Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM19] IF Elfsborg - Dom ständiga utmanarna

61 svar till detta ämne

#1   Flour

  Spelare

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 7360 Inlägg:
 • Ort:Borås
 • Favoritlag:IF Elfsborg

Postad 28 January 2019 - 18:57 PM

Postad bild


RAPPORTINFO

Varje upplaga av FM brukar jag alltid köra en save med IF Elfsborg. I årets upplaga har jag inte gjort så mycket mer än att prova runt med lite olika lag och taktiker nån säsong här och där. Tiden finns inte riktigt till för att spela och rapportera så som jag gjorde förut och varje gång jag gör ett försök att dra igång någon fin, lite mer avancerad rapportidé så rinner det oftast ut i sanden. Då jag fortfarande vill få ut lite spelvärde utav årets upplaga som jag ändå köpt så kommer jag att spela på just en save med IF Elfsborg vid sidan av allt annat i vardagen. Jag har för ett tag sedan köpt mig en ny laptop, så det kommer öka möjligheten för mig att kunna sitta ner och spela FM lite on-the-go där jag är, när man får dötid över och framförallt möjligheten att kunna "godnatt"-spela en stund innan man sover om kvällarna.

Den här rapporten kommer att vara en enklare textbaserad rapport, varken en avancerad berättelse-rapport eller en avancerad saverapport. Screens kan publiceras på requests av er läsare men jag kommer också ha med screens då och då vid speciella tillfällen. Varje upplaga av FM brukar jag vilja köra en rapport där jag låter klubbens personal få ta det största ansvaret, medan jag spelar utefter det material jag har att jobba med. Det är således också på det viset jag kommer att spela i den här rapporten. Jag kommer att ha ansvaret för att välja vem som ska vara min Assisterande tränare och Sportchef som jag ska jobba ihop med, medan dom får förtroendet att sköta resten. Rapporten spelar jag med FMSU's senaste uppdatering.
IF ELFSBORG 2019

Fjolåret säsong får anses som en av de sämsta på länge i Borås. Dom lokala utmanarna Norrby drog mer uppmärksamhet än någonsin och för första gången på länge har det åter uppstått en situation i de lokala medierna som inte är glasklart längre om vem som ska få uppmärksamheten. På nationell nivå är det dock ganska oförändrat - IF Elfsborg ses fortfarande som laget som alltid kan utmana uppe i toppen med rätt flyt och i spelet har man som vanligt en mycket starkare trupp än vad resultaten i verkligheten visat senaste tiden. Detta är något som jag tänker utnyttja i en stark beprövad 4-2-3-1 taktik, med offensiv inriktning och förhoppningsvis högt bollinnehav. Taktiken har haft stora framgångar på kort sikt i olika lag tidigare, vi får se om den håller även på lång sikt.

Målsättningen är satt att utmana uppe i toppen och på den övre halvan framförallt. Stefan Andreasson har förtroendet som Sportchef medan Portugisen Nuno Almeida fått förtroendet att fortsätta jobba trots Jimmy Thelins avgång. Anders Svensson blev anställd som den nye Chefsscouten och kommer att jobba tight ihop med Stefan Andreasson för att säkerställa att rätt värvningar görs. Nuno Almeida kommer få det största förtroendet för träningspassen i A-laget med ansvarige ledare sköter sitt på egen hand i reserv- och U19-laget.
Postad bild


Detta inlägg har redigerats av Flour: 28 January 2019 - 18:57 PM


#2   Argt Troll

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 4145 Inlägg:

Postad 28 January 2019 - 19:01 PM

Bubba! Jag hänger på tåget.

OM DU TROR FÖR EN SEKUND ATT KÅKEN (BANN FRÅN FMS)
SKRÄMDE MIG? TÄNK OM. VI GÖR OM DET OM DE BEHÖVS.


#3   Flour

  Spelare

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 7360 Inlägg:
 • Ort:Borås
 • Favoritlag:IF Elfsborg

Postad 28 January 2019 - 19:11 PM

Postad bild


TRUPPFÖRÄNDRINGAR 2019


YB, Jesper Manns, Östersund, 2.000.000sek

YB, Isak Ssewankambo, Fri Transfer
OM, Daniel Ndi, Fri Transfer
OM, Simon Skrabb, Lån från Norrköping, framtida option på 4.180.000sek
MC, Rasmus Örqvist, från Skövde, 25.000sek [Talangvärvning]

YB, Mattias Özgun, Uppflyttad från reservlaget


Stefan Andreasson såg till att acceptera ett bud på Jesper Manns från Östersund, vilket gjorde att jag hoppades på att han rimligtvis hade en ersättare klar för honom redan. Mycket riktigt värvades kort därefter den tidigare Chelseatalangen Isak Ssewankambo på fri transfer. Det offensiva mittfältet hade sina spelare, men saknade viss kvalité, något som säkrades upp med Daniel Ndi och Simon Skrabb - två värvningar som fastställer ett mycket starkt mittfält. Den stora svagheten som aldrig förstärktes var vänsterbackspositionen, således fick jag flytta upp Mattias Özgun till A-laget.

TRUPPEN 2019 - SCREEN

Vi har en stark trupp där försvaret och mittfältet får klassas som ett av de starkaste, undantaget vänsterbackspositionen, även om den är talangfull. Ellegaard i mål är given någon säsong till, Joakim Nilsson, Dresevic, Holst och Kaib likaså, varpå den sistnämnde dock skadade sig under försäsongen. Ssewankambo kommer få sina chanser och har stor potential att konkurrera ut Holst.

Mittfältet är brett men det lutar åt att rutinerade Stefan Ishizaki trots allt kommer vara dominant i startelvan, medan Holmén som varit lite utav en besvikelse kommer få konkurrens av övriga. Oavsett så kommer det roteras ganska friskt och både Gojani och Simon Olsson kommer få sin beskärda del speltid. Offensivt har försäsongen visat vilka kvalitéer som finns, framförallt hos Deniz Hummet och David Boysen. Tillsammans med nyförvärven Ndi och Simon Skrabb kommer det aldrig förhoppningsvis saknas kvalité offensivt. Rutinerade Simon Lundevall, Obasi, Jesper Karlsson och Pawel Cibicki kan alla också spela på positionerna om det krisar, där Lundevall kanske till och med aspirerar på att vara dominant sålänge som han kan hålla sig hel. Anfallspositionen är kritisk, där stor rotation troligtvis kommer ske.

FÖRSÄSONGEN 2019

En stark försäsong med resultatfacit på 9-3-0 där insatserna i Svenska Cupen varit höjdpunkterna. Två oavgjorda resultat mot Dalkurd och HB Köge i träningsmatcher, men även i matchen mot Örgryte i Svenska Cupens gruppspel. Innan den hade vi en 4-1 seger med oss från matchen mot Degerfors där Alex Dyer imponerade stort med två offensiva mål. Den avgörande matchen mot Hammarby höll sedan på att sluta oavgjort den också, men efter cirka 75 minuters spel klev både Deniz Hummet och Stefan Ishizaki fram inom loppet av tio minuter och säkrade 3-1 segern och vidare avancemang. I kvartsfinalen väntade lättare motstånd i form utav Jönköping Södra, som besegrades klart med 4-0 och två mål av Boysen. Semifinalen skulle avgöras på Friends Arena mot AIK, en match vi gick in i med något mer defensiv inriktning. Vi kontrollerade spelet och utnyttjade också möjligheterna väl. Två av dessa satte Deniz Hummet i mål och säkrade finalplatsen och en 2-0 seger. Övriga träningsmatcher var mot lättare motstånd, men där 1-0 segern mot IFK Göteborg i det Allsvenska genrepet var den viktigaste. Samuel Holmén visade där att i år kanske inte blir en så stor besvikelse för hans del.

Postad bild#4   Yayakolo

  Klubbdirektör

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 5949 Inlägg:
 • Yrke:Student
 • Tränar:Fotboll

Postad 28 January 2019 - 19:21 PM

FAN VA BRA!

#5   Kakidaniel

  President

 • Administratör
 • 7794 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Manchester City

Postad 28 January 2019 - 21:13 PM

Ytterligare en häftig comeback! Känns nästan som julafton. Lycka till!

#6   Flour

  Spelare

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 7360 Inlägg:
 • Ort:Borås
 • Favoritlag:IF Elfsborg

Postad 29 January 2019 - 03:06 AM

Postad bild


SÄSONGEN 2019 - SCREEN 1 | SCREEN 2

Inledningsvis på säsongen går det exakt som önskat och det taktiska spelet sitter helt utmärkt. Det har jag att tacka FMSwedens duktiga taktiknördar för, som i taktikdelen på forumet gjort ett utmärkt jobb i att utbilda mig som tidigare inte varit så förtjust i taktikskapandet. Jag kan därför bara varmt rekommendera Kakidaniels taktiska guider som han gjort. Jag nämnde ju att min 4-2-3-1 taktik funkat bra på kort sikt i de flesta lag jag spelat hittills i årets FM-upplaga, nu hos Elfsborg likaså - men det kändes lite extra skönt av en anledning. När jag skapade taktiken gjorde jag det nämligen med två aspekter i åtanke. Dels ville jag försöka återskapa en spelstil som jag mycket framgångsrikt använder i årets upplaga av FIFA19, men framförallt återskapa vad jag kallar för "det gamla Elfsborg". Ett spel som bygger på stort bollinnehav, snabb och ivrig press efter bolltapp och en konstant press framåt mot motståndarnas box, för att skapa lägen både inne i boxen men framförallt också för möjligheter att ta avslut precis utanför den för mittfältarna. Under årets säsong har vi fått njuta av överlappande ytterbackar, målskickliga yttrar och härliga långskott av såväl Samuel Holmén som Simon Olsson.

Inledningsvis gick det nästan lite väl och framförallt oväntat bra. Vi tog 8 raka segrar med endast fyra insläppta mål bakåt. Men det skulle börja plana ut, som det brukar efter ett tag när motståndarna hittar rätt i sitt motspelande. Matcherna vanns inte längre lika enkelt men tack vare bra insatser i andra halvleken plockade vi många poäng av den högre valören. Första förlusten inkasserades i finalen utav Svenska Cupen, mot Malmö FF. En final som hade allt en åskådare kan önska sig, även om vi aldrig var riktigt nära att vinna den trots uddamålsförlusten. Problem blev det också sen i Allsvenska bortamatchen mot Malmö, åter blev vi rejält utspelade - något som också Häcken, Sirius, Helsingborg och Kalmar lyckades göra under säsongen - typiska mardrömsmotståndare för Di Gule numera. Men det totala facitet imponerar trots allt, med 22-4-4 vinner vi Allsvenskan, med en bra marginal. Stort tack till att vi kunde lägga full fokus på årets Allsvenska, utan europaspel - men nästa säsong ska vi åter ta oss an kvalspel ute i Europa och dessutom ta oss an det som brukar vara känt för "den svåra andrasäsongen" med en lyckad taktik.SOMMARFÖRÄNDRINGAR


AC, Pawel Cibicki, Avslutat lån
BC, Jon Jönsson, Petad ur A-truppen


BC, Johannes Vedin, Uppflyttad
MC, Rasmus Örqvist, Uppflyttad
AC, Marokhy Ndione, Uppflyttad


Under sommaren skedde inga stora övergångar, det var dumt att ändra för mycket på ett lag som fungerade i närmast perfektion tyckte förmodligen Andreasson, som faktiskt förkastade flertalet bud från Europeiska klubbar. Lånet av Cibicki förlängdes aldrig, då han inte fick speciellt mycket speltid och heller inte presterade särskilt bra. Jon Jönsson gick skadedrabbad och yttrade sig dessutom om att han önskade sig en ny utmaning i karriären - så han övergånglistades och Johannes Vedin flyttades istället upp. Vedin är ingen höjdare till talang men var en tillfällig lösning för bredden, då Schyberg som egentligen kan tyckas ligga steget före i utvecklingen inte hade en höjdarsäsong i reservlaget. Jon Jönsson gjorde senare klart med Nyköbing FC i Danmark och lämnar inför nästa säsong.MÄSTARNA 2019 - SCREEN 1

En stor hyllning till Samuel Holmén och Simon Olsson, årets absolut bästa centrala mittfältare. Med snittbetyg på 7.69 respektive 7.59 och totalt 22 mål och 20 assist producerade tillsammans är det inget snack om vilka som var spelets motor. Passningarna fick ofta tas emot utav våra allra största stjärnor i laget, David Boysen och Deniz Hummet som stod för 38 mål tillsammans. Hyllas bör också Mattias Özgun som stod för bra prestationer när Kaib gick både små- och långtidsskadad under säsongen. Sist men inte minst också en stor hyllning till mittbacksparet Ibroo Dresevic och Joakim Nilsson som var minst lika samspelta och sammanlänkande som Holmén och Olsson på mittfältet - en stark och viktig del i laget när samtliga målvakter trots allt stod för en del tveksamma ingripanden i vissa matcher. Utan Jocke och Ibro hade det sett betydligt värre ut, det är jag övertygad om. Stora prestationer också av övriga nyförvärv och ungdomar som fick chansen när skadorna föll in under säsongen, kort och gott var det ett riktigt mästarlag. Dessutom med ett stort antal landslagsdebuter!Postad bild

Postad bild


Detta inlägg har redigerats av Flour: 29 January 2019 - 03:08 AM


#7   bananfluga

  Reserv

 • Medlem
 • PipPip
 • 93 Inlägg:
 • Ort:Enköping
 • Favoritlag:IFK Göteborg
 • Tränar:alldeles för lite

Postad 29 January 2019 - 06:43 AM

Vackert! Stort grattis till seriesegern:)

#8   db

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 858 Inlägg:
 • Favoritlag:Newcastle

Postad 29 January 2019 - 06:54 AM

Så jäkla härligt att ha dig tillbaka!

#9   Argt Troll

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 4145 Inlägg:

Postad 30 January 2019 - 00:56 AM

Super!

OM DU TROR FÖR EN SEKUND ATT KÅKEN (BANN FRÅN FMS)
SKRÄMDE MIG? TÄNK OM. VI GÖR OM DET OM DE BEHÖVS.


#10   Flour

  Spelare

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 7360 Inlägg:
 • Ort:Borås
 • Favoritlag:IF Elfsborg

Postad 30 January 2019 - 03:46 AM

Postad bild


KLUBBNYTT 2020

Sune Lundqvist tackade nej till en andra period som ordförande för Elfsborg så när det nalkades valtider stod det mellan ett antal namn. Lucas Mellberg blev tillslut han som fick förtroendet och han meddelade att jag fick fortsatt förtroende som tränare, men avslutade en påbörjad förbättring utav träningsanläggningen. Vad han dock lät vara kvar var den planerade förbättringen utav ungdomsanläggningen och dessutom ökade han budgeten för ledarlöner utan att jag bad om det. Stefan Andreasson anställde också en rad nya ledare och scouter, bland annat analytiker och tidigare fotbollsspelaren Erik Edman som scout. Målsättningarna inför nästa säsong meddelades och det är en titelstrid som gäller i Allsvenskan, samt final i Svenska Cupen.

TRUPPFÖRÄNDRINGAR 2020 - [ALLA ÖVERGÅNGAR]


MC, Stefan Ishizaki, Släppt spelare

MB, Jon Jönsson, Fri transfer till Nyköbing FC

GK, Tim Rönning, Lån till Örebro SK

ST, Chinedu Obasi, Till NEC för 750.000sek

MC, Rasmus Rosenqvist, Till Kalmar för 3.500.000sek

ST, Jesper Karlsson, Till Häcken för 12.000.000sek

MC, Simon Olsson, Till Roma för 19.000.000sek

YB/YM, Adam Fofana, Gratis från Varberg

YB/YM, Robert Taylor, Lån från Tromsö
MB, Alexander Berntsson, Från Halmstad för 2.100.000sek
MB, Marcus Mathisen, Från Falkenberg för 2.750.000sek
OM, Gabriel Gudmundsson, Från Halmstad för 4.000.000sek

OM, Simon Skrabb, från Norrköping för 4.250.000sek


Stefan Ishizaki, 37 år gammal, fick aldrig förlängt kontrakt även om en hel del kvalitéer finns kvar. Han har heller ännu inte hittat en ny klubb. Jon var klar sedan innan att lämna, på jakt efter nya utmaningar i karriären (vid 36 års ålder), men lycka till Jon! Därefter fick Tim Rönning flytta på lån, för att göra plats för vår stortalang Kristoffer Rydberg i reservlaget som redan i sitt första kontrakt förhandlade fram en friköpsklausul på 24 miljoner för utländska klubbar. Chinedu Obasi, skadebenägen och underpresterade, transferlistades. Alex Dyer transferlistades också, men har inte fått en ny klubb ännu. Rasmus Rosenqvist såldes lite mot min vilja, hade gärna haft han under kommande säsong och hoppats på en liten värdeökning. Däremot, Jesper Karlsson, underpresterade ifjol dom chanser han fick och värderades till om jag minns rätt 3-4 miljoner - Häcken gav 12! Sist men inte minst, Simon Olsson till Roma - något Stefan Andreasson faktiskt förkastade men ordförande Lucas Mellberg gick in och accepterade då det var för bra för att tacka nej till. I Roma har han redan gjort ett mål på sina två inhopp.

På förstärkningssidan tycks det fortfarande vara svårt att värva en bra backup till vänsterbackspositionen. Istället lånades ännu en högerback in, som i och för sig också kan göra det bra i en löpande mittfältsroll. Fofana från Varberg är en konstig värvning, likaså "talangvärvningen" av Leif Ekdahl som är väldigt dålig spelare med låg potential. Vad jag däremot blev nöjd med var resterande, en förlängning med inlånade Skrabb, en vass Gudmundsson med lite potential i och två ganska trevliga mittbackar.

TRUPPEN 2020 - SCREEN

Årets trupp har en stor svaghet och det är målvaktssidan, tillsammans med vänsterbackspositionens icke-bredd. Kevin är rutinerad men nu börjar han tappa lite, David Olsson är inte riktigt där. Vår stortalang Kristoffer Rydberg är i paritet med dom bägge, men endast 17 år - jag låter han nog ta platsen i startelvan från och med nästa säsong. Men lite spel i Cupen det kan han må bra av redan nu. Försvaret är starkt, dessutom bra bredd till höger och i mitten. Joakim Nilsson och Fredrik Holst får ses som våra största stjärnor, med lovande talang bakom.

Framåt på planen hittar vi inte längre drömmittfältet med Olsson och Holmén, Men stabila landslagsmittfältaren i Kosovo, Gojani, kan nog förhoppningsvis fungera ihop med Holmén i storform också. Inlånade Taylor blir också intressant att testa. Dessutom plockades talangen Viktor Widell upp, även om Örqvist går före så kan han få någon match eller kanske framförallt inhopp. På kanterna har vi kvar stjärnorna Boysen, Skrabb och Hummet, även om Skrabb nog får ta en central roll i år när Gudmundsson värvades in. Hummet kommer tillåtas spela mer som anfallare då Frick inte presterar på topp, men vår stortalang Otto Vallentin ska också få sina chanser.

FÖRSÄSONGEN 2020

En stark försäsong mot AGF, Dalkurd och Strömsgodset med endast ett insläppt mål innan Svenska Cupens gruppspel började. En grupp som får anses som den lättaste på mycket länge. Både Dalkurd, IK Frej Täby och Sandvikens IF krossades och Hummet & Boysen visar samma form som fjolåret, det bådade gott. Vad som därefter hände var att vi efter en komfortabel seger mot GAIS i kvartsfinalen ställdes mot Jönköping Södra i semifinalen. Vår tur med lottningen fortsatte alltså. Men Jönköping södra ställde upp med 8 man på defensiv planhalva och 2 man framåt - matchen slutade 2-2 efter två självmål från Jönköpings hårda skott mitt i gröten. Boysen och Ndi drog båda på sig rött kort i matchen och vi krigade oss fram till en straffläggning där Hummet missade den avgörande straffen efter att Kevin räddat Jönköpings tidigare. Men Jocke Nilsson klev fram i nästa omgång och säkrade avancemanget mot det mycket osportsliga Jönköping. I finalen väntar nu Djurgårdens IF på Tele2.

Postad bild#11   Kakidaniel

  President

 • Administratör
 • 7794 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Manchester City

Postad 30 January 2019 - 08:15 AM

Grattis till seriesegern! Intressanta försäljningar och nyförvärv - får vi se om du lyckas med att hålla tillbaka konkurrenterna i Allsvenskan samtidigt som ni kan hävda er ute i Europa!

#12   Yayakolo

  Klubbdirektör

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 5949 Inlägg:
 • Yrke:Student
 • Tränar:Fotboll

Postad 30 January 2019 - 11:40 AM

Din trupp ser riktigt spännande ut!

#13   Mr Höglund

  Lagkapten

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 1350 Inlägg:

Postad 30 January 2019 - 23:59 PM

Spelat många säsonger med Elfsborg på denna upplaga, men hade väldigt svårt att ta mig förbi andra omgången i CL....

#14   Flour

  Spelare

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 7360 Inlägg:
 • Ort:Borås
 • Favoritlag:IF Elfsborg

Postad 01 February 2019 - 04:32 AM

Postad bild


INHEMSKA SÄSONGEN 2020 - TABELL | MATCHER

Säsongen inleddes mot Östersund i årets Allsvenska och direkt visade vi på samma form som fjolåret när vi vann med komfortabla siffror. Men ganska snabbt märkte vi att årets spel inte riktigt visade på samma säkerhet som fjolårets. Flera matcher stod vi och kämpade för segern och första poängtappen kom ju också tidigare, mot Kalmar och IFK Göteborg som alltid svider lite extra. Det var nog i Svenska Cupen-finalen som vi fick oss en rejäl fundering på om vårt offensiva spel nu borde justeras till mer balanserat spel. Vi lyckades nämligen tappa en 4-1 ledning till 4-4 och matchen gick tillslut till straffar. Där kan vi tacka Kristoffer Rydberg för segern som räddade två utav Djurgårdens straffar och krönte oss till Cupmästare!

Det var efter den ovan nämnda cupfinalen som Kristoffer Rydberg började ställa sina krav. Han yttrade missnöje över att han inte fått spela tillräckligt i A-laget och att han var missnöjd i klubben. Han hade inget intresse av att skriva på nytt kontrakt och jag började fundera på hur jag skulle hantera det. Alternativen var att släppa efter för hans begär eller att visa honom att är man 17 år kan man inte kräva vad som helst hos mig. Tillslut släppte jag dock efter och gjorde mitt undantag. Kristoffer är en av våra största talanger, han må vara kaxig, han krävde ju trots allt utköpsklausul i sitt ungdomskontrakt - men jag hoppas att han är kaxig av en anledning. Resterande del av säsongen fick Kristoffer speltid i flera matcher, på både svensk och europeisk nivå, med blandade insatser dock ska sägas.

När säsongen började närma sig sitt slut så låg vi med i toppen fortsatt - även om vi gått upp och ner i tabellen flera gånger under året. Situationen blev ändå betydligt mer spännande än ifjol. Europaäventyret satte verkligen sina spår och påverkade våra resultat. Norrköping hade greppet, men vi hade turen att ha dubbla matcher mot bottenlaget Örgryte och dessutom Helsingborg i sista matchen, det blev vår räddning. Vi gick om Norrköping och tog ett nytt Allsvenskt guld med facit på 21-5-4 och 68 poäng, tre fler än Norrköpings men två poäng färre än ifjol och framförallt mycket mindre marginal ner till tvåan Norrköping än fjolårets Malmö på 59 poäng.


SOMMARFÖRÄNDRINGAR


BC, Tim Stålheden, Till MVV på lån
MC, Alex Dyer, Till Fortuna Sittard för 2.150.000sek

MC, Samuel Holmén, Till Al-Taawoun för 1.150.000sek


MC, Ryan Johansson, Från Bayern Munchen, Gratis
MC, Teboho Mokoena, Från Supersport United för 3.250.000sek
OM, Siphesihle Ndlovu, Från Maritzburg United för 3.500.000sek


Årets sommartransfers bjöd på en del överraskningar. Alex Dyer som blivit sittande i reservlaget efter sin plats på övergångslistan fick äntligen ett bud på sig och såldes. Tim Stålheden fick inte mycket speltid i år och lånades ut för att ändå främja hans utveckling till viss mån. Till sist, sent på hösten, accepterades överraskande budet på Samuel Holmén som skickade ut honom på ett sista äventyr i karriären. Jag fick ta emot en hel del kritik från inflytelserika spelare men lyckades få dom förstå varför Stefan Andreasson troligen valde att acceptera detta bud. Ersättaren kom från Bayern Munchen i Ryan Johansson som var överlycklig över att komma då han klagade på att han inte ens varit registrerad hos Munchen. Stefan fann också stort intresse i Sydafrika det här fönstret och värvade både Mokoena och Ndlovu - två värvningar som kändes väldigt spännande, särskilt Mokoena.


EUROPAÄVENTYRET 2020 - TABELL | MATCHER

Med en extrem tur i lottningen fick vi en enkel väg framåt i kvalresan. I vår första match ställdes vi mot Qarabag och spelade förvånande 0-0 i första matchen på bortaplan. Kanske var det endast på grund utav nerverna att åter vara med i europaspel, för i efterföljande hemmamatch segrade vi med 8-2 och tog oss vidare. Där väntade sedan Ujpest, som gav två stabila resultat och bra erfarenhet åt våra spelare. 7-0 totalt över två matcher tog oss vidare mot Sparta Prag som jag åter såg som en väldigt fördelaktig lottning. Jag tänkte att den här turen inte existerade. Dessutom skulle vi troligen ställas mot ett utav Hapoel-lagen i Israel i nästa omgång. Det skulle visa sig att jag underskattade Sparta Prag grovt. Trots en avdankad Vaclav Kadlec som enligt attributen inte skrämde oss mycket och där största hotet såg ut att vara David Moberg-Karlsson på topp så fick vi det riktigt tufft. Efter 2-2 på hemmaplan fixade vi aldrig att göra mer än 1 bortamål och förlorade bortamatchen med 1-2.

I efterföljande lottning till Europa League trodde jag knappt mina ögon när jag såg att vi lottades mot Rosenborg. Ännu mer tur var ju omöjligt tänkte jag. Men ett nordiskt möte med Rosenborg var ju fullt möjligt för avancemang tänkte jag därefter! Vi inledde hemma på Borås Arena igen och det höll på att sluta i en mardröm. Rosenborg hade 2-1 och såg ut att få med sig ett mycket viktigt resultat med sig hem till Norge när David Boysen satte sitt andra mål för kvällen och kvitterade till 2-2 på tilläggstid. Ett resultat jag inte var särskilt hoppfull med efter insatsen mot Sparta Prag. Matchen i Norge blev närmast likt en final där två lag bara såg en sak - vinst. Mål efter mål kom från båda sidor och min målsättning var att se till att göra fler bortamål än två. När vi så till sist gjorde det kände jag mig hoppfull. Rosenborg bet sig kvar i matchen och höll jämna takter men i 86:e respektive 88:e minuten fastslog vi en seger med 6-4, Frick klev fram och till sist satte Vegar Eggen Hadenstad bollen i eget mål. Vi var klara för gruppspel!

Vi lottades i Grupp A tillsammans med Lazio, Standard Liege och Steaua Bukarest. En grupp som kunde sett värre ut och jag var ganska nöjd. Jag hade förhoppningar om 6p mot Bukarest och försöka ta så mycket från Standard som möjligt. Det visade sig dock att Standard skulle bli vårt tuffaste motstånd som plockade 6 poäng mot oss, medan planerna mot Bukarest höll efter 3-0 borta och 6-0 hemma. Ska sanningen fram så kom våra bästa resultat i dom matcher som brukar vara tuffast, efter att den Allsvenska säsongen är över. Vi var dessutom redan klara förlorare i gruppen redan efter matcherna mot Standard och spelade helt utan press. Då klev vi fram och chockade ett Lazio fullt av reservspelare och vann med 6-1 efter att ha förlorat 1-2 på Borås Arena efter två måls lekstuga av Ciro Immobile. Sedan följde vi upp med tidigare nämnda 6-0 mot Bukarest. Spelet satt som önskat och vi fick med oss några extra miljoner hem till Borås.MÄSTARNA 2020 - SPELARSTATISTIK

Årets stora hyllningar går inte bara till de främsta spelarna i planets tre led - utan jag vill även hylla Kristoffer Rydberg och Otto Vallentin, två riktigt stora talanger som visade att dom är just det den här säsongen. Även om dom mixade sina insatser med några tveksamma ingripanden, så avgjorde dom också flera matcher för att kompensera för detta. Dessutom är åldern också ett förlåtande för dessa misstag. Men därefter är det givetvis åter David Boysen som ska hyllas med 22 mål och 3 assists. Även om Hummet i år också gjorde det minst lika bra, så vill jag istället hylla Gabriel Gudmundsson som stod för 17 mål och 3 assists från den andra kanten på plan. Framspelarnas giganter blev i år inlånade Robert Taylor, den finländska landslagsspelaren visade att förhoppningen om att spela han centralt var precis som misstänkt väldigt bra. Tillsammans med honom överraskade Rami Kaib och stod för flest assist i laget, med 12 stycken. Sist men inte minst är årets försvarare Jocke Nilsson och Mathisen, som imponerade med en extra hög säkerhet runt omkring straffområdet utöver flera fina frisparkar i mål utav Mathisen.Postad bild

Postad bild#15   Yayakolo

  Klubbdirektör

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 5949 Inlägg:
 • Yrke:Student
 • Tränar:Fotboll

Postad 01 February 2019 - 11:07 AM

Ring Stefan, tror verkliga Elfsborg har hittat sin nya tränare!

#16   Flour

  Spelare

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 7360 Inlägg:
 • Ort:Borås
 • Favoritlag:IF Elfsborg

Postad 01 February 2019 - 16:05 PM

Jag är beredd att ge Jimmy Thelin en andra säsong eller åtminstone en halv. Men att sälja Dresevic till Heerenveen var ju något väldigt idiotiskt. Det kunde dom hållt på lite till tycker jag.

#17   Flour

  Spelare

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 7360 Inlägg:
 • Ort:Borås
 • Favoritlag:IF Elfsborg

Postad 02 February 2019 - 02:53 AM

Postad bild


KLUBBNYTT 2021

Inga större förändringar gjordes i ledarstaben inför säsongen men det kan väl kanske bli läge att strukturera om från grunden inför nästa säsong om en större satsning på utveckling och europa kommer att göras. Förbättring av dataanalysutrustning accepterades vid en styrelseförfrågan men också en förbättring utav träningsanläggningen som blir en stor satsning för Elfsborg och framtidens möjlighet att låta spelarna uppnå sin fulla potential. Scoutingpaketen uppgraderades också och cirka 20 miljoner användes utav transferbudgeten för att ge scoutingteamet möjligheten att hitta nya spelare i Europa. Inför säsongen sattes målet att nå en final i cupen och att vinna Allsvenskan. De högsta bonusarna kommer dock att delas ut till framgång i Europa!

TRUPPFÖRÄNDRINGAR 2021 - [ALLA ÖVERGÅNGAR]


GK, Kevin Stuhr Ellegaard, Släppt spelare

ST, Marokhy Ndione, Släppt spelare

GK, Tim Rönning, Lån till BK Häcken

ST, Per Frick, Till Sunderland för 4.000.000sek


OM, Alex Timossi Andersson, Lån från Bayern Munchen


Inte mycket hände i transfers inför säsongen, trots en budget på drygt 60 miljoner svenska kronor. Jag vet inte om Stefan Andreasson kanske var trött eller om han bara tänkte spara pengarna till sommarens fönster. Men fortsätter det såhär kan det bli läge att se sig om efter en ny Sportchef, hungrig på framgång. Ett bud på Per Frick accepterades i alla fall från Sunderland, så tillsammans med Kevin i mål blir han våra största förluster inför säsongen. Dock inte så stora att det ska påverka oss negativt. Vad som kunde ha påverkat oss var dock om Ibrahim Dresevic och Hummet lämnat oss. Dresevic hade nämligen ett bud på 25 miljoner på sig från BK Häcken som accepterades, men Dresevic förkastade kontraktet de gav honom. Hummet hade bud från Italienska Pescara, på 21 miljoner, men också han förkastade kontraktet.

In till klubben kom Alex Timossi på ett lån från Bayern Munchen, talangfull och lovande som förhoppningsvis får en utveckling likt Ryan Johansson hos oss.


TRUPPEN 2021 - SCREEN

Årets trupp blir tillfället då Kristoffer Rydberg kommer att få ta sitt efterlängtade kliv till att bli förstamålvakt. Han är fortsatt ung men då han själv uttalat sig så mycket om att få spela A-lagsfotboll så kommer han att få visa vad han går för nu. Jag hoppas att försvaret kommer att hjälpa honom, där viktiga spelare så som Joakim Nilsson och Ibrahim Dresevic valt att stanna i klubben trots intresse från Europa. Daniel Svensson-Dagård och Mattias Persson har också flyttats upp för att bredda ytterbackspositionerna, då särskilt vänsterkanten som fortsatt bara har Rami Kaib som det självklara alternativet.

Framåt på planen kommer mittfältet att präglas utav Teboho Mokoena, fjolårets värvning. Tillsammans med honom kommer det roteras en del, men troligast är att Robert Gojani tillsammans med Ryan Johansson blir dom som främst kommer att få spela. Spjutspetsen framåt leds utav våra yttrar och offensiva mittfältare, kända för sitt målskytte. Där både Simon Skrabb, Alex Timossi, Gabriel Gudmundsson, David Boysen och Daniel Ndi kommer att få spela många matcher. Längst fram imponerade vår anfallstalang Otto Vallentin ifjol och kanske kan han konkurrera ut Deniz Hummet som nu tappat en del vad gäller attributen.


FÖRSÄSONGEN 2021

Det var en stark försäsong mot OB, KPV och FC Helsingör fram tills att cupens gruppspel började, men därefter blev det lite svårare för vår del faktiskt. I första cupmatchen mot Djurgården fick vi det riktigt svårt och matchen slutade 1-1 efter att Mokoena lyckats kvittera i andra halvleken. I matcherna mot Östersund och Dalkurd spelade vi med en 1-0 ledning i ryggen ganska långt in i matcherna, men efter bra andra halvlekar slutade matcherna 3-0 respektive 3-1 och det räckte till ett avancemang mot GIF Sundsvall i kvartsfinalen. Efter ett tidigt mål i minut 18 av Otto Vallentin stod Sundsvall upp bra och vi kom inte till några riktigt vassa lägen. Matchen slutade 1-0 och det resultatet speglade inte vad som skulle komma i semifinalen mot IK Brage. Grabbarna från Dalarna fick inte mycket att säga till om och vi segrade med 5-0.I en sista träningsmatch innan Allsvenskan spelade vi sedan mot Häcken och vann med 4-3, så än läcker försvaret mot offensivt skickliga motståndare så som Häcken. Det blir spännande att se hur årets säsong kommer att se ut jämfört med dom tidigare - klarar vi oss längre i Champions League och kommer vi ha samma extrema tur med lottningen?

Postad bild


Detta inlägg har redigerats av Flour: 02 February 2019 - 03:54 AM


#18   Yayakolo

  Klubbdirektör

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 5949 Inlägg:
 • Yrke:Student
 • Tränar:Fotboll

Postad 02 February 2019 - 10:54 AM

Hur går det för Widell?

#19   jonatannk

  Stjärna

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPip
 • 935 Inlägg:
 • Ort:Eskilstuna
 • Yrke:Student
 • Favoritlag:AIK, Chelsea. Har även ett gott öga för Atlético Madrid.

Postad 02 February 2019 - 10:57 AM

Även fast mitt hjärta brinner för AIK så kan jag inte låta bli att finna denna rapport extremt intressant. Keep it up! Håller alltid utkik efter nästa inlägg. :-)

#20   DifDaniel

  Lagkapten

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 1156 Inlägg:
 • Ort:Stockholm
 • Favoritlag:Djurgårdens IF

Postad 02 February 2019 - 13:37 PM

Vilken supertalang i Rydberg! Härlig rapport och fin trupp du har!

1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar