfältare på lån från OGC Nice. Möjligheten finns dock att köpa loss honom, vilket är tanken om han levererar någorlunda.

Under försäsongen spelar vi väldigt mycket träningsmatcher, dels för att spela in taktiken och dels för att få upp matchträningen på hela truppen. Nio träningsmatcher med blandat resultat mot blandat motstånd blir det innan serien drar igång. Serien börjar väldigt trevande, 2-0 förlust mot tippade mittenlaget Dukla Prag och fortsatt mållöst efter omgång två då vi åker på en 1-0 förlust mot Jablonec. Jablonec är dock ett av fyra lag som enligt oddsen ens ska titta mot första platsen i ligan, dom står till 6,50 och är tippade fyra, tippade femman går till hela 31 gånger pengarna och det rasslar sedan vidare, vi själva står tippade 7a till 41 gånger pengarna.

Efter de två inledande omgångarna, där spelet är helt okej, utifrån att vi försöker spela en passningsorienterad fotboll, men då målen uteblir helt, så stuvar vi om på två positioner inför cupens andra omgång mot ett lag från de lägre divisionerna. Vi byter ut ena mittbacken och forwarden, utdelning direkt och med en tre ett seger står nya forwarden för två av våra mål, det tredje noteras som självmål. Vi tar med oss mål, en seger och en positiv känsla tillbaka till seriespelet där Boby Brno som inlett piggt men tippas på nedre halvan väntar. Det blir en ny seger, men en dyr sådan, då vår duktige kroatiske högerytter sliter av en vadmuskel och väntas vara borta i 3-4 månader. Återigen står nya startforwarden, Marek Cervenka, för två mål och sätter avgörande 2-1 målet så sent som i 89e minuten.

Följande fyra matcher resulterar i väntad förlust mot Slavia Prag, dubbla 2-1 segrar mot något sämre motstånd och ett kryss mot överraskande serieledarna Slovacko. Det första ”kvartalet” av tävlingssäsongen avslutas med att ta oss vidare mot Vlasim från andradivisionen i cupen.

#5   super-sub

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1633 Inlägg:
 • Ort:Örebro
 • Yrke:Pluggar
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 18 June 2017 - 17:31 PM

Vi fortsätter andra delen av säsongens första halva med att välla fram, går överraskande bra och segrarna rullar in på löpande band. Sex segrar, ett kryss och två förluster räknas in innan det är dags för vinteruppehåll. Att vi dessutom slår ut Viktoria Plzen i åttondelen av cupen gör inte saken sämre, ett Plzen som går överraskande dåligt i ligan och hittas först på en 11e plats.

Vi placerar oss på en stabil 6e plats, vi avslutar ”toppen” av tabellen då vi bortsett från vinstmaskinen Slavia Prag (12-0-4) enbart är två poäng från tabelltvåan Slovacko. Årets målsättning är en placering på den övre halvan, det vill säga, åtta eller bättre. Nionde placerade Jablonec hittar vi hela 9 poäng efter oss med ytterligare lag emellan, så den målsättningen ser helt klart greppbar ut.

Resultaten ramlar in i positiv riktning, något som inte är lika positivt är ekonomin. Intäkterna är otroligt låga i förhållande till, framförallt, lönekostnaderna. Enligt beräkningarna kommer vi ligga ca 2,5 miljoner back efter säsongen, något som inte är okej. Jag väljer där av att ge mig ut på sälj-jakt, en eller två spelare kommer under Januari att lämna. Den första är vårt fjärde val på mittbackspositionen, Georgien Zourab Tsiskaridze skriver på för Varnsdorf i andradivisionen för drygt 450 tusen, ingen jättesumma in, men där till skär vi i lönekostnaderna med 31 000 i månaden. Vilket låter oss spara 155 tusen på ett halvår. Sammanlagt borde ekonomin i och med den försäljningen ligga på strax under 2 miljoner minus istället för runt 2,5 miljoner back efter säsongen. I och med att det var en så pass lågprofilerad spelare som fick lämna, gör det dock att vi får fortsätta jakten på att sälja en spelare, med lite högre status.

Nr två ut, som knappt räknas, är ett nytt fjärdeval eller egentligen femte val då en av yttrarna kan kliva ner vid behov, inte så talangfulle 20 årige innermittfältaren Petr Kodes får lämna för spel i andradivisionen för summan 120 tusen.

Den ”stora” försäljningen sker av en mycket duktig Jakub Hora, som tagit chansen hyfsat när han fått den, men i hård konkurrens så är han en rotationsspelare och när vi får 3,75 miljoner för en rotationsspelare var det inget att tveka på.

Ett lån som redan fanns i truppen var en 25 årig tjeck på lån från Plzen, då hans kontrakt går ut efter säsongen och det franska lånet Marcel inte vill skriva på för klubben, så tänjer jag på reglerna under första säsongen och tar in Kucera. 1 lån och 1 värvning. Men eftersom det fanns absolut ingenting i U19 laget får det lov att bli så denna gång.

När allt verkar lugnt kommer en av våra yttrar och ber om att få lämna, när jag får 6 miljoner av Rosenborg låter jag grinpitten lämna. Otroligt tunn trupp nu, men får hoppas det håller och att ungdomsspelarna som kommer upp är något som kan ta klivet upp direkt.

#6   super-sub

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1633 Inlägg:
 • Ort:Örebro
 • Yrke:Pluggar
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 20 June 2017 - 12:23 PM

När kiddsen äntligen kommer så är det en helt okej årgång. Pga att det tidigare var helt sop-rent i U19 laget plockar jag in samtliga 16 spelare. 3 st har väldigt bra potential, 4 st har helt okej potential och övriga 7 hade väl inte tagits in om det funnits ett par spelare i U19 laget.

Vi gör dock en milt sagt bedrövlig vår, efter 9 spelade, 8 liga + 1 cup kvart så har vi gjort ETT (!!!) mål. Två oavgjorda och sex förluster i ligan och den ytterst lilla ljuspunkten så långt är seger efter straffar i cupens kvartsfinal. Inför omgång 25 (av 30) i ligan ändrar vi om i taktiken och går på ett kontringsinriktat och väldigt rakt 4-4-2, målen och poängen måste börja ramla in om vi ska sluta på övre halvan. Inte nog med det så möter vi serieledande Sparta Prag, återigen mållösa men positivt ändå att vi får med oss en poäng i denna tuffa match. 4 dagar senare är det åter dags att resa till Prag för match mot Sparta Prag, denna gång i cupen och nu är det respass som står på menyn. 0-1 förlust, men en semifinal i cupen får vi vara nöjda med.

Fem matcher kvar av säsongen och äntligen lossnar det, vi möter tabelljumbon och plockar tre poäng genom en 3-0 seger. Lättnaden är enorm, men fyra hårda matcher kvar, 1 poäng upp till övrehalvan. I nästkommande match väntar Viktoria Plzen som placerar sig på 9e plats precis framför oss, en ny vinst och vi klättrar upp på övre halvan. Men sedan avslutar vi våren som våren har varit i allmänhet, med förluster. Tre förluster och 2-6 i målskillnad gör att vi slutar på en elfte plats.

Ligaplacering: 11a
Cupen: Ut i semifinal
Flest matcher: 23 årige Mittbacken Michal Jerabek med 34+1
Flest mål: 24 årige Marek Cervenka på 13 mål
Flest assist: 28 årige yttern Nivaldo på 5 st
Bäst snittbetyg: 7,15 av Cervenka
Årets genombrott: Ingen jätte konkurrens men ny i klubben och en trevande start så spelar serbiska mittbacken Aleksandar Susnjar till sig en starttröja och kommer till nästa säsong bli en nyckelspelare.

#7   Ablazzz

  Ungdom

 • Medlem
 • 6 Inlägg:
 • Ort:Umeå
 • Yrke:Student
 • Favoritlag:Ac Milan/ Team thoren gruppen fotboll

Postad 20 June 2017 - 12:37 PM

Bra skrivet! Kul o följa.

#8   super-sub

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1633 Inlägg:
 • Ort:Örebro
 • Yrke:Pluggar
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 21 June 2017 - 00:19 AM

Silly season
Ekonomin är knackig, men truppen ganska tunn, kommer det hyfsade bud på tänkta bänk/rotationsspelare kommer jag diskutera det och kommer det bra bud på startspelare, samtidigt som jag känner att det finns hyfsad backupp så kommer det diskuteras. En spelare kommer tas in och det ser ut att bli en högerytter. Vilken återstår att se.

Slutar: Stepan Vachousek, rutinerad mittfältare, 37 åringen som är en egen produkt, bortsett från en vända Slavia Prag, OM och Austria Wien i mitten av sin karriär har det varit ett par utlåningar men med 14 säsonger för klubbens A-lag känns det otroligt tung att tappa honom.

Rykte ut: Martin Chudy, andremålvakten har fått från ett par klubbar, holländska Go Ahead Eagles har kommit så långt att de blivit konkreta. Han spelade 10 av 35 matcher förra säsongen och gjorde det bra, med en 34a årig förstemålvakt kanske jag borde vända på det och ge Chudy första spaden. Vi höjer budet, GAE drar sig tillbaka och jag bestämmer mig då för att byta första målvakt inför kommande säsong, skillnaden är marginell, men Chudy kommer kunna stå i 6-8 år till, i jämförelse med Grigar som har max 2 år kvar.

Ut: Jan Krob, 30 årig, riktigt bra vänsterback. Holländarna blickar uppenbarligen mot Tjeckien, FC Utrecht lägger sammanlagt 6,75 miljoner. Han vill lämna, vi behöver cash så får jobba upp budet något, utan att för den sakens skull skrämma iväg holländarna. Vi får tillslut till det så att vi får 8,5 miljoner direkt och ytterligare 2 miljoner under de kommande 12 månaderna. Välbehövliga pengar även om det är en startspelare, men 30+are så är inte fantastiskt många år kvar.

In: Lukas Vesely, talangfull ytter, i samma veva som Krob börjar vara på väg bort beslutar jag att det kan vara värt att lägga lite pengar på värvningen in. Så istället för att leta efter en kontraktslös spelare, så riktar vi siktet mot transferlistade Vesely i Slavia Prag. 20 åringen har inte fått någon speltid, men ska mycket väl kunna bli en riktigt bra ytter inom ett par år. Hos oss kommer han gå in från start till höger, med möjlighet att spela även till vänster och längst fram.

Ut: Tomas Grigar, 34 årig målvakt, förra säsongens förstekeeper petas inför kommande säsong, då livslängden på Chudy är betydligt längre och när det finns en hyfsad talangfull 15 åring i U19 laget väljer jag att försöka sälja Grigar.

Ut: David Vanecek, 26 årig anfallare, blev under förra säsongen petad som försteforward, riktigt stabil backup dock. Men börjar gnälla och vill spela europacupspel. Då kontraktet går ut om ett år så väljer jag att bjuda ut honom för 2 miljoner. Polska Arka Gdynia lägger de två miljonerna och han får lämna. Finns två talangfulla anfallare i U19 laget, där en nu kommer att lyftas upp.
Ut, lån: Daniel Richter, 22 årig mittfältare som håller till i U21 laget. Försöker sälja honom, men blir tillslut ett lån till andra divisionen. 10k i månaden + hela hans lön. Med en möjlighet till att köpa honom för 500k när som under lånet.

Uppflyttade spelare:
Martin Kraus, 15 årige innermittfältaren som efter att med 15 andra grabbar plockats upp till U19 från de egna leden under föregående säsong, är den första spelaren som permanent lufts upp till A-laget. Bästa egenskaperna är Lagarbete 17, aggressivitet och passningar 13, arbetskapacitet, beslut och grundkondition 12.

Ales Skoda, 15 årig forward som fick två matcher efter att han kommit fram till U19 laget under våren. 16 i avslut, 14 i grundkondition, 13 i balans och 12 i styrka.

#9   super-sub

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1633 Inlägg:
 • Ort:Örebro
 • Yrke:Pluggar
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 21 June 2017 - 11:34 AM

En ny tuff start på säsongen med bara en poäng på de fyra inledande matcherna, det visar sig dock att så här efter att en tredjedel av serien är spelad så inledde vi mot nuvarande 1an, 2an och 3an. Många tuffa matcher, vilket gör poängskörden mindre dålig. Vi spelar sedan mot Plzen, ett av våra sämre omtyckta lag, och tar säsongens första trea, följer upp det med ytterligare en trea och ett kryss. Detta innan vi åker på pumpen i cupen mot division 2 laget Varnsdorf, där dem tar en snabb tre noll ledning och vi inte lyckas hämta oss mer än med ett mål. Förlorar efter det mot topplaget Slovan Liberec och mittenlaget Bohemia Prag med uddamålen innan vi avslutar första tredjedelen med en fin 3-1 seger mot Slavia Prag.

Som gissat efter förra säsongen är mittbacken Aleksandar Susnjar är en av lagets bästa spelare så här långt med ett snittbetyg på 7,18 och han har där till hunnit med fyra mål från sin mittbacksposition. Vänsterbackspositionen är där det går svagast, Alois Hycka har svårt att komma till ordentligt, bristen på alternativ gör dock att han får fortsätta ett tag till innan vi får vrida om och hitta en ersättare. Flest mål har mittbacken Susnjar gjort med sina fyra tillsammans med Marek Cervenka. Flest assist står Kap Verde yttern Nivaldo för med fyra stycken. Vi placerar oss på en trettonde plats efter 1/3del men med lite positiva vindar i ryggen.

#10   super-sub

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1633 Inlägg:
 • Ort:Örebro
 • Yrke:Pluggar
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 21 June 2017 - 21:47 PM

Mittenpasset av säsongen inleds mot bottenlaget Hradec Kralove och det görs med en säker seger efter ett hattrick av anfallaren Cervenka. Formen är verkligen hittad, defensiven sitter som en smäck och vi spelar ytterligare 3 matcher utan insläppta mål, två segrar och ett kryss innan vi går till halvtidsvila av serien genom ett 2-2 resultat borta mot tabell-jumbon. Det placerar oss på en 8e plats vilket är målsättningen med säsongen, övre halvan. Hösten avslutas sedan med en förlust mot topplaget Jablonec som utmanar Prag klubbarna i toppen.

Tillbaka efter vinteruppehållet och våren inleds med tuffast möjliga motstånd i suveränerna Sparta Prag och en 3-0 förlust. Ny tuff match väntar efter det och vi behöver få resultat med oss för att slippa samma dåliga vår som för ett år sedan. Vilket vi gör, vi plockar in två raka vinster och avslutar andra tredjedelen med ett kryss.

Vilket placerar oss på en åttondeplats inför de avslutande 10 omgångarna. Vi gör på tok för lite mål, men håller långa stunder ihop det bakåt.

Vinterfönstret bjuder på:
23 årige yttern Marek Strada som håller till i U21 laget lämnar för 200k.

22 årige innermitten Daniel Richter som också håller till i U21 laget lämnar för 100k.

Först kommer ett bud på 22 årige talangfulle defensive mittfältaren Daniel Soungole Soune, men budet landar efter förhandling på ca 6 miljoner. Väljer då att sätta Daniel som första alternativet under våren och försöker göra mig av med nuvarande 1a valet i 33 årige Bosniern Admir Ljevakovic för 3,5 miljoner. Som plus till det hela går han först till sommaren.

#11   trashbag

  Sportchef

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 5355 Inlägg:

Postad 22 June 2017 - 09:26 AM

Nu har jag läst ikapp, du skriver intressant och lagom mycket Birkan!

#12   super-sub

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1633 Inlägg:
 • Ort:Örebro
 • Yrke:Pluggar
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 22 June 2017 - 10:28 AM

När sista tredjedelen rullar igång är det med två stora besvikelser i den tjeckiska fotbollen, förra säsongens mästare Slavia Prag placerar sig först på 11e plats och Prag-utmanarna Viktoria Plzen på platsen ovan. Det sistnämnda är också det laget vi möter i omgång 21 och som vi gör det, kör över Plzen rejält på deras hemmaplan med 4-1. För att följa upp det mot nykomlingen och den positiva överraskningen Sigma Olomouc som utmanar om Europaplatserna. Vi går även ifrån den matchen som segrare och kan nästan börja snegla på topp fyra och europa, även om det är en bit dit och målet för säsongen är 8a eller bättre och fortsätta ombyggnationen. Vi följer upp det i kommande tre omgångar med ett av varje resultat. Vilket för oss in på en sjätteplats, med 4p upp till Europa och 2p ner till 9e platsen, det är otroligt tajt i tabellens övremittenskick.

Vi gör en smått magisk avslutning på säsongen och vinner ytterligare fem raka segrar vilket gör att vi lyfter ett par steg till i tabellen och slutar på en smått otrolig tredjeplats. Vi slutar enbart tre poäng efter seriesegrarna Jablonec och två poäng efter tvåan Sparta Prag. Vilket betyder att vi kommer spela Europaleague nästa säsong. Största anledningen till framgången ser jag i att vi i 14 av 30 matcher håller nollan.

Budgeten för juniorträning utökas till fantastisk. Mer om de största ungdomstalangerna kommer inom kort.

Ligaplacering: 3a
Cupen: Ut i 3e omgången
Flest matcher: Yttern Nivaldo och mittbacken Jerabek på 32 starter.
Flest mål: 25 årige Marek Cervenka på 11 mål
Flest assist: 29 årige yttern Nivaldo på 8 st
Bäst snittbetyg: 7,22 på förra årets genombrott Aleksandar Susnjar.
Årets genombrott: Anfallstalangen Ales Skoda spelar 8+8 och står visserligen inte för några fantastiska siffror, med endast 2 mål. Men har utvecklats otroligt mycket och kommer till nästa säsong ges chansen som 1a bland anfallarna.

#13   trashbag

  Sportchef

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 5355 Inlägg:

Postad 22 June 2017 - 12:13 PM

Skoda
- Simply clever

Detta inlägg har redigerats av trashbag: 22 June 2017 - 12:13 PM


#14   super-sub

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1633 Inlägg:
 • Ort:Örebro
 • Yrke:Pluggar
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 22 June 2017 - 14:10 PM

Årets unga spelare i Tjeckiska division 1 blir nyförvärvet Lukas Vesely, som inte platsade i Slavia Prag, ett Slavia Prag som slutar 12 i år.
Säsongens mål, landar en av våra innermittfältare, Davor Kukec, in en andra plats.
Nivaldo får en bänkplats i årets lag och en tredjeplats bland årets utländska spelare i ligan.

Nedan följer lite info gällande ungdomstalanger som är på väg uppåt i klubben.
Jaroslav Klima, 15 år, mittback/defensiv mittfältare, lyfts upp till A-laget och kommer under kommande säsong vara fjärde val på mittbackspositionen när det behovet finns och där till vara reserv på det defensiva mittfältet.

Tomas Capek, 16 år, vänsterytter, lyfts upp till A-laget och kommer vara backupp till Nivaldo, kommer troligen inte bli mycket speltid alls, så vår högerytter även kan spela till vänster och när Nivaldo kommer vara frånvarande blir det nog en rotation med högeryttern Vesely över till vänster och högerreserven Vosahlik in till höger. Men med spel i Europa kan det allt bli ett par matcher.

Tomas Nemec, 15 år, forward, blir eventuellt tredje spelaren som lyfts upp. Supertalangen Ales Skoda har under säsongen som gått tagit sig förbi Marek Cervenka och blir till nästa säsong nr 1 i anfallet. Lyckas vi få ett pris vi är nöjda med för Cervenka kommer han lämna och Nemec flyttas i så fall upp.

#15   super-sub

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1633 Inlägg:
 • Ort:Örebro
 • Yrke:Pluggar
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 23 June 2017 - 00:01 AM

Talang-kollen
Vi har mycket fina talanger, ett gäng som redan plockats upp i A-laget och ett gäng som ligger på tillväxt. Vi går igenom de talanger med störst potential.

Ales Skoda, 16 år, anfallare, 16 ligamatcher 2 mål, Avslutsskicklige Skoda fick chansen direkt som 15 åring med två matcher efter att han kommit upp till U19 laget. Året efter (senaste året) var han uppflyttad till A-laget och inför kommande år är tanken att han ska vara förste forward.

Martin Kraus, 16 år, mittfältare, 6 matcher, Var förste centrala mittfältaren som flyttades upp till A-laget, mycket talang kommer på just den positionen och möjlighet att förändra här kan mycket väl ske till nästa säsong.

Jaroslav Klima, 15 år, defensivmittfältare, 0 matcher, Jaroslav flyttas upp som fjärdemittback men framförallt som reserv på det defensiva mittfältet inför säsong tre.

Tomas Nemec, 15 år, anfallare, 0 matcher, ytterligare en anfallare med potential, kommer eventuellt lyftas upp inför säsong 3 beroende på vad som händer med 25 årige Cervenka.

Tomas Capek, 16 år, vänsterytter, 0 matcher, bra speed och viss potential, men i brist på bättre alternativ kommer Capek vara andravalet på vänsterytter platsen.

Jan Stanek, 15 år, mittfältare, 2 matcher, en till talangfull mittfältare, kommer utmana Kraus om en plats i A-laget. Har under våren spelat U21 fotboll.

Michal Lukas, 15 år, målvakt, 0 matcher, talangfull keeper som inom kort kommer vara reservmålvakt i A-laget.

Pavel Janosek, 16 år, mittfältare, 0 matcher, ytterligare en mittfältare, har ju i form av hård konkurrens en bra bit kvar till A-laget. Men potential finns absolut.

#16   super-sub

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1633 Inlägg:
 • Ort:Örebro
 • Yrke:Pluggar
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 24 June 2017 - 21:48 PM

Jag gör ett försök till att förändra klubbens filosofi, hittills har det varit svårt att få klubbens styrelse att vilja bygga ut ungdomsakademin. Delvis på grund av ekonomin men också delvis för att de inte verkar tycka att det är värt det. Efter två år i klubben, varav senaste säsongen var väldigt fin för söker ja ta upp en kontraktsdiskussion och i den be om en förändring i klubbens filosofi. Där vi ska bedömas mer utifrån att satsa på egna unga spelare, något överraskande går det igenom och förhoppningsvis kommer detta på sikt få styrelsen att bli mer välvilligt inställda till att bygga ut ungdomsakademin.

20 årige fjärde mittfältaren Michal Bilek lämnar för 450k och Stanek flyttas upp till A-laget.

Reservhögerbacken Patrik Dressler har hunnit bli 27 år, är egentligen mer en mittback än ytterback och får sparsamt med speltid. Ungt nyförvärv letas då högerbackarna inte väller fram ur ungdomsakademin. Men vi får 1,25 miljoner för Dressler + 15k per match i 10 matcher, när han går till ett av mittenlagen i vår serie.

Som ersättare på högerbacksplatsen kommer under kommande säsong en belgare sitta. 17 årige René Reynders plockas in från Union SG i Belgien för 500k. Ingen supertalang men kommer helt klart kunna bli en stabil spelare i ligan och när inte alternativ finns i ungdomslagen för tillfället blir detta en tillfällig lösning över de kommande 3-4 säsongerna.
Anfallaren Marek Cervenka säljs till Österrikiska ligan för 3 miljoner + 40% av nästa försäljning. Vilket gör plats för Nemec som flyttas upp från U21 truppen.

När jag är nöjd med truppen sätter styrelsen in en idiotisk stöt. Den defensiva mittfältaren Daniel Soungole Soune som var tänkt att bygga laget kring får ett bud på sig. För visso ett bra bud, men när jag redan gjort min värvning för i år så kommer det svida sjukt mycket långa delar av säsongen. 8 miljoner + lite klausuler får vi för honom. Med detta kommer Jan Stanek skolas om till defensiv mittfältare och Matej Hruska flyttas upp till A-laget.

När irritationen över spelarförsäljningen lagt sig bestämmer jag mig för att ta upp fighten med styrelsen om att förbättra klubben då pengarna har ramlat in. Förbättrad träningsanläggning skrivs upp på schemat och beräknas kosta 33 miljoner. Detta går dock i stöpet när det är dags för betalning då pengarna inte längre fanns kvar på saldot.

En sista försäljning blir 20 årige reservmålvakten Jan Plachy, som under förra säsongen fick 4 matcher. När förstekeepern i inledningen av säsongen blev borta pga skada i 4 veckor och förstaspaden under den perioden inte går till Plachy, utan istället till 15 årige Michal Lukas. Tanken var att Lukas skulle hålla till i U21 laget en säsong till, men tar klivet upp redan nu.

#17   super-sub

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1633 Inlägg:
 • Ort:Örebro
 • Yrke:Pluggar
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 25 June 2017 - 17:50 PM

Jag väljer denna säsong att dela upp tävlingssäsongen i två delar, en cup del då vi i år bortsett från inhemska cupen även kommer spela ute i Europa. För att sedan ha en del där hela ligasäsongen sammanfattas i ett inlägg. Lite mer komprimerat än tidigare men känner att det får bli så denna säsong.

Cupsäsongen blir inte speciellt lång, vi kliver in i tredje kvalomgången av Europa cupen och lottas mot Slovenska NK Maribor. Vi inleder hemma och får till ett kryss efter en sen kvittering från våran sida. Bortamatcher blir dock för tuff och vi förlorar med 2-0 och åker ut med sammanlagt 3-1. Den inhemska cupen ger oss ännu färre matcher då vi, tack vare fjolårets ligaplacering, kliver in först i tredje omgången. Men mot division 2 laget Viktoria Zizkov blir det respass direkt efter att dem gjort både 1 och 2 mål i första halvlek, vi reducerar i 73e men kommer inte närmare än så.

#18   super-sub

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1633 Inlägg:
 • Ort:Örebro
 • Yrke:Pluggar
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 26 June 2017 - 11:06 AM

Division 1 säsong 3

Vi inleder serien väldigt trevande och känslan av att jag (tillsammans med styrelsen) kanske rensat lite för mycket och har ett lite för ungt lag börjar infinna sig. Visserligen ligger förlustraden helt okej för ett tippat mittenlag, 6 förluster på första 14, problemet är istället att vi har stora problem att lyckas vinna fotbollsmatcher. 6 oavgjorda och bara 2 segrar gör att vi ligger riktigt risigt till, segrarna måste börja rulla in om jag ska få behålla jobbet och leda laget vidare mot de långsiktiga målen.
Mycket riktigt, efter att drygt halva serien är spelad ligger vi på en bedrövlig 15e plats, på nedflyttning och styrelsen kallar in mig till ett möte. Efter lite diskussioner kommer vi fram till att 8 poäng ska tas på de kommande 5 omgångarna. 3 vinster eller 2 vinster och 2 oavgjorda behöver vi räkna in i matcherna mot: Slavia Prag (1), Pibram (14), Brno (4), Slovan Liberec (9) och Karvina (11), det ska inte vara någon omöjlighet men det gäller att börja prestera. Mitt i detta kommer vår kanske bästa spelare 21 årige yttern Lukas Vesely och börjar bråka om att han vill lämna för en större klubb. Grabben kom gratis från Slavia Prag för 1,5 år sedan för att dom inte ville ha kvar honom, nu vill dom köpa tillbaka honom. Vi får se vad januarifönstret bjuder på.

Vs Slavia Prag 1-2, leder med 1-0 men tappar sista kvarten och förlorar.
Vs Pibram 2-0, gör en bra match och kör över Pibram! 3 av 8p. 3 matcher kvar på oss.
Vs Brno 2-0, en utvisning sent i första på motståndarna och supertalangen Skoda hittar äntligen målet ordentligt med två baljor! 6p av 8 och 2 matcher på oss. Känns som jag överlever detta!
Vs Liberec 0-1, förlust och nu krävs, med största sannolikhet, vinst i nästa omgång mot Karvina för att jag ska få behålla jobbet.
Vs Karvina 3-0, Skodan har äntligen fått upp farten, åter igen två mål, vi tar vår 7e, 8e och 9e poäng under perioden. Vilket gör att jag får behålla jobbet och vi kliver upp en bit i tabellen.

Efter de 5 omgångarna och en fortsättning för min del så går det småknackigt men tillräckligt bra 3 vinster, 2 oavgjorda och 6 förluster, vilket gör att vi slutar på en 12e plats. Med tanke på dom omorganisationerna vi gjorde i truppen inför säsongen, där jag dessutom fick hjälp av styrelsen att skeppa viktigaste spelaren precis innan säsongsstart. De sista tre omgångarna har vi redan säkrat kontraktet och roterar då i truppen och låter inte mindre än ELVA spelare debutera i A-laget. Den blivande talangfabriken jobbar vidare. 9 av 22 spelare i A-truppen under säsongen har varit under 18 år och många spelare är 15-16 år och ett år rikare på seniorfotboll och ett år mer utvecklade.

Ligaplacering: 12a
Cupen: Ut i 3e omgången
Flest matcher: Mittbacken Susnjar 31+2 matcher.
Flest mål: 17 årige anfallaren Ales Skoda på 11 st
Flest assist: 22 årige Lukas Vesely på 9 assist.
Bäst snittbetyg: 7,01 på ytterbacken Vondrasek och innermittfältaren Kukec.
Årets genombrott: 16 årige innermittfältaren Jan Stanek som skolades om till defensiv mittfältare under säsongen.

#19   super-sub

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1633 Inlägg:
 • Ort:Örebro
 • Yrke:Pluggar
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 27 June 2017 - 12:04 PM

Silly season

Upp och ned flyttningar
· Michal Lukas, 16 årige målvakten som gjort 7 matcher under säsongen flyttas tillbaka ner till U21 laget.
· Jan Fiala, 15 årige målvakten flyttas upp från U-laget.
· Tomas Nemec, 16 årige anfallaren flyttas likt Lukas ner till U21.
· Ondrej Rada, 17 årige anfallaren går motsatt riktning mot Nemec.
· Ondrej Novotny, 15 årige mittbacken flyttas upp och tar plats som fjärde mittback.
· Ondrej Polansky, 16 årige vänsterytten flyttas upp som reserv på vänsterytterplatsen.
· Radoslav Vana, 16 årige yttern flyttas upp som reserv på högerytterplatsen.
· Jiri Steiner, 16 årige vänsterbacken flyttas upp.
· Marek Sustr, 15 årige anfallaren flyttas upp i Januari när Skoda säljs.

Försäljningar
· Otto Urma, egen produkt, 24 år men fortfarande bara reserv på vänsterbacksplatsen. Då skär vi i lönerna, häver in 240k och gör plats för Steiner.
· Jan Vosahlik, 30 årige reserv yttern har förvisso riktigt fina kvalitéer och gör det väldigt bra när han väl kommer in. Men 30 år är i alla fall 5 år för gammalt. 400k in och 40k mindre i lönekostnader.
· Nivaldo, 30 årige yttern lämnar för 3,25 miljoner. Han är den dyraste spelare i drift och börjar bli till åren.
· Lukas Vesely, yttern som gjort succé efter att han kom gratis från Slavia Prag hade en utköpsklausul på 17 miljoner kronor och när franska AS Nancy lägger fram dom pengarna kan vi inte göra något utan Vesely är förlorad. Dom pengarna + ytterligare en miljon läggs på att förbättra ungdomsanläggningen.
· Ales Skoda, 17 årige supertalangen kritar på för Monaco, styrelsen går in och accepterar ett bud på 12 miljoner + 50% på nästa försäljning under november månad och han kommer lämna i Januari.

Lån
· Michal Lukas, målvaktstalangen lånas ut till tredjedivisionen, Prostejovs betalar hela hans lön + ytterligare 15k i månaden. Vilket täcker kostnaderna för de 4 billigaste spelarna i A-truppen.
· Tomas Nemec, anfallstalangen som fick ett fåtal matcher förra säsongen lånas ut till andradivisionen. De betalar hans lön + 60k i månaden. Vilket täcker lönen för den tredje dyraste A-lagsspelaren.

Nyförvärv
Tre av fyra försäljningar var planerade, när Vesely lämnar blir det solklart vart vi ska hitta säsongens värvning. En högerytter ska in, profilen blir en ung, max 21 år, med potential att utvecklas rejält samtidigt som han redan nu ska vara redo för spel i Tjeckiska högstadivisionen. Det blir en scoutingverksamhet i tre steg, det första så scoutas ett 50 tal spelare, med utgående kontrakt, spelare utan kontrakt eller spelare i prisklassen under 3 miljoner. Av dessa placeras 15 på önskelistan för en veckas genomgång, 7 spelare till huvudscouten och 8 spelare till den scout vi har i klubben. Efter detta reviderar vi några för dåliga spelare, men framförallt ett par för unga spelare som inte är redo att leverera omgående. Detta tar oss ner på 9 spelare som ska scoutas vidare. Högst upp på listan just nu är en 20 årig belgare vid namn Michiel De Looze, som sitter på utgående kontrakt med Anderlecht, en spelare vi gör ett litet försök att få över till oss. De Looze blir våran kille, en accelerationssnabb ytter som kritar på ett femårskontrakt med en månadslön på drygt 50 tusen.

Utveckling
Bortsett från de 18 miljoner som lades på att förbättra ungdomsanläggningen lyckas jag övertala styrelsen till att utöka budgeten för juniorträning till exceptionell. Vi får även klubben att utöka antalet tränare vi kan ha anställda för klubbens A-lag från 6 till 7 stycken.

Detta inlägg har redigerats av super-sub: 27 June 2017 - 12:05 PM


#20   super-sub

  Favorit

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1633 Inlägg:
 • Ort:Örebro
 • Yrke:Pluggar
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 27 June 2017 - 21:54 PM

Säsongen 2019/20 – År 4 i Tjeckien

Hösten blir en riktigt mörk historia, de 16 matcher som hösten innehåller i ligan går riktigt tungt och innehåller endast två vinster och sex oavgjorda. Vilket gör att vi håller till på den sextonde och sista platsen i tabellen. Vi radar upp förluster och det största problemet är målskyttet, endast 9 mål på 16 matcher och då står Skoda för 6 av dom, Skoda som andra januari lämnar föreningen och flyttar till Frankrike. Cupen var inte heller den någon hitt, en vinst på straffar mot division 3 laget Pardubice i andra omgången var allt i hyfsad vettig väg vi han med innan vi fick respass i omgång 3 mot division 2 laget Hradec Kralove.

En längre tid har det nu varit på tal om att klubben ska köpas upp, till och från i över 1,5 år har det spekulerats. 26e Januari 2020 står det dock klart att Vit Barta slutför köpet av Teplice för 34 miljoner och tar över som ordförande. Barta meddelar att klubben har stöpts om till ett aktiebolag, vidare stryks de filosofier som tidigare funnits med och jag kommer inte längre bedömas utifrån den filosofin som fanns. Han menar även på att jag kommer att börja bedömas från och med dagens datum. Detta betyder kort och gott att de 3,5 år vi hittills gjort rent förtroende mässigt är bortkastat, vi har dock kommit en bra bit i omformateringen av klubben som vi kommer fortsätta jobba efter.

Februari månad lider mot sitt slut, vårsäsongen har precis dragit igång med en 1-0 förlust mot Sparta Prag och styrelsen kallar in mig till ett möte. Efter diskussioner kommer vi fram till att det måste se bättre ut om en månad, annars är min tid i klubben över. Vad som är ”bättre” är dock oklart, men kan tänka mig att den 16e plats vi innehar och som är en sista plats i tabellen, inte är tillräckligt.

Strax efter detta kommer ett ungdomsintag, Marian Novontny är den mest intressanta spelaren, anfallaren kliver rakt upp i A-laget och Marek Sustr blir helt enkelt petad ner i U21 laget igen. Mer info om Marian och övriga talangfulla spelare kommer efter säsongen.

Ett möte med styrelsen och ett spelarmöte senare skjuter i alla fall moralen upp i höjden, vi lirar i de kommande två matcherna med kniven mot strupen, men som vi gör det. 2-1 mot Boby Brno och sedan ytterligare en 2-1 seger mot Jihlava som nosar på Europa platser. I den senare av 2-1 segrar får Marian Novontny chansen från start och som han gör det, 2 baljor och 8,80 i betyg som 15 åring. En väntad förlust mot storlaget Plzen innan vi studsar tillbaka mot Slovacko och tar en riktigt stark 4-1 seger, med fyra olika målskyttar. Riktigt viktigt att vi fått igång målskyttet och vi har de senaste 4 matcherna dubblat antalet mål vi gjort denna säsong i ligan. Senaste segern tar oss upp på säker mark till en 13e plats, det är dock fortfarande osäkert neråt och vi behöver fortsätta leverera poäng de avslutande 9 omgångarna.

Detta följs dock upp av en ny formsvacka med ett kryss och fyra förluster innan avslutande fyra omgångarna är på gång. Två av matcherna spelas mot de två lagen som ligger bakom oss i tabellen, otroligt viktiga matcher med andra ord. Först ut är matchen mot Budovice som placerar sig en poäng bakom oss. Det blir en riktigt tuff match med 14 gula kort varav 2 ”dubbla” som låter oss avsluta matchen med 2 man mer. Något som vi utnyttjar där vår forward Rada smäller in två bollar sista tio och leder oss till seger och säkrare mark. Följer upp det med en förlust innan det är dags för ny ödes match mot Karvina som ligger 1p efter oss, seger och kontraktet är säkrat. Efter att vi tagit ledningen för att sedan tappa den till 1-1 bara 3 minuter senare steppar årets nyförvärv upp och gör sitt 3e och 4e mål för säsongen i 87e och 91a minuten. Kontraktet är klart och vi spelar i högstaligan även nästa säsong, förhoppningsvis är truppen lite stabilare då och förhoppningsvis fortsätter jag inte att föryngra det allt för mycket. Även om det är en mittback som tjänar på tok för mycket och en innermittfältare som börjar bli till åren. Men i dagsläget består A-truppen (22 st) av 1 st 15 åring, 2 st 16 åringar, 6 st 17 åringar och 3 st 18 åringar, där till ytterligare spelare i åldrarna 19-21. I sista omgången ställer vi upp med en startelva med snittåldern 16 år. 3 st debuterar i A-laget, men det räcker dock inte till, utan blir en 0-2 förlust. Det räcker dock till att avancera en plats i tabellen, upp till 13e plats.

Vi avslutar säsongen med att skriva ett nytt tre-årskontrakt där vi åter igen förhandlar in en filosofi där vi ska satsa på att utveckla spelare med hjälp av klubbens ungdomsorganisation. Helt i riktning med min filosofi.

Ligaplacering: 13e
Cupen: Ut i tredje rundan
Flest matcher: Målvakten Chudy, mittbacken Jerabek och yttern De Looze på 29 matcher.
Flest mål: 18 årige anfallaren Ondrej Rada på mindre imponerande 7 mål.
Flest assist: Yttrarna Capek och De Looze samt mittfältaren Kucera på 4 ass.
Bäst snittbetyg: 7,09 av Tomas Kucera.
Årets genombrott: Ondrej Rada, anfallaren tar över när Skoda lämnar och gör det helt okej. Gör trotts allt en bättre säsong som första anfallaren än Skoda gjorde.

1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar