Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM19] Gärdsgårdsboll utan koll

87 svar till detta ämne

#81   chrahl

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 311 Inlägg:

Postad 11 April 2019 - 09:26 AM

Gärdsgårdsboll utan koll
Avsnitt 65: Dungannon Swifts
2034/35

Tillbaka till Nordirland alltså, och tillbaka i Belfast Telegraph Championship, nedflyttade efter de förlorat kvalet förra säsongen. Fördelarna mot P.S.N.I., som fick mig att ta jobbet, så är rymmer arenan 5000 istället för 1000 och man spelar i den enklare Mid-Ulster Cup, som nästa år bara innehåller två lag för högstadivisionen, istället för County Antrim Shield. Det är också i den cupen man har flest framgångar, högstadivisionen har aldrig tagits hem. Målet är självklart, omedelbart tillbaka till finrummet. Tänkte försöka spela 4-2-3-1, tyckte ändå jag såg potential i taktiken när jag var i Rhyl.

Målvakter:
Postad bild Ben Gallagher, 32 år
Postad bild Dean Young, 19 år
Kommentar: Två herrar som båda startade sina karriärer i klubben, Gallagher som är förstavalet har dock spenderat ganska många år i Glenavon också. Han är definitivt bra nog för att ta oss upp, han har nämligen varit med och gjort det förut.

Backlinjen:
Postad bild Paul Robinson, 26 år, 158SM, 4GM
Postad bild Daryl McKinney, 24 år, 67SM, 1GM, Gratis från PSNI
Postad bild Billy Drinan, 21 år, Gratis från PSNI
Postad bild Ross McElhatton, 19 år
Postad bild Sean Thompson, 31 år
Postad bild Kevin Brown, 27 år
Postad bild Dwayne Caldwell, 30 år
Kommentar: Vi har en backlinje där samtliga borde klarat av att spela i högstadivisionen, och samtliga har gjort det, förutom Drinan, som bara gjort åtta matcher där. Två spelare jag känner till sedan tidigare dessutom. Startar från höger gör: Thompson, Caldwell, Robinson, Brown.

Inre mittfältet:
Postad bild Kyle McAllister, 22 år
Postad bild Conor O'Hare, 20 år, Gratis från Portadown
Postad bild Graeme McGovern, 24 år
Postad bild Michael Deegan, 20 år
Postad bild Billy McPartland, 17 år
Postad bild Shane Buckley, 18 år
Kommentar: Vår mittfältstriangel är fylld av talang, det är dock möjligt att vi vänder den och spelare 4-3-3 då ingen är riktigt säker på den offensiva rollen, men Buckley är alldeles för duktig för att vi inte ska vilja ha honom så långt fram som möjligt, och större klubbar jagar honom. Startar gör: McGovern, McAllister och nämnde Buckley.

Anfallet och yttrarna:
Postad bild Gary Higgins, 32 år
Postad bild Tim Logan, 29 år
Postad bild Sean Kelly, 21 år, 64SM, 11GM, Lån från PSNI
Postad bild Ben Morrison, 26 år, 20SM, 3GM, Gratis från PSNI
Postad bild Simon Thompson, 24 år, Gratis från Crusaders
Postad bild Ryan Hall, 31 år, 282SM, 149GM, Gratis från Armagh City
Postad bild Sean Agnew, 19 år
Postad bild Chris Williamson, 18 år
Postad bild Paul Wallace, 17 år
Kommentar: Här har vi fyllt på med välkända ansikten, framförallt Ryan Hall är åter tillbaka med mig. Han har rutinen, han har visat att han kan ösa in mål i den här divisionen. Bäst är väl Agnew, men även han är ett hett villebråd. Startar gör: Morrison och Thompson på varsin kant och Hall/Agnew längst fram.

#82   chrahl

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 311 Inlägg:

Postad 14 April 2019 - 18:13 PM

Gärdsgårdsboll utan koll
Avsnitt 66: Titelfavoriter?
2034/35

Äckligt bra debutmatch, vi inledde med ett baklängesmål och en utvisning, men Hall gjorde ett och därefter gjorde Morrison fyra(!) och vi daskade till de stora lokala rivalerna med 6-1 trots en man mindre i 75 minuter. I övrigt var vi med och slogs i toppen, och förlorade först i nionde omgången. Vi ligger bra till efter elva matcher, kan vi hålla poängsnittet uppe så tror jag vi kommer stå som segrare i år och tar inte vi det så gör nog Portadown(det andra laget som är nynedflyttade) det. Dock har jag en fråga, är det någon som någonsin har lyckas skrika till sina gubbar att de ska bli mer kreativa utan att direkt släppa in ett mål i årets upplaga? (Och ja jag inser att jag inte haft de mest tekniska killarna, men om man möter ett betydligt sämre lag så tycker jag ändock att vi inte direkt ska spela bort bollen.)

Postad bild

Postad bild


Spelare in:
Postad bild Brian Doyle, 25 år, 70SM, Gratis från PSNI
Kommentar: Ännu ett bekant ansikte ansluter, inte som förstavalet på vänsterbacken men backupen där håller verkligen inte måttet, dessutom fick vi till ett fördelaktigt kontrakt.
Postad bild Aidan McClelland, 18 år, Lån från Larne
Kommentar: Var den enda lösningen vi kunde hitta utifall Buckley faktiskt skulle lämna. Den andra lösningen som var lite för dyr men hade varit rolig hette Scott Scott, på riktigt.
Postad bild Anto O'Connor, 22 år, Gratis från Glentoran
Kommentar: En mittback som kommer in som en onödig backup, dock var han billig och jag hade chansen att neka Tobermore United en chans att förbättra sitt lag.

Spelare ut:
Postad bild Sean Agnew, 19 år, 1SM, 610K kr till Glentoran
Kommentar: Var alldeles för mycket pengar att tacka nej till, särskilt som han var tydlig med att han ville lämna. Vi behåller honom dock på lån.
Postad bild Shane Buckley, 18 år, 2SM, 200K kr till Larne
Kommentar: Även här var det svårt att tacka nej, men vad gör man? Hoppas man att ens bäste spelare skriver nytt kontrakt om vi lyckas vinna uppflyttning, eller cashar man in direkt?

#83   chrahl

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 311 Inlägg:

Postad 15 April 2019 - 07:05 AM

Gärdsgårdsboll utan koll
Avsnitt 67: Stabil fortsättning
2034/35

Vi fortsatte kämpa på i toppen, men vi var verkligen inte de enda, och åtminstone fem lag var inblandade. Det jag var mest missnöjd med är att vi har hamnat efter mitt egna mål, med två poäng per match, men gör vi en bra avslutning nu i de sista tio matcherna mot övre halvan så har vi seriesegern.

Postad bild

Postad bild


Spelare in:
Postad bild Richard McCartan, 22 år, Gratis från Crusaders
Kommentar: Vänsterback som kommer in och petar bort övriga två bra vänsterbackarna, Brown och Doyle.
Postad bild Ross McGovern, 17 år, Gratis från Crusaders
Kommentar: Med truppens enda högerback borta en månad så fick vi agera, scouten tyckte han var bra mycket bättre än vad min assisterande tycker, vi får se.

#84   MasterOfFlow

  Reserv

 • Medlem
 • PipPip
 • 63 Inlägg:
 • Ort:Nykvarn
 • Yrke:Idrottskonsulent
 • Favoritlag:Liverpool

Postad 15 April 2019 - 12:27 PM

Visa inläggchrahl skrev:

Gärdsgårdsboll utan koll Avsnitt 66: Titelfavoriter? 2034/35 Äckligt bra debutmatch, vi inledde med ett baklängesmål och en utvisning, men Hall gjorde ett och därefter gjorde Morrison fyra(!) och vi daskade till de stora lokala rivalerna med 6-1 trots en man mindre i 75 minuter. I övrigt var vi med och slogs i toppen, och förlorade först i nionde omgången. Vi ligger bra till efter elva matcher, kan vi hålla poängsnittet uppe så tror jag vi kommer stå som segrare i år och tar inte vi det så gör nog Portadown(det andra laget som är nynedflyttade) det. Dock har jag en fråga, är det någon som någonsin har lyckas skrika till sina gubbar att de ska bli mer kreativa utan att direkt släppa in ett mål i årets upplaga? (Och ja jag inser att jag inte haft de mest tekniska killarna, men om man möter ett betydligt sämre lag så tycker jag ändock att vi inte direkt ska spela bort bollen.)

Postad bild Postad bild

Spelare in: Postad bild Brian Doyle, 25 år, 70SM, Gratis från PSNI Kommentar: Ännu ett bekant ansikte ansluter, inte som förstavalet på vänsterbacken men backupen där håller verkligen inte måttet, dessutom fick vi till ett fördelaktigt kontrakt. Postad bild Aidan McClelland, 18 år, Lån från Larne Kommentar: Var den enda lösningen vi kunde hitta utifall Buckley faktiskt skulle lämna. Den andra lösningen som var lite för dyr men hade varit rolig hette Scott Scott, på riktigt. Postad bild Anto O'Connor, 22 år, Gratis från Glentoran Kommentar: En mittback som kommer in som en onödig backup, dock var han billig och jag hade chansen att neka Tobermore United en chans att förbättra sitt lag. Spelare ut: Postad bild Sean Agnew, 19 år, 1SM, 610K kr till Glentoran Kommentar: Var alldeles för mycket pengar att tacka nej till, särskilt som han var tydlig med att han ville lämna. Vi behåller honom dock på lån. Postad bild Shane Buckley, 18 år, 2SM, 200K kr till Larne Kommentar: Även här var det svårt att tacka nej, men vad gör man? Hoppas man att ens bäste spelare skriver nytt kontrakt om vi lyckas vinna uppflyttning, eller cashar man in direkt?

Gällande att skrika något till sina gubbar så har jag skapat mig en ritual att ALDRIG skrika något när jag själv inte har bollen, jag vågar påstå att jag vid 95% av fallen när jag skrikit något (vad som helst) när motståndaren har bollen släppt in ett mål... detta har drivit mig till vansinne!
"It's not a case of finding the best 11 players, but rather the 11 that are most likely to win"

#85   chrahl

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 311 Inlägg:

Postad 19 April 2019 - 20:09 PM

Gärdsgårdsboll utan koll
Avsnitt 68: Divisions- och cupsegrare?
2034/35

Vi fick en ny ägare för att den förre hade blivit för gammal och längtade efter pensionen. Vi kämpade med allt vi hade och med fem matcher så hade vi topp-positionen, dock bara fyra poäng ner till fjärdeplatsen som skulle innebära missat kval. Donegal Celtic tvåa och om de skulle ta hem seriesegern så skulle jag inte ens bli sur om det innebar sparken för min del, vi är en betydligt större klubb. Även i Irish Intermediate Cup gick det bra och vi tog oss ända till final. Inför sista ligamatchen så tappade vi dock ligaledning och behövde slå Donegal i sista, vi tar tidigt ledningen och det är nervöst fram tills slutminuterna när PSNI grabbarna Hall och Morrison stiger fram och gör varsitt mål. Serieseger, javisst! Morrison gjorde då mål nummer 30 den här säsongen och har varit vårt klar bästa spelare säsongen igenom. Cupfinalen förlorade vi på straffar och eftersom jag tycker det känns jobbigt med straffar så räknade jag igenom det, 3-12 är mitt resultat på straffläggningar. Jag har alltså bara vunnit 20% av mina straffläggningar, det känns inte helt realistiskt.

Postad bild

Postad bild


Spelare in:
Postad bild Kieran Davidson, 21 år, Lån från Glentoran
Kommentar: En offensiv teknisk innermitt, inlånad efter att McClelland skadat sig.

#86   chrahl

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 311 Inlägg:

Postad 24 April 2019 - 07:13 AM

Gärdsgårdsboll utan koll
Avsnitt 69: Tillbaka i Danske Bank Premiership
2035/36

Styrelsen fortsatte med relativt höga krav och ville att vi helt skulle undvika en nedflyttningsstrid. Transfermarknaden var hård, de flesta spelarna, till och med i P.S.N.I. tyckte vi var en för liten klubb, det blev dock bättre är spelschemat kom och vi officiellt tillhörde divisionen, vet inte om det är en ”over-sight” från SI eller om spelare faktiskt är mer intresserade av att byta klubb i slutet av juni än i slutet av maj. I övriga nyheter från divisionen så innehåller Danske Bank Premierships drömelva tio spelare från Larne.

Spelare ut:
Postad bild Gary Higgins, 32 år, Släppt på fri transfer
Kommentar: Passade inte in i min spelidé och fick därför inget nytt kontrakt.
Postad bild Tim Logan, 30 år, Släppt på fri transfer
Kommentar: Samma sak här, båda klassiskt skolade yttermittfältare.
Postad bild Billy Drinan, 22 år, Släppt på fri transfer
Kommentar: Mittbacken fick ingen speltid och lämnade oss efter blott en säsong.
Postad bild Michael Deegan, 21 år, 1SM, Lån till Coleraine
Kommentar: Man kan undra varför jag lånar ut en spelare till en större klubb, men han ville få till en utlåning redan förra säsongen och av någon anledning så högg Coleraine.
Postad bild Dean Young, 20 år, Lån till Peterborough
Kommentar: Ja frågan är varför Posh i engelska Championship skulle vilja låna våran reservmålvakt, men så blev det i alla fall.

Målvakter:
Postad bild Ben Gallagher, 33 år, 32SM, 8HN
Postad bild John Burns, 28 år, 269SM, 39HN, Gratis från Linfield
Kommentar: Vi har säkrat upp med den gamle bekantingen John Burns som är tänkt som förstekeeper, och är nu en bra högstadivisionsmålvakt. Dock är planen att fasa in honom då Gallagher är en av ledarna i truppen.

Backlinjen:
Postad bild Paul Robinson, 26 år, 189SM, 4GM
Postad bild Daryl McKinney, 25 år, 69SM, 1GM
Postad bild Brian Doyle, 26 år, 70SM
Postad bild Sean Thompson, 32 år, 22SM, 1GM
Postad bild Anto O'Connor, 23 år, 3SM
Postad bild Richard McCartan, 23 år, 16SM
Postad bild Kevin Moore, 29 år, 186SM, 1GM, Gratis från PSNI
Postad bild Dwayne Caldwell, 31 år, 31SM, 7GM
Kommentar: Här är vi stabila, det enda som egentligen behövs är en bättre mittback, och jag hade en på gång, men vi kom inte överens om lönen och står nu till stor del med samma backlinje som förra året, dock med Moore som också är från PSNI. Startar från höger gör: Moore, Caldwell, Robinson och McCartan.

Innermittfältare:
Postad bild Kyle McAllister, 23 år, 13SM, 1GM
Postad bild Conor O'Hare, 21 år, 30SM, 4GM
Postad bild Colin Keane, 19 år, Gratis från Portadown
Postad bild Graeme McGovern, 25 år, 28SM, 4GM
Postad bild William Hayes, 23 år, 9SM, 1GM, Gratis från PSNI
Postad bild Kieran Davidson, 22 år, 10SM, 4GM, Gratis från Glentoran
Postad bild Aidan McClelland 19 år, 20SM, 3GM, Lån från Larne
Kommentar: Davidson och McGovern är två bra mittfältare, i övrigt så är det lite värre men det är ändå spelare som borde kunna göra ett jobb för oss. De är faktiskt rätt passningsskickliga. Startar gör: McGovern, Keane och de har Davidson framför sig.

Yttrar och anfallare:
Postad bild Ben Morrison, 27 år, 51SM, 24GM
Postad bild Simon Thompson, 25 år, 27SM, 2GM
Postad bild Paul Wallace, 18 år, 9SM, 1GM
Postad bild Ryan Hall, 32 år, 313SM, 154GM
Postad bild Neil Connor, 24 år, 32SM, 13GM, Gratis från PSNI
Postad bild John McKendry, 24 år, 25SM, 5GM, Gratis från Glenavon
Postad bild Sean Agnew, 20 år, 24SM, 1GM, Lån från Glentoran
Postad bild Chris Williamson, 19 år, 3SM, 1GM
Postad bild Ryan Lynch, 16 år, Uppflyttad från U18-truppen
Kommentar: Hög konkurrens på tre platser, kanske lite väl många spelare, men Hall är väl mest med i egenskap av att han är min favoritspelare, Lynch är också med mest för att lära. Morrison är den stora stjärna enligt fansen och Connor och Williamson är också två spelare att hålla ögonen på. Wallace och Lynch går en ljus framtid till mötes. Startar gör: Morrison, McKendry på varsin kant med Connor framför sig antagligen, men vi får se vem som faktiskt spelar till slut.

#87   chrahl

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 311 Inlägg:

Postad 25 April 2019 - 09:27 AM

Gärdsgårdsboll utan koll
Avsnitt 70: Tillbaka i ”finrummet”.
2035/36

Vi inledde dominant borta mot Ards men två bortdömda mål gav oss ett 0-0 resultat. I övrigt spelade vi rätt stabilt och i sjunde omgången slog vi Bangor, i en sexpoängsmatch, vilket innebar att vi var åtta poäng ifrån sista platsen, något att bygga vidare på. Tyvärr så gjorde vi inte det och resten av säsongens inledning gick mediokert och vi måste nu förbättra oss.

Postad bild

Postad bild#88   chrahl

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 311 Inlägg:

Postad 26 April 2019 - 10:51 AM

Gärdsgårdsboll utan koll
Avsnitt 71: December
2035/36

Det började ryktas om att jag skulle få sparken i inledningen av december månad, men då tog sig grabbarna i kragen och vi gick faktiskt obesegrade genom den månaden. Så hoppet om att ta sig upp på övre halvan levde återigen. Om vi kan avsluta den första fasen på ett imponerande sätt se har vi alla möjligheter att faktiskt sluta på övre halvan.

Postad bild

Postad bild1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar