Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM18] CD Lugo - en galicisk klubb på frammarsch

Lugo Liga123 Liga Santander Segunda Division Primera Division
1 svar till detta ämne

#1   pizarro

  Startspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 572 Inlägg:
 • Yrke:Tränare
 • Tränar:Sheffield United

Postad 28 November 2017 - 08:52 AM

>> INFORMATION. Efter min långa save och berättelse med Cordoba (FM16) hade jag stora svårigheter att hitta motivation under förra upplagan av FM. För mig är FM som roligast när man delar med sig av erfarenheterna via en berättelse. Efter att noga ha scoutat lagen i spanska andra divisionen fick jag en bruttolista på fyra lag, Huesca, Lugo, Alcorcon och Almeria. De tre försnämnda har aldrig tidigare spelat i högsta divisionen. I Lugo fanns störst potential i truppen, dvs bra åldersstruktur vilket gör att flera spelare skulle kunna följa med upp en division. Huesca och Alcorcon har två relativt ålderstigna trupper vilket gör att en hel del nya spelare kommer behöva ansluta. Målet är att bygga upp något över tid, vilket jag nu hoppas kunna göra med CD Lugo, ett lag i nordvästa Spanien. Detta kommer att bli min enda save med FM18. Berättelsen skrivs av Alberto Sanchez, skribent på tidningen El Diario.
[FM18-BR] CD LUGO – en galicisk klubb på frammarsch | del 1 | Inledning...

Postad bildFakta om CD Lugo

Grundad: 1953

Arena: Ángel Carro, 7 840 åskådare

Division: Segunda Divison

Träningsanläggning: Under standardnivå

Ungdomsanläggning: Under standardnivå

President: Tino Saques

Styrelsens målsättningar: Att fortsätta växa inom samtliga plan

Antal säsonger i la Segunda Division: 7

Antal säsonger i la Segunda Division B: 23

Antal säsonger i la Tercera Division: 34


>> BAKGRUND. Club Deportivo Lugo är en liten klubb från nordvästra Spanien närmare bestämt Galicien. Klubben grundades 1953 genom en sammanslagning av Gimnastica Lucense och Club Deportivo Polvorim. Hemmamatcherna spelas på Ángel Carro med utrymme för 7 840 åskådare. Arenan har på senare tid fått fler sittplatser och en pressläktare. Lugo har större delen av sin historia huserat i spanska tredje divisionen och Lugo gör sin blott sjunde säsong i la Segunda Division. Fjolårets nionde placering är klubbens bästa någonsin. Till denna säsong har klubbledningen valt att plocka in sportchefen Victor Moreno, som kommer närmast från Albacete. Victor Moreno lämnade sitt tidigare uppdrag med flaggan i topp efter att Albacete lyckades vinna la Segunda Division 2B.


CD Lugo är en liten klubb ur alla perspektiv och har flera utvecklingsområden såväl sportsligt som infrastrukturellt. Tränings- och ungdomsanläggningen ligger standardmässigt under de flesta laget i la Segunda Division och kommer i framtiden att behöva putsas till, samma sak gäller hemmaarenan. Klubbledningens mål är att fortsätta skriva historia och klubben någon gång i framtiden ska spela i den högsta ligan. Den kortsiktiga målsättningen är att klubben ska etablera sig på övre halvan av tabellen och utmana om kvalplatserna för att om 2-3 år vara mogna att ta klivet upp i spansk fotbolls finrum. Samtliga i klubben jobbar hårt och är otroligt prestigelösa och professionella och med just hårt arbete är allt möjligt.


Under sommaren har sportchefen Victor Moreno gjort ett gediget jobb med att sätta ihop ett näst intill helt nytt lag, 14 nya spelare har anslutit samtidigt som 16 spelare lämnat. Det ska tilläggas att sportchefen haft väldigt begränsade resurser och när han värvat in spelare som Juan Carlos, Bernardo Cruz, Ramon Azeez, Luis Ruiz, Sergio Gil, Guille Donoso, Christian Herrera samt lånat in de sydamerikanska spelarna Sergio Diaz, Fransisco Fydrieszewski och Nicolas Albarracín. Av de som lämnat så är Pablo Cavallero (Almeria) och Joselu (Granada) de tyngsta tappen. Här nedan följer i korta drag klubbens transferpolicy och målsättningar.


Transferpolicy

- Värva smart, billigt och bra

- 70% av truppen ska bestå av inhemska spelare

- Ekonomin är prioritet vilket betyder att samtliga spelare har ett pris


Målsättning

- Etablera sig i LaLiga2

- På sikt ta steget upp till la Primera Division och etablera sig där

- Utveckla klubben infrastrukturellt
Postad bild


ALBERTO SANCHEZ | EL DIARIO#2   pizarro

  Startspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 572 Inlägg:
 • Yrke:Tränare
 • Tränar:Sheffield United

Postad 29 November 2017 - 19:12 PM

[FM18-BR] CD Lugo – en galicisk klubb på frammarsch | del 2 | La Liga 123...

Postad bild

>> LA SEGUNDA DIVISION ELLER LA LIGA 123 som den annars heter av sponsormässiga skäl är den näst högsta divisionen i det spanska seriesystemet. Säsongen 1928-29 var första året som den spanska andra divisionen spelades. Divisionen består idag av 22 klubbar spridda över hela landet, där alla möter varandra två gånger. De två bästa lagen blir direktuppflyttade till la Primera Division och lagen på plats tre till sex möts i ett uppflyttningsslutspel där trean möter sexan (hemma och borta) och fyran möter femma på samma sätt. Vinnarna möts senare i en slutspelsfinalen, även den med en hemma- och bortamatch. De fyra sämst placerade lagen vid säsongens slut flyttades ned till la Segunda Division B, spanska tredje ligan.

Levante är regerande mästare medan Real Murcia är det laget som både deltagit flest gånger i serien och lyft LaLiga2 bucklan flest gånger. Två lag från La Liga Santander har sina respektive B-lag i LaLiga2. Inget av dessa lag kan dock flyttas upp eller för den delen spela i samma serie om lagen ovan skulle bli nedflyttade. Det finns för närvarande 13 tidigare la Primera Division klubbar i årets upplaga av LaLiga123, Real Zaragoza, Valladolid, Granada, Almeria, Sporting, Rayo, och Osasuna är några av dem. Med andra ord finns det gott om kvalitativa lag i årets upplaga av LaLiga1123. Inför säsongen 2016/17 finns även flera namnkunniga tränare som Curro Torres (Lorca), Gerard Lopez (Barcelona B), Julio Velazquez (Alcorcon), Jose Luis Oltra (Granada), Juan Merino (Cordoboa) och Paco Herrera (Sporting).

Trion Granada, Sporting och Osasuna är storfavoriter att ta steget upp till la Primera Division tillsammans med Real Zaragoza. De har största ekonomiska musklerna och bäst trupper. Bakom trion tippas en handfull lag vara med och slåss om kvalplatserna så som Rayo, Tenerife, Valladolid och Oviedo mfl. Om Lugo vinner så ger det 151 gånger pengarna vilket säger en hel del.

Fakta om LaLiga 123
Land: Spanien
Grundades: 10 februari 1929
Antal lag: 22
Antal matcher: 42
Nivå i seriepyramiden: Nivå 2
Uppflyttning till: la Primera Division
Nedflyttning till: la Segunda B
Inhemska cuper: la Copa del Rey
Regerande mästare: Levante
Flest antal säsonger: Real Murcia (54)
TV partners: Movistar Partidazo
Webbplats: http://www.laliga.es/laliga-123


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Postad bild


ALBERTO SANCHEZ | EL DIARIO


Detta inlägg har redigerats av pizarro: 29 November 2017 - 19:13 PM


1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar