Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

Vilket lag är du och hur går det?

392 svar till detta ämne

#381   Hammurabbit

  Avbytare

 • Medlem
 • PipPipPip
 • 101 Inlägg:
 • Ort:Malmö
 • Favoritlag:Halmstad BK

Postad 19 October 2019 - 16:01 PM

FK Senica

Update Vintern säsong 23/24

Förra säsongen
22/23 slutade i en mycket neslig andraplats där vi slutade på samma poäng som Zilina, med bättre målskillnad men med sämre inbördes möten. Sista omgången var horribel. Zilina och vi på samma poäng, båda med tämligen enkelt motstånd och med litet hopp om att Zilina skall tappa poäng - de har varit hur stabila som helst andra halvan av säsongen.
Zilina förlorar! MEN DET GÖR VI OCKSÅ! Förlorar 2-1 mot Michalovce, trots 8-2 i skott på mål. Fy tusan, en andraplats har aldrig varit mer retande. Tabellen hittas här.
Bära hundhuvudet fick framförallt Perez ersättare Bunino, som bara mäktade med 1 mål på 27 matcher, trots att han mestadels spelade från start i anfallet. Icke godkänt!
Vid lite perspektiv är ändå säsongen ok. Ett tag såg det ut som om vi skulle få svårt att nå europaplats men andraplatsen säkrade oss en plats i Europa league-kvalet.
Ekonomin såg mycket dyster ut men hjälptes något med en ny ägare som stoppade in 600k Euro i klubben för att täcka skulder.

Denna säsongen
I slutet på förra säsongen ändrades taktiken till en med högre press och med fullt tryck på ytterbackarna. Ändringen visade sig ge resultat och laget rivstartade med 9 raka segrar, både mot Zilina och Slovan - ärkerivalerna.
Lottning i Europa blev gynnsam och laget tog sig för första gången på tre år till gruppspelet där Roma, Utrecht och Röda Stjärnan väntade.
Bunino spelade upp sig och gör mål, ytterbackarna Anderson Lucoqui ochMandela Egbo spelar fantastiskt och Hooper är kung i mittens rike med sin delikata vänsterfot.
Resten av hösten/vintern rullar på bra, men Zilina hämtar sakta ikapp och vid julbreaket leder vi ligan med endast 2 poäng. Tabell finns här.
Europspelet har gått bra. Förutom pisk från Roma både hemma och borta vanns de övriga matcherna och laget är klart för utslagsspel! Ekonomin är numera mycket god pga Europaspelet och det kommer behöva värvas lite i vinter för att bredda truppen och ersätta eventuella spelare som snappas upp av större klubbar.

Truppen
Målvakter
Postad bild Joël Kiassumbua - 31år
Denna Schweiz-Kongoles fortsatt stabil men egentligen inte på nivå med resten av truppen.
Postad bild Tomas Chudy - 19 år
Har fått hoppa in, bla mot Roma, men annars med lite speltid.

Mittbackar
Ut: Adam Pajer bröt benet och var helt enkelt en klass för dålig för att få vara kvar.
Postad bild Xandro Schenk, 30år
Postad bild Damon Mirani - 27 år
Dessa gossar är fortfarande ordinarie mittbackslås och gör mycket få misstag. Väldigt nöjd med dessa.
Postad bild Adam Kostolansky - 20 år
Ur ungdomsakademin och har stått på tillväxt ett par år med utlåningar. I år är han redo för att bli rotationsspelare. Tyvärr lite kort i rocken för att kunna bli riktigt bra men i övrigt en kvalitetsback.

Ytterbackar
Ut: Jozef Suchy lämnade som väntat för Novara. Stor talang med stort ego.
In: Postad bild Nicola Angeloni, 18år, lån från Palermo
Otroligt talangfull back som roterar när Egbo behöver vila.
Postad bild Anderson Lucoqui, 26 år
Postad bild Mandela Egbo, 26 år
Dessa två ytterbackar ligger bakom mycket i offensiven. Både slår inlägg och gör mål. De har givitvis dragit till sig blickar från både Tyska och Italienska klubbar och det återstår att se om de blir kvar hela säsongen då de har ganska billiga uppköpsklausuler.
Postad bild Tomas Mraz - 18 år
Ännu en egen talang som tagit sig in i A-truppen. U21-spelare för Slovakien och mycket bra i defensiven. Har tyvärr något av en julgransfot som förhoppningsvis kan tränas upp kommande år.

Mittfältare
Ut: Som väntat såldes talangen Urminsky under vinterfönstret, fast till en mindre klubb än väntat, nämligen Jablonec på andra siden gränsen till Tjeckien. Även trotjänaren Kabashi lämnade på free transfer.
In: Postad bild Attila Tekin, 19 år -från Bayer Leverkusen för 250k Euro
Redan under vinterfönstret, när inga värvningar var planerade pga skakig ekonomi värvades Attila. Lite opportunistiskt men laget klagade på för lite bredd på mitten. Attila är en otroligt talangfull stark och fysisk defensiv mittfältare som också kan spela mittback. Ordinarie.

Postad bild Ransford Selasi, 27 år
Ransford har spelat ok men briljerat i Europaspelet. Viktig allroundspelare.
Postad bild Mark Sykes, 26år
Mark har inte riktigt fått sitt genombrott och har inte åstadkommit så mycket som förväntat med tanke på vilken spelskicklig spelfördelare han är. Hooper har spelats oftare men Mark har gjort några riktigt fina insatser.
Postad bild Dale Hooper, 20 år.
Dale Hooper har verkligen fått sitt genombrott och står för mycket av kreativiteten på mitten. Har också ett mycket bra skott med vänsterdojan. Får han vara kvar efter vinterfönstret? Oklart, Engelska klubbar har observerat hans framgångar och vill ta tillbaka honom till brittiska öarna.
Postad bild Antonio Romano, 27 år
Antonio håller fortsatt bra klass och kan spela lite överallt på mitten.
Postad bild Robert Garaj - 21 år
Robert är offensiv mittfältare och spelar därför bara sporadiskt. Inte riktigt övertygat och frågan är om talangen behöver gå vidare för att nå sin potential.

Yttermittfältare
Ut: Brigant lämnade på free transfer. Hade en bra säsong - hans första men har i princip inte åstadkommit något senaste två säsongerna.
In: Postad bild Ivan De Stefano, 22 år -på lån från Palermo
Tredje lånesejuoren för De Stefano. Passar bra in i spelsystemet som tvåfotad inner. Dock inte lika målfarlig i år som när han vann skytteligan för några år sedan.
Postad bild Daniel Eidtner, 23 år
Mycket målfarlig ytter som får spelas som inner. Ständigt uppvaktad av klubbar. Blir han kvar?
Postad bild Boban Lazic, 29 år
Enda spelaren som är kvar sedan jag tog över laget. Får spela väldigt lite och lämnar troligen efter säsongen.

Anfallare
Cristian Bunino - 27 år
Den rivige anfallaren Bunino har äntligen börjat göra lite mål. Ligger trea i skytteligan med sina 8 mål på 14 matcher.
Postad bild Andrej Nagy, 21 år
Talangen Andrej har också börjat göra lite mål och hoppar in då Cristian behöver vila eller är skadad.

Framöver
Nu gäller det att hålla säsongen ut och äntligen bärga guldet! Truppen är i tunnaste laget och speciellt om någon av storspelarna säljs måste större inköp göras. Ekonomin är för närvarande mycket god och om bara styrelsen är ok med att öppna plånboken kommer transferfönstret nog bli intressant.
Värsta konkurrenten Zilina är fruktansvärt tunga och har värvat mycket från Italien. Matcherna mot dem blir givetvis nyckelmatcher.

#382   Peppe_1988

  FMSU-Ansvarig

 • Administratör
 • 2045 Inlägg:
 • Ort:Brålanda
 • Yrke:Lärare
 • Favoritlag:Spurs & IFK Göteborg

Postad 25 October 2019 - 14:41 PM

Många sköna lir här! :)

#383   Hammurabbit

  Avbytare

 • Medlem
 • PipPipPip
 • 101 Inlägg:
 • Ort:Malmö
 • Favoritlag:Halmstad BK

Postad 27 October 2019 - 23:11 PM

FK Senica

Uppdatering Okt 2024

Förra säsongen
Till slut föll alla bitar på plats. Laget gick obesegrat i ligan fram tills sista tre matcherna då laget till slut förlorade mot Zilina - dock mestadels beroende på en felaktig utvisning.
Dock avgjordes inte ligan förrän i näst sista omgången. Zilina hade alltså också en mycket bra säsong. Tabellen finns här för den intresserade .
Dessutom vann laget cupen för att ytterligare banka i spiken att vi till slut är Slovakiens bästa lag.
Även Europa League gick bra. Vi tog oss vidare som två i gruppen till första utslagsrundan. Där hade vi 3-0 hemma mot Watford men kollapsade borta med 1-6 (trots att vi gjorde första målet), men helt klart en stark Europainsats.

Givetvis spelade hela laget bra, men för att välja de största spelarna stod Bunino (12 i ligan, 25 totalt) och Eidtner (12 i ligan, 19 totalt) för flest mål. Ytterbackarna Lucoqui och Egbo hade flest assist och högst avg rating. Egbo blev dessutom vald till Afrikas bäste spelare, med Lucoqui som nominerad. (Lite orealistiskt med tanke på att nästan alla toppklubbar i Europa har Afrikanska spelare i nyckelroller). Även Hooper bör nämnas som en bjässe på mitten med massa assist och nyckelpassar.
Alltså stor succe.

Denna säsongen
Målet denna säsongen var att ta sig till Champions League via kval och givetvis vinna ligan igen.
Första målet lyckades. Efter tre kvalomgångar med en stabil insats mot Dinamo Zagreb hamnade vi i en grupp med Dortmund, Ajax och Sporting Lisbon. Två matcher in har vi piskat Ajax ordentligt på hemmaplan men gått på pumpen borta.
Ligan har gått ok med en neslig förlust hemma mot nykomlingarna som nagel i ögat. Dock i ledning (på samma poäng som Zelina) 10 matcher in.

Sommarfönstret var ordentligt stökigt. Givetvis behövdes nya förstärkningar med Champions league i kalendern. Stora värvningar som Lescano från Colon i Argentina och panik/prestige-värvningen Naby Sarr från Olympique Marseille gjordes tillsammans med några framtidsnamn. Alldeles i slutet av transferfönstret (som pågår en bit in i September i Slovakien) kom de rika oljeshejkerna in som vanligt och plockade upp både Lucoqui och Egbo för struntsummor pga utköpsklausuler. Alltså panikvärvades det in nya ytterbackar sista timmarna innan fönstret stängdes. Två tyskar blev det.

Laget

Målvakter
In Postad bild Jared Thompson, 25 år - 100k Euro från Hull
Andra nordirländaren i laget. En stabil målvakt som kommit fram i Chelseas akademi med riktig fighterinstinkt.

Postad bild Joël Kiassumbua - 32år
Ok förra säsongen men numera andramålvakt.

Mittbackar
In Postad bild Naby Sarr, 30 år - gratis från Olympique Marseille
Lagets namnstarkaste (och bäst betalde) spelare. Har varit ordinarie flera säsongen i OL. Mycket spelskicklig mittback som förhoppningsvis kan skapa mycket framåt också.
In Postad bild Victor Pérez, 19 år från Independiente på Lån
Mycket lovande mittback som jag egentligen vill köpa men som blev för dyr till slut och lånades in.

Postad bild Xandro Schenk, 31år
Postad bild Damon Mirani - 28 år
Holländarna stannar minst en säsong till. Med hektiskt spelschema får alla backa hjälpa till och spela mycket.
Ut: Unge Kostolansky etablerade sig förra säsongen men såldes till Brno då han egentligen är för kort för att spela i mittlåset.

Ytterbackar
In Postad bild Jan Jirus, 18 år - 250k Euro från Jihlava
Ypperlig ung lovande högerback som redan slagit sig in som rotationsspelare med många MoM redan. En framtidsman!
In Postad bild Kilian Jakob, 26 år från FC St Pauli för 525k Euro
Panikvärvning för att ersätta Lucoqui. Inte lika bra men har faktiskt redan gjort ett avtryck med både mål och assist.
In Postad bild Jannik Dehm, 28 år från Dynamo Dresden för 33k Euro
En andra panikvärvning för att ersätta Egbo. Bara en match så här långt. Var dock betydligt billigare än andre tysken.
In Postad bild Pierre, 19 år från FLA på Lån
Paniklånades in och skadade sig svårt i första matchen. Får se vilken impact han har.

Ut: Egbo och Lucuqui försvann och tyvärr även unge Mraz (till Viktoria Plzen). Stor omsättning.

Innermittfältare
In Postad bild Álvaro Fidalgo, 27 år, gratis från Lugo
Denna finlirande offensiva mittfältare hämtades in i vinterfönstret för att försöka lirka upp de lite sämre försvaren. Han kommer ursprungligen från Real Madrids akademi. Det blev succe direkt med 5 mål på de första 9 ligamatcherna. Tyvärr lite ojämn men viktig offensiv kugge.

Postad bild Attila Tekin, 20 år
Stabil säsong som lovar mer. I år har han börjat testa på livet som Segundo Volante i ny taktik mot lite bättre lag.
Postad bild Ransford Selasi, 28 år
Har verkligen växt senaste säsongen och är en stomme i laget både defensivt och offensivt.
Postad bild Mark Sykes, 27år
Mark börjar så sakteliga etablera sig och vinna respekt i laget.
Postad bild Dale Hooper, 21 år.
Dale Hooper är en riktig rock star på mitten och lär för eller senare flytta hem till England. Mycket bra både som spelfördelare och Mezzala.
Postad bild Antonio Romano, 28 år
Antonio börjar så sakteliga bli utkonkurrerad men behövs fortfarande med det tuffa Europaspelschemat.
Postad bild Bernhard Strasser, 18 år
Det senaste stjärnskottet från ungdomsakademin som via lyckade lånesejourer nu fått plats i A-laget. Fantastisk passningsfot och bra skott. Behöver lära sig vara lite smartare i passningsspelet men har mycket hög potential.

Yttermittfältare
In Postad bild Ciro Sicuro, 24 år - 300k Euro från Trapani
En gammal bekantskap som lånats in från Palermo tidigare. Tvåfotad så kan spela på båda kanter. Har ännu inte riktigt visat vad han kan.
In Postad bild Lorenzo Peli, 24 år - Gratis från Carpi
En av ligans absolut kvickaste spelare. Har gjort flera mycket starka insatser från sin högerkant och kan göra mål både med huvud och fötter.

Postad bild Daniel Eidtner, 24 år
Fortsätter göra mål. Nobbade ett bud från Karlsruhe vilket tyder på att Daniel trivs i klubben.

Ut: Boban Lazic lämnade för spel hemma i Bosnien. Det var den siste spelaren som fanns kvar när jag tog över klubben för 6 år sedan.

Anfallare
In Postad bild Daniel Lescano, 19 år, 850k från Colon
En riktig bjässe med fin teknik och bra frisparksfot. Alltså en liten mini-Zlatan. Har gjort mycket mål i Europaspelet men har svårt att leverera i ligan. Dock en riktig framtidsman.
Postad bild Cristian Bunino - 28 år
Bunino var en av lagets viktigaste spelare för att ta hem ligasegern men blev tyvärr orolig då Lescano värvades och begärde att lämna. Får se om bud kommer in. Han skulle fortfarande kunna spela en viktig roll som inner eller i anfallet då Lescano är mycket ojämn.
Postad bild Jan Nagy, 19 år
Egen produkt som får smaka på A-laget efter en bra utlåningssejour i Tjeckien, där han blev trea i skytteligan i högstaligan. Bra på att göra mål, men lite korkad.

Framtiden
Med tufft spelschema är laget lite tunnt. Dessutom måste de nya spelarna spelas in för att se till att få upp stabiliteten.
Ekonomin är mycket god och gissningsvis blir det en rejäl slant till värvningar i vinter. Högst på listan står innrar och gärna några slovakiska kvalitetsspelare för att bygga större Europa-trupp, även om det kommer kosta.
Laget har många intressanta yngre spelare. På lån är bland annat ytterbacken Isaac Konan-Dion från Elfenbenskusten. 18 åringen är redan A-lagsspelare i tjeckiska förstaligan dit han är utlånad.
Även Georgiske 18-åringen Zaza Kvartskhelia är på lån och ser mycket lovande ut.

#384   Forza Rossoneri

  Ikon

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2458 Inlägg:
 • Ort:Rönninge
 • Yrke:Arkivarbetare
 • Favoritlag:SSK (Hockey) Trapani Calcio, Guiseley AFC
 • Tränar:Guiseley AFC(FM19)

Postad 28 October 2019 - 10:58 AM

Recap på Alessandro Costacurta

AC Milan - 2018-2024
Costacurta tränade 6 säsonger i AC Milan. Här kommer en kort sammanfattning av säsongerna.
2018-2019 - 5:a i Serie A, Italienska supercuptiteln
2019-2020 - 2:a i Serie A, 7 poäng ifrån Juventus
2020-2021 - 4:a i Serie A
2021-2022 - 5:a i Serie A, Coppa Italia titel
2022-2023 - 2:a i Serie A, 1 poäng ifrån Lazio, Italienska supercuptitel, Europa League final-förlust mot Arsenal 0-2.
2023-2024 - 7.a, Europa League final-förlust mot Leipzig 0-2. Fick sparken efter säsongen. Ansökte nya tränarjobb, Borussia Mönchengladbach, Juventus och Lazio. Jobbintervjuer med Juventus och Lazio.

Lazio – 2024-2025
2024-2025 – 11: a innan sparken

Hellas Verona 2025-
2024-2025 – 1: a i Serie B
2025–2026 – 13:e i Serie A
2026–2027 – 13:e i Serie A

Facilities
Coppa Italia
Serie A
Matcher del 1
Matcher del 2

Truppen 2026-2027
Goalkeeper
Magnus Gudnason
Matteo Soncin

Defender
Danilo Bologna
Marco Mollo
Vaclav Soukop
Arturo Trevisi
Marco Goldaniga
Joris Cordier
Francesco Lepore
Yannick Arghirudis

Mittfielder
Andrea Zanni
Micheal Padoan
Marco Pompetti
Serafino Palermo
Marco Marcovecchio
Flippo Simionato
Mattia Cavalli
Luca Lorenzelli
Felice D’Amico

Striker
Leon Green
Marco Spina
Gunther Nagel

Detta inlägg har redigerats av Forza Rossoneri: 28 October 2019 - 11:33 AM


#385   Hammurabbit

  Avbytare

 • Medlem
 • PipPipPip
 • 101 Inlägg:
 • Ort:Malmö
 • Favoritlag:Halmstad BK

Postad 11 November 2019 - 22:30 PM

FK Senica

Update säsong 2025/2026

Denna gången presenterar jag laget från ett annat perspektiv.
Dock måste bara förra säsongen nämnas där laget vann ligan, cupen samt tog sig till första utslagsrundan i Champions League. För första gången vanns ligan i överlägsen form, med segern klar redan 4 omgångar från slutet. Store vinnarorganisatören var anfallsresen Lescano som köpts in från Argentina. Han hann göra 35 mål totalt (19 i ligan) innan han packade väskan och drog till dollarsedlarna i NYC. Imponerande!

Givetvis blev det enorma intäkter från säsongen och för att fortsätta satsningen i Champions League, och börja konkurrera med lag som Man City och Bayer Leverkusen, som varit en klass för stora har många värvningar gjorts inför säsongen.

Hur ser då laget ut? Jo här är några sätt att se på Senica:

Spelare som inte lyckats i storlag
Det finns flera spelare som kommit fram genom storlagens akademier men inte klarat gallringen. Vi har nyinköpte Belgaren Keres Masangu som kommer från Roma, kaptenen Fidalgo som inte klarade cutten i Real Madrid och Frank Tsadjout som länge funnits i Milans organisation.
Nye defensive mittfältaren Felix Götze kommer från Bayern Munchen ursprungligen.

Afrikanska influenser
Sedan några år har laget haft en hög andel spelare från Afrika eller med Afrikanskt påbrå. Tre juniorer som Elfenbenskusten hämtades in. Fysiskt starke vänsterbacken Konan-Dion väntar fortfarande på genombrottet, medan både Abdoulaye Barry och Félicien Boli spelar regelbundet, endast 19 år gamla.
Från Ghana kommer trotjänaren Selasi som dock börjar få svårt att konkurrera om startplats. Junioren Kwadwo Aziz är även han från Ghana men uppväxt i Tyskland.
Ovan nämnde Tsudijou har rötter i Kamerun men spelar under italiensk flagg.

Många spelare från tyska och italienska mittenlag
Stora delar av laget har hämtats in från antingen Italien eller Tyskland och då företrädandevis från lite mindre klubbar i högstaligan eller i andraligan. Vi har Selasi och Eidtner från Union Berlin, spelskicklige nye backen Maximilian Bauer från Eintracht Frankfurt, Götze kom från Hannover 96. Ytterbackarna Kilian Jakob och Jannik Dehm från FC St Pauli respektive Dynamo Dresden.
Från italien har vi nye stjärnan Agostino Rizzo från Cittadella, Sicuro från Trapani, och vindsnabbe Lorenzo Peli från Carpi. Tidigare nämnda Tsadjout hämtades in från Empoli.

Ofta har de placerat sig själva på transferlistan efter dåligt med speltid eller helt enkelt för att ekonomin inte gått ihop när lagen blivit relegerade.

Stor omsorg läggs på att kvaliteten är rätt på dessa spelare och redo att ta nästa steg i karriären.

Mix av ungdomar och under 30-spelare
Strategin senaste åren har varit att värva framförallt två kategorier av spelare:
 • Juniorer som kommer kunna slåss om startplats inom 1-3 år. Här har vi exempelvis Boli, Hooper, Barry, och unge Georgiske mittbacken Kvaratskhelia. För att bredda Champions League-truppen köptes även slovakiska unge lovande defensive mittfältaren Ladislav Nagy in. Jan Jirus, tjeckisk högerback blev förra året vald till Tjeckiens mest lovande spelare.
 • Färdiga, unga spelare, som kan utvecklas lite och eventuellt säljas vidare, helst under 28 år. Typfallen här är tyskarna och italienarna ovan, men även prestigevärvningen, och ersättaren till Lescano, den slovakiske landslagsanfallaren Marek Zelinsky som hämtades in från rivalen Slovan Bratislava. Värd att nämna här är även nye förstemålvakten, den 24-årige dansken Keld Villadsen, med några landskamper i bagaget.

Det stora undantaget är den spelskicklige backen Sarr, som var 30 och etablerad Ligue 1-spelare.

Bland truppens egna juniorer har ett par tagit sig hela vägen till A-laget. I år är det Österrikiske löftet Strasser som propsar på en ordinarie plats i det mycket konkurrensutsatta mittfälet.

Taktik: hög press, löpande ytterbackar, starka huvudspelare
Laget spelar tre varianter av samma taktik:
 • Hög, aggressiv press
 • Mycket offensiva ytterbackar som pumpar inlägg från båda kanterna
 • En nickstark och tung central anfallare som kan vinna kampen mot innerbackarna
 • Två innrar, helst med bra huvudspel och känsla för mål
 • Ett centralt mittfält som antingen fyller på i boxen eller hjälper vinna tillbaka bollen högt och hålla den inom laget

De tre taktikerna som roteras beroende på motstånd är
4-2-3-1
4-1-4-1
4-2-3-1

Taktikerna behöver generellt sex typer av spelare (förutom målis)
 • Mittbackar som inte går bort sig
 • Snabba ytterbackar med ok inläggsfot
 • Defensiva, spelskickliga mittfältare, som helst skall kunna spela som Segundo Volante, dvs gärna med ok offensiva kvaliteter.
 • Centrala bollskickliga mittfältare med lite speed och gärna bra skott. Helst med viss defensiv kvalitet.
 • Innrar som kan avsluta, med fötter och huvud.
 • En tung center som kan jaga boll, nicka, göra mål på alla sätt från inlägg.

Taktiken har generellt fungerat mycket bra och ger högt bollinnehav och många skott mot mål. Problem uppstår ibland mot defensiva motståndare som grötar till sitt straffområde och täcker skott, då blir den offensive centrale mittfältaren en nyckelspelare som kan dribbla sig igenom eller lägga en oväntad pass.
Mot riktigt starkt motstånd, ex Man City, blir det givetvis svårt att försvara sig mot snabba kontringar med individuellt skickliga spelare som kan löpa ifrån backarna eller vinna man-mot-man.

#386   Kakidaniel

  President

 • Administratör
 • 7670 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Toulouse

Postad 23 November 2019 - 19:44 PM

Säsong 1 :: FK Karlskrona :: Division 2 ÖG :: 1'a plats
Säsong 2 :: FK Karlskrona :: Division 1 Södra :: 3'e plats
Säsong 3 :: FK Karlskrona :: Division 1 Södra :: 1'a plats
Säsong 4 :: FK K/IF Brommapojkarna :: Superettan :: 9'e/1'a plats

Inledde med att ta över FK Karlskrona där tanken var att utnyttja lånedealen vi hade med samarbetsklubben Malmö FF. Vad händer? Ingen av spelarna i MFF vill lånas ut till FKK och lagom till andra säsongen avslutar Malmö FF samarbetet och så var den historian slut. Hur som helst lyckades vi, med en handfull inlånade spelare samt utländska talanger på en fri transfer, ta oss hela vägen upp till Superettan. Andra säsongen slutade vi på samma poäng som Landskrona men med en sämre målskillnad vilket ledde till att vi fick börja om igen i Division 1. Under den fjärde säsongen, och det första i Superettan, hade vi helt naturligt stundtals svårt att hävda oss vilket ledde till missnöje bland spelarna som inte fick speltid och en frustration hos undertecknad då styrelsen inte ville omvandla oss från semi-professionell klubb till professionell.

Flera klubbar bytte tränare under sommaren och mycket väl fanns undertecknad med i beräkningarna; tyvärr mynnade det inte ut till något konkret och känslan av att försöka härja kvar och kriga om en plats till nästa års Superettan var näst intill ett faktum. Vi höjde formen och mitt i allt dök IF Brommapojkarna upp vars huvudtränare gick till krisande Helsingborgs IF i Allsvenskan. BP låg då på en femteplats och behövde där och då en nytändning. Undertecknad skrev genast på ett kontrakt på 1,5 år. Taktiken vi använt oss av i FKK applicerades på BP vilket genast innebar succé. När det var dags för säsongens sista match i Superettan stod vi klara som sämst positivt kval och mötet mot andraplacerade Jönköping Södra var en direkt avgörande om vem som skulle ta hem titeln. 2-0 till oss och därmed seriesegrare medan Östers IF svepte förbi J-Södra och tog andra direktplatsen till nästa års Allsvenskan.

#387   Yayakolo

  Klubbdirektör

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 5931 Inlägg:
 • Yrke:Student
 • Tränar:Fotboll

Postad 25 November 2019 - 11:31 AM

Visa inläggKakidaniel skrev:

Säsong 1 :: FK Karlskrona :: Division 2 ÖG :: 1'a plats
Säsong 2 :: FK Karlskrona :: Division 1 Södra :: 3'e plats
Säsong 3 :: FK Karlskrona :: Division 1 Södra :: 1'a plats
Säsong 4 :: FK K/IF Brommapojkarna :: Superettan :: 9'e/1'a plats

Inledde med att ta över FK Karlskrona där tanken var att utnyttja lånedealen vi hade med samarbetsklubben Malmö FF. Vad händer? Ingen av spelarna i MFF vill lånas ut till FKK och lagom till andra säsongen avslutar Malmö FF samarbetet och så var den historian slut. Hur som helst lyckades vi, med en handfull inlånade spelare samt utländska talanger på en fri transfer, ta oss hela vägen upp till Superettan. Andra säsongen slutade vi på samma poäng som Landskrona men med en sämre målskillnad vilket ledde till att vi fick börja om igen i Division 1. Under den fjärde säsongen, och det första i Superettan, hade vi helt naturligt stundtals svårt att hävda oss vilket ledde till missnöje bland spelarna som inte fick speltid och en frustration hos undertecknad då styrelsen inte ville omvandla oss från semi-professionell klubb till professionell.

Flera klubbar bytte tränare under sommaren och mycket väl fanns undertecknad med i beräkningarna; tyvärr mynnade det inte ut till något konkret och känslan av att försöka härja kvar och kriga om en plats till nästa års Superettan var näst intill ett faktum. Vi höjde formen och mitt i allt dök IF Brommapojkarna upp vars huvudtränare gick till krisande Helsingborgs IF i Allsvenskan. BP låg då på en femteplats och behövde där och då en nytändning. Undertecknad skrev genast på ett kontrakt på 1,5 år. Taktiken vi använt oss av i FKK applicerades på BP vilket genast innebar succé. När det var dags för säsongens sista match i Superettan stod vi klara som sämst positivt kval och mötet mot andraplacerade Jönköping Södra var en direkt avgörande om vem som skulle ta hem titeln. 2-0 till oss och därmed seriesegrare medan Östers IF svepte förbi J-Södra och tog andra direktplatsen till nästa års Allsvenskan.

FM 20?

#388   Kakidaniel

  President

 • Administratör
 • 7670 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Toulouse

Postad 25 November 2019 - 11:33 AM

Visa inläggYayakolo skrev:

FM 20?
Naj, mannen. FM19!

#389   Argt Troll

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 4122 Inlägg:

Postad 25 November 2019 - 12:13 PM

Visa inläggKakidaniel skrev:

Naj, mannen. FM19!
MEN FÖR I HELVETE KAKI!

OM DU TROR FÖR EN SEKUND ATT KÅKEN (BANN FRÅN FMS)
SKRÄMDE MIG? TÄNK OM. VI GÖR OM DET OM DE BEHÖVS.


#390   Kakidaniel

  President

 • Administratör
 • 7670 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Toulouse

Postad 25 November 2019 - 13:53 PM

Visa inläggArgt Troll skrev:

MEN FÖR I HELVETE KAKI!
Hahaha! Köp du ett till mig då. Har inte fått tillbaka pengar från försäkringen efter vi avlivade vår hund och lägg till vinterkräksjukan på familjen plus det nalkas juletider med alla paketinköp så får FM20 snällt vänta på mig..

#391   Kakidaniel

  President

 • Administratör
 • 7670 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Toulouse

Postad 27 November 2019 - 21:33 PM

Säsong 2019 :: FK Karlskrona :: Division 2 ÖG :: 1'a plats
Säsong 2020 :: FK Karlskrona :: Division 1 Södra :: 3'e plats
Säsong 2021 :: FK Karlskrona :: Division 1 Södra :: 1'a plats
Säsong 2022 :: FK K/IF Brommapojkarna :: Superettan :: 9'e/1'a plats
Säsong 2023 :: IF Brommapojkarna :: Allsvenskan :: 3'e plats
Säsong 2024 :: IF Brommapojkarna :: Allsvenskan :: 2'a plats(efter halva säsongen)
Säsong 2024/25 :: FC Nordsjälland :: Superliga

Vi går vidare från föregående post och adderar ytterligare några säsonger plus ett lagbyte. Efter seriesegern i Superettan fortsatte vi att bygga vidare med såväl talanger som kontraktsförlängningar och tredjeplatsen i Allsvenskan bakom fantastiska Malmö FF kom som en chock för hela fotbollssverige. Under vintern började det snackas om en rad klubbar som var intresserade av undertecknads underskrift vilket också mynnade ut i konkreta bud från en handfull norska Eliteserien men även Kalmar FF som haft lite strul de senaste säsongerna men ändå hängt kvar i Allsvenskan. Efter mångt och mycket så tackades alla bud nej och en ny säsong med BrommaP börjades.

Den trevliga formen fortsatte även under våren men nånstans kändes det som att det var dags att gå vidare i karriären, trots framgångarna. Erbjudandena från i vintras hade satt sprätt i huvudet och tanken på att få testa vingarna utomlands, vilket i det här fallet endast gick i Danmark och Norge, hade blivit så pass starka att när, topplaget i den danska Superliga, FC Nordsjälland dök upp så var det väldigt svårt att tacka nej till. Det blev en otroligt nyttig säsong där vi var laget bakom superlaget FC Köpenhamn hela jäkla säsongen och där vi dessutom gick till kvartsfinal i Europa League, med snudd på semifinal. Med svensken Edvin Crona, som dessutom vann Guldbollen, samt en hel drös ghananer i spetsen så blev det trots noll titlar en otroligt häftig säsong. Men det blev också ett avslut i kapitlet då magkänslan säger att det är dags att testa en ny klubb eller en ny liga.

Tanken är att antingen se över om FC Köpenhamn till slut vill ha mig, testa vingarna i Norge eller går tillbaka till Sverige där antingen IF Brommapojkarna eller Malmö FF ligger närmst sett till intresset från undertecknad. Vi får se vart det bär vägen.

#392   Peppe_1988

  FMSU-Ansvarig

 • Administratör
 • 2045 Inlägg:
 • Ort:Brålanda
 • Yrke:Lärare
 • Favoritlag:Spurs & IFK Göteborg

Postad 28 November 2019 - 10:46 AM

Funderar på att dra igång med Valencia. Riktigt fin spelartrupp får jag säga :)

#393   Arenavägen

  Ungdom

 • Medlem
 • 1 Inlägg:
 • Ort:Paris
 • Yrke:Studerande
 • Favoritlag:Hammarby IF

Postad 28 November 2019 - 11:38 AM

Efter att ha spelat Allsvenskan, Premier League och Serie A tills FM-lusten var nere på noll bestämde jag mig för att testa en mer kringflackande save. Trött på Europa laddade jag ner Argentina, och gick igenom lagen i andradivisionen. Föll för Nueva Chicago, som satt på en trupp värd mycket mer än den 23-placeringen de skramlade ihop året dessförinnan.

Nueva Chicago
Spelade in en Bielsainspirerad, högintensiv 4-4-2 med aggressivt presspel och direkta omställningar. När försäsongen var klar blåste vi resten av sumpgängen i Segunda Division av banan, och när säsongen var över kunde vi hämta hem bucklan - och en biljett till högstaligan - till Republica dos Mataderos. Slaktarnas republik, bara en sån sak.

Den argentinska ligan är ju berömd för sitt komplexa nedflyttningssystem, där de lag som flyttas ned är de lag som samlat minst antal poäng över de tre gångna säsongerna. System är tänkt att skydda de stora lagen, som har råd med en dålig säsong då de ofta har poängreserver att ta av. Därmed missgynnar de kraftigt lag som precis flyttats upp, dvs Nueva Chicago säsongen 19/20.

Trots argentinska ligans faktiskt höga kvalitet och det här systemet som jobbade emot oss, lyckades det rövargäng som utgjorde Nueva Chicago, främst beståendes av ihopplockade fria transfers och hemmafostrade ynglingar, bärga en hedrande andraplats. Det premierades med att Boca Juniors, som sladdat rejält i ligan, hörde av sig.

Boca Juniors
Sagt och gjort! Det var lätt att tacka ja till en av Sydamerikas största fotbollsinstitutioner. Tillämpade min tidigare Nueva Chicago-taktik och en transferpolicy av att värva de bästa spelarna i de andra inhemska lagen - en strategi som ledde till tre ligatitlar, två Copa Libertadores och flertalet cuper, ligacuper och supercuper. Under tredje säsongen nådde vi väl vår zenit - 106 inspelade poäng, inga förlorade matcher, precis hundra gjorda mål. Kände också att jag fått nog av Argentina efter fem säsonger. Kikade över Atlanten och såg att Fatih Terim, som var på väg att leda Benfica mot en inte särskilt hedrande femteplats hade utgående kontrakt. Sa upp mig hos Boca lagom till att Benfica stod utan huvudtränare, sökte jobbet och fick det.

SL Benfica
Är därmed för närvarande Benfica, säsongen 2023/24. Leder serien efter 13 spelade matcher, 12 vunna, en oavgjord. Är i semifinal i ligacupen, första utslagsrundan i Europa League men tyvärr utslagna i portugisiska cupen.
Jag hör skrattande barn, jag hör slussarnas brus
Jag hör till de få som kan leva

1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar