Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM19] Swansea City - "If you give in once, you'll give in twice"

25 svar till detta ämne

#21   Hanai

  Reserv

 • Medlem
 • PipPip
 • 51 Inlägg:

Postad 08 May 2019 - 20:52 PM

Postad bild

Swansea City - “Don’t play the occasion, play the game.”

_______________________________________________________________________________________________________________________

En vecka efter triumfen på Wembley så var tränarstaben åter samlad på Fairwood. Leon konstaterade nöjt att första delen i klubbens långsiktiga plan var avklarad. Klubben var tillbaka i finrummet. En säsong som startat på tuffaste sätt men där spelarna visat stort hjärtat och vänt trenden för att kriga hela vägen in i mål. Nästa säsong kommer dock att bli bra mycket tuffare och målsättningen var redan klar, undvik nedflyttning och bygg långsiktigt. Alla var överens om att truppen måste förstärkas, klubben hade dock ett litet ess i rockärmen då bröderna Ayew, Jordan och André, återvänder efter utlåning. Två offensiva klasspelare att bygga runt. Hur laget ser ut vid premiären i PL återstår dock att se, en hel sommar ska passera först. Vilka får stanna och vilka får lämna, vart behöver vi förstärka. Leon tog till orda och konstaterade att några av de bärande spelarna under säsongen hade varit inlånade och att laget behöver hitta ett sätt att klara sig utan Carter-Vickers, McTominay och Amos. Frågan som ställdes till staben var enkel, vad är prio ett när det kommer till värvningar? Broder Tuck, målvaktstränaren, konstaterade snabbt att både Mulder och Nordfeldt är rutinerade rävar som kommer göra ett bra jobb i PL. Reid, med ansvar för de defensiva spelarna, konstaterade att det behövs förstärkningar i hela backlinjen. Bredd på ytterbackarna och en försvarsgeneral var prio där bak. Framförallt någon som kan styra och som har rutin, Reid tvekade inte på Rodon och Harries potential men erfarenhet hade de ju icke.

Alan Curtis, med ansvar för de offensiva spelarna, var rakt på sak. Centrala mittfältare. Scott och Luke gjorde det bra, men nu tappar vi dem. Här behöver vi ha in kvalite. Matt (Grimes) och Leroy (Fer) kommer sköta sig bra men de är för ensamma, och vi har ingen som fyller på underifrån. På kanterna så vet vi att Dyer och James tillsammans med André kommer att bidra, bredden är lite tunn, men det ska nog gå. På topp så konstaterade Curtis till sist att Olivers (McBurnie) raketsäsong bådade gott men att Aneke troligen inte håller i PL. Något som redan konstaterades när han värvades. Men här kommer ju Jordan att ge Oliver en bra match. Leon lyssnade intensivt och påminde tränarstaben om det de pratat om innan säsongen. Om värvningar ska göra så ska de passa in i mallen för våra spelare, vi kommer fortsätta värdesätta arbetskapacitet och lagarbete framför stjärnglans och youtube-trix. Leon avslutade mötet med att sammanfatta vad som behövdes:
 • Bredd i försvaret och på mittfältet.
 • En ledare i försvaret
 • Kvalité på centralt mittfält
 • Spelare som passar in i mallen.
Dagen efter satte sig Leon ner med ägaren Jenkins och gick igenom hur han såg på vad som behövdes för att lyckas stanna kvar i högsta divisionen. Den säsong som hade passerat hade gett Jenkins stort förtroende för sitt nya tränarval och därmed kommer även mer ansvar. Du har ca 500 miljoner att värva för och blir det försäljningar så får du behålla större delen av kapitalet du drar in konstaterade Jenkins. Leon hade alltså på mindre än ett år gått från att vara spelare, till tränare och nu fullt ut manager för klubben i sitt hjärta. Med en tydlig kravlista, ordförandes förtroende och bra med kapital så var det dags att börja letandet. Fönstret stänger om drygt 2 månader och även om Leon hade sina tankar på vart de skulle vända blicken först så återstod mycket arbete. Han gick ut från mötet med, ringde chefen för scouterna och började med: Kyle, hör av dig till både Tottenham och Manchester och se hur vi ligger till.

_______________________________________________________________________________________________________________________#22   Hanai

  Reserv

 • Medlem
 • PipPip
 • 51 Inlägg:

Postad 18 May 2019 - 12:58 PM

Då jag just nu har supermycket att göra i livet så hinner jag inte spela så mycket, men har alla intentioner att fortsätta så fort livet lugnar ner sig lite. Bara en kort update!

#23   Hanai

  Reserv

 • Medlem
 • PipPip
 • 51 Inlägg:

Postad 23 June 2019 - 15:35 PM

Postad bild

Swansea City - “Eleven Nobel laureates are not going to win the FA Cup.”


Efter att ännu en transferdeadline hade passerat var det dags att se vad som hänt med truppen och hur väl vi lyckats med att uppnå de transfermål som sattes upp i slutet av förra säsongen. Leon kunde nöjt konstatera att truppen kändes starkare än förra säsongen och tur var väl det. Åtta spelare hade anslutit innan deadlinen passerats och fyra lämnat, tillsammans med en handfull talanger ut på lån. Inga större överraskningar bland de som lämnat även om pressen ställde sig frågandes till varför klubben valt att släppa den avige spanjoren Baston. Sanningen var att han inte riktigt passade in i varken truppen eller spelsystemet och med både McBurnie och Jordan på topp kändes det redan trångt. 150 miljoner fick ses som godkänt. Däremot försäljningen av Monteiro var det ingen som undrade över, 44 miljoner och en tung lönepost som försvann till Turkiet. Bara att tacka och ta emot, efter nyförvärven blev sedan Carroll överflödig på mitten och lånades ut tillsammans med unge talangen Asoro som behöver speltid. Zurich och Hull blev nya klubbadresser för dessa herrar.

Bredd i försvaret stod först på listan och här hade klubben lyckats helt okej kunde Leon tycka, in hade lagom rutinerade Sam Byram kommit från West Ham för en liten summa. Här fick klubben både rutin, bredd och potentiell kvalite. Det enda som oroade var skadehistoriken. En ytterback blev snabbt två när det blev klart att Norwichs unge vänsterback Jamal Lewis hade skrivit på för 3 år, 105 miljoner för honom kändes som ett kap. En stor talang som redan nu gjort två fulla säsonger i Championship. En spelare som dessutom sågs som startspelare och petar ner Declan John till en andra plats. Under förra säsongen hade inlånade amerikanen Carter-Vickers imponerat och när ett säsongslångt lån kunde lösas utan extra kostnader var det ett givet val för Leon. En spelare som känner truppen, spelsystemet och med enorm potential. Sedan kom något av en bomb, Leon och scoutingteamet hade letat efter en ledare till försvaret och på fri transfer hittade vi en spelare som efter åtta säsonger i Chelsea fick lämna klubben. In kommer alltså Gary Cahill, en spelare med enorm rutin, ledaregenskaper och som är som gjuten in i klubbens nya spelarmall. För att vara 33 år i utmärkt form och med ett kontrakt på strax under miljonen i månaden kunde Leon slappna av och känna att försvaret stärkts på precis det sätt tränarstaben efterfrågat.

På mitten var klubben ute efter både bredd och kvalite centralt och med tanke på hur de hade sett ut förra säsongen så hade klubben inte tvekat att kontakta både Manchester United och Tottenham för att se hur det låg till med de båda succespelarna McTominay och Amos. Ett säsongslångt lån ordnades snabbt för McTominay som var glad att återvända och vara garanterade en startplats. Mer hårt jobb in på mitten alltså. I Tottenham satt man och funderade på om Amos var något att satsa på och Leon var inte sen att utnyttja deras tvekan. För 30 miljoner rakt upp och ner anslöt sedan Amos, mer potential in i truppen och en spelare med lika stor vinnarskalle som Roy Keane på speed. Check på punkt tre tänkte Leon, även här hade man lyckats bra.

Framåt var det inte tänkt att göras några affärer men Leon tyckte att det var lite snålt med kvalite i de yngre leden, framförallt på ytterpositionerna. Så i Holland hittade man unge Othman Boussaid, en högerspringare med bra tekniska egenskaper men även en stor dos beslutsamhet och fart. Här trodde sig Leon ha hittat en diamant för endast 25 miljoner. Sist in blev en ung engelsk anfallstalang i Adam Idah, ännu en Norwich spelare som väljer att flytta till Wales. För 25 miljoner och ett återlån till Norwich så var saken biff. In kommer en spelare med skyhög potential som Leon hoppas ska bidra redan om ett år eller två.

Leon kunde glatt konstatera att klubben lyckats väl på marknaden och inte spenderat några större summor. Truppen kändes på rätt väg även om det fanns spelare kvar som förr eller senare kommer att få flytta på sig. Men Rom byggdes som bekant inte på en dag och inte heller Walesiska fotbollslag konstaterade Britton. Men endast två dagar kvar till seriepremiären hemma mot Everton så undrade ledningen, tränarstaben, media och framförallt fansen om Swansea var redo och om de skulle lyckas hålla sig kvar. Leon visste att det skulle bli ett tufft år, speciellt med tanke på att de redan i de sju första matcherna skulle möta Everton, City, United och Arsenal. Bara att gräva ner sig i skyttegraven, för denna säsong så blir det krig.

#24   Yayakolo

  Klubbdirektör

 • Administratör
 • 5926 Inlägg:
 • Yrke:Student
 • Tränar:Fotboll

Postad 23 June 2019 - 15:46 PM

Kul att den lever!

#25   Hanai

  Reserv

 • Medlem
 • PipPip
 • 51 Inlägg:

Postad 24 June 2019 - 19:17 PM

Postad bild


Swansea City - “The work of a team should always embrace a great player but the great player must always work.”


En dag kvar och Leon satt på sitt kontor på Fairwood och stirrade på pappret framför sig. Truppen var spikad och klar och nu återstod endast att se hur de kommer agera ihop. Den lagsammanhållning som fanns under förra säsongen har ju så klart påverkats av nyförvärven och Leon förstod att det skulle ta ett tag innan laget spelar tillsammans som i slutet av förra säsongen. Men likväl var det dessa herrar som skulle kriga för Swanseas överlevnad säsongen 19/20. På pappret framför sig hade han hela truppen rangordnad efter ranking på varje position.

Målvakter
Erwin Mulder - 30år
Kristoffer Nordfeldt - 30år

Högerbackar
Kyle Naughton - 30år
Sam Byram - 25år

Mittbackar
Joe Rodon - 21år
Gary Cahill - 33år
Cameron Carter-Vickers - 21år
Cian Harries - 22år
Franz Brorsson - 23år

Vänsterbackar
Jamal Lewis - 21år
Declan John - 24år

DM/CM
Scott McTominay - 22år
Matt Grimes - 24år
Luke Amos - 22år
Leroy Fer - 29år
Jay Fulton - 25år

Yttrar
André Ayew - 29år
Daniel James - 21år
Othman Boussiad - 19år
Nathan Dyer - 31år
Barrie McKay - 24år

OMC
Bersnat Celina - 22år
George Byers - 23år

Anfallare
Oliver McBurnie - 23år
Jordan Ayew - 27år
Chuks Aneke - 26år

Leon kunde konstatera att truppen kändes välbalanserad i storlek men vissa frågor stack ut, skulle Lewis klara av att mäta sig mot de bästa yttrarna i ligan, är Rodon redo att ta en startplats och hur kommer unge Celina att klara av att styra spelet i matcher vi förväntas vinna. Eller förväntas vinna suckade Leon, alla tippade oss som en solklar nedflyttningskandidat så frågan är ju hur många matcher som vi egentligen kommer att vinna. Man ska ju dock aldrig ge upp på förhand och Leon hade rustat för krig.

Rent taktiskt skulle laget ställa upp med en 4-2-3-1 när man möter mitten och bottenlag med fokus på att föra spelet genom ett kortare passningsspel i högt tempo. Men mot topplagen hade tränarstaben enats om att använda en något mer defensiv 4-1-4-1 taktik med fokus på att spela samlat och sedan kontra vid varje tillfälle. Att utnyttja motståndarnas underskattning av laget och spelarna skulle vara en nyckel för att lyckas denna säsong.

#26   Hanai

  Reserv

 • Medlem
 • PipPip
 • 51 Inlägg:

Postad 27 June 2019 - 09:01 AM

Postad bildYou must be joking. Do I look as if I’m a masochist ready to cut myself? How does relegation sound instead


Ha, tänkte Leon när han tittade på tabellen. Oktober var över och de första tre månaderna i Premier League hade gått över förväntan. Om detta kan fortsätta så kommer vi visa alla hur fel de har om oss. Visst hade bara en dryg fjärdedel av säsongen spelats men det hade sett bättre ut än förväntat. 11 matcher spelade och endast två gånger hade vi lyckats med att lämna planen mållösa. Visserligen har vi 5 minus mål totalt sett men spelet har sett helt okej ut. Leon tittade på matchprogrammet och konstaterade att de hade haft noll att säga till om i när de mött Arsenal och United men vi stod upp bra mot City. Och 4 vinster, 3 oavgjorda och 4 förluster placerar oss just nu på en 11e plats i tabellen. 1 poäng före ett underpresterande Tottenham. I Carabo Cup är vi fortfarande kvar efter en rysare till match mot Wolves som avgjordes på straffar.

Framåt har de 3 stora burit laget i bröderna Ayew och Celina. Jordan har varit så bra att han förpassat McBurnie till bänken. Det som dock är smärtsamt uppenbart är att bredden inte riktigt finns där. Något som Leon och teamet redan börjat fundera på inför transferfönstret. Och på målvaktsposition såg det sådär ut, både Erwin och Kristoffer är duktiga men det har visat sig att de inte har topparna för att hålla i världens bästa liga. Men scoutteamet hade redan hittat en spanjor som skulle kunna passa in i den rollen, och Leon medgav att han var imponerade av det han sett. På mitten saknas lite slagkraft, visst Luke och Scott har gjort det bra men avbytarna har inte imponerat och Leroy och Jay håller inte riktigt på denna nivå. Här behövs lite nytt blod kunde Leon konstatera, något som han inte såg som en omöjlighet att hitta.

Leon lutade sig tillbaka i stolen och tänkte att de i vilket fall visat att de har att göra i högsta divisionen och att även om de gått upp snabbare än många förväntat sig så var det ingen slump att de nu befann sig i mitten av tabellen. Den enda oron Leon kände just nu var julångest. Jul i England innebär ju ett enormt tufft matchande och frågan är om bredden finns där och hur de kommer orka med de tuffa matchandet som kommer. Kan de ta sig igenom det så ska vi nog skrapa ihop minst de där 40 poängen som brukar krävas för att undvika nedflyttning.

1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar