Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM18-SR] Are you better than Mourinho?

Inga svar till detta ämne

#1   lugielve

    Avbytare

  • Medlem
  • PipPipPip
  • 180 Inlägg:
  • Favoritlag:Malmö FF
  • Tränar:Fotboll

Postad 07 October 2018 - 00:14 AM

Postad bildAre you better than Mourinho? - introduktion


Efter sparsamt med tid för Football Manager de senaste åren så blev suget för stort när jag såg FMSweden:s utmaning ”Are you better than Mourinho?” på Facebook. Utmaningen går ut på att ta över ett mittenlag i Portugal för att sedan avancera vidare när möjlighet ges till topplag i Portugal, England, Italien, Spanien och åter England. Samma resa som Mourinho med andra ord. Man har fram till år 2034 på sig och målet är att ta fler titlar än Mourinhos 25. För att höja svårigheten ytterligare så valde jag att inte bara ta över ett mittenlag vid starten, utan snarare ett bottentippat gäng vid namn CD Tondela. Lucas Lobo Vilar heter den fiktiva tränare jag har skapat för detta uppdrag, läs mer om det i tidningsartikeln längst ner i inlägget.

Databasen jag spelar med är uppdaterad så att rätt lag spelar i rätt liga, samt att en del stora övergångar m.m. i Europa är med, dock ingenting som är uppdaterat i CD Tondela mer än matchställen. Då detta är min första saverapport någonsin så får ni jättegärna komma med feedback, önskemål, tips, kritik osv.

CD Tondela bakgrund


1933 bildades Clube Desportivo de Tondela genom att Tondela Football Club och Operário Atlético Clube slogs ihop. Klubben kommer, föga förvånande, från orten Tondela som idag har knappt 30 000 invånare. Tondela ligger i det portugisiska distriktet Viseu, varifrån klubbens enda rival också kommer ifrån – Academico de Viseu (huserar i andraligan).

Efter många år i lägre divisioner så avancerade man 1986 för första gången till den portugisiska tredjeligan. Vägen mot framgång stannade dock där och efter över två årtionden i lägre divisioner så var man 2009 äntligen tillbaka i tredjeligan. Man satsade dock ännu högre. Och man fick som man ville. 2012 kom uppflyttningen till Segunda Liga och 2015 kom den efterlängtade uppflyttningen till Primeira Liga, där man sedan dess har stannat.

CD Tondela spelar sina hemmamatcher på Estádio João Cardoso, en arena med naturgräs som tar 11 000 åskådare (i Liga NOS är kapaciteten dock endast 5 000 p.g.a. att man inte tillåter ståplats).

Postad bild


Mockup för tidningsartikeln gjord av Matt Devries.


"Det John Carew gör med en fotboll, gör jag med en apelsin" - Zlatan

1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar