Hoppa till innehåll

Kom ihåg mig
Användarnamn

Lösenord

[FM19-SR] Vimmerby IF - En resa mot den svenska fotbollseliten

27 svar till detta ämne

#21   Kungking

  Reserv

 • Medlem
 • PipPip
 • 65 Inlägg:

Postad 22 May 2019 - 10:02 AM

Hojta till ifall ni vill ha screen på någon spelare så ska jag lösa det Postad bild

Och om någon sitter på en Uganda flagga som passar in rapporten får ni gärna berätta, hittar tyvärr ingen bra!

#22   Kungking

  Reserv

 • Medlem
 • PipPip
 • 65 Inlägg:

Postad 03 June 2019 - 07:46 AM

Postad bild


Kapitel 11


Jag trycker igång min powerpoint med rubriken ”Vimmerby IF säsongen 2020” och tystar mina spelare innan jag börjar berätta våra tankar om säsongen. Taktiskt kommer vi egentligen inte ändra på någonting gentemot mot förra säsongen utan vi vill fortsätta bygga vidare på det vi påbörjat. I och med att vi nu kommer möta bättre motstånd i seriespelet kan det dock hända att vi får skruva på vissa små detaljer för att inte gå bort oss och bli alltför övermodiga i vårt anfallsspel. T.ex. handlar det om att inte alltid skicka iväg båda våra ytterbackar för offensivt samtidigt utan istället hålla en lite lägre utgångsposition och bara gå iväg när det verkligen ges möjlighet. Det kan också handla om att bli mer aggressiva på mittfältet och ibland offra en tekniskspelfördelare för att exempelvis få in mer styrka och löpvillighet på mitten. Sammantaget kan man säga att vi inte vill bjuda på alltför stora ytor bakom våra ytterbackar och verkligen inte förlora kampen på det centrala mittfältet för då kommer lag kunna straffa oss ordentligt. Detta är också någonting som legat till grund för de spelare vi valt att förstärka truppen med. Vi vill därför önska följande spela välkomna till oss och Vimmerby IF:

:: Spelare in :: 0 kr

Patrick Mulyanti :: Anfallare :: 24 år :: Free transfer

Via våra Ugandiska spelare i truppen, Allan Zizinga och Adam Kisitu, fick vi tips om Patrick. Anfallaren från Uganda har 13 landskamper för Uganda på meritlistan och spelade förra säsongen för Bullermyrens IK i division 4. Där blev det 8 mål och 3 assist på 18 matcher. Han är en offensivt spelande anfallare och är egentligen för bra för division 2. Kommer bli en given startspelare i vårt lag och mycket väl en tänkbar skytteliga vinnare.

Postad bild Anton Andersson :: Mittback :: 25 år :: Free transfer ::

Anton är uppväxt bara några mil från Vimmerby i en av Sveriges minsta kommuner, Ydre kommun. Han gick tidigt till Nässjö FF innan flyttlasset gick mot Växjö och Räppe GOIF. Trots sin unga ålder blev han snabbt kapten och given mittback i division 2 laget från Växjö och har säsong efter säsong varit en av seriens bästa mittbackar. En riktigt bra mittback med ledaregenskaper som kommer bli viktigt för oss.

Postad bild Daniel Rambin :: Innermittfältare :: 24 år :: Åtvidabergs FF :: 0 kr

Från Åtvidabergs FF hämtar vi också in den centrala mittfältaren Daniel Rambin. Daniel har inte riktigt fått det att lossna i Åtvidaberg och att gå ner ett seriesnäpp kan bli nyttigt för honom. I Daniel får vi en central offensivspelfördelare med mycket fin bollmottagning och teknik. Kommer få jobba hårt för att nå en startplats men har potential att bli en riktigt bra spelare för Vimmerby.

Postad bild Yanku Marrah :: Innermittfältare :: 23 år :: Free transfer ::

Ytterligare en central innermittfältare och likt Daniel trivs Yanku bäst som en offensiv spelfördelare och där kommer han att spela. I Yanku får vi en mycket bra spelare som har förmågan att luckra upp vilket försvar som helst i den här serien. Den tekniska stockholmskillen flyttar nu ner till Vimmerby för att vara med på den här resan mot de finare serierna i Sverige. Har blivit lovad en nyckelroll i laget och kommer förhoppningsvis leva upp till förväntningarna.

Postad bild Tom Stahre :: Mittback :: 26 år :: Free transfer ::

Sist men inte minst hämtar vi in den resliga mittbacken Tom Stahre, senast i IFK Berga i Kalmar. Den vänsterfotade mittbacken har innan Berga hunnit med spel ibland annat anrika Öster IF. Pappa till Tom är fotbollstränaren Jan Stahre som så sent som för två år sedan ledde Oskarshamns AIK till kval mot Superettan. Tom kommer att bilda mittbackspar med Anton Andersson och i dessa två har vi värvat in ett mittbackspar som förhoppningsvis kan spela ihop sig under en lång tid här i Vimmerby.


***I och med dessa fem nyförvärv sitter vi just nu på en 19-manna stor trupp. Det betyder att det finns en plats ledig i truppen. Dock är både jag och David eniga om det kan vara bra att ha lite is i magen när det kommer till den platsen. Dels har vi våra yngre förmågor i Vimmerby IF Akademi som finns tillgängliga och redo om det skulle behövas och dels för att av erfarenhet vet vi att det kommer under våren dyka upp spelare som inte fått kontrakt med lag i Superettan/division 1 och således tvingas titta på klubbar i division 2 istället. Där tror vi oss kunna fynda och då gäller det att ha en plats ledig i truppen.

Postad bild


Detta inlägg har redigerats av Kungking: 03 June 2019 - 07:49 AM


#23   Kungking

  Reserv

 • Medlem
 • PipPip
 • 65 Inlägg:

Postad 03 June 2019 - 08:15 AM

Postad bildKapitel 12


Telefonen ringer och det är ett nummer jag inte känner igen, är det något viktigt får de lämna ett meddelande tänker jag och slår mig ner i brassestolen igen. Jag tar mitt ölglas med min iskalla Åbro Original, något annat törs man ju inte dricka här i Vimmerby då Åbro fabriken trots allt ligger här, och sveper ett par klunkar och blundar sedan. Det går dock inte många sekunder innan jag störs av en vibration i telefonen. Nytt röstmeddelande står det på skärmen och jag slår 133 för att lyssna av det:

”Hej vi ringer från Oddevolds IK i division 1 med anledningen av att vi för tillfället står utan manager för vårt A-lag. Din resa med Vimmerby IF är vi oerhört imponerade av och skulle jättegärna vilja träffa dig för att prata fotboll och förhoppningsvis kunna locka över dig till oss. Ring gärna upp när du hört detta”.

Jag lägger ifrån mig telefonen igen och suckar för mig själv. Visst har de rätt i att resan med Vimmerby varit spännande men det är ju också bara början, nej att byta klubb nu är inte aktuellt.


***Ungefär halva säsongen i division 2 är nu spelad och vi närmar oss sommarfönstret. Precis som i division 3 förra säsongen är vi helt överlägsna och har inte förlorat en enda match och bara spelat två oavgjorda, vi stormar mot ännu en serieseger. Våra små taktiska justeringar inför säsongen har minst sagt varit lyckliga då vi fått till en bättre balans på framför allt våra ytterbackar. De läser av spelet på ett bättre sätt och går iväg offensivt när det finns läge för det men ser också till att inte tappa sitt defensiva ansvar bakåt. Centralt på mittfältet har vi dock varit så pass bra att vi inte behövt offra någon tekniskspelfördelare utan snarare adderat ytterligare en genom att spela både med Yanku Marrah och Daniel Rambin samtidigt, vilket givet resultat. Dock tror vi att vi överskattade division 2 något på förhand och jag tycker knappast att motståndet är bättre här än i division 3. Vid en eventuell uppflyttning igen kommer vi inte kunna spela med ett sådant här offensivt mittfält som vi gör idag och det är också något vi tittar på gällande spelarförstärkningar. Vi förväntar oss ett lugnt transferfönster under sommaren om inget oannonserat skulle hända. Den enda förändring som annars kan ske är att vi kommer försöka göra oss av med Joe Sise. Sise har inte alls fått det att stämma i Vimmerby och ser ut att lämna föreningen med endast 1 mål i protokollet.


Postad bild#24   Kungking

  Reserv

 • Medlem
 • PipPip
 • 65 Inlägg:

Postad 05 June 2019 - 11:52 AM

Postad bildKapitel 12Joe Sise visade sig vara svårare att göra sig av med än vi trott. Ingen klubb tycktes intresserade av anfallaren med meriter från det svenska u21 landslaget. Sise sitter på ett kontrakt som löper ut efter säsongen och eftersom han ändå inte ingår i våra planer började vi titta på en ersättare redan nu. Efter noga scouting, från framför allt David Lindgren, landade vi i två tänkbara namn. 25 åriga Haris Sjaric, just nu i Norrköping laget IK Sleipner (div 3), och Emil Fritzell vars kontrakt gått ut med Eskilstuna City. Haris har öst in mål i olika Norrköpingsklubbar de senaste säsongerna och har fått sin tidiga fotbollsutbildning i IFK Norrköping. Haris mäter dessutom in på 205 cm vilket verkligen gör honom till hot i motståndarens straffområde. Den cirka 10 cm kortare Emil Fritzell har hela sin karriär varit Eskilstuna trogen och säsong efter säsong har han visat vilket vass målskytt han är. I och med sina syriska rötter har han valt att representera Syriens landslag där det sammanlagt blivit 5 A-landskamper för 28 åttaårige Emil. Efter noga övervägande valde vi tillslut att skriva kontrakt med Emil Fritzell. Haris är en mycket spännande spelare som vi definitivt kommer fortsätta hålla ögonen på men i dagsläget är Emil en bättre fotbollsspelare som förhoppningsvis kommer han kunna producera lika mycket mål även här hos oss. Välkommen till Vimmerby IF Emil Fritzell!


:: Spelare in :: 0 kr

Emil Fritzell :: Anfallare :: 28 år :: Free transfer
Postad bild#25   Kungking

  Reserv

 • Medlem
 • PipPip
 • 65 Inlägg:

Postad 11 June 2019 - 08:53 AM

Postad bild


Kapitel 13Domaren blåser av matchen och andra säsongen som tränare för Vimmerby IF är nu över. Jag tackar spelare, publik och domare för en god match och lunkar in mot omklädningsrummet. Inne i omklädningsrummet är det hög musik och glada miner bland mina spelare, champagnen sprutar och ölburk efter ölburk öppnas. Vi har som nykomlingar i division 2 fullständigt dominerat och vinner serien med god marginal, nästa år väntar spel i division 1, landets tredje högsta liga. Jag kommer givetvis inte undan, med ledning av lagkapten Nic Rydholm kastar spelarna in mig i duschen till deras stora nöje och festen kan nu börja.Postad bild
Under höstsäsongen fanns det stunder då vårt spel inte fungerade lika bra som vanligt och vi förlorar faktiskt två matcher. Men vi lyckas vända på den dåliga trenden och seriesegern är egentligen aldrig hotad. Adam Kisitu vinner återigen den interna skytteligan men i år på endast 10 fullträffar. Trots att vi alltså vinner serien har vi ingen spelare som lyckades göra fler än 10 mål. Där tror jag också vi har anledningen till att vi förlorar två matcher denna säsong. I de riktigt tuffa matcherna är det oerhört viktigt att ha en utpräglad målskytt som vi alltid kan lita på. Patrick Mulyanti var på förhand han som de flesta trodde skulle vinna skytteligan men en formsvacka under hösten och skadeproblem under våren gjorde att Patrick bara kom upp i 8 mål. Kvalitén finns dock hos honom och till kommande säsong finns det mer att hämta hos Patrick. Dessutom kom Emil Fritzell till laget under sommarfönstret och när han väl fick spela in sig i laget visade han att han också kommer bli att räkna med, han noterades för 5 fullträffar i år. Annars är väl det stora utropstecknet vår vänsterback Hampus Bohman som fullständigt dominerat sin kant och blev helt riktigt framröstad till årets Vimmerbyspelare av fansen. Under sommaren plockades också Marcus Hansson in som ledare och blev ansvarig för vår ungdomsutveckling. Marcus syn på fotboll och taktik, hans förmåga att arbeta med ungdomar samt hans goda omdöme om spelares förmåga/potential var egenskaper som gjorde att vi inte kunde låta bli att ta hit honom. Det skulle också visa sig att det var ett bra val redan under augustimånad. När ansökningarna till Vimmerbys fotbollsgymnasium började trilla in var det under Marcus ledning som urvalet gjordes. När skolan sedan startade var det en kille som stack ut lite extra, mittbacken Nils Ivarsson. Nils är en fysik spelare för sin ålder och med en längd på nästan 2 meter blir han naturligtvis en vass huvudspelare. I Nils kan vi ha en kommande försvarsgeneral. Han fick dessutom debutera i A-laget redan under hösten och visade att kunde klara av det. Men tanken är att han ska få utvecklas i sin egen takt i Vimmerby IF Akademi, som förövrigt också vann sin serie som nykomlingar, vilket betyder att de spelar i division 4 kommande säsong. Framtiden ser ljus ut för Vimmerby och nu väntar några veckors ledighet innan det stora jobbet inför nästa år börjar.

Spelarstatistik


Postad bild#26   Kungking

  Reserv

 • Medlem
 • PipPip
 • 65 Inlägg:

Postad 11 June 2019 - 09:57 AM

Postad bildKapitel 14Styrelsen hade kallat mig på möte klockan 11 och jag hade fortfarande inte lämnat huset trots att klockan var 10:43. Det är inte alltid lätt att komma hemifrån som småbarnsförälder och att kombinera livet hemma med ett tidskrävande arbete är verkligen en utmaning. Efter mycket om och men kunde jag dock rulla in på parkeringen vid klubbhuset prick 11:00 och bara två minuter senare slå mig ner vid mötesbordet inne i lokalen. Mötet handlade om klubbens ekonomi och trots att jag fått en större värvningsbudget inför denna säsong var det klara besked från styrelsens sida, håll hårt i pengarna. Ekonomin i klubben var ansträngd, i dagsläget ligger vi en halv miljon minus och att betala någon form av övergångskostnad för en spelare är uteslutet. Det gäller att hitta spelare vars kontrakt löpt ut och som inte behövs köpas loss. Visserligen hade vi inte under mina två säsonger spenderat en krona på att köpa spelare men inför denna säsong hade vi några namn på vår radar där det skulle behövas. Den tanken var bara att släppa, ekonomin finns inte för det just nu.


***På spelarsidan var det redan klart att Joe Sise lämnat klubben i och med att hans kontrakt löpt ut. Samma öde väntade också för reservmålvakten Gustaf Johansson, mittbacken Jaafr Mohamed, mittfältarna Oskar Bergman och Ludvig Lundqvist samt anfallaren Amel Komina. Samtliga dessa har mestadels spelat och tränat med vårt Akademilag i division 5 men har nu blivit för gamla för att få fortsätta med det. Ingen av dem är heller tillräckligt bra för A-truppen vilket gjorde det naturligt att släppa dessa killar. Dessutom fick tre spelare från fjolårets A-trupp lämna föreningen. Dejan Illic, som värvades in första säsongen, hade nu gjort sitt och det blev heller inga nya kontrakt för trotjänarna Jonathan Fält-Öhr och Markus Ahl. Både Jonthan och Markus har varit klubben trogen under en längre tid men nu är den eran över. Det gjorde att vi satt på 15 kontrakterade A-lagsspelare kvar. Precis som inför förra säsongen var målsättningen att ha en A-trupp på 20 spelare varav av två målvakter. Prio för mig och David Lindgren var nu att plocka in en ny reservmålvakt bakom Nic, helst en ung kille som samtidigt kan matchas i akademilaget, en försvarare, en mittfältare och en anfallare. Alltså det klassiska att stärka upp med en ny spelare i varje lagdel. Det skulle också ge oss en plats över i truppen och precis som vi resonerat tidigare kan det vara bra att ha lite is i magen gällande den platsen och se vad som tycker upp framåt sommaren. I och med att stommen i vårt akademilag nu också lämnat föreningen tittade vi oss omkring i närområdet efter yngre spelare med framtiden för sig som skulle kunna värvas in och stärka upp Vimmerby IF Akademi.


Postad bild#27   Kungking

  Reserv

 • Medlem
 • PipPip
 • 65 Inlägg:

Postad 14 June 2019 - 10:53 AM

Postad bild


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Inför säsongen 2021


Då var det dags för upptaktsmöte igen, denna gången inför säsongen 2021 och spel i division 1 södra. Som vanligt har jag och min assisterande tränare, David, lagt upp en plan för säsongen gällande träning och taktik. Vi har fått äran att kunna jobba med samma stomme under samtliga säsonger vilket i sin tur betyder att laget är inkörda på vår taktik och vårt synsätt på hur vi ska ta oss an fotbollsmatcher. Till den här säsongen kommer vi egentligen inte ändra på någonting gällande vår uppställning och våra spelarroller. De offensiva ytterbackar har nu hittat rätt balans mellan anfall och försvar och på mittfältet har vi en grund med två spelfördelare, en offensiv och en defensiv, samt en mer bollvinnande mittfältare som framför allt hjälper till att vinna tillbaka bollen så fort som möjligt. Längst fram finns det alltid en uppspelspunkt i form av Rikard eller Emil i targetrollen och flankeras av två offensiva anfallare vars uppgift alltid är att dra isär motståndarlaget i djupled. Precis som innan vill vi ha en fartfylld fotboll där spelarna alltid ska vilja gå framåt mot mål men det betyder däremot inte att vi alltid vill göra det med en långboll från backlinje till forward. Vi strävar alltid efter att hitta rättvända spelare så högt upp i planen som möjligt, det är därifrån vi kan skapa målchanser. Ett spelalternativ är att använda vår targetanfallare och att han ska knacka hem på en rättvänd mittfältare, som allt oftast är vår offensiva spelfördelare, som i sin tur rättvänd kan utmana och servera anfallarna eller ytterbackarna för inlägg/skott. Ett annat alternativ är att vår defensiva spelfördelare droppar ner i planen och gör sig själv rättvänd, det är en signal för våra ytterbackar att kliva fram, när ytterbackarna kliver öppnas den inre korridoren upp för våra mittfältare som då kan knacka ut bollen till rättvänd ytterback och vips så har vi en spelare rättvänd på motståndarens planhalva. Knugga de här spelmönstren och uppspelen kommer vi fortsätta göra men det området vi känner att vi kan utvecklas mest i är våra fasta situationer och då framför allt offensiva hörnor. I truppen har vi flera duktiga huvudspelare och fasta situationer är något som ofta avgör fotbollsmatcher. Det kommer vara ett prioriterat område denna säsong och förhoppningsvis kan det också vinna poäng åt oss. Vi är också nöjda med de spelarna vi lyckats värva till A-truppen och det utan att spendera en enda krona på några övergångssummor. Följande spelare har valt att skriva på och representera Vimmerby IF säsongen 2021:


Postad bild Viktor Krüger :: 20 år :: Mittback :: Kalmar FF :: 0 kr ::
Redan i december månad kunde vi presentera vårt första nyförvärv, 20 åriga Viktor Krüger ifrån Kalmar. Viktor är en lång och fysik mittback vars kontrakt löpte ut med Allsvenska Kalmar FF. I Kalmar var han aldrig en man för A-truppen men nosade precis där under. Dock tröttnade han på att aldrig få spela A-lagsfotboll och var således intresserad när vi hörde av oss. Viktor har en kanon förstärkning för oss och han har kvalitéer som fotbollsspelare som håller högre än på division 1 nivå.

Postad bild Anton Nygren :: 18 år :: Anfallare :: FC Gute :: 0 kr ::
På Gotland hittar vi 18 åriga Anton Nygren som var en given nyckelspelare i FC Gute. Trots sin ringa ålder lyckades han stänka in 14 mål för FC Gute i division 2 förra säsongen. Det hade räckt till att vinna skytteligan i vårt lag och extra starkt av Anton då FC Gute inte var ett lag i toppen. Anton sitter på en enorm potential och vi var inte ensamma om att vilja värva honom. Men trots konkurrens från såväl lag från Superettan och Allsvenskan valde Anton att skriva på för Vimmerby.

Postad bild Viktor Astor :: 19 år :: Målvakt :: Åtvidabergs FF :: 0 kr ::
Ifrån Åtvidabergs FF plockas målvakten Viktor Astor in. Viktor är en målvakt med framtiden för sig men som redan nu kommer kunna vara med och konkurrera med Nic om första platsen. Tanken är dock att han ska träna med A-truppen och matchas i Vimmerby Akademi.

Postad bild Eric Hörnell :: 29 år :: Mittfältare :: FK Älmeboda-Linneryd :: 0 kr ::
På sista dagen av transferfönstret värvas den 29 åriga mittfältaren Eric Hörnell in. Eric är en Uppsala kille som faktiskt representerat IK Sirius i en superettan match men har de senaste åren tillbringat sin tid i småland och Växjö. Han spelade i Räppe GOIF tillsammans med Anton Andersson och gick sedan vidare till Älmeboda-Linneryd. Eric är invärvad som en backup spelare till såväl den bollvinnande rollen på mittfältet som till den defensivaspelfördelar rollen. Eric är en taktiskt klok spelare som dessutom trots sin relativt unga ålder besitter fina ledar och tränaregenskaper. Den långsiktiga tanken är att få in Eric i någon form av personalroll när han lägger skorna på hyllan.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Postad bild


Detta inlägg har redigerats av Kungking: 14 June 2019 - 16:23 PM


#28   Kungking

  Reserv

 • Medlem
 • PipPip
 • 65 Inlägg:

Postad 14 June 2019 - 16:20 PM

Postad bild

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Säsongsinledningen i div 1 södra


Efter sju spelade omgångar av div 1 södra inser jag att det är först nu jag faktiskt testas och kommer få testa mina taktiska kunskaper. Motståndet är av en helt annan kaliber och när vi gör misstag straffas vi direkt. Det syns på antalet insläppta mål då vi redan nu har fått hämta bollen i nätmaskorna 14 gånger, i snitt två gånger per match. Som tur är lyckas vi fortfarande producera ganska bra framåt och har på de inledande sju matcherna spelat ihop 12 poäng vilket räcker för att placera oss på en femte plats i tabellen. För att bli tajtare defensivt har vi i vissa matcher valt att ställa upp med en 5-backslinje där vi offrat vår defensiva mittfältare för att få in en mittback extra. Egentligen gör det ingen större skillnad eftersom vår defensiva mittfältare faller ner och bildar en trebackslinje när vi anfaller. Skillnaden blir istället att vi defensivt faller lite djupare med laget och försöker hålla det tajt och spela ett mer renodlat kontringsspel. Framåt har vi fortfarande svårt att få igång spelare som Patrick Mulyanti och Emil Fritzell. Ungtuppen Anton Nygren, som värvades in från FC Gute inför säsongen, öppnade piggt med både mål och assist men har tappat formen de senaste matcherna. Istället är det rutinerade Rikard Thuresson som klivit fram och visat att gammal är äldst med sina 5 fullträffar.


Postad bild


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Angående vårt fokus gällande fasta situationer finns det fortfarande utrymme för förbättring. Vi har endast lyckas nicka in en hörna än så länge och precis som förutspått gav det nickmålet oss tre poäng i den matchen. Det gäller att fortsätta nöta offensiva fasta situationer för det kommer bli avgörande om vi vill göra en bra säsong i div 1. Förhoppningsvis har vi nu växt in i division 1 kostymen och vet vilken nivå det är som gäller, för som sagt vi har inte råd att slappna av och göra onödiga misstag för då straffar motståndarna oss direkt.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Postad bild


Detta inlägg har redigerats av Kungking: 14 June 2019 - 16:21 PM


1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar