Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM-18] På ålderns höst

39 svar till detta ämne

#1   Augustine16

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 425 Inlägg:
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 19 June 2018 - 09:20 AM

Postad bild


24 juni 2017

Smaken av Beska Droppar hade precis avlägsnat sig från tungan på Fotbollskanalens Olof Lundh dagen efter det traditionsenliga firandet av midsommar, när hans i princip sprillans nya iPhone X ringde med dolt nummer. Personen på andra sidan luren pratade visserligen flytande engelska men hade en brytning, vilken lät komma från Sydeuropa, men vilket land mer specifikt var tämligen oklart. Efter att ha utväxlat några meningar insåg han att personen från Sydeuropa mer exakt fanns placerad i Italien och var ingen mindre än hans kollega från Sky Italia, vilka hade träffats under EM i Frankrike sommaren innan. Roberto, som han kallades, påstod sig ha extremt stora nyheter att bjuda på och ville att Olof skulle vara först på bollen när den väl nådde Sverige som på allra högsta grad var inblandad.

Visserligen var övergångsfönstret i full gång men inte brukade det ringa kollegor från andra länder helt i extas och framförallt inte från Italien då det svenska intresset för ligan vara tämligen lågt sedan Zlatan lämnade för PSG en gång i tiden. Varpå Olof drog sig till minnes att ett av deras längsta samtal en av sommarnätterna i Nice handlade om en viss svensk tränare som gjorde sig ett namn i Italien runt millennieskiftet. Men inte kunde det väl handla om en nu sjuttioårig svensk tränare som inte suttit på en tränarbänk i Europa sedan fiaskot i Leicester 10-11. Möjligheten eller den lilla chansen som ens fanns att det var Svennis som Roberto var så exalterade över var så minimal att Olof nu bara längtade tills artighetsfraserna var utbytta så han kunde få redan på vad han egentligen vill med samtalet och återgå till sin resorb som nu var färdigblandad på diskbänken. I Serie A fanns inga tänkbara klubbar utan manager och ett projekt med en klubb i Serie B var Svennis på tok för gammal för. Frågan då var bara vilken svensk spelare som just nu kunde locka till sig så stor uppmärksamhet från italienskt håll? Han kunde bara komma på en och det var en viss Zlatan Ibrahimovic.

-Olof, är du kvar? Hördes från andra sidan telefonen med ett skönt havsbrus i bakgrunden. Viola. Det är Fiorentina som kallat till presskonferens idag och det ryktas om något riktigt stort!
Olof insåg nu att samtalet inte handlade om att få information från Roberto utan att italienaren hoppades på att den skickligt grävande svensken skulle sitta inne på något smaskigt.

Tränare hade laget så någon sådan var inte alls trolig att presenteras. Fiorentina hade säsongen innan slutat återigen på en mittenplacering och stod utanför spel i Europa vilket inte lockade de stora namnen på spelarsidan. Trots detta viskades det längs Florens gator om något riktigt stort. Något som hade extrema kopplingar till svensk fotboll.


Postad bild


Detta inlägg har redigerats av Augustine16: 19 June 2018 - 09:21 AM

"Take me Home, United Road, To the place, I belong, To Old Trafford, to see United,Take me Home, United Road."

#2   Yayakolo

  Sportchef

 • Administratör
 • 5299 Inlägg:
 • Yrke:Student
 • Tränar:Fotboll

Postad 19 June 2018 - 10:00 AM

Ooh snyggt! Kommer följa!

#3   Kakidaniel

  Klubbdirektör

 • Administratör
 • 6889 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Manchester City & Malmö FF
 • Tränar:Feyenoord

Postad 19 June 2018 - 11:13 AM

Gissar på Conny Karlsson.

Lycka till, kan bli intressant det här!

#4   Augustine16

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 425 Inlägg:
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 20 June 2018 - 08:22 AM

Postad bild


Olof kunde inte släppa samtalet utan halsade i sig sitt glas resorb och öppnade snabbt upp sin Mac för att göra det han är bäst på… Gräva. En stor svensk angelägenhet var på väg från sydligare breddgrader och inte skulle väl en rejäl midsommarskiva dygnet tidigare sätta stopp för honom att vara först med nyheten. Det gällde att vara diskret så inte fler journalister fick nys, samtidigt som tiden höll på att rinna ut då presskonferensen skulle vara redan samma dag. Efter några samtal till sina vanliga agenter som brukade ha bra koll stirrade han in i datorn med fler frågor än svar. Dock hade han fastnat vid vad Patrick Mörk, agent på Global Soccer Management, hade nämnt i förbifarten. Patrick var en stor Italien kännare med flera spelare i Seria A i sin agentur, däribland Oscar Hiljemark.

Det hade under en tid florerat rykten om att det skurit sig mellan ägaren i Fiorentina, Diego Della Valle, och den nuvarande tränare Paulo Sousa, vilket lett till rykten om sparken och kommande ersättare. Olof lyfte luren för att nu greppade efter ett sista halmstrå, även om det kändes som ett extremt långskott. Signalerna gick fram och på andra sidan väntade ingen mindre än poddgäst 125.

Postad bild


Samtalet behövde inte pågå längre än några minuter innan den lilla nålen i den stora höstacken var funnen. Mannen på andra sidan var inte längre lika rapp på att avvärja journalisters frågor vid sjuttio nio års ålder som han en gång varit, vilket gjorde honom till ett enkelt byte för en av sveriges skickligaste journalister. Olof lutade sig tillbaka på sin stol och kunde återigen klappa sig på bröstet över att ha kläckt en kommande bomb inom svensk fotboll. Kanske skulle den kommande säsongen, oavsett utgång, kunna bli inte bara ett utan fler kapitel i en kommande bok för hans egen del. Sak samma egentligen då han som journalist och en liten smyg fantast av den italienska ligan kommande säsongen skulle ha något riktigt kittlande att se framemot!

Samtidigt i Florens

Podiet var framdukat med diverse olika drycker med olika sponsorer, men mest av allt smyckades det av mikrofoner från mängder med nationella, men denna gången även internationella mediabolag. Ryktet hade snabbt blommat ut under lördagen och flera bolag hade skickat iväg sina journalister för att ta del av vad som skulle sägas av självaste ägaren, men också ordföranden inom den kommande timmen.

Postad bild


Huvudpersonerna i fråga hade inte synts till inne på arena utan rapporterades avnjuta en middag på någon av stadens alla lyxkrogar i väntan på att klockan skulle ticka upp till 15:00 lokal tid.
-Vi förstår att du är orolig över ditt rykte och hur du ska tas emot men du ska veta en sak. Här i Italien kommer du alltid vara en ikon och ditt rykte här kommer föralltid vara stort oavsett vad som hänt senaste åren och vad som kommer ske det kommande. Orden kom från ingen mindre än Andrea Della Valle, bror till Diego, och riktade sig till den nye tränaren som putsade till glasen på andra sidan bordet.

Tio minuter senare klev samtliga tre herrar upp tillsammans framför havet av journalister. Diego inledde med att meddela att man valt att gå skilda vägar med den tidigare tränaren Paulo Sousa, som trots allt gjort ett bra jobb och tagit klubben till en 8e placering. För att sedan presentera ersättaren, vars kontrakt till en början var skrivit över en säsong, Sven-Göran Eriksson.

Postad bild


"Take me Home, United Road, To the place, I belong, To Old Trafford, to see United,Take me Home, United Road."

#5   Kakidaniel

  Klubbdirektör

 • Administratör
 • 6889 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Manchester City & Malmö FF
 • Tränar:Feyenoord

Postad 20 June 2018 - 08:54 AM

Ser riktigt snyggt ut och välskrivet. Som läsare vill man ha mer uppdateringar!

#6   Augustine16

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 425 Inlägg:
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 20 June 2018 - 14:02 PM

Visa inläggYayakolo skrev:

Ooh snyggt! Kommer följa!

Toppen!

Visa inläggKakidaniel skrev:

Ser riktigt snyggt ut och välskrivet. Som läsare vill man ha mer uppdateringar!

Thanks! Ska försöka hålla bra fart på uppdateringarna (y)
"Take me Home, United Road, To the place, I belong, To Old Trafford, to see United,Take me Home, United Road."

#7   Augustine16

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 425 Inlägg:
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 20 June 2018 - 15:30 PM

Postad bild


20 Augusti 2017

Bussen rullade sakta in mot Olympiastadion i Rom och längs vägarna kunde Svennis se ett helt hav av ljusblåa tröjor som strömmade till arenan. Här hade han en gång varit en stor hjälte genom att bärga Scudetton runt millennieskiftet och bilderna vevades nu återigen i huvudet. Lyftet av bucklan, tryckvågen han hade mötts av under ärevarven när fansen skanderade hans namn och festerna som varade i veckor efteråt. Tankarna slogs tämligen snabbt bort och istället riktades fokus mot dagens drabbning och den kommande säsongen. Han slöt ögonen sista biten mot arenan och gick igenom de drygt två månaderna som passerat sedan han klev upp på podiet och blev presenterades som ny huvudtränare.

Ledarstaben hade i princip behållits intakt med motivering att deras kännedom om laget var så pass stor vilket skulle göra att han snabbare lärde sig klubben efter så många år. Dock hade han snabbt gjort sig av med den forne tränarens favorit och tillika assisterande tränare för att ersätta med en trygghet och bollplank. Någon som hade samma tankar när det gällde både spelsystem, fotbollsfilosofi men också någon som hade slagit ur underläge tidigare och gjort det med bravur.
Därför presenterades Håkan Ericsson som Svennis nya högra hand blott några dagar efter han fått ansvaret över ledarstab och tillsammans hade de två nu skapat en trupp redo för säsongen. Tillsammans hade de diskuterat ihärdigt kring spelsystem och hur väl en 4-4-2 uppställning skulle stå sig mot den nu utbredda 5-3-2 / 3-5-2 som merparten av lagen använde sig av i Serie A.


Postad bild


Försäsongens matcher hade slutat med relativt bra resultat även fast man inte satts på riktigt stora prov. Det sista stora testet skulle kommit mot liga konkurrent Sassuolo, en match som dock ställdes in i sista sekund av bortalaget då deras schema enligt coach Giuseppe Iachini ansett deras schema blivit för tight tätt inpå premiären.
Trots denna inställda match spelade Fiorentina fem matcher inför säsongen och ingen av dessa slutade med förlust. Lägg där till en målskillnad på tretton mål framåt och endast fyra mål bakåt.

Nu väntade alltså Lazio borta i premiären och allt som skett fram till denna stund betydde egentligen ingenting. Var laget redo? Skulle man få behålla sina stjärnor över transferdeadlinen som väntade den sista augusti? Skulle Svennis visa sig allt för gammal och inte ha elden kvar att orka en hel säsong längs sidlinjen? Inget mer kunde göras, nu var det äntligen dags för premiär!


Postad bild


Detta inlägg har redigerats av Augustine16: 20 June 2018 - 15:35 PM

"Take me Home, United Road, To the place, I belong, To Old Trafford, to see United,Take me Home, United Road."

#8   Augustine16

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 425 Inlägg:
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 29 June 2018 - 09:02 AM

Postad bild


1 September

Solen var på väg ner och himlen lös sådär fantastiskt samtidigt som den skimrade mot Violas färger, lila, denna fredag när Sven-Göran satt på en lokal vinbar och avnjöt ett glas rött. Förbipasserande turister kunde urskilja en tämligen nöjd man som satt och bläddrade i dagens upplaga av La Gazzetta dello Sport som grundligt gick igenom Deadline-Day och nu kunde ge en rättvis bedömning av samtliga lags trupper. Tidningen ägnade två helsidor åt varje lag och han hade nu kommit fram till sidorna om sitt egna lag. Ett lag som enligt han själv hade dragit stora fördelar på marknaden genom att inte bli av med en spelare man ville ha kvar. Ett gäng spelare hade varit och testat med klubben första veckan under försäsongen då främst rollen som vänsterspringare var vidöppen. Dock hade varken Grossi eller Kevin Diaz lyckats övertyga ledarstaben om en plats utan istället hade flera ungdomar växt fram och man valt att gå på linjen att skola om spelare man redan hade i klubben. Mest kunde Sven-Göran le åt tidningens val att ranka honom som det hetaste nyförvärvet.

Postad bild


“En lättnadens suck måste hörts på samtliga av Florens gator när transferfönstret klappade igen natten till fredag. Sven-Göran Eriksson fick en minst sagt hektiskt tid på sin comeback då klubbens två guldklimpar direkt jagades av nästa hela Europa. Milan Badelj såg länge förlorad ut till först Liverpool och sedan Real Sociedad men då buden inte var tillräckliga och Badeljs hjärta för klubben kan detta räknas som den bästa värvningen denna sommar.
Detsamma gäller talangen Federico Chiesa som uppvaktades av största klubbarna i Italien men även han valde att stanna i sin moderklubb. Båda dessa spelare kommer givetvis vara gjutna i startelvan och vara tungan på vågen på frågan kring vilken placering Viola slutar på.”

Pengar ut: 0
Pengar in: 0
Totalt: +/-: 0

Postad bildPreliminär startelva 2017-2018 |ACF Fiorentina
Uppställning: 4-4-2
Tänkbar startelva: Sportiello - Gaspar, Pezella, Hugo, Olivera - Chiesa, Benassi, Badelj, Dias - Simeone, Théréau


Målvakter:

Postad bild Marco Sportiello, 25 år, GK (Lån från Atalanta)
Postad bild Artem Makarov, 20 år, GK
Postad bild Bartlomiej Dragowski, 20 år, GK

“En tämligen öppen målvaktssida där Marco ser ut att få inleda säsongen mellan stolparna. Räkna dock med att den unge talangen Dragowski kommer få sina chanser. Skulle polacken då stå för fina insatser ser jag ingen som helst tvivel på att han ska kunna knipa platsen som etta. Främst då Marco enbart är på lån men också sett till åldern då Dragowski har mängder med år mellan stolparna om han gör det bra.”

Backar:

Postad bild Germán Pezzella, 26 år, MB (Lån från Real Betis)
Postad bild Julián Illanes, 20 år, MB
Postad bild Vítor Hugo, 26 år, MB
Postad bild Nikola Milenkovic, 19 år, MB
Postad bild Vincent Laurini, 28 år, HB (Lån från Empoli)
Postad bild Bryan Dabo, 25 år, HB
Postad bild Cristiano Biraghi, 25 år, VB (Lån från Pescera, ansluter permanent 180701)
Postad bild Bruno Gaspar, 24 år, HB
Postad bild Maximiliano Olivera, 25 år, VB

“Försvarssidan är den som Sven-Göran ska vara mest orolig över då det inte riktigt finns något vettigt att hänga i granen här. Troligtvis kommer vi se ett sydamerikanskt mittlås kommande säsong då Hugo och Pezzella är de enda två mittbackarna som håller Serie A klass. Visserligen ser Biraghi trevlig ut på vänsterbacken och kommer täcka av den kanten på ett bra sätt säsongen ut. Skulle det dyka upp pengar och rätt spelare i januari är jag inte det minsta förvånad om det presenteras en ny försvarare när dörrarna slås upp.”

Mittfältare:

Postad bild Milan Badelj, 28 år, CM
Postad bild Abdou Diakhaté, 18 år, CM
Postad bild Sebasitán Cristóforo, 24 år, CM
Postad bild Jordan Veretout, 24 år, CM
Postad bild Marco Benassi, 23 år, CM
Postad bild Federico Chiesa, 19 år, RM
Postad bild Gil Dias, 20 år, LM (Lån från Monaco)
Postad bild Riccardo Saponara, 25 år, AM (Lån från Empoli, ansluter permanent 180701)
Postad bild Simone Lo Faso, 19 år, RW (Lån från Palermo)
Postad bild Valentin Eysseric, 25 år, LW
Postad bild Riccardo Sottil, 18 år, LW
Postad bild Lapo Torricelli, 17 år, LW

“Milan Badelj är den stora stjärnan som ska dominera mitten tillsammans med Benassi. Då Sven-Göra verkar starta säsongen med sin klassiska uppställning sätts enorm press på dessa två innermittfältare som tillsammans själva ska styra mitten vilket även är den stora frågan. Kommer dessa två klara av det? På kanterna lyser ungdomens låga då det verkar som Chiesa och Dias kommer få chansen att visa att det är just de två som ska ha startplatserna längs vingarna.”

Anfallare:

Postad bild Cyril Théréau, 33 år, ST
Postad bild Giovanni Simeone, 22 år, ST
Postad bild Diego Falcinelli, 26 år, ST (Lån från Sassuolo)
Postad bild Dusan Vlahovic, 17 år, ST

“Här är pressen stor på unge Simeone då han inför säsongen plockats in för stora pengar. Bakom ser det dock tyngre ut vilket inte gör det lättare för den tjugotvå årige anfallaren från Syd Amerika. Cyril kan absolut komma in som en joker från bänken men jag har extremt svårt att se honom i en startplats bredvid Giovanni. Lika brett och lovande det ser ut på mittfältet, lika tunt och ofarligt ser det ut framåt på anfallsplatserna.”

Postad bild


Detta inlägg har redigerats av Augustine16: 29 June 2018 - 09:02 AM

"Take me Home, United Road, To the place, I belong, To Old Trafford, to see United,Take me Home, United Road."

#9   Augustine16

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 425 Inlägg:
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 30 June 2018 - 08:55 AM

Postad bild


24 december 2017

Trots att datumet på telefonen visade den 24 december och således julafton hemma i Sverige satt Sven-Göran djupt försjunken i sin läderstol på sitt kontor. Visserligen rullade Adolfson & Falks Mer Jul på spotifylistan men mer jul än så kände inte han för just nu. Hösten hade varit otroligt lång och varit en enda lång berg och dalbana sett till resultat och prestationer ute på planen. Tillsammans med Håkan hade han nu summerat alla deras tankar och stoppade prydligt ner arken där allt konkretiseras till papper. Nu väntade några dagars ledigt för spelarna innan det var dags att samlas igen för att ta kraft inför en vår som förhoppningsvis hade mer att utvisa än hösten som försvann sakta i backspegeln. Tvn som rullade i bakgrunden visade Sky Italia och en repris på gårdagens reportage samt studio där summeringen av hösten gjordes grundligt.

Det som överraskade samtliga tyckare mest än så länge var självklart Juventus som på väldigt länge inte innehav förstaplatsen utan att det istället var Inter som hade den, visserligen delad men ändå. Sven-Göran tog upp fjärrkontrollen och pausade julmusiken för att nu rikta full uppmärksamhet åt tvn då det nu var dags för hans lag, Fiorentina, att synas under luppen. På skärmen visades nu tabellen samtidigt som kritikerna kommenterade möjligheterna inför våren och hur väl man motsvarade förväntningarna.

Postad bild


Lagets sjundeplacering var definitivt högre än förväntat med tanke på att styrelsen gått ut med inför säsongen att förväntningarna sett till truppen var att sluta i mittenskiktet, vilket gjorde att lagets nu kamp om Europaplatser fick ses som väl godkänt. Dock hade dem inledande månaderna lovat mer då laget kamperade tillsammans med Juventus och Inter på topp-3 platserna men slaknat av och nu alltså fick nöja sig med en sjundeplats.

Svennis vände nu blicken bort från tvn då studion övergick till vilda spekulationer kring vad laget behövde på den stundande transfermarknaden för att kunna lyfta ännu mer. Där fanns även kritiker som menade att laget snart skulle trilla ner i en bottenstrid och man enbart haft ren flax som lyckats placeras sig så högt som man gjort efter arton spelade matcher. Snabbt klickade han på mute och vred återigen upp julmusiken för att sedan gräva fram sitt anteckningsblock med läder runt om och fint inbunden där han kritat ner sina tankar kring övergångar kommande månaden. Tre viktiga spelare behövdes om laget skulle lyfta ännu mer, där samtliga skulle behöva kunna spela centralt i banan. En mittback, en centralmittfältare och sist en extra anfallare att fylla bredden med då ingen av de startande riktigt producerade på den nivån laget behövde för att orka haka på toppen.

Postad bild


Blocket åkte återigen ner i lådan och Svennis kikade ut över sitt kontor från dörrkarmen, släckte ljuset och låste dörren i precis samma ordning som han alltid gjorde. Nu var det trots allt jul och han skulle ta en taxi in till sin favorit restaurang mitt i centrala Florens för att möta upp sin son som tagit sig ner till Italien för att besöka honom under den lilla julledighet ligan erbjöd. Trots allt var han ganska så nöjd med sina nu snart sexmånader långa comeback.


Postad bild


Detta inlägg har redigerats av Augustine16: 30 June 2018 - 08:56 AM

"Take me Home, United Road, To the place, I belong, To Old Trafford, to see United,Take me Home, United Road."

#10   Kakidaniel

  Klubbdirektör

 • Administratör
 • 6889 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Manchester City & Malmö FF
 • Tränar:Feyenoord

Postad 30 June 2018 - 10:57 AM

Väldigt intressant, svinhärlig rapport!

#11   Augustine16

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 425 Inlägg:
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 30 June 2018 - 16:42 PM

Visa inläggKakidaniel skrev:

Väldigt intressant, svinhärlig rapport!

Tack, kul att det uppskattas! :)
"Take me Home, United Road, To the place, I belong, To Old Trafford, to see United,Take me Home, United Road."

#12   Yayakolo

  Sportchef

 • Administratör
 • 5299 Inlägg:
 • Yrke:Student
 • Tränar:Fotboll

Postad 30 June 2018 - 16:45 PM

Så bra!

#13   Augustine16

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 425 Inlägg:
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 30 June 2018 - 16:53 PM

Postad bild


1 januari 2018

Med ett extremt oväsen väcktes Sven-Göran ur sin sömn för att kika på sin telefon efter vad klockan kunde tänkas vara. Datumet visade den första januari vilket även innebar nyårsdag och ett nytt år i kalendern. Firandet dagen innan hade inte varit av stor kaliber då man spelat match i Italienska Cupen samma kväll. Visst hade det blivit ett glas bubbel till tolvslaget men blötare än så hade inte natten blivit då match väntade bara tre dagar senare vilken skulle analyseras och förberedas. Trots att klockan visade 04:13 på telefonen och sömnen inte blivit längre än några timmar kände han sig rastlös och valde att stiga upp i sin morgonrock för att sedan tassa ut i köket i sina tofflor där han slog igång en kanna kaffe. Samtidigt small det till i hallen och tidningen damp ner på golvet.

Svennis väntade någon minut så brevbäraren fick tid att lämna gården med sin bil innan han hämtade den ny-tryckta upplagan. Som traditionen går vecklade han upp tidningen på väg tillbaka till sin rykande kopp kaffe och möttes av inte allt för vacker syn på dagens förstasida som pryddes av en spelare ur hans egen trupp. Av Milan Badelj.

Rubriken talade sitt tydliga språk och Svennis behövde egentligen inte lösa själva artikeln för att förstå syftet Badelj hade med sitt utspel till media. Några timmar senare hör han en knackning på dörren. Nu på sitt kontor på träningsanläggningen där laget egentligen hade ledigt med tanke på match dagen innan och även nyårsdag på det. In kliver Milan Badelj som kallats in trots en ledig dag.

Postad bild


-Jag ber extremt mycket om ursäkt att media kom före. Givetvis skulle jag lyft frågan med dig tidigare och på så sätt sluppit all denna dåliga smak i munnen situationen har skapat, inledde Badelj sitt försvarstal. Men jag känner att klubben går åt fel håll i tabellen och jag är redo för större utmaningar samtidigt som åren börjar springa iväg.

Visst hade han rätt tänkte Svennis innan han öppnade munnen och förklarade hur läget låg till. Visserligen hade han kunnat spela europaspel-kortet att man inom två år skulle nå ut i Europa vilket just nu skulle ses naivt då man hade en förlustsvit på fem raka matcher och föll som en sten i tabellen. Istället valde han att lägga sig platt och stå på sig i striden om att göra ett bra jobb år ett vilket skulle leda till att han fick ett år till på tränarbänken.
- Du är vår överlägset bästa mittfältare just nu och den enda ledargestalten i truppen. För att släppa dig har vi beslutat att begära minst 35 miljoner euro kalkylerat på allt jag nyss nämnde.

Badelj köpte svaret och längre behövde diskussionen inte vara då deras relation redan var på väg att spricka totalt. Milan gick sin väg innan han sa något som skulle ångras senare med tanke på att Svennis nu trots allt öppnat för en försäljning redan detta fönstret.


Postad bild

1 februari

Med tre krav inför fönstret kunde nu Svennis bocka av samtliga i sitt anteckningsblock då man lyckats landa en mittback, en central mittfältare och en anfallare. Lägg där till att man signat en lovande ytterback från Napoli till en billig peng som skulle stå på tillväxt i klubben med sina blyga nitton år. Prislappen på Badelj hade skrämt i väg intressenter som Liverpool och Everton vilket gjorde att mot slutet av fönstret var det endast Espanyol och Real Sociedad som var intresserad vilket inte var ömsesidigt och Fiorentinas mittfält kommer även under våren ledas av Milan Badelj.

Pengar ut: 87,5 miljoner kr
Pengar in: 35 miljoner kr
Totalt: +/-: -32,5 miljoner kr


Spelare in:

Postad bild Andrea Raggi | MB | 9,75 miljoner kr | AC Monaco
Postad bild Stefano Sturaro | CM | 75 miljoner kr | Juventus
Postad bild Alexander Isak | ST | LÅN | Dortmund
Postad bild Pio Schiavo | RB | 3,75 miljoner | Napoli

“Lyckas man väcka liv i Stefano Sturaro och Andrea Raggi kan man ha gjort riktiga fynd. Dock är det mer frågetecken än utropstecken över dessa två spelare som inte gjort några vidare säsongen på länge. Alexander Isak går en strålande framtid till mötes och kan bidra med energi och ungdomlighet. Frågan är dock om han är redo att bära laget helt på sina egna axlar?”


Postad bild


Detta inlägg har redigerats av Augustine16: 30 June 2018 - 16:54 PM

"Take me Home, United Road, To the place, I belong, To Old Trafford, to see United,Take me Home, United Road."

#14   Augustine16

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 425 Inlägg:
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 30 June 2018 - 19:21 PM

Postad bild


Semifinal II - Italienska Cupen

Matchen var cirka sextionfem minuter in när domare Alfonso Saieva grävde i bakfickan för att visa det röda kortet till Lazioz Luca Crecco vilket gjorde att hemmalaget nu fick avsluta matchen med endast tioman. Direkt vände sig Håkan Ericsson om till Svennis för att diskutera hur man på bästa sätt skulle avsluta matchen med det numerära överläget man nu fått tilldelat. Matchen tidigare hade man lyckats dundra in hela fyra mål mot Benevento vilket gjorde att man hade en bra känsla i ryggen. Visserligen var det första vinsten på åtta matcher tidigare då laget hittat en riktigt djup formsvacka när våren var på ingång.

En av matcherna var första mötet i semifinalen som nu var säsongen höjdpunkt och en rejäl chans att ta sig till final för att glädjas åt något under säsongen som höll på att rinna ur händerna. Fiorentina hade inlett hemma i den första semifinalen och med svackan i ryggen hade man inte lyckats göra en så bra match man hade hoppats på och målvakten Dragowski fick två gånger hämta ut bollen från nätmaskorna samtidigt som man inte lyckades överlista Lazios dito någon gång. Alltså stod man inför uppgiften att göra två mål borta på Olympiastadion och domaren hade nu gett laget ett guldläge och fribiljett i kampen om den sista finalplatsen.

Postad bild


Svennis knäppte till jackan och kunde ses extremt aktiv längs sidlinjen när klockan tickade upp mot nu dryga sjuttiominuter spelade. Ytterbackarna skulle högre upp i banan för att fylla på i anfallen och krossa in bollar mot mitten. Dessutom flyttade man upp en mittfältare till precis släpande bakom anfallarna och en av mittbackarna fick i uppgift att fylla tomrummet mellan mittfällt och backlinjen då Lazios försök till anfall var tämligen obefintligt. Så i mitt i all press… BOOOOM. Ramen bakom Lazios målvakt gångade till rejält när bollen letade sig i ramen. Svennis höll andan och blundade till. Var detta deras chans tillbaka in i matchen? Men ljudet av hemmafansens ramsor tystnade inte som det brukar göra när motståndarna gjorde mål, speciellt inte i en så pass viktig match i ett så pass viktigt skede. Den bittra sanningen var också den att bollen letat sig i kryssribban och ut till en försvarande blå spelare som kunde rensa ut bollen över sidlinjen för att istället få till en hörna.

Närmare än så kom aldrig laget och uttåget i semifinalen var ett faktum. Visst hade man tagit sig några steg längre än vad man som grupp och vad styrelsen sagt innan säsongen, men när man väl var så pass nära en final som man ändå var smakade det trots allt lite illa i munnen. Trots nederlaget ett steg innan finalen och trots det nu stora raset i ligan kände Svennis den där lågan brinna minst lika klart och starkt som den hade gjort när hans lag hette IFK Göteborg. Nu gällde det för laget att ta sig samman och skramla poäng sista omgångarna så han skulle ha mandat att kräva i alla fall en säsong till i klubben och då skulle alla få se. Han skulle göra så mycket så annorlunda och inte spara på någonting. Hans tankar gick redan på kommande sommar, försäsong och ligapremiär med ett helt nytt lag. Hans lag.

Postad bild


Detta inlägg har redigerats av Augustine16: 30 June 2018 - 19:22 PM

"Take me Home, United Road, To the place, I belong, To Old Trafford, to see United,Take me Home, United Road."

#15   Augustine16

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 425 Inlägg:
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 01 July 2018 - 18:58 PM

Postad bild


24 maj 2018

Sven-Göran klappade till på mikrofonen framför honom för att kontrollera så ljudet fungerade som det skulle. Något som det också gjorde. Sista matchen var spelad för säsongen, förlust med 1-3 mot Juventus, när han satt framför den italienska pressen och skulle stå till svars för den relativt dåliga säsongen laget hade gjort sett till ligan. Visserligen hade han tagit laget till en semifinal i Italienska Cupen där man hade chansen på final enda in i slutet av match två, men i ligan hade spelet raserat totalt under våren då man bara mäktar med att vinna fyra ynka matcher. Spelet hade hackat totalt i samtliga matcher och harmonin i truppen var bedrövlig. Chiesa, Badelj och Dabo visade friskt sitt missnöje i media, vilket drog ner stämningen totalt i klubben och fick hela truppen med sig som då vände sig mot sin tränare i vad man kan kalla ett stort svek. Nu, med utgående kontrakt satt Sven-Göran framför blodtörstiga journalister och skulle försvara den trettondeplats man tillslut landat på.

Postad bild

(Klickbar för fullständig tabell)


-Anser du dig vara rätt man att leda Fiorentina även nästa säsong? Den sylvassa kommentaren var tämligen väntad och direkt efter slutsignalen hade Svennis förberett sig för just den typen av frågor. Nu kom den allra första frågan från den lokala TV-kanalen i Florens och han kände på sig att det skulle bli en lång stund i rampljuset.
-Vi kommer sätta oss ner under den kommande veckan och diskutera framtid men framförallt utvärdera säsongen vilket då naturligt kommer mynna ut i konkreta tankar kring framtiden där såklart den kommande säsongen ingår. Jag har absolut en stor hunger till att lyfta laget och skulle jag sitta här även nästa år så kan ni räkna med en helt ny trupp där fokus och stommen kommer ligga på inhemska spelare. Såhär direkt efter slutsignal är min första reflektion att vi inte hade starkt psyke nog i truppen. För svagt hjärta för den lila tröjan och dessa spelare förtjänar då inte heller att springa ut framför våra fantastiska fans.
Orden var tämligen vassa och riktades mot spelarna som dels inte hade levt upp till förväntningarna men också till spelare som vänt spelartruppen mot honom.

Postad bild


-Sista frågan, hördes nu från klubbens pressansvarige och han kände att det gått över förväntan då frågorna inte hade varit så sylvassa han väntat sig. Nu knöt han sakta händerna i fickan för att den sista frågan skulle vara av enklare kaliber.
Micken skickades bak och en lite halvt kraftig man greppade den, öppnade munnen och för första gången ställdes inte frågan på italienska. Utan brittiska.
-Hur ställer du dig till att Leicester och deras fans ser dig som huvudspår till att ta över klubben kommande säsong?
Svennis behövde inte fundera länge på svaret och pustade ut redan innan han öppnade munnen.
-Hittar ni mig på någon sidlinje kommande säsong så är det för ACF Fiorentina. Men Leicester kommer såklart alltid intressera mig med tanke på den revanschlusta som finns inom mig.

Postad bild


Morgonen efter när han till sitt morgonkaffe flippar upp sin Mac Air för att läsa senaste fotbollsnyheter toppas några av hans eget namn. Inte nu längre bara av en bedrövlig säsong och hans vara eller icke vara i Fiorentina. Utan nu istället av "Eriksson vill till Leicester!". En tanke som kittlade till och kanske, bara kanske, skulle han lyfta telefonen och slå en signal till sina kontakter i England. Några spännande veckor väntade och en sak var i alla fall säker. Han hade minst en säsong till i sin nu 71-åriga kropp.

Säsongens bästa:

Flest matcher: Frederico Chiesa | 39 (2) st
Flest Mål: Frederico Chiesa | 11 st
Flest Assist: Frederico Chiesa | 9 st
Fansens val av årets spelare: Frederico Chiesa | 75%
Säsongens värvning: Stefano Sturaro | 75 miljoner kr från Juventus

Postad bild


"Take me Home, United Road, To the place, I belong, To Old Trafford, to see United,Take me Home, United Road."

#16   Yayakolo

  Sportchef

 • Administratör
 • 5299 Inlägg:
 • Yrke:Student
 • Tränar:Fotboll

Postad 01 July 2018 - 19:00 PM

Gillar att det går lite tungt! Spännande att se vad det blir härnäst. Leicester eller Notts County? ;)

#17   Kakidaniel

  Klubbdirektör

 • Administratör
 • 6889 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Manchester City & Malmö FF
 • Tränar:Feyenoord

Postad 01 July 2018 - 19:10 PM

Wow!!

#18   Augustine16

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 425 Inlägg:
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 01 July 2018 - 19:41 PM

Visa inläggYayakolo skrev:

Gillar att det går lite tungt! Spännande att se vad det blir härnäst. Leicester eller Notts County? Postad bild


Vem vet! ;)
"Take me Home, United Road, To the place, I belong, To Old Trafford, to see United,Take me Home, United Road."

#19   kikko

  Lagkapten

 • FMS Bloggare
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 1242 Inlägg:

Postad 01 July 2018 - 20:05 PM

Kan säga att jag körde Lo Faso i ett tremannaanfall i mitt Foggia. Han var efter 3-4 säsonger värd dryga 800 miljoner. Skolade om honom till renondlad anfallare och jäklar vad han presterade!

#20   Augustine16

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 425 Inlägg:
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 01 July 2018 - 20:18 PM

Visa inläggkikko skrev:

Kan säga att jag körde Lo Faso i ett tremannaanfall i mitt Foggia. Han var efter 3-4 säsonger värd dryga 800 miljoner. Skolade om honom till renondlad anfallare och jäklar vad han presterade!

Fint! Vi får se var resan tar vägen kommande säsong. Riktigt vasst tips, tack :)
"Take me Home, United Road, To the place, I belong, To Old Trafford, to see United,Take me Home, United Road."

1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar