Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM19] Skellefteå AIK

4 svar till detta ämne

#1   Augustine16

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 439 Inlägg:
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 25 March 2019 - 22:57 PM

Postad bild


Skellefteå AIK - S01


Postad bild


Historia & Bakgrund

Staden Skellefteå är kanske mest känt för sitt hockeylag i Sveriges bästa liga där man under senaste tio åren skördat stora framgångar och fansen bjudits på sex raka SM-finaler under 2010-talet. Tyngre har det gått för fotbollsklubben i staden Skellefteå FF som åkt jojo i seriesystemet och ständigt pendlat mellan Division 1 och Division 2. Efter ett styrelsemöte tidigt 2018 fattades en rad stora beslut där man bland annat valde att slå ihop båda klubbarna till en vilket då lett till att Skellefteå FF numer heter Skellefteå AIK.

Forna Skellefteå FF har mycket att lära av den resa hockeyklubben gjort på sin framfart mot SM-guld, där satsning man gjort på sin ungdoms samt juniorverksamhet varit nyckeln till succén. Därav tecknades även ett avtal som säger att Skellefteå AIK ska bidra med kunskap i området på den resa fotbollsföreningen nu ska göra. Spelsystemet ska och karaktären på spelare som representerar klubben ska någonstans efterlikna den som hockeylaget länge charmat sina fans med. Offensiv och sevärd fotboll med lokala talanger är grundpelarna som ska ta klubben på sin resa uppåt i det svenska seriesystemet med start i Division 2.

Faciliteter

Arena: Norrvalla IP
Stad: Skellefteå
Kapacitet: 3 000 (1 000 Sittplatser)
Byggnadsår: 1956
Ägs av: Myndighet
Arenakondition: Genomsnittlig
Underlag: Konstgräs
Planens skick: Okej
Träningsanläggning: Grundläggande träningsanläggning
Faciliteter för dataanalys: Inga
Ungdomsakademi: Grundläggande ungdomsanläggning
Ungdomsträning: Ganska enkel nivå på ungdomsträning
Ungdomsrekrytering: Grundläggande ungdomsrekrytering

Detta inlägg har redigerats av Augustine16: 25 March 2019 - 23:05 PM

"Take me Home, United Road, To the place, I belong, To Old Trafford, to see United,Take me Home, United Road."

#2   Argt Troll

  Manager

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 4144 Inlägg:

Postad 26 March 2019 - 01:46 AM

Älska Norrland!

OM DU TROR FÖR EN SEKUND ATT KÅKEN (BANN FRÅN FMS)
SKRÄMDE MIG? TÄNK OM. VI GÖR OM DET OM DE BEHÖVS.


#3   Yayakolo

  Klubbdirektör

 • Medlem
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 5949 Inlägg:
 • Yrke:Student
 • Tränar:Fotboll

Postad 26 March 2019 - 09:45 AM

Visa inläggArgt Troll skrev:

Älska Norrland!

Agree!

#4   Augustine16

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 439 Inlägg:
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 26 March 2019 - 20:53 PM

Postad bild


Skellefteå AIK - S01


Förväntningar & Mål

Den lokala tidningen Norran släpper lagom till säsongsstarten sin lista på hur man tror att säsongen ska sluta. I toppen finns IFK Timrå som man räknar med ska vinna ligan och således ta direktplatsen till Division 1. Bakom Timrå finns ett annat IFK-lag nämligen Luleå som man anser ha en tillräckligt bra trupp för att lyckas sluta två och genom den kvalificera sig för kvalspel till Division 1. Inte heller på tredjeplats tippar Norran stadsklubben Skellefteå utan väljer där istället att stoppa in Piteå IF, strax följda av Skellefteå AIK med ett odds på 3.50 vilket visserligen inte är så höjt.

Styrelsen då? Vad förväntar sig personerna bakom den nya satsningen under det första året? Att laget lyckas sluta på den övre halvan av tabellen vilket sett till truppen känns som en realistisk målsättning. Lägg där till att flertalet talanger kommer ges chansen att växa in i startelvan för att över tid skapa ett slagkraftigt lag för högre divisioner med spelare fostrade i klubben.

Då det varken finns någon övergångsbudget eller lönebudget att hurra över kommer det därför inte ske några större aktiviteter på transfermarknaden under det första fönstret. Istället kommer några yngre talanger få möjligheten att träna med förstalaget men samtidigt spela med vårt reserv eller U-19 lag.

Mittfältet känns som vår absolut starkaste lagdel där både Eddy Prugh och den extremt lovande Jonathan Käller finns att tillgå. Dessutom väldigt många namn att välja på när det kommer till defensiven av både unga hungriga spelare men också lite rutin i mittlåset och Stephenson samt Schönfeldt. Framåt gäller det att Andreas Marklund orkar dra loket som ensam forward vilket gör att vi både kommer leta något nyförvärv på marknaden men också flytta upp lovande 17-årige Gustav Johansson.


Truppen


Postad bild


Detta inlägg har redigerats av Augustine16: 26 March 2019 - 21:05 PM

"Take me Home, United Road, To the place, I belong, To Old Trafford, to see United,Take me Home, United Road."

#5   Augustine16

  Truppspelare

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 439 Inlägg:
 • Favoritlag:Manchester United

Postad 29 March 2019 - 22:39 PM

Postad bild


Skellefteå AIK - S01Säsong 1 - Division 2 - Tabell

IFK Luleå stod för motståndet i premiären vilken skulle bli en fingervisning direkt över vad som skulle komma att krävas för att vara med i toppen hela säsongen. Försäsongens träning kring taktik hade lagts på en kontrollerande 4-3-3 med fokus på bollinnehav gav resultat direkt då vi lyckas ha hela 60% av bollen i premiären. Dock är det Luleå som står som segrare med 2-1 när domaren blåser av matchen. Vårsäsongen bjuder på blandade resultat då vi i vissa matcher har extremt svårt att få bollen i mål trots vårt stora övertag kring bollinnehavet.

Säsongen bjuder på fem förluster vilka alla kommer före 27 juli då vi efter nyss nämnda datum inte förlorar en enda match. När sensommaren och hösten bjuder på idel segrar och några få kryss tar vi oss från ett lag på övre mitten till att blanda oss i platsen som innebär direktuppflyttning. Inför sista omgången mot IFK Timrå som innehar första platsen har vi det i helt egna händer och hemmaplansfördel. Tyvärr lyckas vi inte ta tillvara på chansen då Timrå hämtar upp ett 2-0 underläge sista tio minutrarna och matchen slutar tillslut med ett kryss. Ett kryss som innebar vidare spel i ett uppflyttningskval.Säsong 1 - Uppflyttningskval - Tabell

Newroz FC, FC Gute och Skellefteå AIK var lagen som lottades in i kvalgrupp A och alla delade drömmen om vidare avancemang. Reglerna var enkla: alla möter alla en gång där vinnaren av gruppen får spela ett direktkval mot ett lag från Divison 1.


Newroz FC - Skellefteå AIK 1-2

15´| 0-1 (Tif Kiddu)

33´| 1-1 (Fabakary Sanneh)

35´| 1-2 (Eddy Prugh)


Skellefteå AIK - FC Gute 0-0


Inför sista omgången hade vi spelat ihop fyra poäng vilket gjorde att vårt hopp låg hos Newroz FC för avancemang. FC Gute fick inte vinna med mer mål än vad vi hade lyckats med för att vi skulle ta platsen. Matchen slutade 1-1 vilket enkelt innebar att två matcher nu skulle spelas i ett direkt möte om en plats i Division 1.

Säsong 1 - PlayOff till Divison 1 - Matcher

Sollentuna FK kom från en tung säsong i Divison 1 och spelade nu för överland. Sollentunavallen skulle bjuda på den första drabbningen vilket alltså innebar att vi skulle få spela den avgörande matchen framför våra egna fans hemma på Norrvalla IP.

Match 1: Sollentuna FK - Skellefteå AIK 1-1

27´| 1-0 (Kalle Ramsell)

84´| 1-1 (Nurhussen Adem)


Match 2: Skellefteå AIK - Sollentuna FK 3-1

24´| 1-0 (Tif Kiddu)

30´| 2-0 (Jonathan Käller)

36´| 3-0 (Andreas Marklund)

70´| 3-1 (Jonathan Eriksson)


Postad bild


"Take me Home, United Road, To the place, I belong, To Old Trafford, to see United,Take me Home, United Road."

1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar