Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM19] Swansea City - "If you give in once, you'll give in twice"

8 svar till detta ämne

#1   Hanai

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 23 Inlägg:

Postad 09 April 2019 - 18:59 PM

Postad bild


Swansea City - Back to the Future

_______________________________________________________________________________________________________________________
Efter att säsongen 17/18 slutat i moll med en mindre smickrande 18.e plats endast 3 poäng från nytt kontrakt så åkte Swansea ur Premier League. Klubben gjorde endast 28 mål, vilket var sämst i ligan, och tog endast 8 segrar under hela säsongen. Efter 7 säsonger i högsta divisionen har det nu blivit dags för klubben att börja om. Ledningen med ordförande Huw Jenkins och ägaren Jason Levien beslutade att det var dags att tänka om helt. De satte sig ner vid styrelsebordet och ställde frågan rakt ut: Hur kommer vi tillbaka och vad gör vi sen?
Efter ett par timmars diskussioner så formades början på en plan, en plan vars ledord var långsiktighet och hårt arbete.

Styrelsen beslutade att för att avancera framåt behöver man ibland blicka bakåt. Så blicken riktades mot en klubb i norr, som genom rätt rekrytering hittat en väg framåt. En väg som skulle leda till multipla ligatitlar, europeiska titlar och en era av framgång som skulle sträcka sig i över 26 år. Frågan blev helt enkelt; vad gjorde Sir Alex Ferguson för att lyckas och hur kan vi använda oss av det?

Det första som styrelsen insåg var att det krävdes rätt man på rätt plats, någon med klubbhjärta. Någon som kände klubben utan och innan och visste att förändringar krävdes. Men gärna någon som inte var helt besatt av sina egna idéer utan var öppen för att formas och forma klubben efter den nya planen. Jenkins och Levien trodde sig ha hittat rätt man för jobbet._______________________________________________________________________________________________________________________


Detta inlägg har redigerats av Hanai: 10 April 2019 - 15:25 PM


#2   Yayakolo

  Sportchef

 • Administratör
 • 5343 Inlägg:
 • Yrke:Student
 • Tränar:Fotboll

Postad 10 April 2019 - 12:50 PM

Grymt! Swansea känns extremt spännande. Följer!

#3   Hanai

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 23 Inlägg:

Postad 10 April 2019 - 18:46 PM

Postad bild


Swansea City - Every story starts at the beginning

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Med 270 matcher spelade för klubben och en kort period som hjälptränare gjorde att styrelsen visste att de fick in en före detta spelare med stor kännedom om föreningen och dess historia. En som upplevt både framgång och bakslag i den vita tröjan. Med tanke på att klubbens nya ledord skulle bli hårt arbete så passade inget bättre än att anställa en klubblegendar som personifierade just det under sin aktiva spelarkarriär.

På presskonferensen den följande eftermiddagen så presenterades Leon Britton som Swanseas nya manager. Och tillsammans med klubbens ordförande så berättade Britton om klubbens nya vision och hintade om att detta bara var början. Ordförande Jenkins la snabbt till att de var i början av planeringen och implementering av den nya visionen och att den skulle presenteras i sin helhet när arbetet var helt klart. På frågan om fansen redan nu kunde förvänta sig några större förändringar så log Leon mot den samlade presskåren och sa kort och gott: Alla berättelser börjar från början.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Postad bild#4   Kakidaniel

  Klubbdirektör

 • Administratör
 • 6959 Inlägg:
 • Ort:Ängelholm
 • Yrke:Manager
 • Favoritlag:Man City & MFF
 • Tränar:Klubblös

Postad 10 April 2019 - 18:47 PM

Snyggt och enkelt!

#5   Hanai

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 23 Inlägg:

Postad 10 April 2019 - 18:59 PM

Tack för kommentarerna, är min första rapport så tar tacksamt emot alla förbättrings förslag. Men tänker hålla det enkelt och fokusera på texten istället.

#6   Hanai

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 23 Inlägg:

Postad 11 April 2019 - 21:57 PM

Postad bild


Swansea City - Take a leap of faith

_______________________________________________________________________________________________________________________

Efter att presskonferensen avslutats skildes Britton och Jenkins åt. Brittons dag var långt från över då han hade kvar ett möte ute på träningsanläggningen Fairwood. Där skulle han träffa tränarstaben och påbörja arbetet med att bygga det nya Swansea CIty. Den första som mötte upp honom var Billy Reid, klubbens assisterande manager och Leons nyblivna högra hand. Tillsammans gick de in i ett av klubbens konferensrum där resten av teamet var samlade. Inga presentationer krävdes då Leon redan var ett välkänt ansikte och den första frågan kom från Reid: Så, nya tider nu. Vart ska vi börja?


Leon funderade en kort sekund, tog upp sin laptop och började gå igenom den vision han fått höra dagen innan. Den vision som han kände en stolthet kring att få genomföra.


Klubbens Vision:

Hos Swansea så satsar vi på att skapa en vinnande kultur genom långsiktighet, som skall resultera i vunna titlar inom 5 säsonger. Inom de närmaste 7 säsongerna så skall klubben kontinuerligt vara med och slåss om ligatiteln och nationella cuper samt kvalificera sig till spel i Europa.


Visionen skall uppnås genom att satsa målmedvetet på ungdomsutveckling och fostrandet av spelare som passar in, både spelmässigt men också karaktärsmässigt i laget. Vår spelidé skall genomsyra hela föreningen och vi ska sikta efter att forma framtidens landslagsspelare med rötterna i de brittiska öarna.


Målet är att alla våra spelare skall känna klubbens DNA pulsera i sina ådror och med hängivenhet och hårt arbete ska både spelare och ledare ge allt för klubben. Spelare som inte passar in i klubbens modell ska så fort som möjligt säljas eller lånas ut.


Efter genomgången såg sig Leon runt bordet och såg inget annat än nöjda miner. Det verkade inte som att det skulle bli några större problem just nu. En hand höjdes och det var Adrian Tucker, klubbens målvaktstränare, som ställde frågan: Klubbens DNA, vad menar du med det?


Leon log och insåg att mötet skulle dra ut på tiden.

_______________________________________________________________________________________________________________________#7   Yayakolo

  Sportchef

 • Administratör
 • 5343 Inlägg:
 • Yrke:Student
 • Tränar:Fotboll

Postad 12 April 2019 - 15:20 PM

Riktigt fint!

#8   Hanai

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 23 Inlägg:

Postad 14 April 2019 - 18:11 PM

Postad bild

Swansea City - Always be the hardest worker in the room

_______________________________________________________________________________________________________________________

Klockan slog sent in på natten när mötet avslutades och Leon satt ensam kvar i konferensrummet. Han hade just avslutat sin genomgång kring klubbens DNA och svarat på alla frågor som dök upp. Frågor som; vad händer om man inte passar in. Ja då arbetar man hårdare eller lämnar, här finns inte längre någon plats för spelare och ledare med taskig attityd. Leon mindes orden från mannen vars ande numer skulle sitta i väggarna på Fairwood:

“Winning a game is only a short-term gain—you can lose the next game. Building a club brings stability and consistency. You don’t ever want to take your eyes off the first team, but our youth development efforts ended up leading to our many successes in the 1990s and early 2000s. The young players really became the spirit of the club.” - Sir Alex Ferguson

Klubbens DNA, det som skulle bli ett nytt sätt att se på spelarna, var utformat efter dels hur föreningen såg på att lyckas men även efter de krav som Ferguson vågade ställa på sina spelar. Rätta in dig i ledet eller försvinn, antingen är du med oss eller emot oss. Det kunde sägas på många sätt men kontentan var att om du jobbar hårt, är beslutsam, håller fokus och jobbar för lagets bästa då kommer du att lyckas. Detta var det som numer skulle krävas av varje spelare. Frågan som återstod var vilka som kommer rätta in sig i ledet och vilka som kommer att bli tvungna att lämna. Leon hade en vag aning om hur truppen skulle reagera.


_______________________________________________________________________________________________________________________

Postad bild

På Fairwood blåser det nya vindar efter Brittons intåg.#9   Hanai

  Junior

 • Medlem
 • Pip
 • 23 Inlägg:

Postad 15 April 2019 - 19:58 PM

Postad bild

Swansea City - Everyone has a price

_______________________________________________________________________________________________________________________

Klockan hade passerat midnatt när Leon, Billy Reid och Jenkins satte sig ner för att summera övergångsfönstret. 2 spelare sålda och 2 spelare köpta gick jämnt ut. Dessutom lånades 8 talanger ut medan vi lyckades låna in 5 spelare som direkt kan vara med att konkurrera om platser i startelvan. Leon hade identifierat att det var centralt i banan som det behövdes mest förstärkningar, det och även en vass vänsterytter. Leon var nöjd med att lyckas få in spelare som täckte just de behov som han identifierat tidigare.

In på lån kom två unga centrala mittfältare från toppklubbarna i PL. Dels lånades Luke Amos in för att bredda på mitten, med sina lungor och sitt slit passar han väl in i klubbens nya filosofi. Men Britton var inte nöjd där utan lyckades precis innan klockan slog midnatt göra klart med den ytterst lovande Scott McTominay från Man Utd. Han kommer direkt ta en plats i startelvan och besitter spetsegenskaper som få andra i ligan, där framförallt hans mentala värden sticker ut. I övrigt lånades Ken Sema, Sam Gallagher och Kun Temenuzkhov in för att bredda truppen.

Två spelare lämnade även klubben. Först ut var Luciano Narsingh som inte passade in i klubben och blev den första att ryka till följd av klubbens nya vision. Sen kom bomben, lagets stora stjärna Mike van der Hoorn hade endast 11 månader kvar på kontraktet och ville lämna och då hans gamla klubb Ajax plötsligt la upp 100 miljoner på bordet ställdes klubben inför ett tufft val. Leon och Jenkins enades om att det dels var ett för bra bud att tacka nej till samt att truppen inte ska innehålla missnöjda spelare som längtar bort och inte sätter klubbens bästa först. Så van der Hoorn fick således lämna och vi önskar honom alla lycka i Holland.

Två nyförvärv blev det också, först värvades en breddvärvning till anfallet in i Chuks Aneke från MK Dons. Sedan anslöt även Franz Brorsson, från Malmö FF, för att till viss del ersätta van der Hoorn. Båda dessa är tänkta som rotationsspelare, där Aneke håller på denna nivå men inte mer och där det finns viss utvecklingspotential i Brorsson. Laget hade helt klart förstärkts och ledningen var nöjda med att att få in cirka 100 miljoner medan de bara spenderade 13 miljoner på ersättare. En stark ekonomi kommer vara viktig för att lyckas i det långa loppet och tankar fanns redan på vart pengarna skulle investeras.


Sidenote: Spelarna innan Luke Amos i screenen är nyförvärv i klubben men sådana som gjordes innan jag tog över._______________________________________________________________________________________________________________________

Transfers1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar